Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Zagor
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Zagor » 13 nov 2009, 11:30

rob do bagro je napisao/la:meni dvije najdraze knjige su Legenda o Ali pasi i Robinzon Kruso...koje sam i jedine procitao :mrgreen:
Vjeruješ da je meni taj Ali Paša bila tek druga lektira (Prva je bila ruža u 8.razredu), a nebi je ni čitao da mi nije profesorica zaprijetila da ću pasti ako je nepročitam i na kraju dobijem 3 iz odgovora ;) . Nakon toga sam postao pravi čitač, na rasputu sam pročitao tog Krusa, Doživljaji Nikoletine Bursaća, te put oko svijeta za 80 dana. A sad u 4. razredu sa pročitao sve dosada, tj. dvije: Stranac i Stepski Vuk, a sad čitam 100 godina samoće. ;) :D
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

maXimal BVB
Kontakt:

Post Postao/la maXimal BVB » 13 nov 2009, 22:31

Halit Ertugrul - U potrazi za sobom, znači vjerujte mi, knjiga kojusam čim sam kupio i otvorio, dok je nisam pročitao nisam je ni popustio... Pročitao sam je za jedno poslijepodne i jedan dio noći, odlična knjiga. Sam naslov govori, čovjek u potrazi za sobom. Radnja se odvija u Turskoj, a sve počinje u vožnji autobusom...Knjiga je napisana (barem ovaj primjerak sto ja imam) što sažetije i što jednostavnije, da bi je lakše prihvatili čitaoci... Preporučujem obavezno je pročitajte, ja sam je platio 5 km, ako neko želi, posudit ću mu je.

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 17 nov 2009, 00:45

Upravo sam završio "Velika očekivanja" od Čarls Dikensa...Dobra je...Zanimljiva,a malo i poduža...
Sada ću uzeti "U registraturi"...Je li iko to čitao???Je li dobra???A razmisliti ću da usput uzmem i tu "Legenda o Ali-paši"!!! ;)

_mirza_
Kontakt:

Post Postao/la _mirza_ » 17 nov 2009, 00:52

bayer 04 je napisao/la:Upravo sam završio "Velika očekivanja" od Čarls Dikensa...Dobra je...Zanimljiva,a malo i poduža...
Sada ću uzeti "U registraturi"...Je li iko to čitao???Je li dobra???A razmisliti ću da usput uzmem i tu "Legenda o Ali-paši"!!! ;)
Druze uzmi "Legendu o Ali-pasi" neces se pokajat.

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 17 nov 2009, 00:58

_mirza_ je napisao/la:
bayer 04 je napisao/la:Upravo sam završio "Velika očekivanja" od Čarls Dikensa...Dobra je...Zanimljiva,a malo i poduža...
Prema komentarima rekao bih da je odlična,a još je i naša,a volim učiti o našoj tradiciji...Uzeti ću akoBogda!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 17 nov 2009, 14:36

bayer 04 je napisao/la:
_mirza_ je napisao/la:
Prema komentarima rekao bih da je odlična,a još je i naša,a volim učiti o našoj tradiciji...Uzeti ću akoBogda!
Meni je ta knjiga popravila mišljnje o istima (knjigama). ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 nov 2009, 14:50

od kovacica u registraturi....ti to sigurno citas zato sto moras jer je to obavezna literatura cini mi se treceg razreda srednje skole.... :D :D :D :D :D
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 17 nov 2009, 19:33

neno#4 je napisao/la:
od kovacica u registraturi....ti to sigurno citas zato sto moras jer je to obavezna literatura cini mi se treceg razreda srednje skole.... :D :D :D :D :D
hehe...U pravu si...Eto hoću da pročitam sve što su u planu 3. razreda i onda kad mi ostane vremena da čitam neobavezne! ;)

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 26 nov 2009, 23:54

Super mi je za sada ova "Legenda o Ali-paši"!!!Hvala na preporukama... :)

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 09 dec 2009, 20:14

Zovem se Crveno ili Zovem se Crvena- Orhan Pamuk..
ko' nije procitao.. obavezno neka procita.. odlicna knjiga.. :)
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 09 dec 2009, 21:00

Jesu zafrkane lektire u IV. Mislim Stranca i Stepskog Vuka sam sa radošću pročito, al ona "Sto godina samoće", pa jbt ne znam jeli bio napušen onaj pisac ili pijan , nešto jest !!! Pročitam 10-15 strana odmah me zaboli glava od fantazija..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 dec 2009, 21:05

Zagor je napisao/la:Jesu zafrkane lektire u IV. Mislim Stranca i Stepskog Vuka sam sa radošću pročito, al ona "Sto godina samoće", pa jbt ne znam jeli bio napušen onaj pisac ili pijan , nešto jest !!! Pročitam 10-15 strana odmah me zaboli glava od fantazija..
Gabriel Garsija Markez...pa od njega Pukovniku nema ko da pise i ostala djela... :D :D :D :D

