Baš. Đe me nađe?Johny je napisao/la:Claus mrzitelj Rafe.
Taman nam fali malo trollova da zagriju atmosferu na podforumu.
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Baš. Đe me nađe?Johny je napisao/la:Claus mrzitelj Rafe.
Otišao je ovaj sport davno u 3pm, međutim, Cinncinati nije usporen. Ovo je brza podloga i Nadalova titula se time ne može osporavati. Možete govoriti o konkurenciji, budući da je od glavnih konkurenata pobijedio samo 'jalovog' Federera, ali ko je kriv ostalima što nisu došli do završnice turnira? Svaka čast Rafi.Claus je napisao/la:Eto koliko su podloge usporene, koliko pogoduju Nadalu koji je u jednom trenutku postao najbolji i na najsporijim i na najbržim podlogama. Ode i ovaj sport u tri lijepe...
Agresivan je Rafa onoliko koliko mu takva igra daje rezultate. Protiv Federera je u prvom setu pokušao agresivno, pa je ispušio. U drugom je promijenio taktiku, pa je opet bio na ivici da izgubi. To je dokaz koliko je podloga bitna u match up-u Fedala. Nadalova igra i rezultat u zadnja dva Mastersa se ne može ničim osporiti. Protiv igrača koji su zahtjevali agresivnu igru, igrao je tako, protiv igrača za koje je bolje udaljiti se od osnovne i igrati sa večim spinom, igrao je tako. Ko je kriv Delpu što choka na meč loptama i Novaku što Isnerove kick servise pokušava hvatati na osnovnoj, a ne 2-3m iza osnovne linije ?!Claus je napisao/la:Nije ni ovaj Rafa toliko ofanzivan koliko su ga momentum i savršena forma ponijeli. Još uvijek meč dobiva jer pravi najmanje grešaka; trebam li spominjati činjenicu da je Amerikanac imao desetak winnera više od njega?
Ova dva turnira ništa ne znače. Rafa se još nije susreo sa modifikovanim Andyem, a Novak je u Montrealu iako lošom igrom, bio na pragu pobjede. Dakle, lopta na zemlju i čekamo USO. Ne možemo ni Delpa otpisivati, on je sada vodećoj trojki glavni konkurent.Claus je napisao/la:Nadal će i sa staklenim koljenima mljeti konkurenciju gdje bilo, i to jer Novak i Andy, prvi No.1 a drugi ulazi u svojevrsni prime, nisu sposobni uspostaviti "Djorray" eru i potvrditi dominaciju niti na hardu koji im po svemu odgovara.
Možda si u pravu, no na Cinciju se i minimalno usporavanje ne bi osjetilo s obzirom da je uvijek bio jako, jako brz. Najbrži. Ne želim osporiti Rafinu titulu, daleko od toga, no...formance je napisao/la:Claus je napisao/la:
Eto koliko su podloge usporene, koliko pogoduju Nadalu koji je u jednom trenutku postao najbolji i na najsporijim i na najbržim podlogama. Ode i ovaj sport u tri lijepe...
Otišao je ovaj sport davno u 3pm, međutim, Cinncinati nije usporen. Ovo je brza podloga i Nadalova titula se time ne može osporavati. Možete govoriti o konkurenciji, budući da je od glavnih konkurenata pobijedio samo 'jalovog' Federera, ali ko je kriv ostalima što nisu došli do završnice turnira? Svaka čast Rafi.
Da, no pojam agresivan nije isto kada ga stavimo uz Rogera i uz Rafu. Na to sam aludirao. Naravno da ne može biti totalno agresivan i igrati flatove non-stop, pa ispušiti protiv iole ozbiljnijih tenisera. Nadal zasad savršeno balansira između standardne defanzive i top-spinova i ofanzivne igre. Vidjet ćemo dokle će mu to ići za rukom. Slažem se za ostatak posta, sve stoji, ostali su sami krivi i toga sam svjestan. Jasno k'o dan.formance je napisao/la:Claus je napisao/la:
Nije ni ovaj Rafa toliko ofanzivan koliko su ga momentum i savršena forma ponijeli. Još uvijek meč dobiva jer pravi najmanje grešaka; trebam li spominjati činjenicu da je Amerikanac imao desetak winnera više od njega?
