Naravno.GunnerS je napisao/la:Isto kao što priča da je Barca več otplatila 60-tak miliona za Neymara kroz dresoveSaurman je napisao/la:Može on prodati dresove još kad bi od prodaje istih išlo sve na račun Reala onda bi Perez trebao svake sezone potrošiti 100 mil na igrača.![]()
Fazon je u tome što većinu novca od prodaje dresova uzima Adidas.I priča kako će kroz prodaju dresova vratiti uloženi novac ne pije vode.
Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko
Re: Real Madrid C.F.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Centre forward
- Kontakt:
Sasvim je normalno da se u transfere sve više upliću i proizvođači sportske opreme, odnosno sponzori. Real sa adidasom ima najvredniji ugovor u fudbalu (negdje oko 40 mil. godišnje) što nije mala para. Pa kakav se rat vodio nakon što je Mesut Ozil preš'o sa Nike na Adidas, da je čak na sudu završilo jer je ovaj prije isteka ugovora sa Nike zadužio nove predatorke. Neće Real sam platit' transfer Garetha siguran sam(ako do njega dodje), uletiće tu i adidas sa par miliona jer je on njihov kako ono kažu, maneken. Ima masa primjera da su sponzori pogurali transfere, adidas recimo Martineza u Bayern, Ballacka u CSKA, Bechama u SAD, pa i Nike Neymara u Barcu, ubijedjen sam tako da i na to treba računat'. Valjda ne mislite da Pero sam odlučuje o svemu tome, vjerovatno je okružen ekonomistima koji su zaduženi za procjene i projekcije da li bi i kako ovaj koji se masno plaća povratio uloženi novac, ništa to nije slučajno sve je keš, lopta je haman ovdje najmanje bitna.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- francobaresi
- Kontakt:
Činjenice:
prva - Bale ne vrijedi 120 mil. € kao nijedan drugi igrač na planeti.
druga- Real je najveći i najglamurozniji klub na svijetu.
treća- Real ima najveće prihode na planeti , ogromne rashode i dugovanja.
četvrta- Real je klub koji većim dijelom egzistira od marketinga , i logično je da se odlučuju na ovakve poteze , to je dodatni poticaj sponzorima da nastave ulagati još više novca.
peta- Svima ovdje smeta taj transfer kao da su oni odvajali pare da pomognu u dovođenju Balea.
šesta- Naravno da nije normalno dati tolike pare , ali sve dok nije iz mog džepa meni ne smeta.
sedma-Perez postavlja nove limite , neke nove standarde u svijetu fudbala, to loše ali i to mu niko ne može zabraniti.
osma- Vidimo svi da je onaj famozni FFP-a samo obična farsa i izmišljotina, nema Platini mu*a da zaprijeti najvećim svijetskim klubovima a da ne govorim o tome da ih pokuša kazniti.
deveta-Imat' ćemo priliku uživati u dva strašna tandema , Messi-Neymar i Ronaldo-Bale. Prava poslastica bez obzira za koji klub navijate ili simpatizirate.
prva - Bale ne vrijedi 120 mil. € kao nijedan drugi igrač na planeti.
druga- Real je najveći i najglamurozniji klub na svijetu.
treća- Real ima najveće prihode na planeti , ogromne rashode i dugovanja.
četvrta- Real je klub koji većim dijelom egzistira od marketinga , i logično je da se odlučuju na ovakve poteze , to je dodatni poticaj sponzorima da nastave ulagati još više novca.
peta- Svima ovdje smeta taj transfer kao da su oni odvajali pare da pomognu u dovođenju Balea.
