Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

RiverPlate
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la RiverPlate » 13 avg 2013, 19:50

DukeOfWellington je napisao/la:
RiverPlate je napisao/la:Kakvo ba smanjenje lige, pa ljudi dragi dok je ovih iz šumske nema smanjenja jer imaju uslove kakve Hitler ne bi postavljao, oni traže neke garancije da stalno imaju određen broj predstavnika u najjačem takmičenju :lol: pametni su nema šta.Ako već smanjenje ne može, kakvi ba reflektori kakvi bakrači to je banalan uslov, eto svi ćemo igrati u terminu 20:45 kao da je Liga šampiona!Teren pod broj jedan i samo teren da je kao ćilim pa onda 5 hiljada sjedećih mjesta sa naslonjačima, a reflektore ako klub hoće neka postavi nigdje ne gori, Bog dao da se igra po danu kao sav normalan svijet.Ja baš sad nešto kontam, ja se ne sjećam kad je Željezničar moj igrao zadnju utakmicu u dnevnom terminu, od obnove reflektora na Grbavici ja mislim da nije niti jednu, možda utakmicu Kupa nekad u ranoj fazi!
Kome 5000? Svega dva ili tri kluba uopšte imaju priliku da ponekad igraju pred 5000 ljudi ili više. Totalno bespotrebno. 1000 je mjera, i to je puno, a kome treba više nek gradi.
Slažem se, ali eto taj sam broj sasvim slučajno izabrao, neka onda ostane 3000 hiljade kao što je do sada, da se nađemo na sredini!
Grbavica naš je Hram!!!

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 13 avg 2013, 19:55

fanatic je napisao/la:
AdiRajvosa je napisao/la:Vidim po jedan navijac Borca, Celika i Zeljeznicara se cudi zasto trebaju usloviti imanje reflektora za PL. A njihove ekipe sve domace utakmice odigrale pod reflejktorima :mrgreen:

Pitajte igrace kakav je osjecaj odigrati utakmicu u 17.00h po na+38c? A ja cu vam reci da mi bukvalno nije bilo dobro, mucnima i vrtoglavica, a bio sam na tribini u Lukavici i gledao..GLEDAO, a ne igrao i trcao, utakmicu.

Kazu Bundesliga ima termine od 17-18h..pa ima, ali oni imaju zatvorene skoljke NATKRIVENIH stadiona, i apsolutno je najcesce dobar dio terena u hladu, da ne akzem gledaliste koje je totalno natkriveno. Isto tako, vecina i njihovih utamica se igra u nocnim terminima u ljetnim mjesecima.

Super je ovo ako je istina za reflektore od slijedece sezone. Vec su uganjane pare za 13 travnjaka koje ce se rekonstruisati novcem kojeg je donirala UEFA.

Eto reflektori i travnate podloge ;) ....dva uslova od potrebna tri. Treci uslov je 10 klubova k'o u Hrvatskoj.

Ta prva dva uslova idu u korist trecem. Celik, Sa, Zeljo, Siroki, Zrinjski i Borac imaju reflektore, ostali jock. Kad se malo bolje sagleda situacija, ovih 6 klubova i "odskacu" od ostatka lige(uz Velez i Olimpik), dok je ostatak tragikomican..
Moze i tako. Ispadanje i ulazak u ligu po kriterijima licence.

Nadam se da ce Olimpik i Velez uganjati ovo sa reflektorima, jer su kvalitetom za PL.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 13 avg 2013, 20:00

RiverPlate je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:
Kakvo ba smanjenje lige, pa ljudi dragi dok je ovih iz šumske nema smanjenja jer imaju uslove kakve Hitler ne bi postavljao, oni traže neke garancije da stalno imaju određen broj predstavnika u najjačem takmičenju
evo,ovaj filozof je skolski primjer sa kakvim bolidima se djeli vazduh na ovom forumu,i u ovoj drzavi...i sad kad bi neko imao zivaca da mu objasni da RS ima zagarantovano 1 (slovima "jedno") mjesto u premijer ligi od 16 klubova,neki takav napravi facu ko konj i nastavi po svome...zato....odoh na limunadu,yebo diskusije...ne vrijedi 8-)
I za tebe je to sasvim uredu da se u sportu postavljaju takvi uslovi?
dobro...ajd da se cak i slozimo da ni to jedno mjesto ne treba biti zagarantovano,da je to neuobicajeno i da vjerovatno nema takvih primjera bar u evropi....ali da je tebe onda pitam...

1-jel stvarno mislis da je to jedno zagarantovano mjesto za pola drzave uzrok svih ili bar vecine problema?

