FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

majestic24
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la majestic24 » 13 dec 2009, 11:11

TEŠKA su vremena iza nogometaša Bayerna. U Münchenu nakon pet pobjeda zaredom vlada euforija, a Bild piše kako Van Gaalovu momčad može zaustaviti samo zimska stanka.

Bayern je došao do trećeg mjesta u Bundesligi sa samo dva boda zaostatka za vodećim Bayerom, a plasirao se i u osminu finala Lige prvaka kad su ga već svi otpisali.

Najzaslužniji je za to napadački dvojac Ivica Olić - Mario Gomez. Hrvatski je napadač pogodio pet puta u posljednjih pet utakmica, dok je Gomez bio učinkovit u posljednja četiri dvoboja. Stoga i ne čudi da ih je Bild prozvao "Golić"!

"Ponovno se zabavljamo. Ljepše je ovako nego sjediti na klupi. Igramo vrlo dobro i puno pucamo po golu", rekao je Gomez i slikovito opisao svoga partnera u napada:

"Olić je pozitivno lud!"
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 13 dec 2009, 11:17

Drago mi je zbog Olića pokazao je gdje god dođe da može se uklopit , daje srce na terenu,dok su ga mnogi ismijavali u Hrvatskoj repki .
Svaka mu čast, nek uče kako se igra,trudi.Ovakav igrač im je bogatstvo ;)
Majstoru , kapa dole ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

Bešiktaš XXL
Kontakt:

Post Postao/la Bešiktaš XXL » 13 dec 2009, 11:21

Ma Olić je igračina.

Steve Urkel
Kontakt:

Post Postao/la Steve Urkel » 13 dec 2009, 11:35

majestic24 je napisao/la:Dzeku previse uzdizu novinari. Ja kad bih birao izmedju njega i Gomeza,uzeo bih ovog drugog. Cojk je klasicni napadac,njegovo je da stoji pred golom i da zabija,sjajan u skoku,smiruje loptu,razigrava svoje bokove,a na sve to ima i odlican sut.Iako mi je onih 30 mill previse para,siguran sam da ce on u nastavku ove i dr sezona opravdati taj novac.
ne mogu se oni ni uspoređivat džeko igra u klubu kojeg je man utd pobjedio na njegovu terenu sa 3 sastavom,kakav je wolsburg ekipa osvoji prvenstvo pa tamo dovodi neke zijane,kalenberge,martinse koje nitko neće da uzme,a bayern je gigant u odnosu na wolfsburg,bayern se može nosit sa svakim klubom(osim možda real,barca..)dok wolfsburg npr u engleskoj ligi bi se borio za opstanak,tako da gomezova i džekina usporedba nije realna,gomez igra u klubu gdje ispred njega ima mnoge zvijezde u napada koji mu pušu za vrat(toni,klose)dok u wolfsburgu nije tako

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 13 dec 2009, 11:45

Gomez ima veliki kredibilitet u Bayernu,nes kao i Rooney u Unitedu. I kad bude lose igrao,opet ce imati mjesto u pocetnom sastavu. On nije imao ni u Stutgartu konkurenciju u napadu,pa se opet max trudio.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 13 dec 2009, 13:32

Trasimaco je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la:Sta ti pricas bogati ti si taj koji si se uzdigao ? Svama se Aston Villa igra :oops: A da ne pricam o nekom ? Burnleyu ? Pa pratim ti dugo vremena postove, i uvijek pljujes Bayern, bolje gledaj svoja posla i zali malo sto vam premiership ode u London, a o ligi prvaka je suvisna svaka rijec.Ferguson je napravio ogromnu gresku prodavsi najboljeg igraca C.R(mogu ga svi pljuvati ali on se dokazao mnogo puta) a jos vecu gresku dovodzenje za zamjenu Valenciju koji meni nije ni 1/5 od Ronalda :roll: Pa vi nemate pojma sta ste uradili.

