VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Blaszczykowski
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 avg 2013, 21:55

vučići našamarali arsenala i uzeli gustava. :****:
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 avg 2013, 22:27

Blaszczykowski je napisao/la:vučići našamarali arsenala i uzeli gustava. :****:
Dolaze jos dva igrača, napadac i desni bek najvjerovatnije. Oni su kandidat za 4. mjesto
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 avg 2013, 23:09

Dobili su jednog od najboljih zadnjih veznih u ligi i to za relativno mali iznos. 15 miliona je smijesna cifra, ali eto oni su novi sretnici Bayernovog pomilovanja prodanih igraca.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 avg 2013, 23:21

To je vec sad paklen tim, ali Hecking se uspavao, nikako da pronadje idealan sistem. Ne treba zaboraviti da u omladinskom pogonu imaju najbolje mlade igrače u Njemačkoj. Samo debil od Wolfsburga ne bi napravio vrhunski tim.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 14 avg 2013, 23:37

Pocinjem da sumnjam u njegov IQ kada je izabrao nestabilni Volfzburg pre Arsenala.

Bas me interesuje koliko je Arsenal ponudio, kad je Bajern prihvatio tako nisku ponudu Vukova.Steta samo sto ce Brazilac tek kasnije shvatiti koliko se zajebao time sto je ispalio Arsenal.Po meni je Gustavo blizu TOP 5 najboljih na svojoj poziciji u Evropi, krivo mi je sto ga nije ugrabio veci i jaci tim.

Jel se zna kolko su platili Malandu?

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 14 avg 2013, 23:38

Deziinformacija,nema istine ni sekunde

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 avg 2013, 23:49

DrDule je napisao/la:Pocinjem da sumnjam u njegov IQ kada je izabrao nestabilni Volfzburg pre Arsenala.

Bas me interesuje koliko je Arsenal ponudio, kad je Bajern prihvatio tako nisku ponudu Vukova.Steta samo sto ce Brazilac tek kasnije shvatiti koliko se zajebao time sto je ispalio Arsenal.Po meni je Gustavo blizu TOP 5 najboljih na svojoj poziciji u Evropi, krivo mi je sto ga nije ugrabio veci i jaci tim.

Jel se zna kolko su platili Malandu?
Mislim 6 mil eura, takodjer jedan od najvecih talenata na svijetu na poziciji 6tice. Arsenal je proslost, igrači ga zaobilaze u sirokom luku, a plata je presudila sigurno jer mu je Wolfsburg ponudio preko 7 mil eura, citao sam neki dan.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 14 avg 2013, 23:58

Sa tim Belgijancima vise ni ne mozes da omasis, posto je mlad mozes od njega napraviti i osmicu.Steta sto ce tek od NG da bude u prvom timu Volfzburga.Ne znam sta se sve izdesavalo, pa mi je to velika enigma zasto on tamo ostaje jos par meseci.Koliko samo na godisnjoj bazi oni izbacuju nove talente.Nemacki klubovi bi mogli vise da se fokusiraju na to malo, ali vredno trziste.

I Volfzburg su do Gustava svi igraci iz te klase izbegavali, dok su u Arsenal dosli recimo Kasorla i Podolski. :mrgreen:

Ako je zbog vise plate izabrao Volfzburg, onda mu zelim sve najgore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 avg 2013, 00:00

Ja mislim da je ovo početak puta prema vrhu Wolfsburga. S Allofsom se i očekivalo da će krenut naprijed. Evropa im je sada pod muss. Super stvar što je Gustavo ostao u BuLi, to me nevjerovatno raduje, to je fantastična stvar.
Pogotovo ako sada Vukovi počnu izrastat u ozbiljnu ekipu to je ogroman plus za Bundesligu.
A jednostavno Gustavo je dobio dobru platu, plus nije htio ići iz Njemačke, plus još Brazilci Diego i Naldo su u Wolfsburgu. Dosta je tu bilo argumenata za Wolfsburg.

