Iskustvo fudbala, nove ideje, nadahnuca, Arsenal zadnja odbrana vrijednosti i zadnji bedem fudbalaRockefeller je napisao/la:Ma možete se svi okrenuti protiv nas, čak mi i smrću prijetiti al' i ja ću i dalje podržavati ovaj Arsenal i ovog Wengera. Ja njega i ovaj Arsenal ne podržavam zato što mi je klub simpatičan ili uspješan ili bilo koji drugi razlog koji ljudi navode kad ih pitaju otkud navijaju za njih. Ja vjerujem da je ovo ispravan put, a to je bome puno drugačije.
Nas nekoliko pristalica Wengera štitimo sve one vrijednosti koje su iz fudbala nestale ili koje su uprljane samo zbog toga što ljudi žele pare i uspjeh. A zadnja odbrana tih vrijednosti je Arsenal. Uspjeh mora biti mnogo više i imati mnogo šire značenje od samog trofeja. To za mene nije pobjeda u sezoni. Uspjeh mora biti pobjeda stila, dokazivanje da je moguće ono što ljudi govore da je nemoguće. Da smo te ljude, protivnike Wengera, pitali nekada davno prije automobila šta žele oni bi vjerovatno rekli bržeg konja. To je ta sorta ljudi.
Taj Arsenal, zadnji bedem fudbala, je mnogo više idealiziran u našim glavama nego li to ljudi mogu da shvate. Trofeji i novac su jedno, donijeti ljudima uživanje u fudbalu, bolje iskustvo gledanja fudbala, nove ideje, nadahnuća, razmišljanje izvan kutije, propitivanje stvari u fudbalu je sasvim nešto drugo. To je wengerov Arsenal i valjda zato ima u nama takve pristalice.
Mi nemamo ništa protiv ljudi koji žele da njihov klub pobjedjuje i donosi trofeje. Ja stvarno nemam ništa protiv toga. Ono što ja mislim i čini mi se da isto misle mnogi koji fudbal idealiziraju da je to uzak pogled na fudbal i vjerovatno kod većine na svijet.
Možda kada bi uzeli malo LSD-a, trave ili otišli negdje na neku pijanku bi svoje vidike malo raširili i počeli bi da dublje propituju smisao fudbala.![]()
Naš narod se ravna otprilike po strankama u životu. Nije bitno šta koja stranka nudi, bitno je koja pobjedjuje.(za one koji neće razumjeti, ko će mi moći sutra dati kakav posao)To nije baš dobar način.
Toliko, da razumijete i kapak. Neću vam više o ovakvim temama nasikiraću vas.
ja mislim, da ni sam ne vjeruješ u gluposti koje pišeš....a sigurno ne vjeruju pravi navijaci Arsenala koji su platili preskupe godišnje karte.
te ideje nadahnuca, bedeme, vrijednosti i slicne koještarije yebe jedna tako prosta cinjenica:
http://www.sincearsenallastwonatrophy.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mislim, neka Wengera još 20 godina što se mene tice i neka brani te vrijednosti i nadahnuca - dok sebi i svojim gazdama puni džepove.