Monolog je napisao/la:Na osnovu sinocnje igre - barem 6-7 igraca bi trebalo dobiti nogu. Ali, to se nece desiti. Mi svakako imamo najslabiju klupu od svih jacih (recimo) reprezentacija. Nama jedna povreda toliko poremeti koncepciju, da je to za ne povjerovati. Tu nam ne mogu pomoci ni kvalitetniji igraci od Svrake. Al', eto - jedni guraju Svraku, drugi Sesara, treci, pak, ne daju da se prigovori Zahirovicu. Car navijanja za nasu reprezentaciju je upravo to - citati konstantna prepucavanja na relaciji Sarajevo - Zeljo - Celik i onda procitati "petokolonase" koji se bune sto je premalo (ili nikako) igraca druge vjeroispovijesti. Svijetu je nemoguce ugoditi, a posebno Bosancu.
U potpunostise slažem., al' zaista.
Sinoć smo odigrali loše cijelu tekmu, bez obzira što smo vodili dva razlike. Amiri su pokazali karakter. Dali smo gol iz čistog ofsajda (Ibišević), a sudije su mogle rahat svirati jedan od dva penala za USA. Bili smo loši. Po meni jedino Džeko (2-3 gola), namještanje 100% šanse Ibiševiću i Pjaniću i Spaha su odigrali dobro, a od rezervi Višća i Medunjanin.
Po meni Medunjanin, bez obzira u kakvoj je formi, je najbolje rješenje za def. veznog, te mislim da protiv ozbiljnijih protivnika moramo igrati sa dva def. vezna ukoliko mislimo polučiti dobar rezultat.
Najviše me nervira, što se već SVI vidimo u Brazilu, a Brazil je još mnogo daleko i geografski i rezultatski. Začatasmo temu.
Pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".