FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lisander
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lisander » 09 avg 2013, 19:55

Porediti Adilovica sa Vazdom, Muratom i Memicem je u najmanju ruku smijesno, onakav vazda da danas igra u ovoj ligi davo bi 2 gola po utakmici, a Murat i Memic bi vjerovatno, a Alen Mesanovic to je vec posebna fudbalska prica, poredit svraku s nekim igracem od prije 2004 je posmjesno, pa bolji je Dino Muharemovic od njega, mi kao ekipa najbolje smo igrali one prve dvije sezone kad se amar vratio, a nije nam losa ni ona kad nas je Odovic vodio kad je veznog igro Amir Agic i ne znam jos ko je s njim u paru mislim Karic, za nadati se da bi ova ekipa naravno bez Svrake i Adilovica koje bi neki slijepci mogli kupiti doseci nivo bar one ekipe iz 2002.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 09 avg 2013, 20:09

lucif3R666 je napisao/la:zna se NERMIN VAZDA a gdje je on sad , znal neko ?
Prosetas do papagajke valjda je tu, bio je vlasnik istoimene pizzerije jos u vrijeme dok je igrao kod nas.
Usput receno Vazda p 5-6 praznih polja pa bi rekao Dialiba,...
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 avg 2013, 20:18

EuroSport je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Vezano za onu priču o najboljim strijelcima Želje nakon rata, evo podataka:
Dzelo 131 gol u 344 utakmice, sto je 0, 38 golova po jednoj tekmi
Vazda 55 gol.u 81 tekma, 0.68 po jednoj tekmi
Greda 48 golova u 247 utakm., 0, 19 po tekmi
Eldin 46 golova u 83 utak., 0.56 po tekmi
Zuban 46 golova u 164 utak., 0.28 po tekmi
Zeric S.41 gol u 204 utakm., 0.20 po jednoj

Znači,najproduktivniji napadači Zelje nakon rata su:
1.Nermin Vazda
2.Eldin Adilovic
3.Dzelaludin Muharemovic

Ne želim producirati diskusiju ko je najbolji, ukusi su različiti, to je normalno, ali su brijevi nepobitni (aksiomi) i moramo ih uvažavati.
Ja sam zamolio da ovo neko postavi. Hvala Ti.

Razlog molbe je taj što su se pojedini forumaši okomili na Adilovića. Ovako je bar sve jasno. Adilović je ČETVRTI najbolji poslijeratni strijelac Želje, a po učinku drugi strijelac poslije rata. Statistika može da zavara, ali su ovo činjenice. Kroz Želju je nakon rata prodefilovalo milion napadača, da ih se ni sam ne mogu sjetiti.

Još jednom Hvala!

P.S. Ukoliko ostane ovu polusezonu ili cijelu sezonu, prestiti će Gredu i Vazdu i postati najbolji drugi strijelac nakon rata, po svim parametrima relevantnim za ovu igru.
Nemoj se provaljivati molio bih te. Ovo nije lista NAJBOLJIH napadaca, ovo je lista NAJEFIKASNIJI igraca. Moze neko dati jos 20 golova, ali on ne moze biti 2 NAJBOLJI napadac Zelje. U efikasnost necu da ulazim, jer tu ima dosta faktora zbog kojih je Vazda dao ovoliko, i zbog cega Guvo nije dao toliko.
:lol: :lol: :lol: Gubiš se k'o abdest Allaha mi. :lol: :lol: :lol:
Za nauk: Hajd' sada sa razumjevanjem pročitaj tekst koji sam ja citirao, te moj tekst. :lol: :lol: :lol: Ne zamjeram ti sekunde, Allaha mi, toliko si me oraspoložio, samo što mi suze ne krenu od smijeha.