A spomnije se da je visina obeštećenja 22 miliona eura, prije je to tačno, nego ovih 15 milki što se spominje. To će se preciznije znati ipak tek narednih dana....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 avg 2013, 20:28

Wolfsburg je zagrizao za Pabla Osvalda. Žele ga Southampton i Tottenham takodjer. Neki na forumu mu već izražavaju dobrodošlicu. Stvarno dobar napadač koji bi riješio pitanje napadača u narednom periodu. Vidjećemo do kraja prelaznog roka, Wolfsburg će biti itekako aktivan da riješi pitanje napada i vjerovatno desnog beka gdje nemaju pravu alternativu.

Klare

Post Postao/la Klare » 16 avg 2013, 22:43

A pametnije bi im bilo da uzmu jedno kvalitetno krilo, sada su tu i najtanji.
U napadu su dosta dobri Dost, te Olić, a zavisno od vrste povrede potpomognuti i Helmesom.
-----

Perišić i Kaliđuri su solidni, Vijerinja definitivno nije za ovog nivoa(kao preslikani Vršajević), Hasani je čini se samo dio one Magatove ere. :? I to je to što se dvije pozicije krila tiče. Možda da dodamo i Schafera? :?

Diego, Koo i Arnold to ne mogu kvalitetno odigrati.

Desni bek može doći, ali i nije pod muss, Hasebe to dosta dobro može obaviti.

Sve u svemu po krilima su i najtanji, te bi tu trebali da traže neki nivo više.

Inače ovaj prelazni rok su pobijedili 8-) ,
toliko toga su se riješilii, a zaista su dosta pametno i kupovali, nema Mage nema mačaka/mačora u vrećama. :mrgreen:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 avg 2013, 16:48

HEcking je u intervju najavio, kako WOlfsburg vec ove sezone se zeli pribliziti vodecim klubovima, te ce dovoditi šampione tipa Gustava u buducnosti. VRijeme Magathovih otpadaka je proslo, kadar se dobro pocistio i pripremio za velika ulaganja u buducnosti.Samo uz prave zvijezde WOlfsburg se moze pribliziti vodecem dvojcu. NAjavljuje se dovodjenje napadaca kvaliteta Gustava, sto znaci da imaju u planu potrositi jos 15-20 mil eura. Wolfsburg uvijek puno dovodi i na zimu pa nije iskljuceno i da se tad dodatno pojacaju u borbi za CL. Da li ce Bundesliga dobiti treceg giganta , vrijeme ce pokazati, no WOlfsburg za to ima sve predispozicije ( najbolji omladinski pogon u Njemackoj, najacu kompaniju iza sebe koja ce pumpati stotine mil eura i vec sad dobar igracki kadar). Moje misljenje je da u narednom periodu borba za titulu nikad nece biti zešća. :D

Klare

Post Postao/la Klare » 01 sep 2013, 21:08

Rukopis Alofsa je već uveliko primjetan. 8-)

Uveliko je rasteretio platnu listu, a pritom se fino i pojačao.

Danas i jučer još 2 dobra poteza, Hasebe u Nurnberg, Helmes se vraća u Koln.

Tako da je tu trenutno 22+3, baš idealno, i što je još važnije nema tu baš nekih truba da možemo reći.

U čišćenju se ovaj put nije išlo na posudbe kao nekad, nego u čistu odmazdu.
Od tih posudba na zimu se vraćaju Fagner za kojeg teško da bude mjesta,
te Malanda po riječima drugih veliki Belgijski talenat, koji bi sa Gustavom trebao predstavljati budućnost i pravi bedem na sredini.

Od ostalih, iduće ljeto se vraćaju:Khalifa, Jonson, Lakić, Sisoko, Pilar,
a jedino posljednji bi trebao pojačanje da bude...

