Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

EvoMene
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la EvoMene » 14 avg 2013, 01:59

Prošle godine je Leotar bio sasvim solidno pozicioniran, a istina je da im ove godine baš i ne ide. Medju prvih 12 je bio i Radnik, sad oni nemaju baš najbolje uslove, ali da se i to srediti. Mislim da je najbolje rješenje napraviti jedinstvenu drugu ligu. Dakle Premijer liga od 12 klubova bez uslovljavanja u smislu da mora toliko i toliko klubova iz jednog entiteta igrati (može biti i svih 12 iz FBiH, isto tako i iz RS ako zasluže) i Druga liga od možda i 16 klubova, takodje bez nacionalnog ključa. Ovo ispod da bude kao i dosada, Prva liga RS i FBiH i tako dalje.
Smoke Weed Everyday!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 avg 2013, 03:35

EvoMene je napisao/la:Prošle godine je Leotar bio sasvim solidno pozicioniran, a istina je da im ove godine baš i ne ide. Medju prvih 12 je bio i Radnik, sad oni nemaju baš najbolje uslove, ali da se i to srediti. Mislim da je najbolje rješenje napraviti jedinstvenu drugu ligu. Dakle Premijer liga od 12 klubova bez uslovljavanja u smislu da mora toliko i toliko klubova iz jednog entiteta igrati (može biti i svih 12 iz FBiH, isto tako i iz RS ako zasluže) i Druga liga od možda i 16 klubova, takodje bez nacionalnog ključa. Ovo ispod da bude kao i dosada, Prva liga RS i FBiH i tako dalje.

naravno da treba i drugu jedinstvenu od nekih 16-20 klubova,jer siguran sam da bi se tako konkurencija jos vise pojacala.Priznaces da i u rs i u federalnoj sigurno pola ekipa ne treba da bude u tim ligama,jer su seoske ekipe koje ne ispunjavaju ni minimum ozbiljnih standarda jednog fudbalskog kluba ali zbog broja timova i podjeljenosti liga tu su gdje jesu.Nisam tolko upucen u RS ligu ali sad ti mogu nabrojat bar 8 ekipa iz federalne od kojih pola sigurno nije ni za kantonalne al et.
=\_1921_/=

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 14 avg 2013, 04:21

Ima tu bivših Premijerligaša sa sjajnim uslovim (Modriča, Kozara, Rudar Ugljevik itd.), ali ima i onih koji ne ispunjavaju ni najosnovnije uslove. Tako da je svakako jedno od rješenja smanjenje Premijer lige na što manji broj i jedinstvena Druga liga, to bi bilo dobro uraditi za početak.
Smoke Weed Everyday!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 14 avg 2013, 08:56

EvoMene je napisao/la:Tako da je svakako jedno od rješenja smanjenje Premijer lige na što manji broj i jedinstvena Druga liga, to bi bilo dobro uraditi za početak.
Jarane,u tome se svi slazemo,bar mi sto diskutujemo ovdje i u pravu si za prebacivanje loptice.Samo je ne prebacujemo mi,ovdje,nego je prebacuju oni koji bi trebali da rijese probleme fudbala u bih.

Treba se postrojiti pred savez,mi ovdje ispred nsfbih,a vi ispred nsrs i sa jasnim zahtjevima :
1.PREMIJER LIGA 10 ILI 12 KLUBOVA
2.JEDINSTVENA DRUGA LIGA
3.Nakon toga bi bilo lakse i sa terenima i reflektorima i stadionima,samo to sto bi svi imali vise gledalaca 3x i jos milion beneficija...

A nek svoj nacionalni kljuc i potrebe za dokazivanjem identiteta ispoljavaju na 1.ligi federacije i 1.ligi rs-a

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 avg 2013, 09:32

SarajlijaTM je napisao/la:
EvoMene je napisao/la:Tako da je svakako jedno od rješenja smanjenje Premijer lige na što manji broj i jedinstvena Druga liga, to bi bilo dobro uraditi za početak.
Jarane,u tome se svi slazemo,bar mi sto diskutujemo ovdje i u pravu si za prebacivanje loptice.Samo je ne prebacujemo mi,ovdje,nego je prebacuju oni koji bi trebali da rijese probleme fudbala u bih.