Lijep pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 avg 2013, 20:21

Dino Đurbuzović reče da su se Sadiković (ne reče koji) i Hodžić povrijedili na treningu. Zna li iko šta je u pitanju?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 avg 2013, 20:25

mma_hz je napisao/la:Ovaj nije dobar al definitivno..koliko se jadan trudi da pokaze neko znanje totalno se zajebe :lol: :lol:
Nemoj ga dirati odavno se ne ismijah kao maloprije. :lol: :lol: :lol:

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 09 avg 2013, 20:36

Dvije su generacije dominirale bh fudbalom I svaki igrac iz tih generacija zasluzuje respekt. Muharemovic I Buki su dosta srozali svoju reputaciju (ne)radom u klubu akon karijere ali svakako spadaju u sam vr pogotovo ovaj prvi mislim da je on najvise dao Zelji od svih igraca poslije rata. Bilo je nekih pravih majstora koji su kratko igrali I stvarno pokazali svoj kvalitet, ovdje izmedu ostalih treba spomenuti Ivicu Huljeva, on je za mene najveci majstor pored Zajke Zebe koji je igrao kod nas.

Ali poseban respekt za igrace koji su iznijeli sve cetri godine unazad, kakvi god oni bili ( Stanic, Benjo, Selimovic, Svraka.......)

Nezahvalno je, ali za mene najbolji napadac Nermin Vazda.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 avg 2013, 21:19

slika

Evo jedne dobre slibe...

...BEZ PORAZA...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 avg 2013, 21:53

Sto se tice Denisa Selimovica njega je glupo uopste staviti u neke najbolje igrače Želje poslije rata jer je kratko igrao u nasem klubu, ali ono sto je odigrao bilo je stvarno odlično sjecam se fino. Dobru dugu loptu imao, a bio onako dobar u duelu pravi zadnji vezni...

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 09 avg 2013, 22:36

a nil wood ? :lol: :lol:

BigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBang » 09 avg 2013, 22:44

A univerzalac Sanel Jahic, kad predje sa beka u spic zabi ja mislim 15 golova u polusezoni, ili je citava sezona, ne sluzi me bas pamcenje dobro nek me neko ispravi al znam da se nadavo golova, znam da samo jos nije branio, a sve ostalo je igro.

Inace, Nermin Vazda ......................................Dialiba ...........................NIKO VISE!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 avg 2013, 22:50

BigBang je napisao/la:A univerzalac Sanel Jahic, kad predje sa beka u spic zabi ja mislim 15 golova u polusezoni, ili je citava sezona, ne sluzi me bas pamcenje dobro nek me neko ispravi al znam da se nadavo golova, znam da samo jos nije branio, a sve ostalo je igro.

Inace, Nermin Vazda ......................................Dialiba ...........................NIKO VISE!
Jahić igro do pola sezone u Želji i bio prvi strijelac lige, ostali igrali cijelu sezonu i nisu ga mogli stići :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 avg 2013, 23:00

Svaka generacija je imala svoje heroje pa cak i one generacije koje nisu nista osvojile.Onako na prvu tesko je odrediti najbolje nakon rata,ima ih puno sto ih pamtim,radnika,majstora i mahera.Moram izdvojiti Zubana koji je ginuo,Sopovica,Mulaosmanovica koji nikad nisu bili "nesto" ali su nam vazda valjali,tu je i majstor Vazda,Buki te direktor nam sadasnji Dzelo koji je svoj 100-ti gol zabio malenima na derbiju kad je sam preokrenuo na 2-1,Haris Alihodzic i Mulalic,pamtim i gecu koji je malo igrao zbog povrede,naravno i Mirso Beslija,Guvo,Huljev,Agic (majstor nad majstorima),Muratovica,Memica,Zeru klosara itd. Kasnije onih susnih godina pamtimo svi Stilu,Dialibu,Kambera ali i Dinu Muharemovica koji je meni licno bas drag bio.Kasnije su se prikljucili Zeba,Bekric,Adilovic,Colic,Stana itd. Po meni najveci majstori su bili Huljev,Zeba i Agic a i Avdija je imao momenata svojih,najveci borci su bili Buki,Radonja,Dino i Culum a i Zola je tu negdje kao i Nyema i sad Tomic,od napadaca najvise pamtim Zubana,Vazdu,Dzelu,Zerica ali i Prepolia :mrgreen:

P.S.

