Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

delko
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la delko » 17 avg 2013, 14:01

pa probaj sve da update, imas dole onaj windows update - a posto si skoro instlirao windows vjerujem da imas bar 1gb update-a :D pa odradi to sve :)

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 18 avg 2013, 12:51

gdje je u mostaru najbolja ponuda laptopa? koliko ugradnja ssd memorije podize cijenu kupovine laptopa kod nas u BiH?

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 19 avg 2013, 14:37

Ljudi, treba mi mali prijedlog.

Naime, uskoro uzimam novu mašinu, (naravno ne gotovu već sastavljenu).
Dvojba sa procesorima mi je sužena na 2 izbora.

Amd fx-6350 Vishera ili 8320 verzija.

Cijena ovog drugog na piku je 279km.
Problem je što 6350 verzije nema nigdje na piku tako da mogu usporediti cijenu i viditi šta bi mi bilo više isplativo.

Kolika je razlika između ova dva procesora osim što je jedan 6-jezgreni a drugi 8-jezgreni ?
Kolika je razlika u cijeni kod nas u BiH ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 19 avg 2013, 15:32

Nije baš tačan odgovor na tvoje pitanje, ali imam jedan savjet.
Izbjegavaj AMD jarane, obično smeće od procesora. To što piše 6 ili 8 jezgri ne znači mnogo, bolje će te služiti Intelov sa 4 jezgre. Možeš naći jako dobar i5 do 300 KM.
Ja sam također uzimao sastavljen računar i uzeo sam ovaj procesor:

Kod: Označi sve

http://www.****/artikal/7412417/intel-i5-3350p/
Cijena je slična kao i kod tog, ali vjeruj da je ovaj Intelov možda i duplo bolji. Da ti ne pričam mnogo, kucaj na google ako te zanima razlika između procesora, pa ćeš vidjeti šta kažu stručnjaci i različiti testovi, AMD nije ni do koljena Intelu.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 19 avg 2013, 16:13

Unknown Genius je napisao/la:Nije baš tačan odgovor na tvoje pitanje, ali imam jedan savjet.
Izbjegavaj AMD jarane, obično smeće od procesora. To što piše 6 ili 8 jezgri ne znači mnogo, bolje će te služiti Intelov sa 4 jezgre. Možeš naći jako dobar i5 do 300 KM.
Ja sam također uzimao sastavljen računar i uzeo sam ovaj procesor:

http://www.****/artikal/7412417/intel-i5-3350p/
Cijena je slična kao i kod tog, ali vjeruj da je ovaj Intelov možda i duplo bolji. Da ti ne pričam mnogo, kucaj na google ako te zanima razlika između procesora, pa ćeš vidjeti šta kažu stručnjaci i različiti testovi, AMD nije ni do koljena Intelu.

Pokušavam uštediti što je više moguće na procesoru, a uzet vjerovatno kvalitetniju grafičku i disk, zbog toga mi je odluka pala na amd, zato me interesuju razlike između ova dva.
Znam da je i-5 3570k strašna mašina.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 19 avg 2013, 18:04

Nadjem neki prejjak stream za gledanje i odjednom se pojavi error "Cannot load M3U8 404 not found " . Jel zna neko sta je u pitanju i kako da rijesim problem?

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 19 avg 2013, 19:22

geoxx je napisao/la:Nadjem neki prejjak stream za gledanje i odjednom se pojavi error "Cannot load M3U8 404 not found " . Jel zna neko sta je u pitanju i kako da rijesim problem?

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 19 avg 2013, 19:57

@Titova Juga jedan kolegijalni savjet ;) (u boji koju voliš :mrgreen: ) Nikad ne štedi na procesoru i uzimaj intelove..najbolja opcija za malo para je i3
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 19 avg 2013, 20:16

iVar je napisao/la:@Titova Juga jedan kolegijalni savjet ;) (u boji koju voliš :mrgreen: ) Nikad ne štedi na procesoru i uzimaj intelove..najbolja opcija za malo para je i3

Haha, ma ovo sam stavio samo da se razlikuje, nije bilo nikakve namjere da se podudara sa avatarom.

Hvala na savjetu. Moze li obrazlozenje. Mislim, znam i sam da je intel jaci, zato i jeste skuplji. Ali i3 prema 6 ili 8 jezgri ?

