BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

soko
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la soko » 31 jan 2013, 22:38

Pauleta je napisao/la:
Majstor10 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Mi imamo Kolašinca šta će nam taj vaš baletan ! @Majstor10 jesam li im dobro reko ?
slika
1. Kolašinac je lijevi bek, a Kovačić polušpica ili središnji vezni
2. Kovačić je Bosanac iz Kotor Varoši, a Kolašinac Sandžaklija. Dakle upitno je ko je naš, a ko "njihov"
3. Kada se treba boriti za talentiranog Bošnjaka, onda nije bitno za koju reprezentaciju igra, jer je to "naš" talent, a kada talentirani Srbin ili Hrvat zaigra za neku drugu reprezentaciju odmah teške riječi i podcjenjivanje.
4. Neke se stvari nikada neće promjeniti i zato ova država ostaje tamo gdje jest.
5. Imam više gostovanja po Europi sa reprezentacijom BiH, nego što je pola pametnjakovića ovdje odgledalo utakmica na tv-u, pa mi dođe muka od ovakvog ekstremizma i primitivizma, a kako neće nekome tko se tek treba odlučit koji dres obući
Da nije kako jeste, za koju godinu bi mogli gledati Pjanica, Kovacica, Halilovica i Stevanovica u sredini.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 05 feb 2013, 00:30

Ali Suljic

Chelsea sign Swedish superkid Ali Suljic

slika

Valjda neće bit ko Seferović ako uspije slika se sa ljiljanima a trči u Švicarsku...

slika

Evo i video iz kojeg je uzet screen http://chelseafc360.com/2013/01/29/chel ... li-suljic/" onclick="window.open(this.href);return false;
na 00:25 se nalazi pomenuti detalj.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 05 feb 2013, 00:35

izabrao Chelsea ispred Arsenala :roll: .. nikad se u Chelseau neće razviti kao u Arsenalu, al' et' .. daj Bože ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 05 feb 2013, 00:39

ovakvih chelsea dovede 3 šlepera..
sve su pite pitice, samo burek pitac je

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 feb 2013, 00:43

Vidi u svlacionici manchester citya, dres chelsea. Da nije patka mozda ? :lol:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 17 feb 2013, 03:03

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa, jesam ja nesto suprotno rekao? Ja sam se samo osvrnuo na to da bi Mateo kao Bosanac (sto je regionalna kategorija, ne i nacionalna) ''morao'' igrati za BiH, ili Kolasinac za Srbiju il koga vec, bez obzira na njihovu etnicku pripadnost i likove koji po tome pljuju i ne postuju. Zasto? Zato sto netko povezuje neciju naciju sa drzavom? Besmislice.
Etnicki Hrvat, Hercegovac, da, u pravu si. Uvijek, oduvijek, zauvijek. Bosanac ne mogu biti jer nisam iz Bosne. Eventualno Bosanac i Hercegovac da. Svidjalo se to nekome ili ne. Ja makar svakoga uvazavam tko je covjek i tko uvazava mene. Ljudi koji to nisu u stanju postovati za mene nisu ljudi i automatski su na ignore.
Poštovani,
zaista ne volim polemisati o temama ovog "tipa", ali ovaj put ne mogu odoliti zbog žalosnog nepoznavanja pojmova i termina o kojima pišeš (vidi boldirano i "obojeno" u tvom citatu)

1. Nacija nije isto što i narod
2. Narod ili etnička pripadnost ne znači automatski i država - i ništa više, ni manje od tog.... naroda ima raznoraznih od Roma, Kurda.. do Hrvata, Srba, Bošnjaka... Neki imaju svoje države neki ne. Narod(i) čine državu a država 'određuje' nacionalnost/naciju koja je uvedena u praksu negdje početkom 19. stoljeća/vijeka.
3. nacija = država
4. Nacionalnost je isključivo pitanje države u kojoj živiš i svi smo mi po nacionalnosti Bosanci i Hercegovci.
5. UN su Ujedinjene nacije (države) a ne Ujedinjeni narodi