2-jel mislis da ni jedan klub iz RS ne bi igrao u premijerligi Bih i bez tog uslova,tj da bi RS imala 0 predstavnika?

3- jel mislis da je to jedno mjesto uopste vrijedno ovolike price i razglabanja kad pricamo o preduslovima za jacanje lige?

a i ovaj post od adirajvosa je iznenadjujuce netacan...cak mi je tesko i povjerovati da zaista misli da u bundesligi ima pokoja utakmica u 17-18 h i da su vecinom nocne....mislio sam da nema forumasa da ne zna da je udarni termin bundeslige decenijama 15h30 min,i da je naravno i ovaj avgustovski vikend 6 od 9 utakmica odigrano u tom terminu i da je samo jedna utakmica odigrana pod reflektorima!...kao sto se i u italiji gro utakmica igra 15h,koja je btw dosta juznije od nas....ajd ovo je super sto pise da su tamo stadioni komforniji,natkriveni,ovo,ono,ali zaista ne znam cemu ove bajke o terminima bundeslige..
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 13 avg 2013, 20:09

a ovo sto pises da borac igra stalno pod reflektorima si 100% u pravu i ja godinama apelujem da se sa tim kretenizmom prestane!!

super je sada u avgustu odigrati protiv zelje pod reflektorima,ali mi pod reflektorima igramo u martu,novembru i smrzavamo se ko pichke,a za struju dugujemo stotine hiljada maraka,malo,malo nam je isjeku i ugase ovi iz elektrokrajine! :( :(

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 13 avg 2013, 20:15

@Armageddon2012 brate moj!

1. Nije uzrok problema naravno, ali ne treba ni biti zagarantovano da se ne bi kasnije stvarali problemi!Jer pričamo o sportu a ne Domu Naroda, ili Skupštini, dakle ne treba biti uslovljavanja nikakvog u sportu.
2. Imala bi RS predstavnika prije svih Borac, Slavija ostalo je relano sve teška žalost kao i ekipe iz Federacije, ali u globalu više bi predstavnika bilo iz Federacije jer su ekipe koliko toliko jače i stabilnije, jedan od razloga je i postojanje više gradskih sredina, Sarajevo kao umjedljivo najveći i najrazvijeniji grad u čitavoj Bosni, pa Mostar, Zenica, itd...
3. Smataram da jeste jer nije fer brate, ako ta ekipa bude zadnja po rezultatima neće ispasti nego će ispasti neko drugi ko to nije zaslužio po tim istim rezultatima!Zato ti kažem u spotu ne treba biti nikakvog uslovljavanja, nije politika, da ubavič Veto, i kažeš vitalni nacionalni interes, sport je brate gdje sve treba da bude transparentno i bez uslovljavanja!Normalan si momak na ovom forumu pratim šta pišeš, ima li igdje da postoji taj uslov na planeti da je3dan klub mra biti u ligi vazda ma kakvog kvaliteta bio?

Za Bundesligu se apsolutno slažem!
Grbavica naš je Hram!!!

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 13 avg 2013, 20:22

ima li igdje da postoji taj uslov na planeti da je3dan klub mra biti u ligi vazda ma kakvog kvaliteta bio?
ovako kako si ti formulisao,nema ni kod nas!!

kazem,ne znam za primjer da neka regija,kanton,entitet u svijetu,u evropi pogotovo,ima zagarantovano jedno mjesto u najvisem rangu,kao rs i fbih,ali isto tako mislim da je to 1 mjesto uzrok 0,00001 % problema o kojima pricamo...

tacnije,lose formulises probleme......problem je bio,i to je stvarno kretenski bilo ono kad se pricalo o smanjenju,kad je fsrs trazio ne znam ni ja koliko garantovanih mjesta od 10 klubova i to svake sezone!!!

..ako su to novinari dobro prenijeli,onda je malo reci koliko je to imbecilno....ja sam se stidio umjesto nasih predstavnika koji su to trazili....ovo sto trenutno imamo jedno zagarantovano mjesto je toliko beznacajno da stvarno bezze kuckamo i gubimo vrijeme...

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 13 avg 2013, 20:27

Armageddon2012 je napisao/la:
ima li igdje da postoji taj uslov na planeti da je3dan klub mra biti u ligi vazda ma kakvog kvaliteta bio?
ovako kako si ti formulisao,nema ni kod nas!!

kazem,ne znam za primjer da neka regija,kanton,entitet u svijetu,u evropi pogotovo,ima zagarantovano jedno mjesto u najvisem rangu,kao rs i fbih,ali isto tako mislim da je to 1 mjesto uzrok 0,00001 % problema o kojima pricamo...

tacnije,lose formulises probleme......problem je bio,i to je stvarno kretenski bilo ono kad se pricalo o smanjenju,kad je fsrs trazio ne znam ni ja koliko garantovanih mjesta od 10 klubova i to svake sezone!!!

