FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nime_tm87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nime_tm87 » 05 avg 2013, 20:34

Cuj Zola na stopera sta sve necu procitat na ovom forumu

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 05 avg 2013, 20:50

info clan str. staba, jamaka zeli ekipa iz italije,neznam koje u pitanju samo mi to rece,kaze da zele samo adila i svraku da prodaju al opet nikad neznas ako je kakva dobra para u pitanju da mozda i jamaka puste
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 05 avg 2013, 20:51

Raja ko je ovaj mali iz Gradine, Irfan Selimovic, napadac rodjen 1995. Vidim doso ovog ljeta u nas omladinski pogon. Zna li ko ista vise o ovome momku?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 avg 2013, 21:05

Stvarno je bilo lijepo sinoc na Grbavici.Obradovala me je igra nasih,pogotovo po teskoj sparini,nije bilo lako imati jak tempo,tesko je bilo za igrati.
Generalno gledajuci u ove cetiri zvanicne utakmice,jako sam zadovoljan pristupom svih igraca,koji se ponasaju na terenu jako profesionalno i izgleda mi da su konacno shvatili da se utakmica ne igra 15 minuta nego 90.U evropi smo naisli na jaceg protivnika,ali bili smo hrabri i dali sve od sebe.To treba cijeniti.U premijer ligi i ova dva kola,imali smo slabije protivnike od sebe,ali nismo igrali potcjenjivacki kako nam se to znalo desavati nekada,vec profesionalno i punim tempom.To me je najvise obradovalo.

Lopta je lijepo isla,sa dosta kratkih pasova,pa onda prelijepa promjena strane dugom loptom,nasi rastrcani,koncentrisani i sigurni u sebe.Vezni red je dao mnogo u ovoj utakmici,nosili su igru,bas kako i ocekujemo od njih,uz dosta trke i ofanzivno orijentisani.Bekovi i krilne pozicije su uvijek znali kako i kada pravovremenim ukljucivanjem da zabave protivnicku odbranu.
Agresivnosti nam nije nedostajalo,dobar osjecaj je gledati Tomica kada pogrijesi u dodavanju i onda svim snagama pokusava da ispravi gresku.Borili su se za svaku loptu.Ako bi nesto pozelio ovom Zelji,to je da Jamak ostane u ovakvoj formi.U prosloj sezoni njegov radijus kretanja je bio ispod svih kriterija.Sada se osjeti zelja u njegovoj igri.Cini se kao da uziva u fudbalu.Tacno se osjeti njegov senzibilitet u igri,i njegovo djelovanje kroz sredinu,sarmerski povuce loptu,cijeneci saigrace koji su se dobro otkrivali,da bi on nekim lijepim kratkim pasom proslijedio loptu.Uzivao je.Uziva igrajuci od pocetka ove sezone.Tacno se to vidi.
Tomic ga je krasno pratio,on je jako puno pretrcao i cini mi se da se jako dobro kapira sa Jamakom.Nijedan od njih ne trazi da bude vodja na terenu,nego tacno po svojim karakteristikama djeluju i sve to fino ukomponuju jedan sa drugim,pa ti dodje lijepo sve to vidjeti.Veliki napredak u veznom redu.Treba svakako spomenuti i Svraku,koji je dosta pretrcao i time olaksavao dobar protok lopte ove dvojice,a cekao je sansu iz prikrajka,da uleti iz drugog plana i da postane opasan.
Imamo dobrog golmana za ovu ligu.Djeluje sigurno,prica iza dva stopera,u igri je stalno,postavlja odbranu kod kornera,a vidjelo se i da ima dobre reakcije.Brani mu se.Dosao je u veci klub i zeljan je da dokaze da tu i pripada.