ASTON ASTON VILA VILA
Pregledaj utakmicu protiv Ville, pa mi onda ponovi to sto si rekao! Prica oko Ronalda je davno zavrsena. Ako si je propustio, zao mi je. Valencia nije njegova zamjena, niti ce ikad biti. To su mu mediji nabacili na leđa, neposteno! Hoce li Bayern napraviti gresku ako proda Riberya? Ako ga proda, sta mislis koji ce biti razlog za to?

Sto se tice Bayerna... Kazem da je nerealno da tim koji je juce bio kanta (po 90% clanova ovog podforuma), danas je jedan od konkurenata za osvajanje LP! Cak i sami fanovi Bayerna su pisali te stvari. Vrati se nazad, pa citaj! Meni smeta to sto neko tako mijenja misljenja i ide iz krajnosti u krajnost.

A sad jedno pitanje! Pogledaj malo kako United stoji u prvenstvu i u LP. Ako su njihove sanse za trofeje minimalne, kakve su onda sanse Bayerna? Reci realno! Zelim tvoje misljenje.
Realno Meni je ove sezone Chelsea mnogo veci konkurent za osvajane premiershipa a to ce ti svako potvrditi koji je realan i koji prati premiership, u ligi prvaka nemaju poraza igraju odlicno i uigrali su se, dok kod nas je konkurencija mnogo slabija, Leverkusen je krenuo odlicno ali to ce pasti 100% isto kao Hoffenheim prosle sezone nemaju oni znanja i iskustva da bi se borili za titulu, a nevidim nekog ko bi mogao pomrsiti racune Bayernu oko titule ima tu dobrih ekipa ali nemogu se oni boriti sa Bayernom sve dok igraju u ovakvoj formi.A to sto neki pojedini pricaju da cemo osvojiti ligu prvaka je meni smijesno jer mi nismo ni do koljena jednoj Barci,Celziu a sa ostalima bih mogli kako tako, tako su i za Juve govorili da ce mo petardu primiti itd ... Pa smo ih ipak razocarali.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 13 dec 2009, 13:35

Prva mjesta

Girondins Bordeaux
Manchester United
Real Madrid
Chelsea
Fiorentina
Barcelona
Sevilla
Arsenal

Druga mjesta

FC Bayern München
CSKA Moscow
Milan
Porto
Olympique Lyonnais
Inter
VfB Stuttgart
Olympiakos

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 dec 2009, 13:38

FC BAYERN je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la:Sta ti pricas bogati ti si taj koji si se uzdigao ? Svama se Aston Villa igra :oops: A da ne pricam o nekom ? Burnleyu ? Pa pratim ti dugo vremena postove, i uvijek pljujes Bayern, bolje gledaj svoja posla i zali malo sto vam premiership ode u London, a o ligi prvaka je suvisna svaka rijec.Ferguson je napravio ogromnu gresku prodavsi najboljeg igraca C.R(mogu ga svi pljuvati ali on se dokazao mnogo puta) a jos vecu gresku dovodzenje za zamjenu Valenciju koji meni nije ni 1/5 od Ronalda :roll: Pa vi nemate pojma sta ste uradili.

ASTON ASTON VILA VILA
Pregledaj utakmicu protiv Ville, pa mi onda ponovi to sto si rekao! Prica oko Ronalda je davno zavrsena. Ako si je propustio, zao mi je. Valencia nije njegova zamjena, niti ce ikad biti. To su mu mediji nabacili na leđa, neposteno! Hoce li Bayern napraviti gresku ako proda Riberya? Ako ga proda, sta mislis koji ce biti razlog za to?

Sto se tice Bayerna... Kazem da je nerealno da tim koji je juce bio kanta (po 90% clanova ovog podforuma), danas je jedan od konkurenata za osvajanje LP! Cak i sami fanovi Bayerna su pisali te stvari. Vrati se nazad, pa citaj! Meni smeta to sto neko tako mijenja misljenja i ide iz krajnosti u krajnost.

