Mah Bayernu nikada nije ni bio cilj da zaradi prodajom igraca, a pogotovo u zadnje vrijeme kada gotovo i ne prodaju igrace. Bayo zaradjuje na druge nacine, ipak lijepo je zaraditi i na taj nacin.gerdmuller je napisao/la:Tako je.Napokon da smo poceli nesto zarađivati od prodaje igraca mada para ne nedostaje.
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
Bundesliga
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- farinelli123
- Kontakt:
Neueru je prošle sezone bilo tako dosadno na golu da je u par navrata izvršio egzibicije. Nadam se da će se uozbiljiti u novoj sezoni 
ovih 11 po Bildu svakako neće moći proći sa rezultatima izuzev ako Uli nije zadovoljan da izgubi svaku drugu-treću utakmicu,budala zna da ova formacija ima pet ofanzivnih igrača koji se nemogu i neće previše vraćat nazad,znači pritisak je na Švajniju i njegova pleća i u ovoj varijanti stoperi nemogu puno pomoći znači ko bude radio brzu kontru ima da nas melje a to me ubi u pojam jedva čekam start prvenstva a Pep me definitivno nervira sve više volio bih da griješim i što reče kolega čim odem na net idem na forum da vidim oćeli izać vijest da Javi ide u vezu da Miler ide zasd na klupu i još sitne korekcije...........ali ništa izgleda od toga Pozz svima
- farinelli123
- Kontakt:
Ma, bez brige, imaće toga već i biće.bajern100 je napisao/la:ovih 11 po Bildu svakako neće moći proći sa rezultatima izuzev ako Uli nije zadovoljan da izgubi svaku drugu-treću utakmicu,budala zna da ova formacija ima pet ofanzivnih igrača koji se nemogu i neće previše vraćat nazad,znači pritisak je na Švajniju i njegova pleća i u ovoj varijanti stoperi nemogu puno pomoći znači ko bude radio brzu kontru ima da nas melje a to me ubi u pojam jedva čekam start prvenstva a Pep me definitivno nervira sve više volio bih da griješim i što reče kolega čim odem na net idem na forum da vidim oćeli izać vijest da Javi ide u vezu da Miler ide zasd na klupu i još sitne korekcije...........ali ništa izgleda od toga Pozz svima
Desice se kopernikanski obrt.
( Čak i ja, koji sam nepopravljivi pesimista, kao onaj kompozitor, Šopenhauer, verujem u iznenadni i strmoglavi napredak. )
•
Brzo će se zaboraviti ko je Kroos, Toni kada Gotze, Mario bude potpuno spreman 
- Omerbavarac
- Kontakt:
Stoji da nisi naklonjen Kroosu i da ga ne hajes bas ali suludo je da se na njega zaboravi. Igrace on veliki broj utakmica ove sezone, kao i svaki drugi igrac, jer eto po ovim pripremama smo vidjeli da Pep voli da oristi veci broj igraca, tako da ce biti mjesta za svakoga.Neutral je napisao/la:Brzo će se zaboraviti ko je Kroos, Toni kada Gotze, Mario bude potpuno spreman
Ne znam jel bila informacija, ali Schalke je bio zaniteresovan da u svoje redove dovede Shaqirija, no Sammer je kratko i jasno rekao ne.
Sto se tice Cana, Bayernov plan je njgovo dovodjenje 2015-e ili ga tek od te godine Bayern moze dovesti i to pod cijeni od 10 miliona. Prodali smo ga za 5-6 miliona, tako da bi u tom slucaju Kusen mogao zaraditi nekoliko miliona, ali nije to Bayernu problem platiti, samo da Can izraste u igracinu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
Bundesliga
- Kontakt:
Kao sto bi rekao jedan vrli akademik: " Ne postoji takvo sto kao optimista, samo lose informisani pesimista "farinelli123 je napisao/la:( Čak i ja, koji sam nepopravljivi pesimista, kao onaj kompozitor, Šopenhauer, verujem u iznenadni i strmoglavi napredak. )
Ne tako govoriti o Kroosu, ipak je to Bayino dijete. Evidentno je da ce Goetze imati prednost, ali Kroosa niko nece zaboraviti, niti sve one njegove fantasticne golove za Bayu.Neutral je napisao/la:Brzo će se zaboraviti ko je Kroos, Toni kada Gotze, Mario bude potpuno spreman
- farinelli123
- Kontakt:
Na osnovu pokazanog za sada, i Saciri i roviti Gece bi pre imali mesta, da se ja pitam. Kad se igra "false nine" onda se ne bih opredelio za Kroosa, a kad igra Mandzukic, onda moze Toni.Bundesliga je napisao/la:
Ne tako govoriti o Kroosu, ipak je to Bayino dijete. Evidentno je da ce Goetze imati prednost, ali Kroosa niko nece zaboraviti, niti sve one njegove fantasticne golove za Bayu.Naigrat ce se Toni ponovo.
