RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 15 avg 2013, 12:45

AlemC85 je napisao/la:bit će veoma teško protiv Čelika, tražit će oni prvu pobjedu, ići će svim silama...mi baš ako gledamo rezultate od prije rata, pa i poslije rata, nismo nešto uspješni u Zenici, ne znam razlog, da li je to zbog čvrste i agresivne igre Čelika, ili nećeg drugog, ne znam...
Ma bit ce tesko i protiv Travnika moj Aleme. Celik je pod pritiskom dok mi nismo. Nisam za zatvorenije formacije i bunkeranje ali protiv njih bi to ucinio jer Maletic i Sevkija su brzi pravo tako da iz kontra vidim dobru sansu. Nismo dobili Celik u gostima poslje rata ali svemu jednom dodje kraj. Gadno gostovanje ali ja vjerujem u pozitivan rezultat. Nesto se ne sjecam bas dobro ali mislim da nije ni Celik nas ovde dobio nijednom poslje rata pa hajde nek od nas krene
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 avg 2013, 12:57

dobili smo nakon rata Čelik 2 puta u Zenici, i to u sezoni 1998/99 sa 2:0, te u sezoni 2002/03 sa 3:2, te smo 2011. odigrali 1:1, dok su oni nas dobili jednom u Mostaru s 2:0, i to 1995. odmah nakon rata, te su remizirali 2 puta...

EDIT: Možda je i bolje što će biti teško, jer će se barem tada od igrača tražiti da ginu na terenu. Svako potcjenjivanje protivnika znači poraz...IBRO natjeraj ih da grizu travu...

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 15 avg 2013, 13:01

Da se malo zadamo oko stadiona,da neku akciju napravimo,ili tako nesto,one stolice su za mjenjat na centralnoj tribini ili ih barem ofarbat treba,da napravimo neku radnu akciju pa da ih mi ofarbamo ili tako nesto,pa da popravimo RA tribinu mislim u smislu jedan navijac jedna vreca cimente ili nesto u tom smislu pa sve vrece u HP invensting da napravimo normalnu tribinu i spojimo sa centralnom,dajte jos nekih prijedloga da se uostalom malo skupimo i pomognemo.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 avg 2013, 13:06

AMADUDI je napisao/la:Da se malo zadamo oko stadiona,da neku akciju napravimo,ili tako nesto,one stolice su za mjenjat na centralnoj tribini ili ih barem ofarbat treba,da napravimo neku radnu akciju pa da ih mi ofarbamo ili tako nesto,pa da popravimo RA tribinu mislim u smislu jedan navijac jedna vreca cimente ili nesto u tom smislu pa sve vrece u HP invensting da napravimo normalnu tribinu i spojimo sa centralnom,dajte jos nekih prijedloga da se uostalom malo skupimo i pomognemo.
EDIT: Gledam jučer stadion, i ovo što je dosad urađeno, je dobro, samo u oči upada RA tribina. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali ona se onakva ne uklapa u ovaj stadion, jer više liči na haustor, nego na tribinu, bez stolica i dr. Pošto je klubu trenutno prioritet postavljanje reflektor, jer to će licenca tražiti, da li postoji mogućnost da se organizuje akcija s naznakom: "Za rekonstrukciju tribine RA". RA je naša najstarija navijačka skupina i zaslužuje bolje uvjete za praćenje utakmica. Svi znamo kakva je situacija, ali ako bi se odlučili na ovu akciju, otvorio bi se jedinstven žiro račun, na koji bi se uplaćivala sredstva za ovu svrhu, ali u skladu s mogućnostima npr. 2, 5, 10 ili 20 KM. Normalno, trebalo bi kontaktirati dijasporu, kao što je bio slučaj i s busom. Pošto imamo u UO predstavnika RA i dijaspore, njima bi se trebao predložiti ovaj prijedlog. Ta uplaćena sredstva se ne bi davala u ruke ljudima u klubu, zbog moguće manipulacije. Znači isto kao što se radilo za BUS tako bi trebalo i za RA Tribinu.

evo moj prijedlog... ;) pa šta mislite?