Treba se postrojiti pred savez,mi ovdje ispred nsfbih,a vi ispred nsrs i sa jasnim zahtjevima :
1.PREMIJER LIGA 10 ILI 12 KLUBOVA
2.JEDINSTVENA DRUGA LIGA
3.Nakon toga bi bilo lakse i sa terenima i reflektorima i stadionima,samo to sto bi svi imali vise gledalaca 3x i jos milion beneficija...

A nek svoj nacionalni kljuc i potrebe za dokazivanjem identiteta ispoljavaju na 1.ligi federacije i 1.ligi rs-a
Ti misliš da je par likova koji ovdje pišu nekakvo artikulisano mišljenje većine iz manjeg entiteta? Hajde ti malo posjeti forume na kojima masovno pišu ljudi iz manjeg entiteta pa vidi šta misle o tim tvojim opcijama.

Da ti pomognem, da se narod pita te tvoje ideje bi bile dočekane na nož i onda bi vidio postrojavanje ljudi ispred tog saveza koji ne žele te promjene o kojima ti pričaš.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 14 avg 2013, 12:02

novi momenti na premijerligaškim temama...

inače,ponekad sam dobijao želju da umrem čitajući "giganti i divovi sa koševa","država željo","velikan iz platonove",a sad kad vidim da se sve više potencira pojam "institucija sa otoke",ta smrt više uopšte ne djeluje tako strašno :lol:

šta je sledeće? 8-)
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 avg 2013, 12:15

Armageddon2012 je napisao/la:novi momenti na premijerligaškim temama...

inače,ponekad sam dobijao želju da umrem čitajući "giganti i divovi sa koševa","država željo","velikan iz platonove",a sad kad vidim da se sve više potencira pojam "institucija sa otoke",ta smrt više uopšte ne djeluje tako strašno :lol:

šta je sledeće? 8-)
furija iz Obarske.
1946

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 14 avg 2013, 14:55

DukeOfWellington je napisao/la: Ti misliš da je par likova koji ovdje pišu nekakvo artikulisano mišljenje većine iz manjeg entiteta? Hajde ti malo posjeti forume na kojima masovno pišu ljudi iz manjeg entiteta pa vidi šta misle o tim tvojim opcijama.

Da ti pomognem, da se narod pita te tvoje ideje bi bile dočekane na nož i onda bi vidio postrojavanje ljudi ispred tog saveza koji ne žele te promjene o kojima ti pričaš.
Ma sve je kriv manji entitet, u Federaciji je sve bajno i krasno i svi su spremni na promjene nabolje, samo se čeka da se indijanci iz RS urazume napokon. :roll:
Smoke Weed Everyday!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 avg 2013, 16:52

EvoMene je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la: Ti misliš da je par likova koji ovdje pišu nekakvo artikulisano mišljenje većine iz manjeg entiteta? Hajde ti malo posjeti forume na kojima masovno pišu ljudi iz manjeg entiteta pa vidi šta misle o tim tvojim opcijama.

Ma sve je kriv manji entitet, u Federaciji je sve bajno i krasno i svi su spremni na promjene nabolje, samo se čeka da se indijanci iz RS urazume napokon. :roll:
Ovo nema veze s mojom tvrdnjom i to probaj poturit' nekom drugom usput, radi se o jeftinom pokušaju skretanja s teme, što ti naravno neće poći za rukom. Možda si neprecizno pomislio da sam ja nepismen pa pokušavaš meni prodat jeftine folove. Nou.

