BiH - USA (14.08.2013)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Amar Dzeko
Kontakt:

Re: BiH - USA (14.08.2013)

Post Postao/la Amar Dzeko » 13 avg 2013, 13:29

zizu1991 je napisao/la:Znači, po poluvrijeme na RB će odigrati Bićo i Vršajević. To znači da će u jednom poluvremenu jedan od štopera ići napolje., ili Spaha, ili Zukanović neće odigrati svih 90 minuta.
Pretpostavljam da ce ubaciti i Sunjica tako da nijedan nece igrati 90 minuta. Kao sto je Pape i izjavio, samo ce Ermin i Miske igrati cijelu tekmu.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 13 avg 2013, 13:33

ljudi do kad najkasnije vcrs mogu uzeti kartu

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 13 avg 2013, 13:38

Sramota je izjaviti da Salihovic nije dobar na beku ni na krilu.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 avg 2013, 13:39

BadrHari je napisao/la:Sramota je izjaviti da Salihovic nije dobar na beku ni na krilu.
Pa nije ako cemo porediti kakav je na prirodnoj poziciji - sestici. Uostalom, valjda si gledao prvo poluvrijeme protiv Njemacke.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 avg 2013, 13:46

Monolog je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Sramota je izjaviti da Salihovic nije dobar na beku ni na krilu.
Pa nije ako cemo porediti kakav je na prirodnoj poziciji - sestici. Uostalom, valjda si gledao prvo poluvrijeme protiv Njemacke.
Vazno je da je od svih nasih igraca najbolji na ljevom beku. Mora se gledat sta je najbolje za ekipu, a ne za Salihovica licno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 avg 2013, 13:55

Cartman je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
Vazno je da je od svih nasih igraca najbolji na ljevom beku. Mora se gledat sta je najbolje za ekipu, a ne za Salihovica licno.
Pa ne znam bas, ja bih radije tu stavio Zukanovica, pogotovo sada kada smo u Bicakcicu dobili drugog kvalitetnog stopera. Salihovica bih povukao na sesticu, jer na toj poziciji odlicno igra, a svakako tu nemamo dovoljno kvalitetne alternative. Zahirovic jeste pozrtvovan, ali mu fali po meni malo fudbalske inteligencije, precesto se zalece i ispada za moj pojam. No kad dodje Kolasinac onda ce to jos dodatno "zakomplikovati" situaciju nazad.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 13 avg 2013, 13:56

Monolog je napisao/la:
Dobro mogao si neki blazi opis naci od nije dobar, sto je jednako los. :)
Naprimjer prosjecan, ili ogranicen u odnosu na ono sto moze pruzati reprezentaciji,a ovako ispade da je tokom citave reprezentativne karijere u kojoj je skoro uvijek igrao beka, nije zadovoljio.

Sejine partije su uvijek bile solidne, nerijetko odlicne zbog njegovog pomaganja u ofanzivi, pozrtvovanosti, doprinosu iz prekida i neogranicenom kondicijom zbog koje mu se nikad nije bilo tesko vratiti u odbranu poslije napada.

Dobru tehniku ima, ne panici kad mu Spaha proslijedi na stranu, jak u duelu, slabija noga mu ne smeta jer na beku se samo lijevom i koristi.
Uglavnom Sejo se na beka u reprezentaciji navikao i on je uvijek kod svih selektora prvotimac zbog ovih gore osobina.

Ali slazem se s tobom da je opet na sredini bolji.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 avg 2013, 13:57

Zukanovic nema neki kapacitet u napadu, Sejo ubija ofanzivno. A nama je u preostalim utakmicama kvalifikacija najvazniji napad. Protiv nekih velesila na SP-u bi se mozda moglo nesto tako izvest, ali protiv Slovacke, Litvanije i Lihtenstajna nema nikakve potrebe da stoper igra beka.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 avg 2013, 14:01

Cartman je napisao/la:Zukanovic nema neki kapacitet u napadu, Sejo ubija ofanzivno. A nama je u preostalim utakmicama kvalifikacija najvazniji napad. Protiv nekih velesila na SP-u bi se mozda moglo nesto tako izvest, ali protiv Slovacke, Litvanije i Lihtenstajna nema nikakve potrebe da stoper igra beka.
Nama i ne treba Zuka toliko u napadu, imas Seju na defanzivnom veznom koji zna poslati loptu, imas Lulica koji ce probijati po lijevoj strani, a i sam Zuka nema nista losiju dugu loptu od Seje.