A sad jedno pitanje! Pogledaj malo kako United stoji u prvenstvu i u LP. Ako su njihove sanse za trofeje minimalne, kakve su onda sanse Bayerna? Reci realno! Zelim tvoje misljenje.
Realno Meni je ove sezone Chelsea mnogo veci konkurent za osvajane premiershipa a to ce ti svako potvrditi koji je realan i koji prati premiership, u ligi prvaka nemaju poraza igraju odlicno i uigrali su se, dok kod nas je konkurencija mnogo slabija, Leverkusen je krenuo odlicno ali to ce pasti 100% isto kao Hoffenheim prosle sezone nemaju oni znanja i iskustva da bi se borili za titulu, a nevidim nekog ko bi mogao pomrsiti racune Bayernu oko titule ima tu dobrih ekipa ali nemogu se oni boriti sa Bayernom sve dok igraju u ovakvoj formi.A to sto neki pojedini pricaju da cemo osvojiti ligu prvaka je meni smijesno jer mi nismo ni do koljena jednoj Barci,Celziu a sa ostalima bih mogli kako tako, tako su i za Juve govorili da ce mo petardu primiti itd ... Pa smo ih ipak razocarali.
U jbt za koga ti navijas????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 13 dec 2009, 13:44

omerbavarac je napisao/la:
Za Aston Vilu sto to :D :D :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 dec 2009, 13:59

FC BAYERN je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:
Za Aston Vilu sto to :D :D :D
Ma cudan mi tvoj avatar, a jos cudniji account.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 dec 2009, 14:46

Ja sam isto Gomeza pljuvao, vise iz razloga zbog te ogromne sume od nekih 30 mil., za koju je placen. Poslije se pricalo da je ustvari placen 35 mil., pa evo sad Bistrukboy govori o jos nekih 2 miliona, za koje ja, iskren da budem, nisam cuo.
Smetalo mi je da je doveden napadac sasvim slican Toniju, a ovog Talijana jos nisu prodali. Uostalom u napadu nije puno ni skripalo, vec se mjesecima pricalo kako treba dovesti novog golmana i desnog beka.

Kada je se dala ta ogromna suma, i dalje mislim da je previse placen, odmah je se znalo da u sezonu ulazimo opet sa tim manjkom na vitalnim funkcijama, za koje se nece naci sredstva.

Da ne spominjem nezadovoljstvo pojedinih igraca sjedenjem na klupi (u ovom slucaju je to mogao biti Toni ili pak Gomez), gdje je to u Munchenu veoma medijski propraceno, i odmah se stvori losa atmosfera u ekipi.

Nisam veliki ljubitelj statistike, koja ruku na srce, govori i za Tonija. U prve dvije sezone u Bayernu je dao preko 50 golova u svim takmicenjima. U toj statistici ne pise, koliko je sansi promasio, koliko je pretrcao, koliko je se vracao nazad, kad je bio sebican u situaciji kad je mogao posluziti bolje pozicioniranog suigraca...itd.

Tako isto Gomez ima dobru statistiku, svake sezone je bolji i bolji, ali ima to nesto, zbog cega nisam odusevljen sa njim. Mozda nekada ocekujem previse, trazim novog Elbera, ili ti igraca koji me moze oduseviti sa svojom igrom, a ne samo se upisati u listu strelaca.

Koliko smo mi pretjerivali u donosenju zakljucaka nakon 10-tak odigranih kola, toliko i vi koji smatrate da je on pun pogodak i da nije puno placen, bi malo trebali sacekati sa laganom euforijom oko njegovog imena. Daj Boze da on ovako nastavi, ali sad nakon nekoliko dobrih utakmica, pricati kako je sila, da nije precjenjen i da cemo u njemu imati napadaca u narednih 5-6 godina, je isto preuranjeno.

Mnogi od nas Dzeku gledaju kroz patriotske naocale, neki ga smatraju medju top napadace u Evropi, dok opet drugima nije ni medju 20-25 napadaca. Neki se pravi veci Englezi i od samih Engleza.