•
Nisam mislio da će otići u zaborav nego da se neće toliko naigrati krao Gotze-a. Thiago je doveden da igra, to je filozofija Pep-a. Rekao je glasno da želi Thiaga jer je Thiago potreban Bayernu. Sigurno nije potreban za klupe. Kroos je dobar, no Gotze je ipak bolji.
Kroos bi mogao postati naš novi Bastian
Kroos bi mogao postati naš novi Bastian
-
Bundesliga
- Kontakt:
Jasno je da Kroos oporavkom Goetzea nece imati mjesta u prvih jedanaest, ali kao sto Omco rece sezona je duga svi ce dobiti dosta prilike za igru. Kroos je previse spor, to mu je jedna velika mana, ali to vrlo dobro nadomjesti tehnikom i razornim udarcem.farinelli123 je napisao/la:Na osnovu pokazanog za sada, i Saciri i roviti Gece bi pre imali mesta, da se ja pitam. Kad se igra "false nine" onda se ne bih opredelio za Kroosa, a kad igra Mandzukic, onda moze Toni.
Pored Kroosa, evidentno je da Muller ne moze igrati na Mandzukicevoj poziciji, nadao sam se da moze, ali ove pripremne utakmice su pokazale da je nejak za takvo sto. Prvenstveno fizicki nije u stanju da se bori s robusnim stoperima, medjutim Muller bi morao igrati u prvih jedanaest jer Bayo bez njega ipak izgleda slabije.
Pricajte vi sta hocete Toni ce igrati u prvoj postavi
.
Iskreno pokazao je koliko i Thiago ako ne vise u dosadasnjim pripremama.
Nije njega dzaba Jupp drzao i oko njega akcije pokreto, isto tako ce i kod Pepa.
Vidi mu se na igri da je ojacao u duelu, teze mu je uzeti loptu, cesto jedini ima muda da je raspali sa 30 metara dok je ostali salju na stranu.
Malo treba popraviti brzinu ali uvijek cu izabrati njega koji je pola kreativac-pola destruktivac prije Thiaga , koji je tehnicki podkovan do maximuma ali mu fali kretanje bez lopte i trka tokom pressinga kakvu naprimjer Muller igra. Ta Njemacka disciplina u igri na koju se mora navici.
Drug @Neu ga ne moze ocima gledati ali svi znamo :
Toni wird für bayern in der ersten Mannschaft spielen !
Treneri vide u njemu nesto sto mi forumasi ne vidimo, i vjerujte da ce igrati isto ko i prosle godine ako ga opet neka povreda ne sprijeci.
Zivi bili pa vidjeli kad sezona pocne.
Iskreno pokazao je koliko i Thiago ako ne vise u dosadasnjim pripremama.
Nije njega dzaba Jupp drzao i oko njega akcije pokreto, isto tako ce i kod Pepa.
Vidi mu se na igri da je ojacao u duelu, teze mu je uzeti loptu, cesto jedini ima muda da je raspali sa 30 metara dok je ostali salju na stranu.
Malo treba popraviti brzinu ali uvijek cu izabrati njega koji je pola kreativac-pola destruktivac prije Thiaga , koji je tehnicki podkovan do maximuma ali mu fali kretanje bez lopte i trka tokom pressinga kakvu naprimjer Muller igra. Ta Njemacka disciplina u igri na koju se mora navici.
Drug @Neu ga ne moze ocima gledati ali svi znamo :
Toni wird für bayern in der ersten Mannschaft spielen !
Treneri vide u njemu nesto sto mi forumasi ne vidimo, i vjerujte da ce igrati isto ko i prosle godine ako ga opet neka povreda ne sprijeci.
Zivi bili pa vidjeli kad sezona pocne.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
- anelbavarac
- Kontakt:
Jedina solucija u kojoj bi Kroos igrao je ta da Pep stavi Gotzea na tu cuvenu "laznu devetku" u kojoj bi Muller ili Mandzo na klupu,mada je ova mogucnost malo vjerovatna ali Pep je pokazao u nekoliko navrata koliko je nepredvidiv.