I nemoj Zuku gurati na klasicnog stopera kada covjek moze igrati i lijevog beka, a i na 6tici
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 13 avg 2013, 14:06

nisam znao da je ovaj Sasa Kljestan porijeklom Bosanac.Stari mu polu-profesionalno igrao za Zelju,prije nego se ispalio prvo za Kanadu,a onda i Ameriku.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 avg 2013, 14:08

slika

Dragons VS Eagles
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 13 avg 2013, 14:10

Cartman je napisao/la:Zukanovic nema neki kapacitet u napadu, Sejo ubija ofanzivno. A nama je u preostalim utakmicama kvalifikacija najvazniji napad. Protiv nekih velesila na SP-u bi se mozda moglo nesto tako izvest, ali protiv Slovacke, Litvanije i Lihtenstajna nema nikakve potrebe da stoper igra beka.
Upravo tako.
Imamo takvu grupu (hvala Bogu) da reprezentacije su slabe pa se citavom ekipom brane a mi citavom ekipom napadamo.
Sad kad naletis na naprimjer Portugal , koji ubija po krilima, ne treba ti neko ko ce ostavljati rupe u odbrani.

----------------Dzeko-----------------
Lulic----------Misimovic------Pjanic ....( Pjanic ide prema sredini, Mujdza prema naprijed, a Medo pokriva Mensura)
---------Salihovic---Medunjanin---
Kolasinac--Spahic--Bicakcic--Mujdza

Stavimo Medu da vise se destruktivom bavi a Sejo vise da pocinje akcije i klepaj jace od sebe na kontru.
Prvi put je na pomolu sirina u ekipi 8-) .
Ili Miske ili Pjanke ili Vedo bi morali odmoriti na klupi kad bi htjeli 4-2-3-1 formaciju koju vecina velikih reprezentacija danas igra.

Nekad igramo i bolje kad je sam Miske Playmaker na 2 napadaca ...
Nekad bolje drzimo sredinu kad igraju i Pjanic i Misimovic ...
Ima finih kombinacija.

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 13 avg 2013, 14:26

slika

Pre-Match Analiza

http://www.bigsoccerbosnia.com/20/post/ ... lysis.html" onclick="window.open(this.href);return false;

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 13 avg 2013, 14:32

Monolog je napisao/la:
jao, utakmica protiv njemacke bila prije tri godine, i jos sejo na njoj igrao nakon tri sedmica suncanja po karibima.. Ja sam oduvijek govorio da sejo najmanje pruza na poziciji lijevog bocnog, pogotovo kada je lulic sa njim na toj strani, ofanzivno od njega skoro nikakve koristi, a defanzivno to nije nivo koji je nama potreban. Ali Safet valjda najbolje zna sta ima u svojoj glavi..
Volim te Bosno!!!

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 13 avg 2013, 14:41

hajd gledam Vam sastave,i ima dobrih ideja stvarno,, samo najmanje Medunjanina u svim kombinacijama,,a sjetite se utakmice protiv Francuza( kad smo ih ubili prvo poliuvrijeme)..kako je funkcionisala idealno veza Medo-Pjanić-Miske,,,,,,stim da smo igrali samo s Djekom u napadu bez mog Vedice(oko naše plavo).

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 avg 2013, 15:19

Konkretno pitanje za one koji cesce ide na tekme reprezentacije, a u vezi tekme sutra:

Po vasem misljenju, da li ce se karta za zapad/istok moci uzeti pred stadionom pred samu utamicu?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 13 avg 2013, 15:21

naravno da ce se moci ali ce biti skuplje, pretpostavljam da ce je prodavati za 20km
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 13 avg 2013, 15:35

Najbolji vezni red je Salihovic,Pjanic,Misimovic,Lulic.Desno se kad smo u napadu ubacuje Mujdza(to radi svakako a lijevi bek ostaje posto je Lula svakako lijevo krilo.Nazad ostaju trojica(prakticno tri stopera Spaha,Bicakcic,Zuka(Kolasinac kad dodje)cime smo prilicno osigurani od eventualnog gubljenja lopte i kontranapada.Ovo je naravno postavka za inace nasu igru a ne za ovu utakmicu.

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 13 avg 2013, 15:35

http://www.klix.ba/sport/nogomet/americ ... /130813064" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovaj najbolje rece

"Istinu rekao čovjek, ali ne mogu se oteti da mu ne repliciram i kažem, nosi se ti u tri lijepe.."

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 13 avg 2013, 15:39

Consigliere je napisao/la:Konkretno pitanje za one koji cesce ide na tekme reprezentacije, a u vezi tekme sutra:

Po vasem misljenju, da li ce se karta za zapad/istok moci uzeti pred stadionom pred samu utamicu?
Po mome misljenju hoce.Cak i ne vjerujem da ce se prodati sve karte,na zalost.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.