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 15 avg 2013, 13:13

AlemC85 je napisao/la:
AMADUDI je napisao/la:Da se malo zadamo oko stadiona,da neku akciju napravimo,ili tako nesto,one stolice su za mjenjat na centralnoj tribini ili ih barem ofarbat treba,da napravimo neku radnu akciju pa da ih mi ofarbamo ili tako nesto,pa da popravimo RA tribinu mislim u smislu jedan navijac jedna vreca cimente ili nesto u tom smislu pa sve vrece u HP invensting da napravimo normalnu tribinu i spojimo sa centralnom,dajte jos nekih prijedloga da se uostalom malo skupimo i pomognemo.
EDIT: Gledam jučer stadion, i ovo što je dosad urađeno, je dobro, samo u oči upada RA tribina. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali ona se onakva ne uklapa u ovaj stadion, jer više liči na haustor, nego na tribinu, bez stolica i dr. Pošto je klubu trenutno prioritet postavljanje reflektor, jer to će licenca tražiti, da li postoji mogućnost da se organizuje akcija s naznakom: "Za rekonstrukciju tribine RA". RA je naša najstarija navijačka skupina i zaslužuje bolje uvjete za praćenje utakmica. Svi znamo kakva je situacija, ali ako bi se odlučili na ovu akciju, otvorio bi se jedinstven žiro račun, na koji bi se uplaćivala sredstva za ovu svrhu, ali u skladu s mogućnostima npr. 2, 5, 10 ili 20 KM. Normalno, trebalo bi kontaktirati dijasporu, kao što je bio slučaj i s busom. Pošto imamo u UO predstavnika RA i dijaspore, njima bi se trebao predložiti ovaj prijedlog. Ta uplaćena sredstva se ne bi davala u ruke ljudima u klubu, zbog moguće manipulacije. Znači isto kao što se radilo za BUS tako bi trebalo i za RA Tribinu.

evo moj prijedlog... ;) pa šta mislite?
Super ideja,ja ovako nesto na ovaj fazon,samo ovo sve treba organizovat i o masovit,i mislim da bi mogli dosta toga uradit.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 15 avg 2013, 13:21

A to se preotale tri tribine uklapaju? pa ono je show samo takav, svaka svoju pricu prica, nista ni sa cim a opet bolje od vecine premijerligaskih stadiona. Teren je suvisno spominjati.
Support Velez, It's logical! ★

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 avg 2013, 13:25

@AMADUDI

jedan od naših forumaša je predložio da ideju napišemo na ovoj stranici: https://www.facebook.com/groups/267750873291294/" onclick="window.open(this.href);return false;

da dodam još, ako je neko od vas blizak s RA grupom, da ih zamolite da se pokrene zajednički prijedlog rekonstrukcije RA tribine ili da se kontaktira predstavnik RA u upravnom odboru kluba, pa da od njega to krene, jer bi to bio još jedan poklon klubu...imamo 2 tribine, treća se gradi, dok je još ostala RA tribina..

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 15 avg 2013, 13:58

AlemC85 je napisao/la:@AMADUDI

jedan od naših forumaša je predložio da ideju napišemo na ovoj stranici: https://www.facebook.com/groups/267750873291294/" onclick="window.open(this.href);return false;

da dodam još, ako je neko od vas blizak s RA grupom, da ih zamolite da se pokrene zajednički prijedlog rekonstrukcije RA tribine ili da se kontaktira predstavnik RA u upravnom odboru kluba, pa da od njega to krene, jer bi to bio još jedan poklon klubu...imamo 2 tribine, treća se gradi, dok je još ostala RA tribina..
Dobar sam ja sa ovim iz upravnog odbora ipred RA,pa cu sa njim popricat,da vidimo sta mozemo.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 avg 2013, 15:12

AMADUDI je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:@AMADUDI

Dobar sam ja sa ovim iz upravnog odbora ipred RA,pa cu sa njim popricat,da vidimo sta mozemo.
8-) samo napiši šta ti je rekao, da li podržava ovu incijativu?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 avg 2013, 15:15

HAJDAROVIĆ : DOBRO SMO KRENULI, ALI MORAMO JOŠ POPRAVITI IGRU

Dino Hajdarević svojim igrama u pripremnom periodu, ali i na otvaranju premijerligaške karavane najavio je dobru sezonu. Prvijenac u ovoj sezoni je već upisan, iako je i sam svjestan da jedan gol ne znači ništa.

- Upravo tako, drago mi je radi gola, ali još je bolje što smo pobjedu potvrdili sa još dva pogotka. Bodovi ekipe su najvažniji, kaže Hajdarović na početku razgovora.

Prošla sezona bila je promjenjiva, u kojoj se ipak istakao njegov pogodak u gradskom derbiju.

- Veležovac sam, znate i sami šta znači zabiti gol u derbiju. Šteta što nismo izdržali do kraja.

Ova sezona mogla bi donijeti mnogo radosti. Prva tri kola, dvije pobjede i šest bodova solidna su uvertira ?

- Ako pogledate na tabelu onda je to definitivno odlična najava sezone, ali imamo još 27 utakmica. Rano je sada govoriti o nečemu, što činjenica svi želimo, ali opet kažem treba ići korak po korak. Iskreno, mislim da moramo popraviti još svoju igru. Mislim da ne smijemo „poletiti“ zbog toga što smo sada ostvarili dvije pobjede.

Velež se ovih dana pojačao. Stigao je u naše redove igrač reprezentativnog kalibra.

- Zaista mi je drago što smo dobili ovakvog saigrača. Darko je „paklen“ igrač i to se vidilo već nakon 2-3 treninga. Mislim da sada imamo širinu u napadu i ako svi budemo na nivou svog zadatka biće dovoljno golova koji će donijeti bodove.

