Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

Neutral
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Neutral » 11 dec 2009, 01:07

ma oni su čudo bili, ahh ta stara "poštena" vremena. Odoh gledati Nba tekmu, još ako Bog da 23 min ako izrdžim da gledam Pistonse, Nuggetse. Lahku noć, sada ću ako Bog da pregledati video.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 11 dec 2009, 01:08

Rz88 je napisao/la:ma oni su čudo bili, ahh ta stara "poštena" vremena. Odoh gledati Nba tekmu, još ako Bog da 23 min ako izrdžim da gledam Pistonse, Nuggetse. Lahku noć, sada ću ako Bog da pregledati video.
Pozdravi mi Birdmana :mrgreen:
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 dec 2009, 05:53

Phill Jackson je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:Ma ubica bio, a da li se iko sjeća jednoga crnca iz Duisburga aaaaaaaaaa, igrao ima 10-tak godina, na vrh mi jezika hmm da nije Bashiru Salu ili je taj bio u Freiburgu, lijeno mi sada tražiti. Ak+li svi su dobri bili.

Vikto Agali u Schalkeu ;)
Salu je cini mi se dosta klubova promjena,,znam da je u Frankfurtu i Rostoku mislim igro :?

Al ipak Okocha je Okocha,,hebes Ronaldinha i sve ove igrace,,covjek je ubjedljivo najjacu tehniku imo,,ono sto je Ronaldinho na treningu on je na tekmi radio..kad je u Frankfurtu igro Kahnu u Karlsrueu je legendaran go dao

[youtube][/youtube]
Ovog treba na robiju zbog izivljavanja nad jadnim Kanhcicem. :lol:
Zbog ovih indijanaca sam i zavolio BL.
Nisam se mogao nacuditi kad je Frankfo spao na suhe grane poslije.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 11 dec 2009, 10:24

Bayer sebi već večeras može osigurati još jedan miran vikend na vrhu bundesligaške ljestvice, budući da večeras gostuju u Berlinu kod posljednje plasirane momčadi prvenstva, Herthe, koja u dosadašnjem dijelu prvenstva ima samo jednu pobjedu i čak 12 poraza.

Bayer je još uvijek neporažen i uspiju li taj niz produžiti i nakon Berlina, ostat će im samo jedna utakmica do kraja polusezone, te bi imali veliku priliku čitavu polusezonu završiti bez poraza.

Subota donosi derbi ovog kola između drugoplasirane i trećeplasirane momčadi prvenstva, Werdera i Schalkea. Dvije momčadi koje igraju različitim stilom, što pokazuje i broj postignutih pogodaka, koji je debelo u korist Werdera, borit će se vjerojatno do kraja sezone za sami vrh ljestvice i ovo je utakmica koja može puno toga odlučiti.

Minhenski Bayern putuje u goste kod Bochuma ohrabren uspjehom u Ligi prvaka i sa željom da do kraja jesenskog dijela sezone što više smanji zaostatak za samim vrhom ljestvice, iako su već sada stigli na samo četiri boda zaostatka iza Bayera.

Momčad koja je dugo sa Bayerom dijelila vrh ljestvice, Hamburg, već pet kola ne zna za pobjedu. U početku su se odlično nosili sa velikim brojem ozljeda, no to sada ostavlja traga i sigurno je kako jedva čekaju kraj sezone. U ovom kolu putuju u goste pretposljednjem Nürnbergu.

U nedjelju je na rasporedu još jedna zanimljiva utakmica, kada Wolfsburg na svom terenu dočekuje dortmundsku Borussiu. Nakon razočaranja i na domaćem i na europskom planu Vukovi ovu utakmicu jednostavno moraju dobiti kako bi zimu dočekali blizu vrha ljestvice i kako bi se malo opravdali pred vlastitim navijačima za neuspjehe u posljednjim sedmicama.

Petak:
20:30 Hertha - Bayer Leverkusen

Subota:
15:30 Bochum - Bayern
15:30 Freiburg - Köln
15:30 Hoffenheim - Eintracht Frankfurt
15:30 Borussia Monchengladbach - Hannover
15:30 Nurnberg - Hamburger SV
18:30 Werder - Schalke

Nedjelja:
15:30 Mainz - Stuttgart
17:30 Wolfsburg - Borussia Dortmund
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 dec 2009, 18:55

Evo i RZe udario po nostalgiji 8-) , hem mu naumpao Yeboa, hem na avatar metno Jensa :)
Ja sam krenuo od Paula, pa mislio preko Kaisera i Gerda doci do one zlatne generacije koje se svi sjecamo :mrgreen:

Malo sam preskocio, vala ovi prijasnji mnogo nesto ruzni :D I tako podjem ja traziti, rekoh sad cu Baslera (mein liebling), nesto mi se neda lijepu sliku naci, effe vec postoji ovdje (pozdrav Omeru), Kahna sam vec imao, Brazzu isto tako...i tako dodjem do Bixentea, kojem sam se divio u dresu Bayerna, a plus toga co'ek pojava ;)

@phill jackson
iznenadio si me svojim znanjem o Bundesligi ;)
Sad bi kolega bh hrvat reko, jesi li i ti iseljena dijaspora!? :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 11 dec 2009, 20:06

@geronimo

Otkad znam za sebe pratim Bundesligu,,gledo sam hiljadu onih DSF-ovih emisija o Bundesligi,a i rjetko koju tekmu propustim.