Ja licno kad se potrudim da budem objektivan, bih uvijek vise volio vidjeti Dzeku u Bayernu nego Gomeza.
Dzeko nije ni sjenka onoga od prosle sezone, sto zbog odlaska Magatha, sto smatram kao jednim od vecih razloga, sto zbog kampanje koja se digla oko njega. Odlazak u Milan ili neki drugi veci klub, malo mu je zavrtila mozak, pa je tu malo i psiha u pitanju, i jos jedan razlog za njegove losije partije.
Sta mi kod njega trenutno najvise smeta je njegova lijenost, koju nisam vidio prosle sezone. Uz sve to mora se priznati da su mu realizatorske sposobnosti veoma oslabile. Ali uprkos svemu, jedan je od vodecih strijelaca u BL, a i u LP-a je zabio nekoliko pogodaka.
Pa majka mu stara, nece kloc Veh vjecito biti njegov trener, niti ce Wolfsburg biti uvijek njegova adresa.

Kad bi Dzeko sta preuzeo od Olica, npr. njegovu trku, borbu, pritisak koji vrsi, motivisanost, izgaranje do posljednjeg atoma snage, odgovorno tvrdim da bi bio medju 3 najbolja napadaca u Evropi.
Nista jos nije izgubljeno, samo ti Dzeko sto prije bjezi iz Wolfsburga, jer tebi vise nije mjesto tu.
Vom Jäger zum Gejagten

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 13 dec 2009, 19:59

Trasimaco je napisao/la:Hoce li Bayern napraviti gresku ako proda Riberya? Ako ga proda, sta mislis koji ce biti razlog za to?
Nisam jos dobio odgovor na ovo pitanje!
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 13 dec 2009, 21:42

Svi hvale olica i gomeza to stoji strasni su,,ali velika velika zasluga na dobrim igrama bayerna pripada i van bomelu i swajniju jer stvarno igraju sada dosta kreativni i brzi nogomet na sredini terena,,naravno mali miler ima tu zasluga u defanzivi ali jos smatram da bi trebao da bude jocker sa klupe narocito sada kad se vrate riberi i roben...
VOLIM BAYERN
VOLIM BAYERN

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 dec 2009, 22:00

Trasimaco je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Hoce li Bayern napraviti gresku ako proda Riberya? Ako ga proda, sta mislis koji ce biti razlog za to?
Nisam jos dobio odgovor na ovo pitanje!
Evo ja ti odgovaram. Apsolutno ce napraviti gresku, moje skromno misljenje.
Bez obzira na dobre rezultate bez njega u posljednje vrijeme, on je ta pokretacka masina, sto je pokazivao i proslih sezona.
A u slucaju prodaje, razlog nece biti nedostatak novca u kasi, a kao jedini razlog se namece mogucnost njegovog nezadovoljstva.
Kako se trenutno odvija situacija, ne vidim razlog da bi mogao otici. ;) ;) ;) ;)

Nadam se da si zadovoljan odgovorom. ;) ;) ;)

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 13 dec 2009, 23:03

Omere, naravno da sam zadovoljan, ali zelio sam cuti "strucno" misljenje ovog tvog kolege koji kaze da je United napravio gresku kad je prodao Ronalda. Pa da ponovim ako nije procitao pitanje prvi put: Koji ce biti razlog eventualnog odlaska Riberya?

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 13 dec 2009, 23:07

bajern van gubitnik izgleda na krilima olićevih pluća prešao izgleda u bajern vanpobjednika. navijači minhenskoga kluba treba da boga mole da olu ne spopadne kakva svinjska gripa