..ako su to novinari dobro prenijeli,onda je malo reci koliko je to imbecilno....ja sam se stidio umjesto nasih predstavnika koji su to trazili....ovo sto trenutno imamo jedno zagarantovano mjesto je toliko beznacajno da stvarno bezze kuckamo i gubimo vrijeme...
Ja sam i mislio i pisao o tome da Savez RS-a traži ta tri predstavnika ako bi se liga smanjila, zato ti kažem neće biti smanjenja dok je god takav uslov, pa to je van svake pameti!Ko će gledati Leotar do kraja života :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 13 avg 2013, 20:34

a sto se tice ovog uslova za reflektore,mozda i grijesim dusu...najvise sam pratio jsl pogotovo dok borac nije poceo igrati ovu zajednicku ligu,pratim je i sad,ali dosta manje i znam da u srbiji ima zakon da se pivo ne smije reklamirati na tv prije 18h!
posto su upravo ti proizvodjaci piva najveci sponzori fudbala svagdje (logicno,neces uloske i tampone reklamirat za vrijeme prenosa fudbala),onda ako i u bosni ima takav neki zakon, povlacim vse sto sam napisao protiv ovog uslova za reflektore..

mozda bi neka bosanska fabrika piva,ili uvoznik nekog svjetskog brenda postao sponzor lige ili klubova,ako bi se nesmetano mogao reklamirati na svakoj utakmici.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 13 avg 2013, 20:38

Ja mislim da postoji zakon o zabrani reklamiranja cigara na TV-u, nama je bio sponzor CODE cigare, odnosno Fabrika duhana Sarajevo!Od tog zakona više nije!Ako sam u krivu neka me neko ispravi ko više zna!
Grbavica naš je Hram!!!

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 13 avg 2013, 20:45

Mimo dobrih terena potrebna je reorganizacija liga. Svi se slazemo da je treba smanjiti ali isto tako treba napraviti jedinstvenu II ligu. Recimo Premijer Liga 12 timova, I liga 12 timova po dva ispadaju iz svake. S obzirom da bi prve dvije lige brojale 24 tima moze se recimo i napraviti ustupak da 25% minimalno mora biti klubova iz jednog entiteta sto iznosi 6 klubova minimum od 24 ali da Premijer Liga nema protekcije nego samo da najbolji igraju u njoj sto u najgorem slucaju znaci da jedan entitet mora imati 6 predstavnika ali isto tako svih 6 da moze da igra u I ligi. U svakom slucaju mislim da su ovo nebuloze i da ce minimum 3 tima iz jednog entiteta biti u Premijer ligi. Nakon prva dva ranga mogu ostati entitetske lige dosadasnja pravila ulaska itd.Takodjer i za I ligu treba poostriti pravila tipa travnjaka stadiona itd. ali im dati timovima koji ulaze u I ligu mogucnost od godinu dana da ispune uslove a za to vrije igraju negdje drugo. Ovako se ne bi desavalo da skoro cijelu sezonu timovi koji udju u Premierku igraju van svojih maticnih stadiona. Ovim bi dobili 6-8 elitnih timova za nase uslove i 16-18 solidnih koji nista ne bi bili losiji od vecine sadasnjih premierligasa. Naravno sistem bi bio 32 tekme, 22 svak sa svakim i onda prvih 6 se dvokruzno bore za prvaka, drugih 6 protiv ispadanja. Bilo bi puno interesantnije, kvalitet bi se koncentrisao jos nam samo fali para za infrastrukturu :mrgreen:
Uglavnom moje je misljenje reorganizacija prva dva nivoa, recimo 4 tima ispadaju iz sadasnje Premijer lige i dodati im po 4 prvoplasirana iz entitetskih i ovo bi mozda moglo zadovoljiti sve.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 13 avg 2013, 22:05

England je napisao/la:
Nego svaki teren travnjak da ima,minimalno kao u Zenici...To je pravi uslov! Nemas travnjaka,nema lige i vozdra...Sta ce ti ba sijalice kao uslov ;)
Uefa traži rasvjetu, pa za njihova natjecanja su određeni termini 20,45 i 19, 21.05, ako se ne varam, pričaš gluposti kao i uvjek, a pojma nemaš. To je prvi korak u svakom slučaju. Isključivo ako ti misliš da se niko nikada iz BiH neće plasirati u nekakvu grupu, a to je bolesno, zar ne.?