Sad, šta i kako ti osjećaš to je irelevantno za činjenice i međunarodno pravo i praksu.
- Prvo, etnički ne možeš biti Hercegovac, to ti je geografska odrednica kao što su, npr., Dalmatinac, Slavonac, Istrijanin, Zagorac, Šumadinac...
- Poštujem tvoj osjećaj da nisi Bosanac, ali jesi bosanskohercegovački državljanin (to ti je nacionalnost) dok god živiš i i imaš dokumente države BiH, bez obzira da li imaš i "rezervnu domovinu" i putovnicu/pasoš

A 'termin' Bosanac se koristi u praksi (slobodan sam kasti u cca 90% slučajeva) u svijetu, pa i susjedstvu (mada podosta koriste i naziv Hercegovac) i komšiluku za sve državljane Bosne i Hercegovine !?

Ovo je bilo izvan teme i izvinjavam se svima, ali to je samo reakcija na izrečeno i napisano na ovoj temi.

Što se tiče igrača, bilo kojeg sporta, za koju reprezentaciju-državu žele da igraju to je njihovo osnovno ljudsko pravo i tu nikoga ne osuđujem niti me interesuju razlozi.

Istina, ja kao Bošnjak i bosanskohercegovački državljanin (to mi je nacionalnost) imam patriotske osjećaje i volio bih da mnogi zaigraju, ili da su zaigrali, za našu državu BiH, ali to je samo moja želja i žal.

Da bi se to, barem u budućnosti, ostvarilo neophodno je da nadležni i odgovorni za to vode računa o tom i da se potrude i na vrijeme 'reaguju' za svakog sportistu koji ima bilo kakvu "vezu" (i realnu mogućnost) sa državom Bosnom i Hercegovinom, ali treba biti spreman i na činjenicu da se nikad neće u potpunosti u tom uspjeti dok važe pravila svjetskih i europskih sportskih asocijacija (koja su vrlo često nakaradna-sa 'presedanima'- i na uštrb "malih" država) i dok važe međunarodna ljudska prava na izbor.
Hvala na pažnji.
Pozz
Bosno moja poharana....

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 17 feb 2013, 03:36

Trigger je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa, jesam ja nesto suprotno rekao? Ja sam se samo osvrnuo na to da bi Mateo kao Bosanac (sto je regionalna kategorija, ne i nacionalna) ''morao'' igrati za BiH, ili Kolasinac za Srbiju il koga vec, bez obzira na njihovu etnicku pripadnost i likove koji po tome pljuju i ne postuju. Zasto? Zato sto netko povezuje neciju naciju sa drzavom? Besmislice.
Etnicki Hrvat, Hercegovac, da, u pravu si. Uvijek, oduvijek, zauvijek. Bosanac ne mogu biti jer nisam iz Bosne. Eventualno Bosanac i Hercegovac da. Svidjalo se to nekome ili ne. Ja makar svakoga uvazavam tko je covjek i tko uvazava mene. Ljudi koji to nisu u stanju postovati za mene nisu ljudi i automatski su na ignore.
Poštovani,
zaista ne volim polemisati o temama ovog "tipa", ali ovaj put ne mogu odoliti zbog žalosnog nepoznavanja pojmova i termina o kojima pišeš (vidi boldirano i "obojeno" u tvom citatu)

1. Nacija nije isto što i narod
2. Narod ili etnička pripadnost ne znači automatski i država - i ništa više, ni manje od tog.... naroda ima raznoraznih od Roma, Kurda.. do Hrvata, Srba, Bošnjaka... Neki imaju svoje države neki ne. Narod(i) čine državu a država 'određuje' nacionalnost/naciju koja je uvedena u praksu negdje početkom 19. stoljeća/vijeka.
3. nacija = država
4. Nacionalnost je isključivo pitanje države u kojoj živiš i svi smo mi po nacionalnosti Bosanci i Hercegovci.
5. UN su Ujedinjene nacije (države) a ne Ujedinjeni narodi