šesta- Naravno da nije normalno dati tolike pare , ali sve dok nije iz mog džepa meni ne smeta.
sedma-Perez postavlja nove limite , neke nove standarde u svijetu fudbala, to loše ali i to mu niko ne može zabraniti.
osma- Vidimo svi da je onaj famozni FFP-a samo obična farsa i izmišljotina, nema Platini mu*a da zaprijeti najvećim svijetskim klubovima a da ne govorim o tome da ih pokuša kazniti.
deveta-Imat' ćemo priliku uživati u dva strašna tandema , Messi-Neymar i Ronaldo-Bale. Prava poslastica bez obzira za koji klub navijate ili simpatizirate.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
onaj koji moze taj i trosi, ne znam sta se tome toliko cudis? svaki navijac je zeljan trofeja, mislis da perez ne voli real madrid? mislis da ne kupuje pojacanja u cilju osvajanja trofeja? bale je trenutno najbolji igrac na svijetu koji je dostupan da se kupi, da li ti to nesto govori u namjerama pereza i zelji za osvajanjem trofreja?Neutral je napisao/la:Ja ne ismijavam Real Madrid, niti mi je to namjera bila. Samo je Perez veliki potrošać novca i to stoji.
Ukupno je Real od posljednje sezone kada je uzeo trofej lige prvaka potrošio milijardu i četrdeset četiri miliona na transfere a nije uzeo titulu u ligi prvaka.
To je pametno ulaganje ?
Što se tiče ekonomskog sigurno jest. Real je zaradio 2x više na dresove, artikle itd, no fudbalski gledano NE. Jesi li ti kao navijač željan trofeja ?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Ne kupuje racionalno.
Dostupan da se kupi u smislu daću sve da ga dovedem. Ko će biti glavni krivac ako Real ne uzme opet trofej ?
Kako god, dok je tv prava i navijača Real ne može propasti.
Dostupan da se kupi u smislu daću sve da ga dovedem. Ko će biti glavni krivac ako Real ne uzme opet trofej ?
- RickBlaine
- Kontakt:
Eto ti znas da Madrid ne kupuje racionalno. S jedne strane imamo Neutrala, forumskog strucnjaka koji tvrdi da Bale Madridu ne treba, dok ja s druge strane ipak vise vjerujem jednom Zinedinu Zidanu koji kaze da je Bale potreban Madridu i da ce ga cekati do posljednjeg dana prijelaznog roka.
Po meni: Zidane > Neutral. Za ostalo nisam siguran.
Ko ce biti glavni krivac ako se sezona opet zavrsi bez trofeja? Isti onaj ko bi bio najzasluzniji za eventualno osvajanje trofeja.
Ako Perez misli da 100 miliona nije puno, nije puno. Gdje opet s jedne strane imamo financijske strucnjake koji bi s ekonomskog aspekta bez problema mogli opravdati taj transfer dok s druge imamo one koji kazu da je ovo propast za nogomet. Mada im vjerojatno bio i 2001. kad je doveden Zidane.
Realno, Bale je medju tri najbolja svjetska igraca u ovom trenutku i eventualni novac koji bi se dao za njega bi mogao biti sitnica ako se pokaze priblizno dobrim kao sto je se pokazao Ronaldo.
Ko ce biti glavni krivac ako se sezona opet zavrsi bez trofeja? Isti onaj ko bi bio najzasluzniji za eventualno osvajanje trofeja.
Ako Perez misli da 100 miliona nije puno, nije puno. Gdje opet s jedne strane imamo financijske strucnjake koji bi s ekonomskog aspekta bez problema mogli opravdati taj transfer dok s druge imamo one koji kazu da je ovo propast za nogomet. Mada im vjerojatno bio i 2001. kad je doveden Zidane.
Realno, Bale je medju tri najbolja svjetska igraca u ovom trenutku i eventualni novac koji bi se dao za njega bi mogao biti sitnica ako se pokaze priblizno dobrim kao sto je se pokazao Ronaldo.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
pojasni mi racionalnu kupovinu gledajuci tvojim ocimaNeutral je napisao/la:Ne kupuje racionalno.
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Isto ko i kad je Ronaldo tek dosao.Neutral je napisao/la:Ko će biti glavni krivac ako Real ne uzme opet trofej ?