Ti eto pojma imaš! Šta i da ti se Željo plasira u grupnu fazu???Gdje bi igro???aaaaaa??? Ni reflektori vam ne zadovoljavaju uslove UEFE i ako ih imate! Ti znas sta UEFA zahtjeva? Ovdje se ne raspravlja o uslovima UEFE vec saveza!
::::SAMO ČELIK::::

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 13 avg 2013, 23:05

Da ne citam unazad,ne mogu vjerovati da se ne konta zasto i rs i fbih imaju po jedno zagarantovano mjesto u pl...ccc :o

problem je u buducoj ligi 10 ili 12,naime neki ne zele da takmicenje odluci ko ce ucestvovati u toj ligi 10 ili 12 nego da 4+4+4 ili kako vec misle 10 podjeliti na 3 djela,naser.em im se ja svima u te djelove,onako usput

problem je takodjer sto prije 2 god fsrs kategoricno odbija neke stvari iako zna da fudbal ispasta zbog svega i obicna raja(citaj:svi mi) i par kantonalnih saveza u bih,ali sta se desi onda I.Osim umjesto u fsrs ode kod M.Dodika koji ne bi trebao imati nikakve veze s tim i gle cuda,odma se sve prihvata,takodjer slicnu situaciju uradi sa fbih.

takodjer se trubi na sva usta protiv stimanja i namjestanja,a direktno se poziva na NAMJESTANJE I STIMANJE,tako sto bi se mimo sporta odabralo 10 ili 12 klubova da igra tu ligu!!!

Ok,ne bi rs imala vise od tog jednog zagarantovanog mjesta u ligi,ali se ne govori da ni federacija ne bi imala vise od jednog zagarantovanog mjesta.
Mjesate babe i zabe,koliko god mi to svi htjeli,od te lige,zadugo nema nista dok ne skontaju kakopodjeliti 10 na 3 djela ili sto manje ofirno popuniti 12 sa 4+4+4

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 avg 2013, 23:42

Možda se nešto dešava u vidu smanjenja radi kvalitete - FSRS odlučio da Prva liga RS od 2015./2016. ima 12, a dvije druge po 16 klubova.

U tekstu (na fsrs.org) se navodi da će klubovi imati dovoljno vremena za pripremiti se za promjene koje su uvedene u cilju očuvanja nogometa i da će uvjeti za igranje i ulazak u viši rang biti ispunjeni godinu prije, odnosno da klubovi koji žele u viši rang uvjete za taj rang moraju imati u sezoni u kojoj će pokušati izboriti plasman, a ne da se uvjeti sređuju nakon izborenog plasmana.

Ovo djeluje lijepo, a vrijeme je da vidimo slične stvari i u NFSBIH i u NSFBIH. Protiv sam entitetskih liga, ali ne bih imao ništa protiv Prema sa 12 i entitetskih sa po 12 klubova - iako bih umjesto entitetskih lige podijelio po geografskom principu i dao po jednu svakom savezu na upravljanje - sve bi praktički ostalo isto.
Hayley <3

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 14 avg 2013, 00:04

Armageddon2012 je napisao/la: a i ovaj post od adirajvosa je iznenadjujuce netacan...

Nemoj bolan biti bukvalista. Procitaj cijeli moj post, ne vadi recenicu iz konteksta poente.

Poenta je nesto sasvim drugo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 avg 2013, 00:23

mozete vi pricat sta hocete ali ja mislim da bi liga davno bila smajena da FSRS to ne koci.Jer vrlo je moguce da bi nakon dvije sezone slavija napustila takmicenje tako da bi ostao samo jedan "srpski" klub,sto je njima nedopustivo.
=\_1921_/=

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 14 avg 2013, 00:28

invincible1921 je napisao/la:mozete vi pricat sta hocete ali ja mislim da bi liga davno bila smajena da FSRS to ne koci.Jer vrlo je moguce da bi nakon dvije sezone slavija napustila takmicenje tako da bi ostao samo jedan "srpski" klub,sto je njima nedopustivo.
Pa nebi ostao nikada jedan. Borac nece vise nikada ispasti, to je sasvim sigurno. Bez obzira kroz kakvu krizu prolazili, oni ce biti u PL. Drugi klub bi imali automatizmom jer na kraju sezone ulazi prvak lige RS-a.