Kad pričamo o ovom konkretnom problemu moja tvrdnja u potpunosti stoji, a kad čujem da fudbalski zvaničnici i većina ljubitelja fudbala u manjem entitetu priča kako želi ligaški sistem koji nije koncipiran tako da poštuje entitetsku liniju, onda možemo pričati na drugim osnovama. Do tad važi ovo. EOD.

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 14 avg 2013, 20:43

Znci sve osim ovog sto si naglasio stoji. Super.
Smoke Weed Everyday!

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 15 avg 2013, 14:25

slika
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 avg 2013, 19:08

Koliko je Čelikov dug (osnovica) ako im je 180 mjeseci malo?
Hayley <3

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 15 avg 2013, 19:11

badblueboylivno je napisao/la:Koliko je Čelikov dug (osnovica) ako im je 180 mjeseci malo?
Nije bitno koliko je dug u ovom slucaju, nego trazi se vise godina radi manje rate. Imas ti mimo te svasta nesto. Da bi ova ideja uspjela mora rata biti manja.
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 avg 2013, 19:16

Da, jasno da ima i drugih dugova, ali ovo bi trebao biti najveći dug.

Ali dobro, bitno je da se zakonom oslobode otplate kamate, valjda će se dogovoriti i o vremenskom periodu otplate. Bolje i za Vladu da se tako plati nego da se uopće ne plati.
Hayley <3

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 15 avg 2013, 21:28

Zatezne kamate, pa treba još i to, smiješno, vlada bi trebala otpisati dugove klubovima, donijeti zakon o sportu te financiranju istih, te sve od nule. Ipak su klubovi poligon za djecu ili možda ovi iz vlade imaju želju crack djeci prodavati. ?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 15 avg 2013, 21:34

Da trebaju im otpisati dugove pa onda opet nakon 5 godina kada naprave dug od 5 miliona KM opet im otpisati iste.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 15 avg 2013, 21:37

England je napisao/la:Zatezne kamate, pa treba još i to, smiješno, vlada bi trebala otpisati dugove klubovima, donijeti zakon o sportu te financiranju istih, te sve od nule. Ipak su klubovi poligon za djecu ili možda ovi iz vlade imaju želju crack djeci prodavati. ?
Ja nisam mišljenja da treba dug da se odpiše, znači neki klubovi koji su svoje obaveze prema državi ispunjavali i oni koji nisu nikako plaćali treba da se stave u isti koš ?? Zašto npr. " moj " Velež koji ima dužan koliko sam upućen samo 50.000 km, ili se i to izmirilo ovaj mjesec, jer koliko sam upoznat s ovim mjesecom su sva dugovanja trebala da se odplate da bude u istoj ravni kao Čelik, Željo, Sarajevo ... Jedino da dođe neki prijedlog da se ovim klubovima oprosti dug, a da ovi koji su redovno izmirivali svoje obaveze imaju neke druge privilegije.
i tito je volio velež :D

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 15 avg 2013, 21:42

Pa znaš zašto?Pa zato što su oni Željo,Sarajevo,Čelik i ostali.Zato oni ne moraju ništa plaćati.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 15 avg 2013, 21:46

England je napisao/la:Zatezne kamate, pa treba još i to, smiješno, vlada bi trebala otpisati dugove klubovima, donijeti zakon o sportu te financiranju istih, te sve od nule. Ipak su klubovi poligon za djecu ili možda ovi iz vlade imaju želju crack djeci prodavati. ?
Ma nemoj mi reci.Neki pravili dugove dok su drugi redovno uplacivali obaveze i sada treba nekome oprostiti.Ko ce Sirokom,Velezu ... namiriti te pare sto u davali dok su drugi zanemarivali drzavu i krsili zakon?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 15 avg 2013, 22:13

Tako je to, uvjek ima nezadovoljnih, al' najrealnija je opcija otpisati, zapravo oni već i jesu otpisani, niko ih ne vraća, to je činjenica.U Hrvatskoj su 2 puta otpisivali dugove klubovima, al' su rješili infrastrukturu, to je bitno.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.