Sad, šta i kako ti osjećaš to je irelevantno za činjenice i međunarodno pravo i praksu.
- Prvo, etnički ne možeš biti Hercegovac, to ti je geografska odrednica kao što su, npr., Dalmatinac, Slavonac, Istrijanin, Zagorac, Šumadinac...
- Poštujem tvoj osjećaj da nisi Bosanac, ali jesi bosanskohercegovački državljanin (to ti je nacionalnost) dok god živiš i i imaš dokumente države BiH, bez obzira da li imaš i "rezervnu domovinu" i putovnicu/pasoš

A 'termin' Bosanac se koristi u praksi (slobodan sam kasti u cca 90% slučajeva) u svijetu, pa i susjedstvu (mada podosta koriste i naziv Hercegovac) i komšiluku za sve državljane Bosne i Hercegovine !?

Ovo je bilo izvan teme i izvinjavam se svima, ali to je samo reakcija na izrečeno i napisano na ovoj temi.

Što se tiče igrača, bilo kojeg sporta, za koju reprezentaciju-državu žele da igraju to je njihovo osnovno ljudsko pravo i tu nikoga ne osuđujem niti me interesuju razlozi.

Istina, ja kao Bošnjak i bosanskohercegovački državljanin (to mi je nacionalnost) imam patriotske osjećaje i volio bih da mnogi zaigraju, ili da su zaigrali, za našu državu BiH, ali to je samo moja želja i žal.

Da bi se to, barem u budućnosti, ostvarilo neophodno je da nadležni i odgovorni za to vode računa o tom i da se potrude i na vrijeme 'reaguju' za svakog sportistu koji ima bilo kakvu "vezu" (i realnu mogućnost) sa državom Bosnom i Hercegovinom, ali treba biti spreman i na činjenicu da se nikad neće u potpunosti u tom uspjeti dok važe pravila svjetskih i europskih sportskih asocijacija (koja su vrlo često nakaradna-sa 'presedanima'- i na uštrb "malih" država) i dok važe međunarodna ljudska prava na izbor.
Hvala na pažnji.
Pozz
Svaka cast!

SB_fidelis, drzi se sportskih tema iskljucivo, ne ulazi na polje na kojemu si tanak..ovo je dobronamjeran savjet.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 feb 2013, 13:20

Pazi, ovo je moja struka. Prvo. Da ga j.ebes o tome ne mogu nikako manje o tome od tebe znati ili istovjetne razine.

Drugo, ne da mi se komentirati stvari na ovom forumu koje pojedinci namjerno ne razumiju nego rezoniraju po nacelima drugih ''normalnih'' primjera koji su na ovome prostoru iz brojnih razloga neprimjenjivi i nemoguci pa onda ponovno izbacuju vlastite teze i teze M, Filipovica i slicnih kako bi se postigla nacionalna homogenizacija, odnosno validnost BH nacije kao takve i segment bosanskog melting pota nacija. Sto se, da se razumijemo, nije desilo niti ce se u doglednoj buducnosti desiti. To su, ponavljam, besmislice i ni po cemu necije ''normalno stanje'', tvrditi ili naturati nekome drugacije je cisti fasizam.
Ali, po istim takvim pojedincima sam, pobogu, ja takav, jer imam svoje ja i svoje opredijeljenje. I onda netko kaze nije ti to normalno.
Again, besmislice.

Molim te/vas lijepo da me ne ucite vlastitoj struci i ne citirate nesto ako je rasprava gotova.

Kao sto rekoh, zivio.
...Život za Široki...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 17 feb 2013, 16:14

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pazi, ovo je moja struka.Prvo. Da ga j.ebes o tome ne mogu nikako manje o tome od tebe znati ili istovjetne razine.