Znaci uvijek bi imali minimalno dva kluba, a sasvim sam siguran da bi to bila 3 cak i 4.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 14 avg 2013, 00:33

zamorano je napisao/la:
England je napisao/la:
Nego svaki teren travnjak da ima,minimalno kao u Zenici...To je pravi uslov! Nemas travnjaka,nema lige i vozdra...Sta ce ti ba sijalice kao uslov ;)
Uefa traži rasvjetu, pa za njihova natjecanja su određeni termini 20,45 i 19, 21.05, ako se ne varam, pričaš gluposti kao i uvjek, a pojma nemaš. To je prvi korak u svakom slučaju. Isključivo ako ti misliš da se niko nikada iz BiH neće plasirati u nekakvu grupu, a to je bolesno, zar ne.?

Ti eto pojma imaš! Šta i da ti se Željo plasira u grupnu fazu???Gdje bi igro???aaaaaa??? Ni reflektori vam ne zadovoljavaju uslove UEFE i ako ih imate! Ti znas sta UEFA zahtjeva? Ovdje se ne raspravlja o uslovima UEFE vec saveza!
Pojma nemas, to je činjenica. Stvarno je znanje krhko.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 avg 2013, 00:43

AdiRajvosa je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:mozete vi pricat sta hocete ali ja mislim da bi liga davno bila smajena da FSRS to ne koci.Jer vrlo je moguce da bi nakon dvije sezone slavija napustila takmicenje tako da bi ostao samo jedan "srpski" klub,sto je njima nedopustivo.
Pa nebi ostao nikada jedan. Borac nece vise nikada ispasti, to je sasvim sigurno. Bez obzira kroz kakvu krizu prolazili, oni ce biti u PL. Drugi klub bi imali automatizmom jer na kraju sezone ulazi prvak lige RS-a.

Znaci uvijek bi imali minimalno dva kluba, a sasvim sam siguran da bi to bila 3 cak i 4.
upravu si ja zaboravio da im ulazi jedan,ali opet sam 99% siguran da bi u takoj konkurenicji od samo 9 ili 11 klubova taj jedan sto bi usao imao samo epizodne uloge a borac bi ostajao kao jedini.
=\_1921_/=

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 14 avg 2013, 01:23

Najlakše je reći da je FSRS kriv za sve i tako lagano prebacite uvijek lopticu na drugi entitet. Nemojte se uvrijediti, ali prošle godine je u Premijer Ligi BiH na prvih 10 mjesta završilo 4 kluba iz RS, a medju 12 njih 5 - dakle skoro pola. Podcjenujete kvalitet klubova u RS. Tj. ne podcjenjujete ga jer on jeste zaista očajan, ali dižete kvalitet klubova u Federaciji koji je zapravo samo malčice veći nego u RS. RS bi uvijek imala 4-5 predstavnika, zavisno da li liga broji 10 ili 12 klubova. Tako da to apsolutno ruši tezu da je glavni problem to što RS "mora" da ima jednog predstavnika, a vidi čuda, ona može komotno da ih ima 4 ili 5.
Smoke Weed Everyday!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 avg 2013, 01:52

EvoMene je napisao/la:Najlakše je reći da je FSRS kriv za sve i tako lagano prebacite uvijek lopticu na drugi entitet. Nemojte se uvrijediti, ali prošle godine je u Premijer Ligi BiH na prvih 10 mjesta završilo 4 kluba iz RS, a medju 12 njih 5 - dakle skoro pola. Podcjenujete kvalitet klubova u RS. Tj. ne podcjenjujete ga jer on jeste zaista očajan, ali dižete kvalitet klubova u Federaciji koji je zapravo samo malčice veći nego u RS. RS bi uvijek imala 4-5 predstavnika, zavisno da li liga broji 10 ili 12 klubova. Tako da to apsolutno ruši tezu da je glavni problem to što RS "mora" da ima jednog predstavnika, a vidi čuda, ona može komotno da ih ima 4 ili 5.
ne dizem brate,nisi me razumio.Mislim da u takvoj konkurenciji bilo koji klub iz federalne ili rs lige bi ispao vec prvu godinu cim bi usao.Realno haj mi ti nabroj tih 5 predstavnika.Po mom misljenju boraci i slavija su ti koji zasluzuju da igraju,mozda et i rudar pr,ovo ostalo nije vrijedno pomena.Od "hrvatskih" jedino zrinski i siroki.Sto se mene tice ako je tako realno sanje omjera snaga nek bude svih 12 iz rs,boze moj ljudi su zasluzili nek igraju.
=\_1921_/=

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.