Prije sam i cvajtu redovno gledo al u zadnje vrjeme slabo nesto,svi su mi klubovi osim Herthe i Schalkea dragi.

Hertha zbog svog prepoznatljivog antifudbala,,steta sto sad nemaju jednog Vosza i Pretza,,a Schalke zbog kladionice ne podnosim,,najvise su me obarali
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2009, 20:24

Ja mislim da na ovom formu Herthu niko ne podnosi. Jednom davno je jedan momak ovdje na forumu rekao njih cak ni Enver Maric ne podnosi, meni je to toliko bilo smijesno da pet minuta sebi nisam mogao doci. :D :D

Ja licno kad se sjetim 90 tih godina, najvise bih volio da se vratim u to vrijeme. Tada je Bundesliga bila puna igracina, gdje se nije glumilo neku zvijezdu vec pravog fudbalera, igrali najbolji napdaci na svijetu, najbolji igraci sredine terena, najbolji golmani i najbolji odbranbeni igraci. Pa kad se redom sjetim: Stefan Effenberg, Hasan Salihamidzic, Mario Basler, Anderas Herzog, Olaf Toh, Olaf Marschall, Martin Wagner, Sergej Barabrez, Anthony Yeobah, Tohmas Helmer, Tohmnas Linke, Oliver Kahn, Dariusz Wosz, Stefan Kuntz, Bruno Labbadia, Rodolfo Esteban Cardoso, Carsten Jancker, Jens Nowotny, Carsten Ramelow, Ulf Kirsten, Stephan Chapisaut, Karl-Heinz Riedle, Anderas Moeller, Tohmas Heassler, Juergen Klinsmann (trenerska legenda Bayerna :D ), Stefan Beinlich, Akpoborie (igrac koji Bayernu dva puta presudio na Olimpijskom stadionu u dresu Rostocka), Marco Bode itd itd. Mogao bih ja pisati cijelu noc o tim igracima i sta su korisno uradili, ali nemam vremena toliko.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 11 dec 2009, 20:31

amerosm je napisao/la:Ja mislim da na ovom formu Herthu niko ne podnosi.
potpisujem ali mislim da će se pojaviti jednom jedan forumaš koji navija za hertu i naravno otvoriće temu o svom klubu :mrgreen: :mrgreen: :roll: :?
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 11 dec 2009, 20:42

amerosm je napisao/la:Ja mislim da na ovom formu Herthu niko ne podnosi.
IMA BOLAN, KAKO SI TO ZABORAVIO???? :mrgreen:
Ajd pogadjaj, sjeti se malo ko je prosle sezone, kad smo svi pljuvali po Herti, u svakoj njihovoj utakmici nalazio nesto pozitivno. Tacan odgovor je...

bh_hrvat, naravno :mrgreen:
Ko bi drugi :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2009, 20:47

@ Ribery

drug konacno i ti da se pojavis na ovoj temi nema te dugo vremena. Samo dodjes ostavis post, i opet pobjegnes. Ukljuci se malo u raspravu. Gdje si da nam pomognes kad smo Geronimo i ja pljuvatorima govorili iz kojeg se razloga voli Bundesliga, koje su njene prednosti i tako dalje. :D :D

Ah bh_hrvat koji organski ne podnosi nas tzv. "Jugosvabe" i Bundesligu, najvise paznje posvecuje njoj. Naravno da on voli Herthu iz tog razloga sto je ovdje niko ne voli pa da nama kontrira.

@ Mirza_Hordas

ja predlazem ako neko otvori temu o Herthi da odmah dobije trajni ban. Pa njih cak i ne vole njihovi sopstveni navijaci. Jedino sto je pozotivno na tom klubu da je ove godine to sigurnih sest bodova, jos glupi DFL napravio raspored da zadnje kolo mi igramo u Bremenu, a Bayernu dali najlaksi put da dodju do titule.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 dec 2009, 21:16

Hajmo Hertha, hajmo lavovi. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vec vode 1:0 protiv Leverkusena.
Samo tako nastavite, i pobjeda nad vodecom ekipom nece doci u pitanje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 dec 2009, 22:07

1:1, Kroos, strijelac.