Smrt nacionalizmu !!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 19 avg 2013, 20:25

evo pogleda ova dva detaljnije..hajmo reći da su poprilično jaki, ali se bojim da nisu baš pouzdani :) to ti je isto k'o kad kupuješ dva telefona, jedan je Samsung Galaxy, drugi je ZTE pa ti vidi, oba ušminkana, a kad zatreba ovaj drugi će te zaje*at poprilično :mrgreen: e tako i ja vagam...a negdje sam pročitao da su intelovi najbolji za multimediju, igre i tako to, sumnjam da ćeš ti raditi nešto drugo :mrgreen:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 19 avg 2013, 20:49

Intelov procesor je stabilniji i može izdržati više godina nego AMD, sad zavisi kad planiraš ponovo mijenjati računar, ali ako ga planiraš koristiti više godina obavezno se odluči za Intelov. Nemoj da te zbuni to što ima više jezgra, ne znače ona puno kad bolje performanse ima Intelov i5.

Ako hoćeš mogu ti postaviti slike različitih testova, a možeš i sam sebi guglati to, za multi-tasking, igrice i jednostavno sve zahtjevnije operacije na računaru bolje će te služiti Intel. Ne znam koliko novca planiraš potrošiti na procesor, ali ako već hoćeš nešto oko 250 KM, onda je moja preporuka npr. i5-3350p ili i5-2400. Oni rade na nekih 3.0 - 3.3 GHz i sa manje jezgra, ali 100% daju više nego recimo AMD FX-8150 ili AMD FX-8350 koji rade na preko 4 GHz i 8 jezgra.

Kad već hoćeš sastaviti računar, nemoj previše pažnje posvetiti grafičkoj, bolje ti je ubaciti minimalno 4 GB RAM-a i jak procesor, a grafičku neku solidnu oko 150-200 KM.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 avg 2013, 23:38

Unknown Genius je napisao/la:onda je moja preporuka npr. i5-3350p
+1

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 20 avg 2013, 00:38

Hvala na savjetima.
Svjestan sam da je intel miljama daleko ispred amd-a.
Na nekom stranom forumu procitah preksinoc da ono u cemu je amdov osmojezgreni bolji od intelovog i-5 procesora, otvaranje multi aplikacija u isto vrijeme sto se i podrazumijeva, dok je za igrice mnogo bolji intelov jer ionako niti jedna igra danas ne koristi vise od 4 jezgre.
Definitivno bi uzeo intelov i5 jer je provjeren procesor, samo mi nije jasno gdje ga ima kupiti za tako mal novac kosto kazes UnknownGenius. Vidim da su na piku preko 3 stoje..

Smrt nacionalizmu !!

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 20 avg 2013, 00:49

I to što si pročitao nije baš tačno, već sam napisao gore da je i5-2400 bolji i za multi-tasking od oba osmojezgrena AMD procesora, a evo i slika koja to dokazuje:

http://pokit.org/get/img/55784eedc7c542f8dec782f829e53c93.jpg
Nije baš oko 250 KM, ali mislim da se ovaj 3350p može naći za 290-300 KM, to je 20-ak KM skuplje od onog AMD što si prvobitno želio. Isplatit će ti se, vjeruj.
Najbolje ti je da kontaktiraš ovog momka

http://www.****/profil/mickey84/
i da sa njim vidiš za komplet računar ili samo taj procesor, zavisi kakvi su ti planovi. Nećeš boljeg i poštenijeg od njega vjerovatno ni naći. :)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 20 avg 2013, 00:54

Unknown Genius je napisao/la:Nije baš oko 250 KM, ali mislim da se ovaj 3350p može naći za 290-300 KM, to je 20-ak KM skuplje od onog AMD što si prvobitno želio. Isplatit će ti se, vjeruj.
Najbolje ti je da kontaktiraš ovog momka

http://www.****/profil/mickey84/
i da sa njim vidiš za komplet računar ili samo taj procesor, zavisi kakvi su ti planovi. Nećeš boljeg i poštenijeg od njega vjerovatno ni naći. :)

Mislim da sam viđao njegove proizvode na piku, on je iz BanjaLuke ako se ne varam ?
Grafičku ću definitivno uzet preko pika, ciljam na onu 7790 dual turbo, oko 260km i procesor sa pika,
ostalo vjerovatno gdje stignem po gradu.
U velikoj sam dvojbi što se tiče kućišta... Tu ne bih davao više od 90km jer negdje se mora i uštediti, ali vjerujem da za te pare i dalje mogu naći dostojno kućište sa dosta prostora, dobrim cable-managament-om i dr.

