Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la badblueboylivno » 16 avg 2013, 23:00

Mancini je napisao/la:E čuj on će nazivati gradove kako on hoće.To je čisto omaložavanje drugih ljudi i gradove.Jeli mijenjanje naziva gradova i klubova ovdje na ovom forumu nekada bilo zabranjeno?
I sada je.

Uvrede na račun Bosne i Hercegovine i njenih simbola, negiranje državnosti BiH, njene cjelovitosti i jednistvenosti, preimenovanje dijelova BiH ili gradova u BiH rezultiraće trajnim banom.
Hayley <3

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 avg 2013, 23:06

To se na ovom forumu odavno ne kaznjava, odnosno moderacija hini da ''nema smisla'', tj. da je po pravilima.
A nema tu nikakvo ''ja sam tako naucio'' ili sto vec, to je otvoreno vrijedjanje i sluzi iskljucivo i jedino kao provokacija i izazivanje antagonizma jer takvi likovi jedva cekaju da im se odgovori na to kako bi onda to pokusali kulturno okrenuti na svoju stranu.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 16 avg 2013, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 16 avg 2013, 23:07

Mancini je napisao/la:E čuj on će nazivati gradove kako on hoće.To je čisto omaložavanje drugih ljudi i gradove.Jeli mijenjanje naziva gradova i klubova ovdje na ovom forumu nekada bilo zabranjeno?
Ma iskreno boli me k....c kako će zvati moj grad ,ja znam kako se on zove ,a mislim da više njih "češe" što nije više Lištica :D
Meni na primjer ne pada na pamet zvat Istočno Sarajevo ,Srpsko Sarajevo itd. ,niti sam ikog iz Širokog vidio da to piše

Nego lako za to ja mislim da pehar prvaka PLBIH završava na Pecari iako Željo ko tihi potočić prolazi protivnike ,bez buke,nekako nitko ne očekuje da mogu 3 put za redom osvojit ,i kako je Čelik postao hit i jedan od kandidata
Vrijeme je za titulu prvaka ;)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 16 avg 2013, 23:10

felix123 je napisao/la:
Ma iskreno boli me k....c kako će zvati moj grad ,ja znam kako se on zove ,a mislim da više njih "češe" što nije više Lištica :D
Meni na primjer ne pada na pamet zvat Istočno Sarajevo ,Srpsko Sarajevo itd. ,niti sam ikog iz Širokog vidio da to piše

Nego lako za to ja mislim da pehar prvaka PLBIH završava na Pecari iako Željo ko tihi potočić prolazi protivnike ,bez buke,nekako nitko ne očekuje da mogu 3 put za redom osvojit ,i kako je Čelik postao hit i jedan od kandidata
Vrijeme je za titulu prvaka ;)
Nisi samo ti u pitanju, niti ljudi iz sirokog ima jos ljudi kojima smeta tako nesto...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 avg 2013, 23:12

Nah, to ti je jednostavno borba protiv vjetranjaca. Nije to uopce ni poanta vise kome smeta ili ne, isticalo se na to dosta puta do sada (ne samo u vezi toga nego i capajeba, torpeda, selje, svinjskog, podvelezja, ...), medjutim iako je direktno krsenje pravila foruma nikad se nije napravilo nista po tom pitanju.
Poanta je u tome da se to koristi iskljucivo i jedino sa svrhom vrijedjanja i provokacije i samim time ima za posljediccu antagonizam i izazivanje rasprave, i takvi dobro znaju zasto to rade, tu nikakvog neznanja i ''naucenosti'' nema. Iz istog razloga ce netko npr. uvijek reci Srpsko Sarajevo, a nece reci Istocno Sarajevo.
...Život za Široki...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 16 avg 2013, 23:32

Ovi sto su uredno placali porez, jbg zajeba.li su se :mrgreen:

Dug i kad se oprosti opet ce biti na istom. Za 2-3 godine opet ce se stvoriti dug. U PL ima samo jedan covjek sposoban za neke promjene, a to je Amar Osim. Ovo ostalo nije ni za kopanje kanala
NO PYRO NO PARTY