Hajde bolan vise vrati se u Bavarsku. :) :) :)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 11 dec 2009, 22:27

Kakva drama na samom kraju prvo 2:1 za leverkusen u 90-toj minuti a onda u sudijskoj nadoknadi 2:2

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 dec 2009, 22:28

omerbavarac je napisao/la:1:1, Kroos, strijelac.

nema potrebe da upropastava sebi karijeru :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 dec 2009, 22:43

MElloo je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:1:1, Kroos, strijelac.

nema potrebe da upropastava sebi karijeru :D
Treba ga vama posuditi na kaljenje. :mrgreen: :mrgreen:

Zavrsi tekma nerijeseno. Eto sanse divu iz Bavarske da se primakne na samo 2 boda. 8-) 8-) 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2009, 22:46

Neverkusen je pokazao da nikad nece imati ekipu za titulu. Dok druge ekipe imaju dosta ozlijedjenih igraca i nisu uigrane (Bayern i HSV), a ostale prosipaju bodove gdje stignu (Wolfsburg) jos u brobi za titulu, a ovi cijelo vrijeme kompletni i ne mogu pobijediti protiv posljednjeg, crno im se pise, kad se neke ekipe uigraju i vrate ozlijedjeni igraci. Ovo veceras vrhunska ekipa mora dobiti. Vidi se da oni nemaju "muda" kad je najvaznije i naprave neki kiks. Ona bi lopta otisla u PM ali prilazi Barnetta i tako servira gol Herthi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 dec 2009, 17:43

Evo rezultata danasnjih utakmica i neke moje analize

Gladbach - Hannover - 5 - 3 - Gladbach pogodi dva puta, a Hannover sest puta i opet na kraju Gladbach pobjedi. Hebo me svak ako ova utakmica nije manipulirana. :D :D Ja mislim da je Haggui dobio fine pare od onog Hrvata (da Bog da mu zemlja kosti izbacivala) jer je lik postigao dva autogola, a isto tako jedan je postigao Djakapa. U utakmici Gladbach je dosao do pobjede iz tog razloga sto je Hannover smotan.

Bochum - Bayern - 1 - 5 - Mislim da se ovdje nema puno sta pricati sasvim zasluzena pobjeda Bayerna, i Bochum se moze zahvaliti golmanu sto pobjeda nije jos ubjedljivija.

Freiburg - Kolen - 0 - 0 - Freiburg se trudio, ali nije uspio, a ovi drugi smotani jedva nekad daju gol. Ovo je najrealniji rezultat.

Hoffenheim - Frankfurt - 1 - 1 - Vidi se da to nije vise ta ekipa od prosle godine i da na puno mjesta skripi u toj ekipi. Frankfurt je svoje nedostatke nadoknadio borbenoscu i sasvim zasluzeno uzeo jedan bod, jos je Hoffenheim dobio ne postojeci penal.

Nuernberg - HSV - 0 - 4 - Isto kao i utakmica Bayerna, HSV dominirao i stvarao prilike, a negdje je konacno moralo procepiti. Takodjer igraci Nuernberga se isto trebaju zahvaliti golmanu jer su i Jansen dva puta i Berg jednom bili s njim jedan na jedan i nisu uspjeli postici gol.

Veceras jos od 18.30 h igraju Bremen - Schalke i ja navijam da bude remi, medjutim tu utakmicu necu moci gledati pa nek neko drugi ako moze napravi analizu te utakmice.

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 12 dec 2009, 17:46

amerosm je napisao/la:Neverkusen je pokazao da nikad nece imati ekipu za titulu. Dok druge ekipe imaju dosta ozlijedjenih igraca i nisu uigrane (Bayern i HSV), a ostale prosipaju bodove gdje stignu (Wolfsburg) jos u brobi za titulu, a ovi cijelo vrijeme kompletni i ne mogu pobijediti protiv posljednjeg, crno im se pise, kad se neke ekipe uigraju i vrate ozlijedjeni igraci. Ovo veceras vrhunska ekipa mora dobiti. Vidi se da oni nemaju "muda" kad je najvaznije i naprave neki kiks. Ona bi lopta otisla u PM ali prilazi Barnetta i tako servira gol Herthi.
Oj Bože moj...A gdje je Helmes???Gdje je Rolfes???Gdje je Renato Augusto???
Pa to su možda i tri najvažnija igrača Leverkusena i ti sada kažeš da su CIJELO vrijeme kompletni... :roll:

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 12 dec 2009, 18:13

amerosm je napisao/la:@ Ribery

drug konacno i ti da se pojavis na ovoj temi nema te dugo vremena. Samo dodjes ostavis post, i opet pobjegnes. Ukljuci se malo u raspravu. Gdje si da nam pomognes kad smo Geronimo i ja pljuvatorima govorili iz kojeg se razloga voli Bundesliga, koje su njene prednosti i tako dalje. :D :D
Ma pratim ja vas, samo nemam bas vremena da puno pisem po forumu. Dok skoknem sa teme na temu, malo pregledam, prodje vrijeme :)

Sto se tice sinocnje utakmice, prvi put nakon duze vremena, bilo mi je zao Herte. Na kraju se jos zadovoljise remijem, a zasluzili su vise, ako se jos zna da im je ponisten cist gol. Steta, da su pobijedili pomogli bi Bayernu jos vise, ali ni ovako nije lose.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 12 dec 2009, 20:33

auu, sto me prate. kakvo sam ja to zlo nanio bundesligi osim toga sto je ne obozavam kao kako vi kažete jugošvabe. nema tog kluba za koji navijam u njemačkoj ligi ali svake godine se nadje neki klub koji pokupi moje simpatije. ove godine je to leverkuzen koji je zasluzeno prvi bez poraza.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.