Sergej Tica je debil :twisted:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 09 avg 2013, 23:14

bistrikboy je napisao/la:Svaka generacija je imala svoje heroje pa cak i one generacije koje nisu nista osvojile.Onako na prvu tesko je odrediti najbolje nakon rata,ima ih puno sto ih pamtim,radnika,majstora i mahera.Moram izdvojiti Zubana koji je ginuo,Sopovica,Mulaosmanovica koji nikad nisu bili "nesto" ali su nam vazda valjali,tu je i majstor Vazda,Buki te direktor nam sadasnji Dzelo koji je svoj 100-ti gol zabio malenima na derbiju kad je sam preokrenuo na 2-1,Haris Alihodzic i Mulalic,pamtim i gecu koji je malo igrao zbog povrede,naravno i Mirso Beslija,Guvo,Huljev,Agic (majstor nad majstorima),Muratovica,Memica,Zeru klosara itd. Kasnije onih susnih godina pamtimo svi Stilu,Dialibu,Kambera ali i Dinu Muharemovica koji je meni licno bas drag bio.Kasnije su se prikljucili Zeba,Bekric,Adilovic,Colic,Stana itd. Po meni najveci majstori su bili Huljev,Zeba i Agic a i Avdija je imao momenata svojih,najveci borci su bili Buki,Radonja,Dino i Culum a i Zola je tu negdje kao i Nyema i sad Tomic,od napadaca najvise pamtim Zubana,Vazdu,Dzelu,Zerica ali i Prepolia :mrgreen:

P.S.

Sergej Tica je debil :twisted:
U sušnom periodu potrebno je spomenuti i našeg kapitena velikog borca Edina Cocalića!
Grbavica naš je Hram!!!

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 09 avg 2013, 23:21

priča se o napadačina kakav mulalić svraka i ostali
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 09 avg 2013, 23:36

Nisam zelio inicirati polemiku o tome ko je najbolji igrač Želje. Svako o tome ima svoje mi sljenje i to je s pravom tako. Svi stvari gledamo i vidimo svojim očima. Ja sam samo iznio podatke o najboljim strijelcima. To je nešto što nije u sferi naših ukusa i subjektivnih vidjenja. To su naprosto podaci koje trebamo znati i prema njima se odgovorno ponašati.

nedim1921
Kontakt:

Post Postao/la nedim1921 » 09 avg 2013, 23:37

ma Sahmir Garcevic je najbolji :mrgreen:

ZeljoZaZivotCijeli
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoZaZivotCijeli » 10 avg 2013, 00:59

Željovci, koliko vas stiže sutra na utakmicu? I znate li šta oko sigurnosti kako će biti s obzirom da je samo jedna tribina?

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 10 avg 2013, 01:04

Mislim da se nećemo prepasti Ultrasa Vitez :lol: :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 10 avg 2013, 01:05

ZeljoZaZivotCijeli je napisao/la:Željovci, koliko vas stiže sutra na utakmicu? I znate li šta oko sigurnosti kako će biti s obzirom da je samo jedna tribina?
idemo sa parolom malo nas je al nas ima :lol: :lol:

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 10 avg 2013, 01:12

Nakamura je napisao/la:
ZeljoZaZivotCijeli je napisao/la:Željovci, koliko vas stiže sutra na utakmicu? I znate li šta oko sigurnosti kako će biti s obzirom da je samo jedna tribina?
idemo sa parolom malo nas je al nas ima :lol: :lol:
Bolje 50 <3 nego 5000 turista... :D :D
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Levin, N3R3D i 43 gosta.