Agresivan je Rafa onoliko koliko mu takva igra daje rezultate. Protiv Federera je u prvom setu pokušao agresivno, pa je ispušio. U drugom je promijenio taktiku, pa je opet bio na ivici da izgubi. To je dokaz koliko je podloga bitna u match up-u Fedala. Nadalova igra i rezultat u zadnja dva Mastersa se ne može ničim osporiti. Protiv igrača koji su zahtjevali agresivnu igru, igrao je tako, protiv igrača za koje je bolje udaljiti se od osnovne i igrati sa večim spinom, igrao je tako. Ko je kriv Delpu što choka na meč loptama i Novaku što Isnerove kick servise pokušava hvatati na osnovnoj, a ne 2-3m iza osnovne linije ?!
Znaš i sam da je Andyja tukao kad je god mogao i gdje god je stigao.formance je napisao/la:Claus je napisao/la:
Nadal će i sa staklenim koljenima mljeti konkurenciju gdje bilo, i to jer Novak i Andy, prvi No.1 a drugi ulazi u svojevrsni prime, nisu sposobni uspostaviti "Djorray" eru i potvrditi dominaciju niti na hardu koji im po svemu odgovara.
Ova dva turnira ništa ne znače. Rafa se još nije susreo sa modifikovanim Andyem, a Novak je u Montrealu iako lošom igrom, bio na pragu pobjede. Dakle, lopta na zemlju i čekamo USO. Ne možemo ni Delpa otpisivati, on je sada vodećoj trojki glavni konkurent.
Nije.francobaresi je napisao/la:To je već traženje dlake u jajetu.
Čovjek ima 26 titula iz Masters serije , 12 GS naslova , ubjedljiv skor protiv Federrera , kao i protiv Đokovića i Murraya. Ukupno 59 titula i Olimpijsko zlato. Jedini igrač koji ima 8 naslova na jednom GS turniru i još mnogo toga a tek mu je 27 godina. Ako ostane fit samo nebo je granica , rođeni je pobjednik i uvijek pokušava da nauči nove stvari i da popravi svoju igru.
Izjave igrača, prije svega Novaka, pa onda i ostalih, kako ženki, tako mužjaka govore da je Cinncinati i ove godine bio jako brz. I ja također nikakvu razliku nisam primijetio između ovog i Cinncinatia prošle godine.Claus je napisao/la:Možda si u pravu, no na Cinciju se i minimalno usporavanje ne bi osjetilo s obzirom da je uvijek bio jako, jako brz. Najbrži. Ne želim osporiti Rafinu titulu, daleko od toga, no...
Ne mora on biti agresivan ko Roger, jer spin je mnogo teže vratiti nego flat. Rafini udarci nisu skroz ravni, ali su dosta snažni i loptica ne prelazi toliko visoko preko mreže kao ranije. Osim toga, FH paralelu je doveo do vrhunca, uzmi u obzir koliko igrači moraju terena da pokrivaju kada Rafina FH paralela ovako sluša. Sa tim se osim Novaka i Andya, eventualno Delpa ne može niko nositi, bez obzira na podlogu. Rafin spin prosto tjera protivnike sa terena i ostavlja Špancu mnogo više prostora za manevrisanje otvarajući mu u potpunosti FH stranu.Claus je napisao/la:Da, no pojam agresivan nije isto kada ga stavimo uz Rogera i uz Rafu. Na to sam aludirao. Naravno da ne može biti totalno agresivan i igrati flatove non-stop, pa ispušiti protiv iole ozbiljnijih tenisera. Nadal zasad savršeno balansira između standardne defanzive i top-spinova i ofanzivne igre. Vidjet ćemo dokle će mu to ići za rukom. Slažem se za ostatak posta, sve stoji, ostali su sami krivi i toga sam svjestan. Jasno k'o dan.
Claus je napisao/la:Znaš i sam da je Andyja tukao kad je god mogao i gdje god je stigao.Znam da se 2 godine nisu sreli, i volio bih kada bi mu Murray skinuo skalp, ali... Novak mu predstavlja trenutno najvećeg antipoda i najgoreg matchupa, ali pokazao je da ga može dobiti. Delpo je po meni otpisan, jedino se može vratiti da vanserijski odigra.
nakon ove recenice sam prestao citati, vjerovatno nista objektivno nisi napisao kada si mogao ovo napisatiClaus je napisao/la:Pridružujem se čestitkama za Rafu, zasluženo ili ne - osvajač je Cincinnatija.
Budimo realni , tvoja prva recenica nam je rekla da vise volis pasje goFno nego Nadala.Claus je napisao/la:Baš. Đe me nađe?Johny je napisao/la:Claus mrzitelj Rafe.![]()
Taman nam fali malo trollova da zagriju atmosferu na podforumu.