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 16 avg 2013, 23:38

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nah, to ti je jednostavno borba protiv vjetranjaca. Nije to uopce ni poanta vise kome smeta ili ne, isticalo se na to dosta puta do sada (ne samo u vezi toga nego i capajeba, torpeda, selje, svinjskog, podvelezja, ...), medjutim iako je direktno krsenje pravila foruma nikad se nije napravilo nista po tom pitanju.
Poanta je u tome da se to koristi iskljucivo i jedino sa svrhom vrijedjanja i provokacije i samim time ima za posljediccu antagonizam i izazivanje rasprave, i takvi dobro znaju zasto to rade, tu nikakvog neznanja i ''naucenosti'' nema. Iz istog razloga ce netko npr. uvijek reci Srpsko Sarajevo, a nece reci Istocno Sarajevo.
Sve je to tako. Ali evo kako da se ja ovom porezniku obratim. Iskreno, naravno da me ne smeta to "Lištica", ali kada znam da mi on to tako kaže samo da me pokuša uvrijediti, jer znam da i njemu to ništa ne znači, vjerovatno je se ni ne sjeća kao takve, onda je zaslužio da ga zovem u najmanju ruku kitar ili da njegov tim nazovem torpedo. I to je tako , nitko ni ne pokušava da se zabavi time. Otkud odjednom sada priča o neisplaćenim obavezama klubova?? Biti će da se prijeti ne izlaskom u E natjecanja... jos timova to spominje. Naravno da treba svima naplatiti sve. Pa i kamate ste dužni , dok ste vi trošili te novce, ganjali ostanak ili titule, isto je, neki su uredno plaćali obaveze. I sada odjednom svim tim velikim klubovima treba oprostiti dugovanja...smješno, šta je to kao neka nagrada. Ako ne mozeš, ne znaš poslovati ...gasi. Da bi apsurd bio veći, najveći dužnici su oni koji se najglasnije kunu u BiH , a najviše je pokradaju.
Zadnja izmjena: maxmore, dana/u 16 avg 2013, 23:41, ukupno mijenjano 2 puta.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 16 avg 2013, 23:39

Isti ti koji preimenuju Široki Brijeg su mene napadali što nisam stavio prefiks Bosanski ispred naziva grada Šamac. Dvostruki aršini :roll:
Smoke Weed Everyday!

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 avg 2013, 23:41

ovde prije svega treba napraviti razliku izmedju naziva koji su ZVANICNO koristeni prije i naziva koji su produkt ljudske maste...

recimo, listica, torpedo su nazivi koji su bili u upotrebi dugo vremena pa ne vidim sto bi to nekoga vrijedjalo... (bili nekoga iz novog travnika zasmetalo ako bi mu grad nazvali pucarevo?)

dok recimo, svinjski, seljo su ocigledni primjeri pokusaja vrijedjanja drugih...

nadam se da vam je malo jasnije...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 16 avg 2013, 23:43

jovanmaksimovic je napisao/la:ovde prije svega treba napraviti razliku izmedju naziva koji su ZVANICNO koristeni prije i naziva koji su produkt ljudske maste...

recimo, listica, torpedo su nazivi koji su bili u upotrebi dugo vremena pa ne vidim sto bi to nekoga vrijedjalo... (bili nekoga iz novog travnika zasmetalo ako bi mu grad nazvali pucarevo?)

dok recimo, svinjski, seljo su ocigledni primjeri pokusaja vrijedjanja drugih...

Stvar je namjere. Zna se zašto se to kaže.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 16 avg 2013, 23:48

jovanmaksimovic je napisao/la:ovde prije svega treba napraviti razliku izmedju naziva koji su ZVANICNO koristeni prije i naziva koji su produkt ljudske maste...

Meni nije jasnije i mislim da bi se tome trebalo stati u kraj. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 avg 2013, 23:49

maxmore je napisao/la:

Stvar je namjere. Zna se zašto se to kaže.
pa sto obracati paznju na nekoga ko jeftinim trikovima pokusava da vrijedja recimo sirokobrijezane nazivajuci ga listica... uvijek je bitno da se ovakve stvari samo izkuliraju... ima ljudi koji ove termine koriste u normalnu svrhu... ne treba bjezati od cinjenice da je siroki brijeg nekad bio listica ili da je sarajevo bilo torpedo... bitno je samo kako onaj kome je upuceno percepira "pokusaje" uvrede...

a jasno je ako neko kaze, smogovac, seljo, svinjski, bojac itd... to je drugi par cipela...
FOR PAUL

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 avg 2013, 23:52

Pazi, ne mozes ti meni, iz Širokog Brijega, reci ''nadam se da vam je malo jasnije''.

