BiH - USA (14.08.2013)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Miske10
Kontakt:

Re: BiH - USA (14.08.2013)

Post Postao/la Miske10 » 15 avg 2013, 15:38

Ne govorim ja selektoru kako treba igrati vec iznosim svoje misljenje i vidjenje stvari i imam puno pravo na to,vjeruj da imam.Iz hiljadu razloga.A ti mi svakako ne mozes zabraniti.Prepotentno si mi se obratio potcjenjujuci moju informisanost oko izmjene Spahica.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 15 avg 2013, 15:42

Greska je bilo promjeniti pola ekipe odjednom.Da je isao 2 po 2 igraca bilo bi super no ovako :roll:

Ovo se protiv Slovacke nece dogoditi jer se samo tri izmjene mogu napravit a te ce biti pametnije.

Sve u svemu vidjelo se ko zna a ko ne zna .
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 15 avg 2013, 16:07

imal ko slike koševa od sinoć?

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 15 avg 2013, 16:18

imal ko nase rezultate prijateljskih u zadnje 3-4 godine, da ne idemo do Rijeke :D jbg nece ljudi da igraju, odigraju 30-40 min pokazu da su bolji i onda boli ih q..

ja sam sinoc vidio da bi mi sa nasim prvim timom one Amere 4-1 dobili najmanje. Ali isto tako se vidjelo i ono sto svi mi vec znamo( osim ovih zaludjenika i fanatika), a to je da imamo 11-12 igraca koji su medju najboljim na svijetu ali da nam je klupa nula bodova. Da nemamo nikakve sirine. Cim izadje Spahic odbrana je ko svicarski sir, cim izadje Rahimic vezni je taraba, igra bez Misketa ne moze, napad bez Dzeke takodjer. I bez njih 4+ Lulic smo nula, ostali su svi manje-vise zamjenjivi, ali ne mozemo podnijeti kad nam istovremeno "fali" 4-5-6 igraca.

takodjer odbrana je pokazala fizicku slabost, sreca nasa pa nemamo u grupi ekipu sa robusnim centarforom. Altidor prosjecan igrac nam tricu uvali, Samaras ispodprosjecan nas izje.o ko kantu, nedo bog da moramo igrat protiv Dzeke katastrofa bi bila( o Ibri da ne govorim). Spaha i nekako zna izac na kraj s njima, ali Zukanovic, Bicakcic pa i Vranjes su preslabi. Sad se vidi da je Pandza bog bio, on bi onog crnju pojeo fizicki. Hitno zavrsit Kolasinca, treba nam snage. Hajrovic ce prosirit rotaciju. Najvise me brine defanzivni vezni. Rahimic je doktor al jbg godine dok Zaha sve neprimjetniji. Lagano prosirivat roster do bar 15-16 dobrih igraca, a da za Spahu, Misketa i Elvira nema zamjene to sam se pomirio nakon sinoc.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 avg 2013, 16:42

bparena je napisao/la:Da nema Sarajevske zavisti i potkopavanja dokazanog stadiona - NSBiH bi vec odavno pomogao i imao prelijepi stadionu u Zenici. Al tesko ti je to kad imas nekoga ko ti cilim konstantno izvlaci ispod nogu. Mi u Ze znamo o cemu govorimo.... :evil:
O čemu ti ?

U Zenici repka može igrati ali ne cijele kvalifikacije, Koševo je potrebno renovirati.Da su dosad od para dobijenih od UEFA-e u zadnjih 15g ukucali bar po jedan ekser sad bi imali nov stadion.