Neuigranost i sudije
Ovaj Šljivak,zayebo je a.azov sport i njihovo ekskluzivu
.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Sta rece i ostade ziv ?RickBlaine je napisao/la:Eto ti znas da Madrid ne kupuje racionalno. S jedne strane imamo Neutrala, forumskog strucnjaka koji tvrdi da Bale Madridu ne treba, dok ja s druge strane ipak vise vjerujem jednom Zinedinu Zidanu koji kaze da je Bale potreban Madridu i da ce ga cekati do posljednjeg dana prijelaznog roka.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- RickBlaine
- Kontakt:
Mogu ja i cirilicom ako nisi razumio.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
Mozes ti i na kineskom, al' djaba kad nije tako.RickBlaine je napisao/la:Mogu ja i cirilicom ako nisi razumio.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Da je utrosio pola milijarde manje , rezultata bi vjerovatno bilo il sta vec.
Prihodi veci od rashoda , prihodi najveci od svih.
Nema problema.
Prihodi veci od rashoda , prihodi najveci od svih.
Nema problema.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Zaboravio si Kaku i Jesea takodje.Khedira, Xabi Alonso, Modrić, Ozil, Isco, Di Maria, Ronaldo, Illarramendi, Casemiro, te najvjerovatnije Bale.
- RickBlaine
- Kontakt:
Aha.M4kaveli je napisao/la:Mozes ti i na kineskom, al' djaba kad nije tako.

Kmee , Real unistava fudbal 
Drugi ne bi da mogu , ne bi za te pare dakako jer brinu o finansijama svojih klubova.

Drugi ne bi da mogu , ne bi za te pare dakako jer brinu o finansijama svojih klubova.

RickBlaine je napisao/la:Eto ti znas da Madrid ne kupuje racionalno. S jedne strane imamo Neutrala, forumskog strucnjaka koji tvrdi da Bale Madridu ne treba, dok ja s druge strane ipak vise vjerujem jednom Zinedinu Zidanu koji kaze da je Bale potreban Madridu i da ce ga cekati do posljednjeg dana prijelaznog roka.
Real ti je opsesija, trebao bi smiriti malo strasti.
Pa skoro svakoj ekipi je potreban igrač kao što je Bale. Gdje sam to ja rekao da Realu ne treba Bale ?
Problem je što nedostaju ti trofeji nakon toliko ulaganja. U Realu je uvijek kriv trener, nema šanse da je neko drugi.
Real je prvi počeo sa uništavanjem fudbala. Nije to ni Abramović počeo ni Arapi. Htjeli su galaktikose, dobili su ih, no 10 godina bez najvažnijeg trofeja je šok za Real, upravu a i objektivne navijače koji to priznaju.
Bale među tri najbolja svjetska igrača ?
@Raul_64
Da i reci mi pošteno, da li je to gomilanje igrača ?
Da je utrošio kvalitetno na igrače a ne na polovnjaka možda bi bilo i rezultata.
@LenBias
Racionalna kupovina je ona kupovina gdje kupuješ nešto kvalitetno što ti dugoročno može poboljšati igru. Čist primjer je Isco, strašna kupovina, Ronaldo strašna, Ozil strašno, Contrao fail itd.
Naravno da Perez voli Real, no Pavončići nisu upalili, pa se krenulo u masovnu kupovinu.
@Doonie Darko
Izgovori su uvijek za gubitnike. I ja sam tako pisao nakon poraza od Intera i Chelsea, no čovjek shvati da nije u pravu. Priznao sam to 10x i opet ću.
Ako je cifra normalna tj. dosta manja nego svojevremeno Ronaldo racionalno je. Bale je igračina, pitanje je samo kako će se snaći u Realu gdje su mnogi proglašavani polovnjacima. Ako njegov dolazak znači odlazak Ronalda onda nije.LenBias je napisao/la:bale, racionalno ili ne?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.