Ukratko, oduševljen sam radom nove garniture 8-) ,
po suhoj kvaliteti su trenutno na petom mjestu(potencijala za šampiona imaju), 6 bodova i sama igra dosta obećava...

ps:Evo i Tolga Cigerci bi trebao u Herthu, zaista kao da čitaju moje misli. :)

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 sep 2013, 00:36

WOlfsburg je odradio strasan posao ovo ljeto i napravljeni su temelji da se klub u naredne 2 godine ukljuci u borbu za titulu. Uprava je najavila samo provjerena pojačanja u buducnosti. Sutra je zadnji dan, napadača se trazi, pare su pripremljene, na forumu spekulisu o imenima. Ja cu izvuci neka od mogucih pojačanja:

Edin Dzeko- da li je moguc njegov povratak, realno ne

Mame Biram Diouf - dugo su ga zeljeli, no tesko da ide iz Hanovera

Moussa Sow - Fener ima dosta dobrih napadaca, Emenike i Weboa i on je cak i realan

Papis Demba Cisse- njegov povratak me ne bi iznenadio, imao je sukobe sa upravom Newcastlea

Demba BA - on je visak u Chelsiju sigurno

Romelu Lukaku - mlad, zeljan igre, u Chelsiju ce je dobivati kap po kap

Graziano Pelle - solidan izbor za napadača

Matias Suarez - jedan od mojih favorita.

Jose Rondon - kAo i za Vossena, solidan napadač

Lacine Traore - jedan od favorita, odlican napadac

André-Pierre Gignac - dobar izbor, jedno vrijeme su ga i povezivali sa Wolfsburgom

Alexandre Lacazette - jedna od buducih zvijezda Francuske, sad bi ga mogli dobiti relativno jeftino, jer je Lyon u rasulu

Bafetimbi Gomis - nedavno je rekao da bi volio igrati u Bundesligi, koju smatra najacom na svijetu, dobar napadac

Oscar Cardozo - nije u dobrim odnosima sa trenerom, iako ima 30 godina, jos par sezona ce biti u vrhunskoj formi, nije ni skup

Rodrigo - veliki spanski talent, jedan od prvih izbora kad sam ja u pitanju.

Adrian - bio je zelja Wolfsburga proslog ljeta, sad mu je konkurencija jaka, takodjer dobar napada

Carlos Vela - strasan igrac i uz Dzeku moja najveca zelja, za 20 mil eura ga mogu dovesti, Sociedad ipak nije imucan klub i zivi od prodaje igraca

Fabio Quagliarella - par godina se povezuje i nikako da dodje, nije golgeter,ali u odnosu na Olica i Dosta je bolje rjesenje

Sebastian Giovinco - neki su pisali da su se agenti sastajali u vezi njegovog moguceg transfera, bio bi to veliki bum, malac bi se preporodio u Wolfsburgu

Mirko Vucinic - dosao bi im ko budali samar, idealan klub za njega

Luis Muriel - jedan od velikih talenata , momak ce eksplodirati vrlo brzo

Chicharito - vratio bi se u zivot, jer se izgubio u Manchesteru, no koliko je realno

Iz Latinske Amerike, na um mi padaju tri imena: Pato - izvukli bi ga iz naftalina, Fred- odlican igrača i sjajan izbor i Luciano Vietto - velika nada, ali jos nedokazan. Evo mnogo imena za razmisljanje, a 24 sata pred nama. :D

A na kraju ce cekati zimu :shock:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 02 sep 2013, 08:04

@RIB propustio si navesti još jednu zvjerku (kao ljubomorni Bayernovac očito namjerno :)), a to je...

Julian "Schibi" Schieber - tehnički vrhunski potkovan, odličnog driblinga, iznimno snalažljiv u šesnaestercu i efikasan, a može služiti i kao mantinela. 8-)
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 sep 2013, 14:07

Blaszczykowski je napisao/la:@RIB propustio si navesti još jednu zvjerku (kao ljubomorni Bayernovac očito namjerno :)), a to je...

