ŠB_Fidelis je napisao/la:
Pazi, ne mozes ti meni, iz Širokog Brijega, reci ''nadam se da vam je malo jasnije''.
Taj naziv koriste iskljucivo kompleksasi koji pokusavaju isprovocirati reakciju ili uvrijediti stanovnike doticnog grada pa kasnije kao ispasti kulturni gradjani naspram tamo nekih zaostalih kamenjara kad im takav jedan odgovori na isti nacin, a pravdajuci se upravo time sto ti gore pises, a potpuno pogresno.
Tu se pokusava aludirati na jednu mracniju povijest Širokog Brijega, jer taj naziv je direktno vezan na komunisticko preuzimanje grada, koji su ujedno i promijenili tadasnji naziv Široki Brijeg u Lištica. Ovdasnji ljudi taj termin povezuju sa komunistickim zlocinima na tom teritoriju i sustavno visegodisnje unistavanje kulturnog, povijesnog i duhovnog nasljedja stanovnika tog kraja, pocevsi spaljivanje maticnih knjiga gradjanja, devastaciju i pljacku franjevackog samostana, rusenje zvonika crkve, zlocina ubojstvom zatecenih franjevaca, te u konacnici osminu pobijenog stanovnistva od strane istih u poslijeratnom razdoblju. Znaci, apsolutno je jasno zasto nekome, ako imalo dublje u to udje, smeta doticni naziv. I najmanje polovica takvih to zna, dakle to radi sa zlobnom namjerom. Vecinom se nitko ni ne obazire jer nema smisla, ali je, kao sto rekoh, jasno zasto se to radi i evo ne bih ni ja rekao nista, medjutim napravio si nenamjernu gresku s tom zadnjom recenicom.
Znaci, ne mozes ti sada tu doci i reci ''nadam se da vam je malo jasnije'', kao da imas validnu poantu, a ne znas uopce sta komentiras evidentno. Nadam se da je TEBI malo jasnije.
Kao sto ti je vec receno, to je stvar namjere.
Vrlo rado bih usao sa tobom u diskusiju o istoriji i NDH i komunistickom zlocinu, koji bi mogli do posljednjeg grama izvagati. I o nazivu skripari, koji se sasvim normalno isticena vasem stadionu, sto samo po sebi znaci da cak i vas klub podrzava taj naziv. Mislis li da nekoga , kao sto tebe Listica, i taj naziv istaknut otvoreno na stadionu vrijedja?
Ovo nije tema o istoriji, i ne okreci je u tom smijeru.
Ja sam pricao o konkretnim stvarima, porezu, i placanju obaveza prema drzavi. Spomenuo sam naziv vasega grada, onako kako ga
licno zovem, BISVSI ZVANICNI NAZIV GRADA NIJE UVREDA!!!!!!!
Nazivaj ti i moj klub Torpedom, cak ako se kvalitetno upakuje takva prozivka, moze biti i simpaticno. Mene to ne vrijedja, apsolutno.
Ako zelis politicku raspravu, bez vasih falsifikata, mozemo nastaviti bilo gdje, uklucujuci i PM ili bilo koju drugu formu.
I ne stvaraj tenziju bez razloga. Ja nisam imao NI NAJMANJU ZELjU, temu okrenuti u tom smijeru.