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 dec 2009, 23:56

@Tras:Ma dobar je kolega ba. ;) ;) ;)
A fakat ste losiji bez CR. To treba svako da prizna.... Nemoj me lose shvatiti, i nemoj misliti da kazem sad da ste prelosi, ali bolji ste bili s njim u ekipi.
Ko zna, mozda je i bolje sto ste ga prodali, svakako se pomahnitao u Realu, ocigledno neka depresija vlada, jer je uvidio da i nije pogodio bas sa prelaskom u Madrid. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sad malo za Bayern, da ne kazu da spammam bezveze....
Polako, ali sigurno ulazimo ili smo vec usli u fantasticnu formu. Sama igra je odraz svega ovoga.... Olic, kako ga nazvase nesto Duracell, ma ubija. Siguran sam da bi svaki tim pozelio u ekipi jednog ovakvog trkaca i borca.
Dalje, njegov partner u napadu Gomez napokon opravdava ulozeni novac. Zadnjih 5 tekmi u svakoj po jedan gol. Vec je na 2 mjestu liste strijelaca BL. Vezni red iz dana u dan napreduje. Jos ne mogu da vjerujem da Bommel moze onako trcati i boriti se. Evo kako sam vidio na transfermarktu nema ga protiv Herthe, zbog kartona, nista neobicno. :D :D :D :D Svinja, masala poceo da suta van 16. Ja mislio on zaboravio da puca loptu. :mrgreen: :mrgreen: Sa povratkom Riberya i Robbena(dok se potpuno ne oporavi), bicemo mnogo, mnogo jaci.
Jos napomena da zele Senderosa, kazem jos jedna spekulacija, a bome poduga lista koga zele...... Valjda se sta ostvari. ;) ;) ;)

@bh hrvat: Nece njega svinjska. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Valja napast onakvu mrcinu. :D :D :D

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 14 dec 2009, 00:01

Za navijače Mančestija ću reći da se malo uloguju na zvanični forum svog dragog kluba kao i na RedCaffe forum i nek tamo pročitaju komentare svojih vatrenih istomišljenika (moj brat je u toj skupini i upoznat sam sa razvojnom situacijom). Malo je onih koji misle da Mančesti može ponovo do titule, jer je (po njihovom zaključku) došlo do zasićenja igrača, tj. nedostatka motivacije zbog svega urađenog u prošlim vremenima.
Da li će im Ronaldo nedostajati... Pa već je vidljivo... Fali im taj dodatni gol odnosno pas za gol što CR7 (no more) znao da odradi... Villa je najbolji dokaz...
Šta će biti sa Bayernom kad ode Ribery... hmmm... ista situacija, ali sam siguran da će se neko novi pojaviti koga će Bayern angažovati (sjetite se kad je Effenberg otišao, ista situacija pa je Ballack došao i popunio prazninu). Ribery je rekao po dovođenju Robbena da je to pravi potez kluba i da je konačno zadovoljan politikom dovođenja novih igrača... Znači, ako ga žena ne nagovori za promjenu kluba (kao što je uradila Ševčenkova), ne bi trebalo da ga napusti...
Koliko god ne valja što je zimska pauza od iduće sedmice, dobro će doći da se mnoge stvari malo utišaju i poslože, jer prevelika euforija ako nas uhvati...

Prava formula je pronađena i nje se držati u proljetnoj polusezoni i siguran sam da uspjeh neće izostati :!:
Sent from my Philips Smart TV.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 14 dec 2009, 00:11

omerbavarac je napisao/la:@Tras:Ma dobar je kolega ba. ;) ;) ;)
A fakat ste losiji bez CR. To treba svako da prizna.... Nemoj me lose shvatiti, i nemoj misliti da kazem sad da ste prelosi, ali bolji ste bili s njim u ekipi.
Ko zna, mozda je i bolje sto ste ga prodali, svakako se pomahnitao u Realu, ocigledno neka depresija vlada, jer je uvidio da i nije pogodio bas sa prelaskom u Madrid. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Normalno da nije lako izgubiti najboljeg igraca na svijetu. Nacin igre se promijenio (sporiji je) i zato to sad nekima djeluje kao lose. CR se nadoknađuje na neki drugi nacin, ali nije to poenta price sad. Moram prvo cuti odgovor ovog tvog kolege.

@dr.adnan
Neces vjerovati, ali i ja sam tamo. :mrgreen: Potpuno mi je jasno sta ti hoces da kazes, ali puno je tamo onih placljivaca koji bi da United ispali 200 miliona i da preko noci napravi ekipu. Oni su ljudi koji ne vjeruju i ne postuju ovaj tim. Iako pozicija nije nista drugacija od one iz prosle sezone, opet su nezadovoljni. Uobicajeni odgovor na njihovo cmizdrenje je da pocnu navijati ze Real. :lol:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 dec 2009, 00:18

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.