Julian "Schibi" Schieber - tehnički vrhunski potkovan, odličnog driblinga, iznimno snalažljiv u šesnaestercu i efikasan, a može služiti i kao mantinela. 8-)
Hehe, znao sam da nesto fali, ali ne mogu da se sjetim. On je ta bomba o kojoj se suti. :D

Nista od napadaca, lovice ga tek na zimu, steta, tri napadaca koja imaju su u najmanju ruku losi, nisu golgeteri, a to im fali.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 sep 2013, 00:01

ZAvrsio je prelazni rok, nisu mi ispunili zelju i doveli tog vrhunskog napadača koji im fali. Oprosticu im samo ako su to uradili da bi forsirali Federicoa Palaciosa. Ocekujem uskoro da debituje, kao i Julian Brandt te Tolcay Cigerci. Ova trojica momaka zajedno sa Arnoldom i Bulbulom su resetali mreze prosle godine u pohodu na titulu, koju ce osvojiti i ove godine 99 posto jer su visi nivo u odnosu na sve klubove u juniorskoj konkurenciji. Brandt je talenat potencijala Reusa i Gotzea, a mladi Palacios, ako se bude pravilno razvijao i dobivao priliku u seniorskoj konkurenciji ce ciniti sa Wernerom i Avdijajem ubitacan napad Njemačke, koja u zadnjim godinama sem Gomeza i donekle Klosea, nema top špicu.

Sljedece sezone zelim da ekipa izgleda ovako:

--------------Palacios--------------

Brandt-------Diego---------Arnold

------Gustavo-----Koo------------

Rodriguez-Naldo-Knoche-Novi bek

------------Baumann----------------

Od momaka koji ce se ubaciti u ekipu su jos Rossman, koji je cetvrti stoper u budućnosti, reprezentativni potencijal. NAravno, citav svijet se cudio kriminalnom izboru juniorskih reprezentativaca prosle godine. KAda iz prvaka i ubjedljivo najače ekipe nije bio nijedan igrač. To vam isto dodje, kao da u Njemačkoj reprezentaciji, nema igrača iz Bayerna. Klaun Ziege se brukao prošle godine na veliko. Ove godine je reprezentaciju sastavio Marcus Sorg koji je po meni sastavio najacu ekipu Njemačke u ovom uzrastu od kako ja pratim Njemačku reprezentaciju.

Tesko mi je opisati kakav potencijal se krije u ovoj ekipi, da je kojim slucajem Klopp na klupi Wolfsburga, za dvije godine ova ekipa bi sve ponizavala u Njemačkoj. BVB talenti nisu ni blizu Wolfsburgovim vanzemaljcima, ali jedni propadaju, a iz drugih se izvlači maksimum. Ne bih volio da Hecking krene Labbadijinim stopama i da zanemari omladinski pogon, koji je zbilja impresivan. Uz prava pojačanja na mjestima na kojim skripi na zimu ova ekipa moze do LP-a. NEko ce reci da previse hvalim ove momke, ali zbilja su pohvale na mjestu. I prosle sam godine rekao da njih samo vidim kao prvake, imaju fantasticnog trenera Kunerta koji je u svojoj prvoj sezoni odmah uzeo titulu. ELem da ne duljim, ovaj klub ima sve da bude rame uz rame sa BVB i BAyernom, ali struka i pravi potezi su nedostajali zadnjih godina.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 sep 2013, 11:13

A Kutskche?
Agieren statt reagieren

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 sep 2013, 11:18

Mora se on jos dokazati ipak je tek dosao iz cetvrte lige.U RBL je bio medju glavnim igracima.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 sep 2013, 14:08

Pale_Companion je napisao/la:A Kutskche?
Kutskche je kasno dosao u prvu ligu. Ako je i imao potencijal, protrav.io ga je po regionalnim ligama. Za njega je kasno, moze biti tek prosječan napadača, 3. ili 4. izbor.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []