BiH - USA (14.08.2013)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

revan
Kontakt:

Re: BiH - USA (14.08.2013)

Post Postao/la revan » 08 avg 2013, 09:26

Na terenu uništiti SAD do koljena, na tribinama maksimalno korektno. Aplauz za himne, pjesma cijelu utakmicu. Ne znam zbog čega to mi trebamo biti neprijateljski nastrojeni prema SAD? Ljudi nam ništa nažao nisu uradili. Naprotiv. Da možda ne trebamo pljuvati po njima zbog tamo nekih arapskih zemalja? Daj ba ljudi uozbiljite se. Sarajevo treba da pokaže svoju veličinu na tribinama i ugosti goste uz najveću ljubaznost. Ostavite se tog seljačkog mentaliteta, vrijeđanja protivnika i izviždavanja himne. Ružno je vidjeti i slušati, a onoj ko to radi nije uopće 'cool'. Bez obzira koliko mislio da jeste.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

modecom
Kontakt:

Post Postao/la modecom » 08 avg 2013, 09:44

revan je napisao/la:Na terenu uništiti SAD do koljena, na tribinama maksimalno korektno. Aplauz za himne, pjesma cijelu utakmicu. Ne znam zbog čega to mi trebamo biti neprijateljski nastrojeni prema SAD? Ljudi nam ništa nažao nisu uradili. Naprotiv. Da možda ne trebamo pljuvati po njima zbog tamo nekih arapskih zemalja? Daj ba ljudi uozbiljite se. Sarajevo treba da pokaže svoju veličinu na tribinama i ugosti goste uz najveću ljubaznost. Ostavite se tog seljačkog mentaliteta, vrijeđanja protivnika i izviždavanja himne. Ružno je vidjeti i slušati, a onoj ko to radi nije uopće 'cool'. Bez obzira koliko mislio da jeste.
sarajevski seljacki mentalitet koji je nastrojen prema drugim reprezentacijama moze samo negativno utjecati na sport u ovom gradu a to je samo jos vise udaljavanje od kvalifikacionih utakmica nase repke
srcu draga boja plava

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 08 avg 2013, 09:49

Treba respektovati svakoga... Ali nasi su trenutno u tolikoj formi, da bi sve osim nase pobjede bilo ravno debaklu. Samo jos kad pomislim, da ce se uskoro prikljuciti Bicakcic, Kolasinac, Hajrovic... Gdje ce nam biti kraj.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 08 avg 2013, 09:52

skyisthelimit je napisao/la:
JoeCelt je napisao/la: Decko, de malo odrasti i proputuj svijetom i amerikom pa ces malo mozda promjeniti misljenje! SAD (50 saveznih drzava) su vece od Evrope i za njih BiH ima slicno znacenje kao sto bi za BiH imala Ruanda a ti garantujem neznas nista o Ruandi osim da je tamo bilo s.anje?! ;)
Eto vidis, sad si sam priznao da BiH nema nikakvo znacenje i da nijedan amer pojma nema o Bosni stoga njihovo misljenje o necemu nepostojecem, malom, jadnom, siromasnom, neznanom (citaj Bosni) me ne zanima.
Ako nista nadam se da su ti tvoji iznadprosjecni ljubitelji Sokera culi za Pjanica ili Dzeku kad vec pojma nemaju gdje igraju.

Bosna je u cijeloj prici nebitna jer oni u mnogo vecim situacijama cak i iz svoje historije se blamiraju.
Decko, koji si ti razred? :?

Ovoj djecurliji samo da porucim da ne zvizde protivnickoj himni jer ce nasi igraci "dijasporci" biti postidjeni pred svojim timskim kolegama nakon sto su se nahvalili kako BiH ima najbolje navijace! Mislite o treneru Susicu, o Pjanicu, Begovicu, Salihovicu i ostalim nasim igracima i ako ih stvarno volite svim srcem pjevajte "nasu himnu" a kod protivnicke zatvorite usta! ;)

Eto, toliko od mene!