Taj naziv koriste iskljucivo kompleksasi koji pokusavaju isprovocirati reakciju ili uvrijediti stanovnike doticnog grada pa kasnije kao ispasti kulturni gradjani naspram tamo nekih zaostalih kamenjara kad im takav jedan odgovori na isti nacin, a pravdajuci se upravo time sto ti gore pises, a potpuno pogresno.
Tu se pokusava aludirati na jednu mracniju povijest Širokog Brijega, jer taj naziv je direktno vezan na komunisticko preuzimanje grada, koji su ujedno i promijenili tadasnji naziv Široki Brijeg u Lištica. Ovdasnji ljudi taj termin povezuju sa komunistickim zlocinima na tom teritoriju i sustavno visegodisnje unistavanje kulturnog, povijesnog i duhovnog nasljedja stanovnika tog kraja, pocevsi spaljivanje maticnih knjiga gradjanja, devastaciju i pljacku franjevackog samostana, rusenje zvonika crkve, zlocina ubojstvom zatecenih franjevaca, te u konacnici osminu pobijenog stanovnistva od strane istih u poslijeratnom razdoblju. Znaci, apsolutno je jasno zasto nekome, ako imalo dublje u to udje, smeta doticni naziv. I najmanje polovica takvih to zna, dakle to radi sa zlobnom namjerom. Vecinom se nitko ni ne obazire jer nema smisla, ali je, kao sto rekoh, jasno zasto se to radi i evo ne bih ni ja rekao nista, medjutim napravio si nenamjernu gresku s tom zadnjom recenicom.

Znaci, ne mozes ti sada tu doci i reci ''nadam se da vam je malo jasnije'', kao da imas validnu poantu, a ne znas uopce sta komentiras evidentno. Nadam se da je TEBI malo jasnije.

Kao sto ti je vec receno, to je stvar namjere.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 16 avg 2013, 23:58, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 avg 2013, 23:57

ŠB_Fidelis je napisao/la:

Pazi, ne mozes ti meni, iz Širokog Brijega, reci ''nadam se da vam je malo jasnije''.

Taj naziv koriste iskljucivo kompleksasi koji pokusavaju isprovocirati reakciju ili uvrijediti stanovnike doticnog grada, aludirati na jednu malo mracniju povijest Širokog Brijega, jer taj naziv je direktno vezan na komunisticko preuzimanje grada, koji su ujedno i promijenili tadasnji naziv Široki Brijeg u Lištica. Ovdasnji ljudi taj termin povezuju sa komunistickim zlocinima na tom teritoriju i sustavno visegodisnje unistavanje kulturnog, povijesnog i duhovnog nasljedja, spaljivanje maticnih knjiga gradjanja, devastaciju i pljacku franjevackog samostana, zlocin nad masovnim ubojstvom zatecenih franjevaca, te u konacnici osminu pobijenog stanovnistva od strane istih u poslijeratnom razdoblju.

I ne mozes ti sada tu doci i reci ''nadam se da vam je malo jasnije'', kao da imas validnu poantu, a ne znas uopce sta komentiras. Nadam se da je TEBI malo jasnije.

necu ulaziti u raspravu u bivsoj jugoslaviji, jer nemamo isti stav o tome, ali ja zelim reci samo da je naziv listica dio VASE istorije ko sto je naziv vrhbosna dio istorije sarajeva ili soli dio istorije tuzle... uostalom ja sam davno prestao da zivim ko da se sjecam sta je bilo u WWI ili WWII... to je proslost i neka ostane tako...
FOR PAUL

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 avg 2013, 00:01

Ne moras ti nikakav stav tu imati, zlocin je jednostavno zlocin i napisano je cinjenicno stanje i razlog takvog cega, tvoja stvar hoces ti to prihvatiti ili ne (iako te se ne tice jer veze s tim nemas, ali samim time ne mozes stanovniku istog sa strane objasnjavati) a namjera je tu jasna, to u isti kos sa Seljom, primjerice, ne moze nikako, kamoli s Torpedom. Logika ti je falicna i fali ti elementarna poanta i te djetinjarije, sto namjerno, sto nenamjerno, sto zlobno, sto ''iz fore'' treba u startu kaznjavati jer samo izazivaju nekonstruktivnu raspravu i djetinjarije i ne vidim po cemu pridonose kvalitetu rasprave ili argumentiranosti necijeg posta. Tebi je i Srpsko Sarajevo normala, ta hajde, dio je povijesti.
Protiv pravila je i treba sankcionirati i zivio, smanjio si automatski za 30 posto nekonstruktivne rasprave i prepucavanja.
To samo po sebi bi valjda trebao biti dovoljan razlog.
...Život za Široki...

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 17 avg 2013, 00:23

ŠB_Fidelis je napisao/la: Pazi, ne mozes ti meni, iz Širokog Brijega, reci ''nadam se da vam je malo jasnije''.