Drugo, ne da mi se komentirati stvari na ovom forumu koje pojedinci namjerno ne razumiju nego rezoniraju po nacelima drugih ''normalnih'' primjera koji su na ovome prostoru iz brojnih razloga neprimjenjivi i nemoguci pa onda ponovno izbacuju vlastite teze i teze M, Filipovica i slicnih kako bi se postigla nacionalna homogenizacija, odnosno validnost BH nacije kao takve i segment bosanskog melting pota nacija. Sto se, da se razumijemo, nije desilo niti ce se u doglednoj buducnosti desiti. To su, ponavljam, besmislice i ni po cemu necije ''normalno stanje'', tvrditi ili naturati nekome drugacije je cisti fasizam.
Ali, po istim takvim pojedincima sam, pobogu, ja takav, jer imam svoje ja i svoje opredijeljenje. I onda netko kaze nije ti to normalno.
Again, besmislice.

Molim te/vas lijepo da me ne ucite vlastitoj struci i ne citirate nesto ako je rasprava gotova.

Kao sto rekoh, zivio.
Moram replicirati - izvinjavam se/ispričavam se svima, a i citiranom gospodinu od struke koji na kraju vrlo demokratski 'zaključuje' raspravu kad je to njemu po volji!!!!

Ne sporim i ne znam šta ti je "struka" - vjerujem ti na riječ.
Interesantan je tvoj 'vokabular' a s takvom razinom/nivoom obrazovanja!!! :shock:
Sumnjam da smo iste "razine" a koliko ko/tko zna (+/-) o tom potom.

Činjenica je da je Vaša reakcija nije zasnovana niti na jednom argumentu kojim osporavate moje pobrojane navode osim da je to "Vaša struka!" i da svako ima pravo na svoje opredjeljenje - ma šta Vam to značilo!?

U nauci, a i pravo je valjda nauka, postoje činjenice i definicije a bilo čija 'opredjeljenja' tretiraju se u domenu ljudskih prava ali samo do granica da ista ne ugrožavaju prava drugih, kao što pravna nauka ne poznaje i ne priznaje "teritorijalna ograničenja upotrebe prava" - to vjerujem znate.

PS: Ni u snu nemam namjeru da Vas učim Vašoj "struci" - ali bi Vas dobronamjerno savjetovao (nadam se da se nećete ljutiti zbog tog) da se sami potrudite na tom planu. Učiti, učiti i samo učiti.....Ako nije besmislica i ovo!'

S poštovanjem i živio i ti meni.
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 18 feb 2013, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

SB90
Kontakt:

Post Postao/la SB90 » 17 feb 2013, 16:25

Trigger je napisao/la:Činjenica je da je Vaša reakcija nije zasnovana niti na jednom argumentu kojim osporavate moje pobrojane navode osim da je to "Vaša struka!" i da svako ima pravo na svoje opredjeljenje - ma šta Vam to značilo!?
ovo je skoro u pravilu slucaj sa svim njegovim postovima, odgovori tipa "ja to znam savrseno dobro, kraj rasprave", a argumenata nigdje.
Sasa Kajkut pitarima tabut!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 15 avg 2013, 17:36

Ima li negdje stranica ili link,gdje je ovako popis nasih mladih talenata,koji igraju u nekom normalnom klubu?
Keep walking.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 16 avg 2013, 11:10

Zekoo je napisao/la:Ali Suljic

Chelsea sign Swedish superkid Ali Suljic

slika

Valjda neće bit ko Seferović ako uspije slika se sa ljiljanima a trči u Švicarsku...

slika

Evo i video iz kojeg je uzet screen http://chelseafc360.com/2013/01/29/chel ... li-suljic/" onclick="window.open(this.href);return false;
na 00:25 se nalazi pomenuti detalj.
nazalost male su sanse da ce igrati za nas

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 avg 2013, 11:40

koji racku ovaj suljić ba , lafo potpisao za chelsea , nosi njihov dres na slici , a ono svlačionica cityja :lol:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 avg 2013, 11:55

Vratiće se u Maksimir
Mladi bh. napadač koji je oduševio sa šest golova u dvije utakmice proslijeđen Lokomotivi
Autor: Sport Centar
Datum: 2013-08-16 11:20:05

Jasmin Kadirić, dojučerašnji napadač kadetskog tima Rudar Prijedora, uspješno je prošao probu u Dinamo Zagrebu, nakon čega je proslijeđen Lokomotivi.