P.S. bilo je to nekad dobro vrijeme :lol: :lol: :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 09 dec 2009, 21:16

neno#4 je napisao/la:
Zagor je napisao/la:Jesu zafrkane lektire u IV. Mislim Stranca i Stepskog Vuka sam sa radošću pročito, al ona "Sto godina samoće", pa jbt ne znam jeli bio napušen onaj pisac ili pijan , nešto jest !!! Pročitam 10-15 strana odmah me zaboli glava od fantazija..
Gabriel Garsija Markez...pa od njega Pukovniku nema ko da pise i ostala djela... :D :D :D :D

Svak se sa svakim onde , mislim sad da nepričam ;) . Cijelo selo/grad (šta je već) Makondo imena stanovnika u ,bubam, 70% slučajeva počinju sa ili Hose Arkadio, il Aureliano... Ima desetine likova, čovjek se zbuni. Da nisma pročito sa neta nebi ja pola stvari skonto. Ovaj jedan lik , čini mi se Aureliano, ima 17-ero djece sa različitim ženama. :? Pa onda nesanica, zaboravnost (bolesti) Po svakom predmetu u kući ili objektu vani su zalijepili šta je šta da nebi zaboravili. Pa kiša traje 4 godine bez prestanka.... A ona Ursula doživi 120 godina :D ...

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 09 dec 2009, 22:46

Preporučujem
Orhan Pamuk sve su mu knjige super.

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 13 dec 2009, 20:23

Zagor je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Svak se sa svakim onde , mislim sad da nepričam ;) . Cijelo selo/grad (šta je već) Makondo imena stanovnika u ,bubam, 70% slučajeva počinju sa ili Hose Arkadio, il Aureliano... Ima desetine likova, čovjek se zbuni. Da nisma pročito sa neta nebi ja pola stvari skonto. Ovaj jedan lik , čini mi se Aureliano, ima 17-ero djece sa različitim ženama. :? Pa onda nesanica, zaboravnost (bolesti) Po svakom predmetu u kući ili objektu vani su zalijepili šta je šta da nebi zaboravili. Pa kiša traje 4 godine bez prestanka.... A ona Ursula doživi 120 godina :D ...
To je meni bila dobra knjiga... :) ...Slažem se da je teško pohvatati radnju,ali mislim da to i nije suština knjige...Treba se prepustiti i pustiti da te knjiga vodi,bez da se razbija glava o tome koji je koji...Barem sam ja tako to skontao i uradio...

Pročitao sam nedavno onu što ste mi preporučili(Legenda o Ali-paši) i odlična je...
Ima dosta knjiga koje čovjek čita da bi pročitao,ali tu je bilo ljepše čitati,nego pročitati,ako razumijete...
Sada ću početi ANĐELI I DEMONI...Et ako je neko čitao neka ponešto napiše... :)

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 14 dec 2009, 11:25

bayer 04 je napisao/la: Sada ću početi ANĐELI I DEMONI...Et ako je neko čitao neka ponešto napiše... :)
prejaka knjiga..ono..jest na fazon da vincijevog koda,ali je dramaticnije...odlicna knjiga ;)
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 14 dec 2009, 11:34

reds_forever je napisao/la:
bayer 04 je napisao/la: Sada ću početi ANĐELI I DEMONI...Et ako je neko čitao neka ponešto napiše... :)
prejaka knjiga..ono..jest na fazon da vincijevog koda,ali je dramaticnije...odlicna knjiga ;)
Meni su Anđeli i Demoni puno bolji triler od Da Vincijevog koda.
Nego je li iko citao ovu novu knjigu Izgubljeni simboli?
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 20 dec 2009, 21:44

Jel neko slučajno čitao onu knjigu "Rat Naizvrat". Ja je ponekada ,kad nema drugih obaveza čitam. Ovaj pisac (pravoslavac) ne znam mu ime pisao o ovom zadnjem ratu, zanimljivo...
bayer 04 je napisao/la:Ima dosta knjiga koje čovjek čita da bi pročitao,ali tu je bilo ljepše čitati,nego pročitati,ako razumijete...
E to se i meni desilo. Ja bih volio da je nikad nisam prestao čitati. Taman se onaj vrati iz Stambola (čini mi se) kad završi knjiga, e jbg :roll: ;) .

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 20 dec 2009, 21:50

ima li neko nesto knjizi "Dani" od Tahe Huseina...trebalo bi mi veceras :D
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 20 dec 2009, 21:54

ammarc je napisao/la:ima li neko nesto knjizi "Dani" od Tahe Huseina...trebalo bi mi veceras :D
haha.. nije valjda da ti je sutra lektira.. a nisi nista spremio ? ;) :D
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.