Bajram Serif Mubarek Olsun svima koji slave!!!! :)
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 avg 2013, 09:57

Pjanic protiv Donovana. :mrgreen:

Ne znam za vas, ali ja jedva cekam ovu utakmicu. Igramo protiv ekipe koja igra brz fudbal, trkacki su mocni, a imaju i dobre tehnicare. U SAD-u je mozda fudbal tek 5. sport, ali fakat je vidljiv napredak iz godine u godinu. U svakom slucaju, ubijedjen sam da ce ovo biti dobra utakmica (rezultat mi nije toliko bitan), a zivo me zanima sta i koliko moze Bicakcic. Sto se tice zvizdanja americkoj himni - ne znam sta bismo mogli ocekivati. Realno, kad smo mogli izvizdati Marseljezu, mozemo i svaku drugu. Naravno, daleko od toga da to opravdavam ili zelim, no cinjenica je da kod nas ljudi automatski pocnu zvizdati prilikom intoniranja himni. :mrgreen: Navika, sta's. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 avg 2013, 10:01

JoeCelt je napisao/la:
LenBias je napisao/la:cuj navijajte pristojno zbog nas koji zivimo u americkoj dijaspori, ne mogu da vjerujem :lol:
Pa mozda radi sebe samih, ili vise volis da se pokazes u pravom svijetlu - organic balkanac? :roll:
pazi ja podrzavam sto ti govoris, seljacki je zvizdati tudjoj himni samo mi je ovaj tvoj razlog presmijesan, eto neko nece zvizdati himni da bi nasoj americkoj dijaspori bilo bolje, mislim, sta je zglave :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 08 avg 2013, 10:04

LenBias je napisao/la:
JoeCelt je napisao/la:
LenBias je napisao/la:cuj navijajte pristojno zbog nas koji zivimo u americkoj dijaspori, ne mogu da vjerujem :lol:
Pa mozda radi sebe samih, ili vise volis da se pokazes u pravom svijetlu - organic balkanac? :roll:
pazi ja podrzavam sto ti govoris, seljacki je zvizdati tudjoj himni samo mi je ovaj tvoj razlog presmijesan, eto neko nece zvizdati himni da bi nasoj americkoj dijaspori bilo bolje, mislim, sta je zglave :mrgreen:
Skonto si kako ti je odgovaralo ali poentu si promasio, nazalost! Onda misli o igracima nasim koji su skoro svi dijasporci ili o tome da ce sljecece godine, najvjerovatnije, biti uzvratna prijateljska tekma u SAD ;)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 avg 2013, 10:07

ja sam skonto kako si ti napisao, vama koji idete na posao bla bla bla

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 08 avg 2013, 10:09

LenBias je napisao/la:ja sam skonto kako si ti napisao, vama koji idete na posao bla bla bla
Pa sa kim "rade" Pjanic, Begovic, Salihovic i drugi igraci?! Pozz

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 avg 2013, 10:13

JoeCelt je napisao/la:
LenBias je napisao/la:ja sam skonto kako si ti napisao, vama koji idete na posao bla bla bla
fudbalerima, gdje je amerika u svemu tome?

BellaCiao
Kontakt:

Post Postao/la BellaCiao » 08 avg 2013, 10:14

kokakolas je napisao/la:Treba respektovati svakoga... Ali nasi su trenutno u tolikoj formi, da bi sve osim nase pobjede bilo ravno debaklu. Samo jos kad pomislim, da ce se uskoro prikljuciti Bicakcic, Kolasinac, Hajrovic... Gdje ce nam biti kraj.
A bas sad da je sve osim pobjede ravno debaklu :roll: jer ipak i oni imaju dosta kvalitete i dug niz bez poraza tako da netreba stvarat neku euforiju da bas moramo pobjedit ili da smo toliko kvalitetniji od njih.
I danas vozim Deutza
slusam Cecu, ceskam jajca
s tim sto sada znam
da kad srecu ugledam
ne prebacujem u brzinu
i ne fatam krivinu
i neke rijeci vise cijenim sad...