- farinelli123
- Kontakt:
Ja bih sad graficki prikazao neke solucije koje mi se cine rezonskim a ticu se potencijalnih formacija, odabira igraca, ali necu da davim ovaj narod ovde.Bundesliga je napisao/la:Jasno je da Kroos oporavkom Goetzea nece imati mjesta u prvih jedanaest, ali kao sto Omco rece sezona je duga svi ce dobiti dosta prilike za igru. Kroos je previse spor, to mu je jedna velika mana, ali to vrlo dobro nadomjesti tehnikom i razornim udarcem.farinelli123 je napisao/la:Na osnovu pokazanog za sada, i Saciri i roviti Gece bi pre imali mesta, da se ja pitam. Kad se igra "false nine" onda se ne bih opredelio za Kroosa, a kad igra Mandzukic, onda moze Toni.
Pored Kroosa, evidentno je da Muller ne moze igrati na Mandzukicevoj poziciji, nadao sam se da moze, ali ove pripremne utakmice su pokazale da je nejak za takvo sto. Prvenstveno fizicki nije u stanju da se bori s robusnim stoperima, medjutim Muller bi morao igrati u prvih jedanaest jer Bayo bez njega ipak izgleda slabije.
•
- farinelli123
- Kontakt:
Ja mislim da ako Gece bude, citaj sigurno, igrao laznu devetku, onda ce i Miler i Mandzukic da pocinju sa klupe.anelbavarac je napisao/la:Jedina solucija u kojoj bi Kroos igrao je ta da Pep stavi Gotzea na tu cuvenu "laznu devetku" u kojoj bi Muller ili Mandzo na klupu,mada je ova mogucnost malo vjerovatna ali Pep je pokazao u nekoliko navrata koliko je nepredvidiv.
Otrpilike se Roben ustalio na toj desnoj strani, Riberi na levoj, e sad se postavlja pitanje ko bi cinio vezni red.
•
- anelbavarac
- Kontakt:
I ja sam slicnog misljenja onda bo to ovako uzgledalofarinelli123 je napisao/la:Ja mislim da ako Gece bude, citaj sigurno, igrao laznu devetku, onda ce i Miler i Mandzukic da pocinju sa klupe.
Otrpilike se Roben ustalio na toj desnoj strani, Riberi na levoj, e sad se postavlja pitanje ko bi cinio vezni red.
4-1-4-1
...........Neuer............
Lahm.....Martinez.....Dante........Alaba
...................Bastian..............
Robben........Kroos..........Thiago...........Ribery
..................Gotze..............
Svaki trener donosi nesto novo, neke poteze koji su nam cudni, nekad nezamislivi i cesto nisu po nasem ukusu.
Bilo nam je nezamislivo da Robben nije u prvoj postavi, da Mandzo i poslije oporavka Gome ostane prvi izbor Juppa, da se daju toliki novci za najneatraktivniju poziciju na terenu, ali sta je Jupp bio zamislio sproveo je u djelo, i nekad se sa njim nismo slagali ali eto on stvori najbolji kolektiv u dugoj historiji Bayerna koji je igrao fudbal, (sto se tice kvalitete i takticke postavke) u Top 10 svih vremena.
I Guardiola ce 100 % imati svojih prvih 11, sa Shaćirom naprimjer, sa Schweiniem na ceneru i Gotzeom kao laznom 9-kom. Ovo bubam ali sta znas koji ce igraci njemu najbolje odgovarati.
Ja sam samo iznio svoje misljenje da ce Kroos biti prvotimac ma koliko ga mi kritikovali.
Sve cemo vidjeti kad pocnu velike utakmice.
Na Pepu je da iz gresaka uci, zasad mu je najveca ali i jedina bila protiv nalozene Borussije sto je pustio da Gundogan pojede nase kreativce na sredini bez ijednog destruktivca da mu se suprostavi.
Biti ce i padova u formi prvotimaca, jer nisu roboti da igraju na jednakom nivou godinu dana bez prestanka, trebali bi se svi naigrati ako Bog da.
Bilo nam je nezamislivo da Robben nije u prvoj postavi, da Mandzo i poslije oporavka Gome ostane prvi izbor Juppa, da se daju toliki novci za najneatraktivniju poziciju na terenu, ali sta je Jupp bio zamislio sproveo je u djelo, i nekad se sa njim nismo slagali ali eto on stvori najbolji kolektiv u dugoj historiji Bayerna koji je igrao fudbal, (sto se tice kvalitete i takticke postavke) u Top 10 svih vremena.
I Guardiola ce 100 % imati svojih prvih 11, sa Shaćirom naprimjer, sa Schweiniem na ceneru i Gotzeom kao laznom 9-kom. Ovo bubam ali sta znas koji ce igraci njemu najbolje odgovarati.
