Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soccerfan
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la soccerfan » 08 avg 2013, 09:55

E zanimljive li teme Boze moj. Zasto se kcerka Asmira Begovia zove Taylor a ne Emina, Amela, ili neko Bosansko ime. Pa brate moj valjda joj roditelji imaju pravo dati ime kako oni hoce. Jos bi trebali nas forumase pitati kako da djetetu dadnu ime. Boze sacuvaj. Nego nema nam druge nego ne pozivati Asmira u repku dok se djetetu ime ne promjeni u Fatima, Mejra, Mucelefa ili nesto tome slicno. :lol: :lol: :lol:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 08 avg 2013, 09:57

levat je napisao/la:
JTS je napisao/la:nije to poenta, treba da se širimo, ako si muško, dijete treba da nosi naša imena i prezimena, da uči našu historiju, itd .. samo ću reći Adnan Ćatić ;)
Asmir Begović brani boje Bosne i Hercegovine, a Felix Sturm boksa pod njemačkom zastavom i imenom.
brkaš stvari jarane .. ja pričam kako naši ljudi ne trebaju svojoj djeci davati tuđa imena, otac je glavni u kući i onako je kako otac kaže .. Adnanov sin se zove Mahir, nije mu dao neko Njemačko ime ili ime odakle mu je supruga, ne mogu da se sjetim, da l' Azerbejdžan, nisam siguran

Adnan je uzeo umjetničko ime Felix Sturm jer ne bi ovakvu karijeru u Njemačkoj mogao napraviti kao Adnan Ćatić, zato i nastupa pod njihovom zastavom sa umjetničkim imenom

Adnan je u papirima Adnan Ćatić, sam je rekao da je rođen, živi i da će umrijeti kao Adnan Ćatić .. uvijek dolazi u BiH, bio u Srebrenici, promoviše našu zemlju koliko može, čitao sam neki dan da je pomogao nekoj ugroženoj porodici iz BiH, itd

na sve to, čovjek je rođen u Njemačkoj i veći je patriota od mnogih .. a ti ako čovjeku zamjeriš što je uzeo umjetničko ime da bi ostvario nešto u karijeri, onda ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 avg 2013, 10:00

Bosna - mjesto gdje te ljudi napadaju zbog imena koje si dao vlastitom djetetu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 08 avg 2013, 10:28

Pa dobro, kad sagledaš stvari realno Asmir do pojavljivanja na sceni i pristanka da igra za naš tim nije im'o skoro nikakve veze s' Bosnom osim možda onog beg, jer Asmir više vuče na medjunarodno :mrgreen: ,dijete koje je odgojeno po zapadnom sistemu, al' hvala njemu kad je odabr'o da bude Dragon. Dovoljno ti je kad čuješ kako daje intervjuje na našem jeziku sve ti je jasno, k'o da je u pitanju neki Bantu crnac, i ime je vjerovatno odabrala žena a hajd' je ne poslušaj :D , svi bi vi pa čak i da je u pitanju neko tipa Šarafeta i sl.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 08 avg 2013, 10:32

Monolog je napisao/la:Bosna - mjesto gdje te ljudi napadaju zbog imena koje si dao vlastitom djetetu.
Dok god su po skolama vjeronauci i odgoj djece rade bule i hodje biti ce nam ovako... ;)
Dok se citav svijet ogleda o vrijednosti zapada nas vuku u vrijednosti Afganistana, Pakistana, Turske... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 avg 2013, 10:34

levat je napisao/la:
JTS je napisao/la:nije to poenta, treba da se širimo, ako si muško, dijete treba da nosi naša imena i prezimena, da uči našu historiju, itd .. samo ću reći Adnan Ćatić ;)
Asmir Begović brani boje Bosne i Hercegovine, a Felix Sturm boksa pod njemačkom zastavom i imenom.
+1
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 08 avg 2013, 10:36

JTS je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Nije mi jasno kako nekome moze smetat ime tudje djece.
zašto bih ja dopustio da moje dijete nosi Američko, Britansko, Špansko, Njemačko, Francusko ime, ako sam ja Bošnjak?! to možda ima smisla sa meterine strane, al' u tom slučaju bilo bi onako kako ja kažem, dakle bosansko ime

nadalje, budi siguran da ova mala Taylor neće biti odgojena kao bosanka, nego kao Britanka ili Amerikanka, a o BiH će joj Asmir nešto pričati i ona će jednom godišnje ili jednom u par godina posjetiti BiH, sve to sa Asmirom

kad se ona osamostali, posjećivat' će BiH koliko i ja Kinu .. Hasan umjesto da odgaja male Bošnjake, on odgaja Švabe .. a haman će i Lule istim putem

P.S. da su Asmir i Hasan htjeli odgojiti djecu kao "našu", sigurno im ne bi dali tuđa imena ;)
Koliko predrasuda u samo jednom postu strah covjeka da uhvati od ovoga. Kapa do pod sve ti znas i kakva ce djeca biti i sta ce raditi. :oops:

Al kada bolje razmislim nisi ti kriv sto ti je okolina zivot i obrazovni sistem ogranicio misao ideju i vidike.
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 08 avg 2013, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 08 avg 2013, 11:06

Gori ste nego najvece tracare besposlene...
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 avg 2013, 11:18