To je bila aluzija na meč s Rogerom, gdje se uspio izvući, i na mane konkurencije (jer, evidentno je da Nadal nije imao ozbiljnog protivnika, a npr. prošle godine je Roger u finalu dobio Novaka prvim setom 6:0), ali džaba da pišem kad ne bi razumio. Da ne bude zabune, naravno da mislim da je Nadal zaslužio titulu. Svaka njemu čast, sve to stoji, no suština je da izražavam žaljenje što tenis spada na ovakve grane. U pravu je bio @MaGiCa, došlo je vrijeme da atletske sposobnosti igraju veću ulogu od shotmakinga.LenBias je napisao/la:nakon ove recenice sam prestao citati, vjerovatno nista objektivno nisi napisao kada si mogao ovo napisatiClaus je napisao/la:Pridružujem se čestitkama za Rafu, zasluženo ili ne - osvajač je Cincinnatija.
Aha, razumijem, izgleda da sam ti previše dirnuo u svetinju.Johny je napisao/la:Budimo realni , tvoja prva recenica nam je rekla da vise volis pasje goFno nego Nadala.
Molim? Čovjek koji je pokušao igrati all-round i ofanzivu protiv mrtvog Federer je dobio po ušima u prvom setu.Johny je napisao/la:Nadal ima potencijal da igra daleko najbolji all round tenis.
Naravno, glupa je @Dukeova paralela između poređenja Samprasa, Borga i Lendla s Fedalom. Federer i Nadal igraju u istoj eri, a onaj ko želi vidjeti - vidjet će.formance je napisao/la:Kada pričamo o Fedalu svaka diskusija je nepotrebna, jer se zna ko je statistički bolji igrač. Stavljam akcenat na 'statistički', jer govorimo o igračima koji su igrali zajedno u jednoj eri. Ne govorimo o Samprasu, Borgu ili Lendlu, pa da moramo obuhvatiti neke druge stvari. Ovdje je situacija kristalno jasna.
OK, završit ćemo s tim da si u pravu. Ipak se bolje razumiješ u brzinu podloga, pratio si izjave ostatka toura itd.formance je napisao/la:Izjave igrača, prije svega Novaka, pa onda i ostalih, kako ženki, tako mužjaka govore da je Cinncinati i ove godine bio jako brz. I ja također nikakvu razliku nisam primijetio između ovog i Cinncinatia prošle godine.
Stoji. No opaska je bila usmjerena upravo na to da Rafa protiv top igrača kao što su Novak, Andy, Delpo i Roger ne može biti ovako agresivan kao protiv ostalih. Mora se koliko-toliko vratiti spinovima i oprobanom stilu. Slažem se isto tako i za paralelu, odlično ga sluša. Dugo nije bolje pogađao down-the-line FH-ove, indside-in FH-ove itd. O njegovom FH-u i TS-u je nepotrebno trošiti riječi. Sve je već rečeno...formance je napisao/la:Ne mora on biti agresivan ko Roger, jer spin je mnogo teže vratiti nego flat. Rafini udarci nisu skroz ravni, ali su dosta snažni i loptica ne prelazi toliko visoko preko mreže kao ranije. Osim toga, FH paralelu je doveo do vrhunca, uzmi u obzir koliko igrači moraju terena da pokrivaju kada Rafina FH paralela ovako sluša. Sa tim se osim Novaka i Andya, eventualno Delpa ne može niko nositi, bez obzira na podlogu. Rafin spin prosto tjera protivnike sa terena i ostavlja Špancu mnogo više prostora za manevrisanje otvarajući mu u potpunosti FH stranu.
OK, istina je da ga je Andy znao pobijediti u ovom dijelu sezone, te na AO. Ali, kao što si napisao, nije sve u udarcima kada igraš protiv Rafe. Jedna greška može biti kobna i moraš biti mentalno pribran cijelo vrijeme. Iskreno se nadam da Andy to može, iako je očajno odigrao ova 2 Mastersa.formance je napisao/la:Ovo što trenutno Novak pokazuje je igra iz 2010 godine. Ako nešto ne promjeni do USO-a, mrka kapa. Andy je tukao Nadala na betonu Melbourna, a na brzim podlogama i dvoranskim turnirima odučavao ga od tenisa. Govorimo o starom Andyu, koji 'choka' nakon jednog promašaja kao na Wimbledonu 2011 godine. Šta će biti protiv novog, ostaje nam da vidimo. Imao je Andy uvijek igru za Rafu, ali nije imao glavu.
Ajdelegenda reala je napisao/la: Još uvijek čekam analizu velikog MaGiCe
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.