Stanic rastrcan kao i uvijek,sada mi djeluje i stabilno,ima dosta mirnih reakcija u odbrani,polako se navikao i na defanzivne pozicije,bar mi tako sada to izgleda,a cesto brzinom iznenadi protivnika po strani.Urdinov borben do krajnjih granica.Raja to cijeni,mada sam i dalje ubijedjen da on nije bas toliki kapacitet.Stvarno igra srcem.Krivo mi je kod njega sto bez veze dobije karton.To steti ekipi,ali juznjak,karakter mu je takav,vidi se da je pun energije i napredak je i za njega i za ekipu sto je prosao i prve prave pripreme sa nama.Radilica.Stoperi su tako tako,kao da ne vidim bas dobar odnos izmedju njih,ali su profesionalni do kraja.Zeljkovic se prilagodjava na poziciju silom prilike,a Kerli godi niz odigranih utakmica u komadu,pa se nadam da ce biti sve bolji,.Dobri su za ovu ligu,treba paziti na kartone,bar dok se Skaljic ne vraati.
Krila najmanje aktivna,ali opet solidni,ne bih imao nista protiv Colica ako bi igrao stalno na ovom nivou,dao je koliko je mogao,na kraju krajeva,strijelac pogotka i to je bas super,da se malo okurazi,da vidi da moze i da ga to malo pogura u njemu samom.ako bi se sada oslobodio pritiska,vjerujem da je napredovao i da on onda moze biti sasvim solidan kroz utakmice.Selimovic,cini mi se standardan,ni manje ni vise od ocekivanog.
Adilovic mi je bio sasvim ok sinoc.On se borio.Bas se borio.Vidio sam ga i u skokovima,cak i oko centra,na krilnim pozicijama kako centrira,pa dok uklizava pored aut linije i sprijecava protivnika da izbije loptu.Radio je dobre stvari.Onda nije uspio biti opasan po gol,sto mu je generalno zadatak,ali je dao sebe za ekipu.
I za mene najljesi momenat price,kada u igru ulaze tri nasa mladica.Sadikovic kao rutiner,i jeste i grijesio,ali mi se neobicno svidja kako lagano preda loptu,ne izmislja,pokriva fini dio terena,bavi se zadatkom i uspijeva uglavnom u svemu tome.Samo ce ga utakmice ubaciti u rutinu,kao sto su nekada i Zolu i jos neke mladice.On moze puno napredovati.
O Ari ne treba previse.Usao u igru i prvim dodirom lopte odusevio.Kakvo samo primanje one duge lopte,oslobadjanje protivnika i rutinska zavrsnica.Steta sto je onaj njihov to stigao,bas mi zao bilo.Talenat je,bas je talenat.
A volio sam da je Riad samo malo ranije usao,ali nije bitno,dobijace on minutazu.Pa bum,sutina odjednom,ni iz cega.Bez respekta.Imamo buducnost.
Ako ovako nastavimo i ovim tempom budemo igrali,ne vidim protivnika koji nam moze nesto uraditi,osim ako bas imamo slab dan.A jos nam fali dosta igraca.Drago mi je da sam vidio Brkovica u rezervi.Svi nasi rezervni igraci izuzev golmana su izuzetno mladi.A mladi su i povrijedjeni Colic,J*Kvesic i Zolotic.Imamo zaista cime da se pohvalimo.Ohrabren sam na pocetku ove sezone.A njihove dobre partije mogu samo da navuku vecu posjecenost.Pa kada se procuje da Zeljo igra lijepo i svih 90 minuta,ne moze biti bolji marketing.Ne moze.To se trazi,to se ceka,i onda mogu dobiti samo aplauz,bez obzira na rezultat.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 05 avg 2013, 21:18

Znaci,na odmoru sam i preko mob-a stalno ulijecem da vidim sta se desava,posebno ovo sa sefom. Gomilu nekog balavljenja pa mozes mislit kolika je moja radost procitat jedan ovako fin post. Haman stvari nastavljaju svojim pravim tokom...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 05 avg 2013, 21:39

@boccaccio - hvala što si izdvojio vremena. Svima nama iole starijim forumašima je mnogo drago i nimalo mrsko čitati tvoje opširne osvrte na situaciju.
Mogu reći da se haman sa svime slažem, osim za Adilovića... Ne moram navoditi razoge.
Ono što ti kažeš za Selima, nešto slično sam i ja rekao pred utakmicu sa Zvijezdom, tačnije na poluvremenu. Vernes je igrač iz sjene, neprimjetan, tih, samo odjednom bljesne, pojavi se i riješi utakmicu, da gol i slično. On se baš nikada nije nešto specijalno isticao niti je specijalno griješio. Neka konstanta otprilike. I meni je baš žao što nije ušao lob Hodžića...
Osim - drugo ime za Želju !

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 05 avg 2013, 21:48

nek si vala sta sarnuo,ljepo je sta fino procitati danas.
bravo bokačo i hvala

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 avg 2013, 22:12

ma kakv yani u napadu,svaka cast momku za borbenost i pozrtvovanost u odbrani,sigurno jedan od boljih trenutno u nasoj ekipi,ali i sada na ovoj poziciji se moze vidjeti da on i napad ne mogu u istu recenicu.Stanic je puno bolje rijesejne
=\_1921_/=