I nemoj te mi samo početi neke bajke o ukletom Koševu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 15 avg 2013, 16:44

Greivis je napisao/la:Begovic
Mujdza-Bicakcic-Spahic-Kolasinac
Salihovic-Medunjanin
Hajrovic-Pjanic-Lulic
Dzeko

Ubrzo ce moci igrati ova formacija. A kad na klupi budu Misimovic i Ibisevic, ni ona nece slabo izgledati.
svaka čast na formaciji, ali mislim da je Vranješ 100% bolja opcija od Bičakčića (kriv za minimum 2 gola protiv USA)

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 15 avg 2013, 16:44

Nikad bolje, nikad efikasnije, nikad ljepse u historiji nasoj nismo igrali.
A neki retardi se javljaju i zele smjenu Susica zbog jedne nebitne prijateljske.
Tacno ih treba za Banovice poslati.

Jeste pogrijesio sa tajmingom izmjena ali je svima pokazao pravu snagu u prvom poluvremenu.
U drugom je iskoristio ostale pozvane igrace.
Jebote Kosevo koje izadje prije kraja, nije zasluzilo da gleda repku koja igra na pobjedu.

Nije Pape kriv sto nam je klupa katastrofa, polahko ako se plasiramo na mundijalu ce se prikljuciti Hajrovic i Kolasinac i imati cemo barem malo bolju klupu. Susic zove igrace koje su iole prosjecni.
Sta ce kad nemamo bolje.

Dok god je ovako http://sportsport.ba/tabela/KVALIFIKACIJE-ZA-SP/526" onclick="window.open(this.href);return false;
misevi da sutite ...
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 15 avg 2013, 16:51

bablaz je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Begovic
Mujdza-Bicakcic-Spahic-Kolasinac
Salihovic-Medunjanin
Hajrovic-Pjanic-Lulic
Dzeko

Ubrzo ce moci igrati ova formacija. A kad na klupi budu Misimovic i Ibisevic, ni ona nece slabo izgledati.
svaka čast na formaciji, ali mislim da je Vranješ 100% bolja opcija od Bičakčića (kriv za minimum 2 gola protiv USA)
Pa dobro, pripisao sam te greske tremi koju je sigurno imao. U Braunschweigu je igrao uglavnom veoma dobro.

Uglavnom, ovako bi reprezentacija dobila na brzini, i igrala moderno, kao vecina ekipa danas. Stvarno nema potrebe za ubacivanjem Misimovica u startnu formaciju. Time se samo salje Pjanic na neprirodnu poziciju, koju on u toku meca izbjegava i ulazi konstantno u sredinu. Smijesno je da Mujdza sam drzi kompletnu desnu stranu.

Kolasincem bi Salihovic mogao na svoju prirodnu poziciji, a sigurno da je bolji od Rahimica trenutno. Medunjanim mora biti starter, jer je jako bitan za igru reprezentacije. Nije mi jasno sto ga se potcjenjuje. Dovoljno se sjetiti utakmice sa Francuzima.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 15 avg 2013, 17:01

Samo da vas napomenem da je USA bila ucesnik gold cupa odigranog 7/7-28/7.
Osim 6 utakmica imali su okupljanje i pripreme prije toga.Njihovo prvenstvo je u punom zamahu,igraci spremni maksimalno.Prije toga odigrali 2 prijateljske protiv Belgije i Njemacke.

Poredeci ih sa nama to nije mala stvar.
Prvo poluvrijeme kako tako ipak smo vodili 2:0 poslije toga poznata nasa "razjebancija"..
Nisu amerikanci bas toliko naivni ipak na klupi je Klinsman koji polako poslaze kockice u timu.Da su bolji od nas i nisu ali da su u boljoj takmicarskoj formi,jesu..

Da smo normalni koliko nismo i mi bi trebali imati nekakav balkanski kup svake "prazne" ljetne kalendarske godine.Bilo bi odlicno odigrati kakav turnir samo radi uigravanja i i dizanja forme pred septembar/oktobar gdje su kvalifikacijske utakmice i za vecinu nas najvaznije...