JTS je napisao/la:
zašto bih ja dopustio da moje dijete nosi Američko, Britansko, Špansko, Njemačko, Francusko ime, ako sam ja Bošnjak?! to možda ima smisla sa meterine strane, al' u tom slučaju bilo bi onako kako ja kažem, dakle bosansko ime

nadalje, budi siguran da ova mala Taylor neće biti odgojena kao bosanka, nego kao Britanka ili Amerikanka, a o BiH će joj Asmir nešto pričati i ona će jednom godišnje ili jednom u par godina posjetiti BiH, sve to sa Asmirom

kad se ona osamostali, posjećivat' će BiH koliko i ja Kinu .. Hasan umjesto da odgaja male Bošnjake, on odgaja Švabe .. a haman će i Lule istim putem

P.S. da su Asmir i Hasan htjeli odgojiti djecu kao "našu", sigurno im ne bi dali tuđa imena ;)
Kad pročitam ovo, poželim da ni ja svoju djecu ne odgajam kao zatucane Bosance.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 08 avg 2013, 16:45

Posljednje upozorenje. Nije ovo mjesto da se diskutuje o imenima, nacijama, historiji, običajima....
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 08 avg 2013, 16:48

Nisi treb'o da brišeš, neka se vidi jad i čemer intelektualnog stanja našeg društva.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 08 avg 2013, 16:51

Možete o takvim temama voditi diskusiju kroz privatne poruke, jer povučete hrpu ljudi da iznese svoj stav, a tema Asmira Begovića ne treba da bude mjesto gdje ćemo raspravljati o porijeklu imena i sličnim stvarima. Jednostavno, tema je namijenjena za diskusiju o golmanu bh. reprezentacije i Stoke Cityja. Briga me kako mu se kćerka ili supruga zovu - njegova privatna stvar i to mu niko ne treba osporavati.

I neka završi na ovom postu, sada možete da pišete o Begovićevim odbranamam u Stokeu, bh. reprezentaciji, njegovim kvalitetama ili pogreškama i svemu dostojno sportskog foruma.

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 08 avg 2013, 16:54

Centre forward je napisao/la:Nisi treb'o da brišeš, neka se vidi jad i čemer intelektualnog stanja našeg društva.
Moderator, trebas i ovakva perfidna vrijedjanja jer neko ima stav, izbrisat.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 08 avg 2013, 16:57

gringobih je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Bosna - mjesto gdje te ljudi napadaju zbog imena koje si dao vlastitom djetetu.
Dok god su po skolama vjeronauci i odgoj djece rade bule i hodje biti ce nam ovako... ;)
Dok se citav svijet ogleda o vrijednosti zapada nas vuku u vrijednosti Afganistana, Pakistana, Turske... ;)
Isto tako recimo ovu latentnu islamofobiju trebas izbrisat, jer brate nije za sportskog foruma.
Slektivno brisanje i pravda ce samo stvar ucinit gorom.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 08 avg 2013, 16:58

insider je napisao/la:Posljednje upozorenje. Nije ovo mjesto da se diskutuje o imenima, nacijama, historiji, običajima....
znači moj post obrišeš, al' od admina ostaviš .. aferim ;) ako ja njemu napišem da je zatucan, kao što je on meni, vjerovatno mi ne gine trajni ban, je l' tako?! jebga, može vam se .. šatro demokratija, u biti tiranija :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 08 avg 2013, 17:08

Koje rukavice nosi Asmir? :D
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 08 avg 2013, 17:11

Ne možeš da vjeruješ. Džaba pisati, moliti, praštati... Dajte, barem za ovaj Bajram, nemojte tražiti da vas banujem. Posljednja molba, sljedeći imalo "krivi" post i autor istog ide u Banoviće. Hajde razumijevanja malo.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 14 avg 2013, 14:59

Onaj analiticar za MLS smatra Asmira prosijecnim. Znam da i nase medije pisu svega i svacega, ali eto, sad pricamo o onom talentu :) Mislim ne ocekujem da znaju sve ili puno o nama takvi ljudi (mada bi trebao ako ce pricati o tome), to je Klinsman-ov posao, ali dovoljno je da se malo pratilo ili procita nesto o najboljim golmanima EPL-a i vidjet ce imena Begovic, Hart, Cech, de Gea. Pokazi im danas Asmire zasto si jedan od najboljih! :)
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 14 avg 2013, 16:09

Murga je napisao/la:Onaj analiticar za MLS smatra Asmira prosijecnim. Znam da i nase medije pisu svega i svacega, ali eto, sad pricamo o onom talentu :) Mislim ne ocekujem da znaju sve ili puno o nama takvi ljudi (mada bi trebao ako ce pricati o tome), to je Klinsman-ov posao, ali dovoljno je da se malo pratilo ili procita nesto o najboljim golmanima EPL-a i vidjet ce imena Begovic, Hart, Cech, de Gea. Pokazi im danas Asmire zasto si jedan od najboljih! :)
Jak im analitičar, nema šta. :lol:
Levat jedan, Asmir igra u najjačoj ligi svijeta i još je u top 5 te lige po statistici.Može glupim Amerima pričat šta hoće kad su levati a i on s njima.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 14 avg 2013, 16:15

admin je napisao/la:
JTS je napisao/la:

Kad pročitam ovo, poželim da ni ja svoju djecu ne odgajam kao zatucane Bosance.
admine ja mislio ti pametniji fakat.
Vođa zna.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: adrenaline323, Amazon [Bot], Beduin, dzemil, Fudo, jurisicduska, legendarnadruga, Lobudaraczapamcenje, StevieG8 i 98 gostiju.