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 06 avg 2013, 01:53

A jest neka fina tisina zavladala na ovom podforumu.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 avg 2013, 01:56

pa ne znaju ovi vise sta da kritkuju :D hahahahha
=\_1921_/=

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 06 avg 2013, 01:57

Jeli potpisao Enis Sadikovic ?
NO PYRO NO PARTY

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 avg 2013, 02:04

Necu da budem ko pitari i da dizem euforiju ali po do sada vidjenom nas glavni koknurent je siroki,mada iskreno mislim da nam nisu dorasli,jesu u medjusobnom duelu ali na 30 tekmi tesko.Mi ako u naredne 3 utakmice uzmemo 7 bodova mislim da ce nas tesko ko zaustavit do samog kraja,ne mislim za titulu nego uopste uspijet pobijedit.Nije da smo mi tolko bajni sjajni ali u odnosu na ostak lige vidi se da smo najtrofejniji klub,da imamo taj mentalitet koji je SEF ugradio u nas,vidi se da i igraci koje mi ne volimo iz ovog ili onog razloga bi mogli igrat u prvih 11 bilo koje kipe u ovoj ligi,sto neko jednom napisa na forumu "valja bit dobar i za klupu zelje " .Sta reci osim...

S POBJEDAMA DOLAZE I TITULE..... :D
=\_1921_/=

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 06 avg 2013, 02:08

@boccaccio

Svaka čast majstore, divim ti se ;)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 06 avg 2013, 02:11

Moze samo jedna inf posto nisam bio u Sa moze li se ovih dana uzeti clanska(trebam prijatelju uzeti) i u kojem terminu? Hvala :)
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

karlovacko
Kontakt:

Post Postao/la karlovacko » 06 avg 2013, 02:17

Je l' zna neko tekst one pjesme sto se pjevusila na poluvremenu ? Jaka je pravo . :mrgreen: 8-)
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.

Volim te Željo!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 avg 2013, 06:49

zasto vise nema zeljo tv serijala?

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 06 avg 2013, 08:11

boccaccio je napisao/la:Stvarno je bilo lijepo sinoc na Grbavici.Obradovala me je igra nasih,pogotovo po teskoj sparini,nije bilo lako imati jak tempo,tesko je bilo za igrati.
Generalno gledajuci u ove cetiri zvanicne utakmice,jako sam zadovoljan pristupom svih igraca,koji se ponasaju na terenu jako profesionalno i izgleda mi da su konacno shvatili da se utakmica ne igra 15 minuta nego 90.U evropi smo naisli na jaceg protivnika,ali bili smo hrabri i dali sve od sebe.To treba cijeniti.U premijer ligi i ova dva kola,imali smo slabije protivnike od sebe,ali nismo igrali potcjenjivacki kako nam se to znalo desavati nekada,vec profesionalno i punim tempom.To me je najvise obradovalo.

Lopta je lijepo isla,sa dosta kratkih pasova,pa onda prelijepa promjena strane dugom loptom,nasi rastrcani,koncentrisani i sigurni u sebe.Vezni red je dao mnogo u ovoj utakmici,nosili su igru,bas kako i ocekujemo od njih,uz dosta trke i ofanzivno orijentisani.Bekovi i krilne pozicije su uvijek znali kako i kada pravovremenim ukljucivanjem da zabave protivnicku odbranu.
Agresivnosti nam nije nedostajalo,dobar osjecaj je gledati Tomica kada pogrijesi u dodavanju i onda svim snagama pokusava da ispravi gresku.Borili su se za svaku loptu.Ako bi nesto pozelio ovom Zelji,to je da Jamak ostane u ovakvoj formi.U prosloj sezoni njegov radijus kretanja je bio ispod svih kriterija.Sada se osjeti zelja u njegovoj igri.Cini se kao da uziva u fudbalu.Tacno se osjeti njegov senzibilitet u igri,i njegovo djelovanje kroz sredinu,sarmerski povuce loptu,cijeneci saigrace koji su se dobro otkrivali,da bi on nekim lijepim kratkim pasom proslijedio loptu.Uzivao je.Uziva igrajuci od pocetka ove sezone.Tacno se to vidi.
Tomic ga je krasno pratio,on je jako puno pretrcao i cini mi se da se jako dobro kapira sa Jamakom.Nijedan od njih ne trazi da bude vodja na terenu,nego tacno po svojim karakteristikama djeluju i sve to fino ukomponuju jedan sa drugim,pa ti dodje lijepo sve to vidjeti.Veliki napredak u veznom redu.Treba svakako spomenuti i Svraku,koji je dosta pretrcao i time olaksavao dobar protok lopte ove dvojice,a cekao je sansu iz prikrajka,da uleti iz drugog plana i da postane opasan.
Imamo dobrog golmana za ovu ligu.Djeluje sigurno,prica iza dva stopera,u igri je stalno,postavlja odbranu kod kornera,a vidjelo se i da ima dobre reakcije.Brani mu se.Dosao je u veci klub i zeljan je da dokaze da tu i pripada.