Ovo su neka koja su mi na užem spisku...

Spire Sonex, Cooler Master 370, Raidmax Orion 809, Thermaltake dokker ili commander...

Smrt nacionalizmu !!

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 20 avg 2013, 01:07

Titova-Juga je napisao/la:

Mislim da sam viđao njegove proizvode na piku, on je iz BanjaLuke ako se ne varam ?
Grafičku ću definitivno uzet preko pika, ciljam na onu 7790 dual turbo, oko 260km i procesor sa pika,
U velikoj sam dvojbi što se tiče kućišta... Tu ne bih davao više od 90km jer negdje se mora i uštediti, ali vjerujem da za te pare i dalje mogu naći dostojno kućište sa dosta prostora, dobrim cable-managament-om i dr.

Spire Sonex, Cooler Master 370, Raidmax Orion 809, Thermaltake dokker ili commander...
Jest' iz Banja Luke, ali pošalje on poštom sve šta naručiš, plaća se pouzećem (poštarina je 13KM ako se ne varam).

Po meni bi ti najbolje bilo da napišeš konfiguraciju po svojoj želji i upitaš ga da vidiš može li ti to sastaviti i za koliko. On svu robu uvozi iz Srbije, i zato su kod njega cijene dosta povoljnije nego u svim radnjama, a na sve imaš i garanciju godinu-dvije. Bolje ti je tako sve uzeti na jednom mjestu, nego tražiti po različitim mjestima.

Za kućišta ne znam baš, meni to nije bitno toliko, samo gledaj da imaš dobro hlađenje i napajanje od recimo 600W, jer će ti na tako jaku konfiguraciju trebati.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 20 avg 2013, 01:11

Unknown Genius je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:

Jest' iz Banja Luke, ali pošalje on poštom sve šta naručiš, plaća se pouzećem (poštarina je 13KM ako se ne varam).

Po meni bi ti najbolje bilo da napišeš konfiguraciju po svojoj želji i upitaš ga da vidiš može li ti to sastaviti i za koliko. On svu robu uvozi iz Srbije, i zato su kod njega cijene dosta povoljnije nego u svim radnjama, a na sve imaš i garanciju godinu-dvije. Bolje ti je tako sve uzeti na jednom mjestu, nego tražiti po različitim mjestima.

Za kućišta ne znam baš, meni to nije bitno toliko, samo gledaj da imaš dobro hlađenje i napajanje od recimo 600W, jer će ti na tako jaku konfiguraciju trebati.

Ima i ovaj isto iz BL, PCWORLD
upravo i kod njega gledam ovo sto nudi, dosta povoljno bas kao i kod tog Mickeya.
Vidit cu jos sta i kako mi se bude isplatilo, odnosno ocu li sastaviti sve u istog ili cu nesto uzeti na piku a nesto gdje bude povoljnije u gradu pa sastaviti, a imam druga koji bi to mogao odraditi ja se s tim ne volim previse bakcat'.
Hvala na prijedlozima :)

Smrt nacionalizmu !!

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 20 avg 2013, 11:07

Raja, trebam hitno pomoc.

Mozel mi neko rec, gdje na internutu mogu skinut sebi Office Programm (Word,Excel,PowerPoint) i dodni KEY koji je potreban.

HVALA UNAPRIJED !!! :D

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 20 avg 2013, 11:43

http://thepiratebay.sx/torrent/6153745/ ... RedDragon_" onclick="window.open(this.href);return false;

http://thepiratebay.sx/torrent/8504241/ ... t_need_key" onclick="window.open(this.href);return false;

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 20 avg 2013, 16:40

Izbrisao sam na Mozilli history, i onda se sjetio da sam se sje*o...imal' ikakav način da se to vrati?

Tražio sam po google-u, po nekim forumima, 2-3 načina sam isprobao, al' ništa. :roll:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, RacioEmocionalan i 6 gostiju.