Ja sam samo iznio svoje misljenje da ce Kroos biti prvotimac ma koliko ga mi kritikovali.
Sve cemo vidjeti kad pocnu velike utakmice.
Na Pepu je da iz gresaka uci, zasad mu je najveca ali i jedina bila protiv nalozene Borussije sto je pustio da Gundogan pojede nase kreativce na sredini bez ijednog destruktivca da mu se suprostavi.
Biti ce i padova u formi prvotimaca, jer nisu roboti da igraju na jednakom nivou godinu dana bez prestanka, trebali bi se svi naigrati ako Bog da.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Kao sto sam rekao Kroos mi je izuzetno drag igrac, ali da se mene pita ne bi igrao u prvih jedeanaest. Evo samo primjer prosle godine kada se Kroos povrijedio, pa Muller zaigrao na 10-ci Bayern je igrao mnogo brze i izgledao opasnije. Pored toga Muller i Mandzukic su konstantno vrsili pritisak na zadnju liniju protivnika, a to je nesto sto Kroos ne radi.BadrHari je napisao/la:Nije njega dzaba Jupp drzao i oko njega akcije pokreto, isto tako ce i kod Pepa.
Slobodno prikazi mene zanimaju, a vjerujem i ostale momke na forumu.farinelli123 je napisao/la:Ja bih sad graficki prikazao neke solucije koje mi se cine rezonskim a ticu se potencijalnih formacija, odabira igraca, ali necu da davim ovaj narod ovde.
Ne svidja mi se ovo, previse ofanzivno, ali sve su prilike da ce ovako i izgledati 1 sastav. @ OmerBavarac je pomenuo da Bayo moze cak i igrati bez 2 zadnja vezna i da mu nece trebati. Slozio bih se s njim, ali ne s ovakvom formacijom.anelbavarac je napisao/la:I ja sam slicnog misljenja onda bo to ovako uzgledalo
4-1-4-1
...........Neuer............
Lahm.....Martinez.....Dante........Alaba
...................Bastian..............
Robben........Kroos..........Thiago...........Ribery
..................Gotze..............
TRENER Bayerna Pep Guardiola, nakon sinoćnjeg osvajanja Audi Cupa, izjavio je da mu je važniji napredak igrača nego broj osvojenih trofeja.
Španjolski stručnjak je tijekom četverogodišnjeg mandata na klupi Barcelone osvojio čak 14 trofeja. Prvog na klupi Bayerna donio mu je Mario Mandžukić odličnom igrom i s dva pogotka, u oba poluvremena (jedno protiv Sao Paula, jedno protiv Manchester Cityja) koliko mu je Guardiola pružio.
"Osvajanje trofeja je odlična i pozitivna stvar. No, što se mene tiče, to i nije najbitnije u nogometu", rekao je Guardiola koji smatra kako je najvažnije pomoći igračima da uspiju u karijeri.
"Meni je najvažnije da mi igrači u jednom trenutku kažu: treneru, pomogao si mi da postanem bolji igrač. Naučio sam mnogo od tebe. To me čini sretnim i zadovoljnim", zaključio je.
e pa care ti si doveden po najvise radi trofeja,sigurno da je i dobro kada od nekoga napravis vrhunkog igraca ,ali bayern je previse veliki klub da bi se cekao trofeje kao plod vrhunskih igraca koje bi on napravio.
PS:nego momci kada bi gocinjo moga zaigrati ila snase u 1 kolu BL.
Španjolski stručnjak je tijekom četverogodišnjeg mandata na klupi Barcelone osvojio čak 14 trofeja. Prvog na klupi Bayerna donio mu je Mario Mandžukić odličnom igrom i s dva pogotka, u oba poluvremena (jedno protiv Sao Paula, jedno protiv Manchester Cityja) koliko mu je Guardiola pružio.
"Osvajanje trofeja je odlična i pozitivna stvar. No, što se mene tiče, to i nije najbitnije u nogometu", rekao je Guardiola koji smatra kako je najvažnije pomoći igračima da uspiju u karijeri.
"Meni je najvažnije da mi igrači u jednom trenutku kažu: treneru, pomogao si mi da postanem bolji igrač. Naučio sam mnogo od tebe. To me čini sretnim i zadovoljnim", zaključio je.
e pa care ti si doveden po najvise radi trofeja,sigurno da je i dobro kada od nekoga napravis vrhunkog igraca ,ali bayern je previse veliki klub da bi se cekao trofeje kao plod vrhunskih igraca koje bi on napravio.
PS:nego momci kada bi gocinjo moga zaigrati ila snase u 1 kolu BL.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.