Stanic rastrcan kao i uvijek,sada mi djeluje i stabilno,ima dosta mirnih reakcija u odbrani,polako se navikao i na defanzivne pozicije,bar mi tako sada to izgleda,a cesto brzinom iznenadi protivnika po strani.Urdinov borben do krajnjih granica.Raja to cijeni,mada sam i dalje ubijedjen da on nije bas toliki kapacitet.Stvarno igra srcem.Krivo mi je kod njega sto bez veze dobije karton.To steti ekipi,ali juznjak,karakter mu je takav,vidi se da je pun energije i napredak je i za njega i za ekipu sto je prosao i prve prave pripreme sa nama.Radilica.Stoperi su tako tako,kao da ne vidim bas dobar odnos izmedju njih,ali su profesionalni do kraja.Zeljkovic se prilagodjava na poziciju silom prilike,a Kerli godi niz odigranih utakmica u komadu,pa se nadam da ce biti sve bolji,.Dobri su za ovu ligu,treba paziti na kartone,bar dok se Skaljic ne vraati.
Krila najmanje aktivna,ali opet solidni,ne bih imao nista protiv Colica ako bi igrao stalno na ovom nivou,dao je koliko je mogao,na kraju krajeva,strijelac pogotka i to je bas super,da se malo okurazi,da vidi da moze i da ga to malo pogura u njemu samom.ako bi se sada oslobodio pritiska,vjerujem da je napredovao i da on onda moze biti sasvim solidan kroz utakmice.Selimovic,cini mi se standardan,ni manje ni vise od ocekivanog.
Adilovic mi je bio sasvim ok sinoc.On se borio.Bas se borio.Vidio sam ga i u skokovima,cak i oko centra,na krilnim pozicijama kako centrira,pa dok uklizava pored aut linije i sprijecava protivnika da izbije loptu.Radio je dobre stvari.Onda nije uspio biti opasan po gol,sto mu je generalno zadatak,ali je dao sebe za ekipu.
I za mene najljesi momenat price,kada u igru ulaze tri nasa mladica.Sadikovic kao rutiner,i jeste i grijesio,ali mi se neobicno svidja kako lagano preda loptu,ne izmislja,pokriva fini dio terena,bavi se zadatkom i uspijeva uglavnom u svemu tome.Samo ce ga utakmice ubaciti u rutinu,kao sto su nekada i Zolu i jos neke mladice.On moze puno napredovati.
O Ari ne treba previse.Usao u igru i prvim dodirom lopte odusevio.Kakvo samo primanje one duge lopte,oslobadjanje protivnika i rutinska zavrsnica.Steta sto je onaj njihov to stigao,bas mi zao bilo.Talenat je,bas je talenat.
A volio sam da je Riad samo malo ranije usao,ali nije bitno,dobijace on minutazu.Pa bum,sutina odjednom,ni iz cega.Bez respekta.Imamo buducnost.
Ako ovako nastavimo i ovim tempom budemo igrali,ne vidim protivnika koji nam moze nesto uraditi,osim ako bas imamo slab dan.A jos nam fali dosta igraca.Drago mi je da sam vidio Brkovica u rezervi.Svi nasi rezervni igraci izuzev golmana su izuzetno mladi.A mladi su i povrijedjeni Colic,J*Kvesic i Zolotic.Imamo zaista cime da se pohvalimo.Ohrabren sam na pocetku ove sezone.A njihove dobre partije mogu samo da navuku vecu posjecenost.Pa kada se procuje da Zeljo igra lijepo i svih 90 minuta,ne moze biti bolji marketing.Ne moze.To se trazi,to se ceka,i onda mogu dobiti samo aplauz,bez obzira na rezultat.

Super post,hvala ! 8-)

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 06 avg 2013, 08:21

Nakon prvog poraza protiv Plzena, ja sam rekao, raduje me to sto sam vidio novog/starog sampiona BiH.
Zaista mislim da smo za klasu ispred ostalih.

Mi smo Zeljeznicar!
(kratko i jasno)

kb80
Kontakt:

Post Postao/la kb80 » 06 avg 2013, 09:58

boccaccio je napisao/la:Stvarno je bilo lijepo sinoc na Grbavici.Obradovala me je igra nasih,pogotovo po teskoj sparini,nije bilo lako imati jak tempo,tesko je bilo za igrati.

sjajno napisano i bez pretjerivanja
iskreno, najbolje prikazana igra u zadnje 2-3 godine...
jednostavno i dobro receno, ovo je najbolji marketing koji moze da klub(igraci) pruzi
dobar i lijep osjecaj poslije utakmice i sto je dobro (kont"o sam da sam se ja nafur"o) da se dva dana poslije utakmice prica o lijepoj igri na grbavici ...
momci svaka cast i da se nastavi ovako

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 06 avg 2013, 10:21

gruezi je napisao/la:zasto vise nema zeljo tv serijala?
Istekao ugovor,trenutno se pregovara za novi.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Laudrup, Vanja8 i 53 gosta.