Taj naziv koriste iskljucivo kompleksasi koji pokusavaju isprovocirati reakciju ili uvrijediti stanovnike doticnog grada pa kasnije kao ispasti kulturni gradjani naspram tamo nekih zaostalih kamenjara kad im takav jedan odgovori na isti nacin, a pravdajuci se upravo time sto ti gore pises, a potpuno pogresno.
Tu se pokusava aludirati na jednu mracniju povijest Širokog Brijega, jer taj naziv je direktno vezan na komunisticko preuzimanje grada, koji su ujedno i promijenili tadasnji naziv Široki Brijeg u Lištica. Ovdasnji ljudi taj termin povezuju sa komunistickim zlocinima na tom teritoriju i sustavno visegodisnje unistavanje kulturnog, povijesnog i duhovnog nasljedja stanovnika tog kraja, pocevsi spaljivanje maticnih knjiga gradjanja, devastaciju i pljacku franjevackog samostana, rusenje zvonika crkve, zlocina ubojstvom zatecenih franjevaca, te u konacnici osminu pobijenog stanovnistva od strane istih u poslijeratnom razdoblju. Znaci, apsolutno je jasno zasto nekome, ako imalo dublje u to udje, smeta doticni naziv. I najmanje polovica takvih to zna, dakle to radi sa zlobnom namjerom. Vecinom se nitko ni ne obazire jer nema smisla, ali je, kao sto rekoh, jasno zasto se to radi i evo ne bih ni ja rekao nista, medjutim napravio si nenamjernu gresku s tom zadnjom recenicom.

Znaci, ne mozes ti sada tu doci i reci ''nadam se da vam je malo jasnije'', kao da imas validnu poantu, a ne znas uopce sta komentiras evidentno. Nadam se da je TEBI malo jasnije.

Vrlo rado bih usao sa tobom u diskusiju o istoriji i NDH i komunistickom zlocinu, koji bi mogli do posljednjeg grama izvagati. I o nazivu skripari, koji se sasvim normalno isticena vasem stadionu, sto samo po sebi znaci da cak i vas klub podrzava taj naziv. Mislis li da nekoga , kao sto tebe Listica, i taj naziv istaknut otvoreno na stadionu vrijedja?

Ovo nije tema o istoriji, i ne okreci je u tom smijeru.

Ja sam pricao o konkretnim stvarima, porezu, i placanju obaveza prema drzavi. Spomenuo sam naziv vasega grada, onako kako ga licno zovem, BISVSI ZVANICNI NAZIV GRADA NIJE UVREDA!!!!!!!

Nazivaj ti i moj klub Torpedom, cak ako se kvalitetno upakuje takva prozivka, moze biti i simpaticno. Mene to ne vrijedja, apsolutno.

Ako zelis politicku raspravu, bez vasih falsifikata, mozemo nastaviti bilo gdje, uklucujuci i PM ili bilo koju drugu formu.

I ne stvaraj tenziju bez razloga. Ja nisam imao NI NAJMANJU ZELjU, temu okrenuti u tom smijeru.

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 17 avg 2013, 00:28

Ma pustite te nazive Listica i ostalo..

Zar je hebeno tesko napisat Siroki?
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 17 avg 2013, 00:29

@AdiRajvosa Lijepo ti je moderator gore objasnio i kraj rasprave. ;)
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 17 avg 2013, 00:32, ukupno mijenjano 2 puta.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 avg 2013, 00:31

Gluposti pises, a ni sam sebe ne mozes u to uvjeriti. Znas i sam sto to radis, nema to nikakve veze s ''naucenosti'' i nekakvim ''sluzbenim nazivima'', cinjenica je jednostavno da je protivno pravila foruma i nema se sta tu izvlacitii na bivse nazive, politiku i rezime, o ostalom se da raspravljati medjutim nema sta tko sa strane to analizirati kad ga se ne tice.

Svako ''krstenje'' sluzbenih (nikakvih bivsih ili cega vec hoces da potenciras) naziva gradova je omalozavanje i vrijedjanje istih, samim time protivno pravilima foruma i kao takvo podlozno sankcijama. :arrow: Znaci sustina stvari.

A mene djetinjarije poput Torpeda i slicnih naziva ne zanimaju, nit sam dijete, niti sam bez elementarnog postovanja, a u stanju sam ga iskazati bilo kojoj grupaciji, narocito jednom od najvecih rivala, s obzirom da nisam iskompleksiran time kao pojedinci (neki i malo brojniji od drugih) niti imam potrebu bilo sta i bilo koga generalizirati, kao sto se jasno zna.

Medjutim, to je stvar elementarnog odgoja i neodgoja, a ne ''gradova'' i ''sela''.
...Život za Široki...

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 17 avg 2013, 00:42

u jeste dosadni jbt :?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.