Dino je prekjučer prisustvovao prvoj reprezentativnoj utakmici u Mostaru. Atmosfera i pune tribine su ostavile i na njega pozitivan dojam.

- Prije svega svaka čast Upravi kluba što je uspijela dovesti dvije reprezentativne selekcije u Mostar, a onda sve to lijepo i organizovati. Utakmicu sam pratio sa centralne tribine u društvu saigrača Hebibovića i zaista je bio prelijep osjećaj gledati svoju reprezentaciju. Bodrili smo „Zmajeve“, a posebno naša tri saigrača. Mislim da je „Leta“ (Letić op.a.) odlično odigrao i najavio povratak u formu iz prošle sezone. On i Zakarić su pravili pravi nered u drugom poluvremenu u odbrani Crne Gore. Nadam se da će se ovakve i slične posjete ponoviti i na našim utakmicama, jer vjerujte nema teorije da možete podbaciti kada te bodri pun stadion. Jednostavno tada pružate 150 % svojih mogućnosti.

U subotu gostujemo Čeliku. Naš najbolji stadion, večeranja utakmica, protivnik za svaki respekt ?

- Čelik je jedan od konkurenata za Evropu. Gledano sa bodovne strane svaki bod koji uzmemo u Zenici je uspjeh, jer praktično ga uzimamo direktnom rivalu. Osim toga, vjerovatno niko u njihovom klubu nije presretan startom svoje ekipe. S druge strane, odličan travnjak i naša ekipa koja ima dosta dobrih igrača sposobnih da postignu pogodak. U Zenicu ne idemo bez ambicija, ističe Hajdarović.

fkvelez.ba

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 avg 2013, 15:17

Super ideja @Alem -e. Nadam se da će se ta ideja pretvoriti u projekt.
Svaki istinski zaljubljenik u nogomet i u naš Velež će podržati ovu akciju, naravno ako do nje dođe.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 15 avg 2013, 19:05

Zna li ko rezultat?
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 15 avg 2013, 19:23

RodjeniiBrato je napisao/la:Zna li ko rezultat?
Bilo je 3:0 dok sam ja gledao :D

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 15 avg 2013, 19:39

puza je napisao/la:
RodjeniiBrato je napisao/la:Zna li ko rezultat?
Bilo je 3:0 dok sam ja gledao :D
Koliko si ti gledao, do koje minute ? :D
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 15 avg 2013, 19:43

Rođeni su za devedeset minuta novom drugoligašu utrpali sedam pogodaka, a u strijelce su se upisivala četvorica igrača.

Po dva pogotka postigli su Sinan Ramović, Dejan Rašević i mladi Tarik Isić (Igra za kadete), dok je jedan pogodak pridodao i Mirza Ćemalović. Prvi put nakon operacije koljena u Veležovom dresu zaigrao je i Matijas Pejić.

Velež će u subotu u jednom od derbija četvrtog kola gostovati kod Čelika u Zenici.

Evo Pejić se oporavio, za koje kolo mislim da bismo mogli Letića gurnut na krilo a Pejića na beka, naravno ako bude u zadovoljavajucoj formi...
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 avg 2013, 23:09

Šta ćemo sa Ševkom ako ode Letić na krilo ?

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 15 avg 2013, 23:13

I dalje sam mišljenja da ovoj ekipi najviše fali jedna prava 10-ka na sredini da poveže redove, tip igrača koji je siguran sa loptom gdje se onda nećemo morati oslanjati na vraćanje lopte golmanu, praviti kardinalne greške i davati Zlaji da nam ispucava lopte...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 16 avg 2013, 09:49

Titova-Juga je napisao/la:I dalje sam mišljenja da ovoj ekipi najviše fali jedna prava 10-ka na sredini da poveže redove, tip igrača koji je siguran sa loptom gdje se onda nećemo morati oslanjati na vraćanje lopte golmanu, praviti kardinalne greške i davati Zlaji da nam ispucava lopte...
Tačno tako, puno bi jači bili i nebi dolazilo do 90% grešaka koje se prave.Maletiću su dali fine pare i mislim da su za te mogli dovest dobru 10-ku iz Srbije ako već nema u BiH.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 avg 2013, 10:09

I ja također se slažem sa konstatacijom @titova.
Doveli smo Ramu i označen je kao pojačanje, kao ta desetka koja nama treba.
Međutim, vidjeli smo da se na njega i ne može najozbiljnije računati.
Treba jači igrač na lopti. Neko sa boljom tehnikom.
Vidjeti ćemo sutra kako će sve da izgleda sa Maletićem.
Da li će odmah u prvih 11 ili sa klupe ući, ostaje da vidimo.
Zadnja izmjena: zizu1991, dana/u 16 avg 2013, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 16 avg 2013, 13:21

Te ideje za stadion su odlične,najbitnije je da raja sudjeluje u takvim akcijama.Valjda će biti nešto od svega toga
''Neka me mrze samo da me se boje''

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.