Ali mi balkanci....
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 15 avg 2013, 17:04

ma slazem se, nema potrebe za Misimovicem u prvom timu jer nema potrebe ni za Brazilom ba. Nek se Pjanic steli za naredni ciklus :D

rekao sam na temi reprezntativci bh sta je onaj ko Misketa na klupu stavi, 3 opcije imaju..najbliza je istini haman ona, da je Sabahudin a ne Zvjezdan bio bio hodajuce bozanstvo ovako je eto za klupe.
Zapamti druze mi ako hocemo rezultat i ekipu kakvu sad imamo da zadrzimo Pjanici i ini se prilagodjavaju Misimovicu, a ne on njima jer se radi o liku koji je za navedene izmislio nogomet i o liku bez kojeg ova reprezentacija ne moze ni da hoce. Pokusali su ga mnogi odstranit i na njemu gradit autoritet ali NE MOZE bez njeg, to je i Safet shvatio.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 avg 2013, 17:18

bparena je napisao/la:Da nema Sarajevske zavisti i potkopavanja dokazanog stadiona - NSBiH bi vec odavno pomogao i imao prelijepi stadionu u Zenici. Al tesko ti je to kad imas nekoga ko ti cilim konstantno izvlaci ispod nogu. Mi u Ze znamo o cemu govorimo.... :evil:
Pratim vec neko vrijeme sta pises i moram ti reci da si u velikoj zabludi. Ne govori u mnozini, nego u svoje ime,
jer te neko moze za ozbiljno shvatiti sto svakako nije interes nas vecine koji razmisljamo na jedan
civilizovan nacin. Mislim na sve strane. Da bi me bolje shvatio, reci cu ti ovako: Ne bacaj koske bezveze !
Za tvoju informaciju, vecina sarajevske raje ce se sloziti sa konstatacijom da reprezentacija treba da igra
u Zenici. O razlozima, zasto to mislimo, necu govoriti iz vise razloga. Trebas biti svjestan da ni Sarajevo
nema uslovan stadion (citao si sta americki novinar misli o stadionima u Sarajevu), prema tome, sve te tvoje
tvrdnje o potkopavanju i zavisti, padaju u vodu. Evo, zamolicu te jos jedanput da ne bacas kosti i unosis
negativnu energiju, jer zaista to nam najmanje treba. Budi covjek, budi patriota i koncentrisi se na sport.
Sve najbolje..
F.K.SARAJEVO

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 15 avg 2013, 17:21

Malo smo mi neozbiljni kao reprezentacija koja ce uci u Top 10 na svijetu.

Guramo 37-godisnjaka na zadnjeg veznog a imamo odlicnog igraca na klupi, znaci bas modernog veznjaka koji odlicne partije duze vremena pruza. Naravno na Medunjanina mislim.

Imamo klupu punu ispod prosjecnih igraca a najvazniji igraci iz prvih 11 su jako skloni povredama.

Jedan bolji napadac sam moze napraviti probleme nasoj odbrani i odluciti utakmicu.

Koliko god mi trpali L reprezentacije i imali jaku prvu postavu, da li smo mi dovoljno zreli da se nosimo sa super jakim reprezentacijama kojih ce biti na Mundijalu i previse.

Sto vise da se na zemlju spustimo, smirimo i da aBd zavrsimo ove kvalifikacije kako smo poceli.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 15 avg 2013, 17:22

Utakmica je postala neozbiljna cim su usli Vrsajevic i Zahirovic...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 avg 2013, 17:36

Zenica je aktuelna samo kad igra reprezentacija i to samo radi stadiona, a inace prica da smo mi sarajlije ljubomorni vas je smjesna, sta to vi imate a glavni grad nema ? Bolje reci sta vi nemate a mi imamo!

I ne vidim nikakav problem da se igra na Kosevu, mani mi se prokletsva i bajki. Brate uzivaj u smogu mi cemo u SFF-u i bogatom programu.