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 08 avg 2013, 10:16

Pa sta ako budu zvizduci, cisto sumnjam da bi bio tako glasan da BiH igra protiv ne znam Australije.. Ovako ti u Americi, svojim radnim kolegama ( ljubiteljima sokera :lol: ) si vjerovatno objasnio gdje je Bosna, ko za Bosnu igra, kako Bosni vise nije rat, kako smo mi merhametli narod i sad da ne ispadne sve suprotno ovdje pozivas da se ne zvizdi himni iako niko o tome rijeci nije rekao i vjerovatno ne bi bilo polemike da nisi uletio o prici o postovanju americke himne. Ako ce mi glupi amerikanci suditi o mojoj zemlji onda dabogda se zvizduci nikad ne stisali. Toliko o tome.
15.10 - 15.06 ...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 08 avg 2013, 10:18

baš sad vidim koliko seljakluka u bosni ima čitajući neke od ovih postova .. nećemo mi nikada napredovati kao država ovako.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 08 avg 2013, 10:41

LenBias je napisao/la:
JoeCelt je napisao/la:
fudbalerima, gdje je amerika u svemu tome?
Opet ti zapeo k'o ovan! Ja radim sa ljudima iz preko 100 drzava ali mi je odrediste u Seattle-u! Vidim pisete kako je zvidanje himni stvar "navike" haman pa rek'o kad se vi na to ne crvenite makar nas dijasporce postedite te sramote. Mi se jos vodimo kao gradjani BiH i tice nas se ono sto se dogadja u domaji.
skyisthelimit je napisao/la:Pa sta ako budu zvizduci, cisto sumnjam da bi bio tako glasan da BiH igra protiv ne znam Australije.. Ovako ti u Americi, svojim radnim kolegama ( ljubiteljima sokera :lol: ) si vjerovatno objasnio gdje je Bosna, ko za Bosnu igra, kako Bosni vise nije rat, kako smo mi merhametli narod i sad da ne ispadne sve suprotno ovdje pozivas da se ne zvizdi himni iako niko o tome rijeci nije rekao i vjerovatno ne bi bilo polemike da nisi uletio o prici o postovanju americke himne. Ako ce mi glupi amerikanci suditi o mojoj zemlji onda dabogda se zvizduci nikad ne stisali. Toliko o tome.
Malisa, ici ces na popravni! :P
Ja koliko znam jedino se u Tuzli nije zvizdalo i zelio sam samo da navijace u zemlji malo dozovem pameti! Na ovom forumu to nije moguce, izgleda, jer su djecurlija bez osnovne skole pocela da grakcu, gra-gra-gra-gar! :(

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 avg 2013, 10:46

Nakon utakmica Italija - Argentina i Portugal - Holandija rekao bi da je ova nasa mozda i najjaca utakmica u ovom prijateljskom roku, u rangu sa Španija - Ekvador, Belgija - Francuska, Brazil - Švicarska i Obala Slonovace - Meksiko.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 avg 2013, 10:52

postedili ste se vi svega i svacega cim ste postali dijasporci dragi moj dzo, mani suplje price

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 08 avg 2013, 11:31

LenBias je napisao/la:postedili ste se vi svega i svacega cim ste postali dijasporci dragi moj dzo, mani suplje price
Kao i svi fudbaleri repke osim Avdukica! Ipak ja mislim ti za nas navijas! :D

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 avg 2013, 11:33

lupas loncice, ja navijam za svoju drzavu, jednu i jedinu

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 08 avg 2013, 11:43

LenBias je napisao/la:lupas loncice, ja navijam za svoju drzavu, jednu i jedinu
Koju u najdrazem nam timu predstavljaju dijasporci 95% i ne zele da ih brukaju domicilni cobani sa zvizdanjem tudjoj himni! Hoces li vise prestati sa trolovanjem? :?:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 avg 2013, 11:49

unormali se, pocni prihvatati tudja misljenja koja su normalna za razliku od nekih nebuloza koje ti pises, eto ne podrzava neko tvoje apsurde pa odma troluje, dozovi se malo kralju

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.