Skauti Dinama duži period pratili su mladog napadača, a dolazili su i na utakmice Prijedorčana u Omladinskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nakon čega je odradio probu u ovom hrvatskom klubu.

Kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji će 9. septembra napuniti 16 godina, trebalo bi da do zime nosi plavo-bijeli dres, nakon čega će se vratiti u Maksimir.

Vrijedi istaći da je u toku probe u Dinamu odigrao dvije test utakmice postigao šest golova.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 avg 2013, 11:56

viKK je napisao/la:koji racku ovaj suljić ba , lafo potpisao za chelsea , nosi njihov dres na slici , a ono svlačionica cityja :lol:
Mozda su igrali protiv City-a u gostia i slikao se u njihovoj svlacionici?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 avg 2013, 12:31

Tracy3McGrady je napisao/la:
viKK je napisao/la:koji racku ovaj suljić ba , lafo potpisao za chelsea , nosi njihov dres na slici , a ono svlačionica cityja :lol:
Mozda su igrali protiv City-a u gostia i slikao se u njihovoj svlacionici?
neka druze najvaznije se je smijati i biti glavna faca koja sve zna ;)

Ironija

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 avg 2013, 14:49

edinjo-bih je napisao/la:Vratiće se u Maksimir
Mladi bh. napadač koji je oduševio sa šest golova u dvije utakmice proslijeđen Lokomotivi
Autor: Sport Centar
Datum: 2013-08-16 11:20:05

Jasmin Kadirić, dojučerašnji napadač kadetskog tima Rudar Prijedora, uspješno je prošao probu u Dinamo Zagrebu, nakon čega je proslijeđen Lokomotivi.

Skauti Dinama duži period pratili su mladog napadača, a dolazili su i na utakmice Prijedorčana u Omladinskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nakon čega je odradio probu u ovom hrvatskom klubu.

Kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji će 9. septembra napuniti 16 godina, trebalo bi da do zime nosi plavo-bijeli dres, nakon čega će se vratiti u Maksimir.

Vrijedi istaći da je u toku probe u Dinamu odigrao dvije test utakmice postigao šest golova.
Sretno mu, ali nijedan nas sto je otisao mlad u Dinamo se nije fino proveo. Krpic, Pandza, Bekic, Zakaric i tako dalje. Ipak je tamo ogromna konkurencija.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Legenda_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Legenda_BiH » 17 jan 2014, 04:07

Cartman je napisao/la:
Vita_Novalis je napisao/la:Abdel Metalsi FC Vitesse Arhem Nederland.
Mali igra stopera ima 17 godina, igrao za ekipu od 18 godina i uvrstavan je u utakmice do 23 godine.

Abdel Metalsi Bosanac? Mozda da je dodat ć na kraju prezimena. Lik je Marokanac.
Momak je bosanac, momka sam licno upoznao i zeli da nastupa za BIH. Mali igra u vitesse 2. ekipi, ima jos ugovor do jula.
It ain’t about how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. . It’s How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 17 jan 2014, 11:15

Legenda_BiH je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Vita_Novalis je napisao/la:Abdel Metalsi FC Vitesse Arhem Nederland.
Mali igra stopera ima 17 godina, igrao za ekipu od 18 godina i uvrstavan je u utakmice do 23 godine.

Abdel Metalsi Bosanac? Mozda da je dodat ć na kraju prezimena. Lik je Marokanac.
Momak je bosanac, momka sam licno upoznao i zeli da nastupa za BIH. Mali igra u vitesse 2. ekipi, ima jos ugovor do jula.
Lik je fakat Bosanac. Na transfermarktu pise da ima nase drzavljanstvo. Mozda mu je jedan od roditelja iz arapskih zemalja, pa mu je ime i prezime ovako ogzoticno (barem za nase prostore).
http://www.transfermarkt.co.uk/en/abdel ... ktErgebnis
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 jan 2014, 11:20

Da nije goci? :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 18 gostiju.