Kad tad ce se renovirat Grbavica, sigurno prije nego Kosevo radi velicine i cijene, pa sta cete onda pricati.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 15 avg 2013, 17:40

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma slazem se, nema potrebe za Misimovicem u prvom timu jer nema potrebe ni za Brazilom ba. Nek se Pjanic steli za naredni ciklus :D

rekao sam na temi reprezntativci bh sta je onaj ko Misketa na klupu stavi, 3 opcije imaju..najbliza je istini haman ona, da je Sabahudin a ne Zvjezdan bio bio hodajuce bozanstvo ovako je eto za klupe.
Zapamti druze mi ako hocemo rezultat i ekipu kakvu sad imamo da zadrzimo Pjanici i ini se prilagodjavaju Misimovicu, a ne on njima jer se radi o liku koji je za navedene izmislio nogomet i o liku bez kojeg ova reprezentacija ne moze ni da hoce. Pokusali su ga mnogi odstranit i na njemu gradit autoritet ali NE MOZE bez njeg, to je i Safet shvatio.
Haha...svaka cast majstore.Ja sve mogu shvatiti,svako ima svoje misljenje ali da neko misli da Misimovica treba izbaciti iz prve postave e to ne mogu razumijeti nikako.Pa i sinoc se Misimovic izvukao na desno krilo i ostavio Pjanicu njegovu kako kazu prirodnu poziciju.I sta je uradio Pjanic a sta Misimovic?Volim Pjanu ali on jos uvijek Misketu moze samo vodu nositi,ko se razumije sve mu je jasno.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 15 avg 2013, 17:41

dobar poraz, taktički. medvjeđa usluga :twisted:
Vođa zna.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 15 avg 2013, 18:14

Ima li gdje snimak tekme ?
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 15 avg 2013, 18:34

Sta smo jucer naucili ?

-> Bez Spahe smo 0 u odbrani i Misimovic nam je itekako potreban. :!:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 15 avg 2013, 18:37

Jucerasnja utakmica sa moje strane se moze okarakterisati kao veoma dobra skola, pouka za sve nas. U prevodu, nismo jos u Brazilu i dok god postoji bilo kakva, teoretska, matematicka opcija, druge ekipe koje su nam za petama, su takoder u igri.

Sta se jos dalo sinoc primijetiti? Nakon Susiceve perfektne postavke u prvom dijelu igre, i razbijanja Amera, u drugom je uslijedilo ono nase standardno "balkansko", kao sve je gotovo ili lako ce sa ovima, kao ono glam-blam. Takoder, i da samo razbili sinoc Amere, moglo se opet primijetiti, da mi zapravo nismo toliko dobri niti imamo trenera za utakmice ovakvog kalibra (Portugal, Svedska, Njemacka, Francuska, Brazil, Mexico 2X i Amerika).

Nista, ne preostajema nam nista nego da se spusimo na zemlju, i da vise zamolimo medije da nas ne dizu u nebesa. Sto bolje se pripremiti, prvenstveno psihicki za Slovacku, jer koliko ja vidim, tu lezi nas najveci problem.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 avg 2013, 18:45

DzoleZeljo je napisao/la:
Sta se jos dalo sinoc primijetiti? Nakon Susiceve perfektne postavke u prvom dijelu igre, i razbijanja Amera, u drugom je uslijedilo ono nase standardno "balkansko", kao sve je gotovo ili lako ce sa ovima, kao ono glam-blam.
E, vala, ako postoji samo jedna osoba koja se ne vodi ovim, to je Safet Sušić.
DzoleZeljo je napisao/la: Nista, ne preostajema nam nista nego da se spusimo na zemlju, i da vise zamolimo medije da nas ne dizu u nebesa. Sto bolje se pripremiti, prvenstveno psihicki za Slovacku, jer koliko ja vidim, tu lezi nas najveci problem.
To je Pape upravo i rekao. Svjestan je on više nego smo mi ovdje svjesni koliko naša ekipa može i koliko posla još treba raditi.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.