ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Claus
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Claus » 18 avg 2013, 21:39

Johny je napisao/la:Claus mrzitelj Rafe.
Baš. Đe me nađe? :mrgreen:

Taman nam fali malo trollova da zagriju atmosferu na podforumu. :lol:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 18 avg 2013, 21:47

Ove sezone neprikosnoveni NO 1 !! Bez obzira što ATP tabela/ljestvica pokazuje drugačije.
Ako ovako nastavi , a nadam se da hoće , vjerovatno će važiti za najvećeg igrača svih vremena. Naravno , svaka čast i čarobnjaku iz Švicarske , ali Rafa će imati priliku da ga sustigne i prestigne. Fedex više ne može igrati kao nekada , s druge strane Rafa ima još 3-4 sezone ispred sebe samo ako ga povrede zaobiđu.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 avg 2013, 21:55

Claus je napisao/la:Eto koliko su podloge usporene, koliko pogoduju Nadalu koji je u jednom trenutku postao najbolji i na najsporijim i na najbržim podlogama. Ode i ovaj sport u tri lijepe...
Otišao je ovaj sport davno u 3pm, međutim, Cinncinati nije usporen. Ovo je brza podloga i Nadalova titula se time ne može osporavati. Možete govoriti o konkurenciji, budući da je od glavnih konkurenata pobijedio samo 'jalovog' Federera, ali ko je kriv ostalima što nisu došli do završnice turnira? Svaka čast Rafi.
Claus je napisao/la:Nije ni ovaj Rafa toliko ofanzivan koliko su ga momentum i savršena forma ponijeli. Još uvijek meč dobiva jer pravi najmanje grešaka; trebam li spominjati činjenicu da je Amerikanac imao desetak winnera više od njega?
Agresivan je Rafa onoliko koliko mu takva igra daje rezultate. Protiv Federera je u prvom setu pokušao agresivno, pa je ispušio. U drugom je promijenio taktiku, pa je opet bio na ivici da izgubi. To je dokaz koliko je podloga bitna u match up-u Fedala. Nadalova igra i rezultat u zadnja dva Mastersa se ne može ničim osporiti. Protiv igrača koji su zahtjevali agresivnu igru, igrao je tako, protiv igrača za koje je bolje udaljiti se od osnovne i igrati sa večim spinom, igrao je tako. Ko je kriv Delpu što choka na meč loptama i Novaku što Isnerove kick servise pokušava hvatati na osnovnoj, a ne 2-3m iza osnovne linije ?!
Claus je napisao/la:Nadal će i sa staklenim koljenima mljeti konkurenciju gdje bilo, i to jer Novak i Andy, prvi No.1 a drugi ulazi u svojevrsni prime, nisu sposobni uspostaviti "Djorray" eru i potvrditi dominaciju niti na hardu koji im po svemu odgovara.
Ova dva turnira ništa ne znače. Rafa se još nije susreo sa modifikovanim Andyem, a Novak je u Montrealu iako lošom igrom, bio na pragu pobjede. Dakle, lopta na zemlju i čekamo USO. Ne možemo ni Delpa otpisivati, on je sada vodećoj trojki glavni konkurent.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 avg 2013, 22:04

Iznenadili biste se, ali Nadalu fale još 4 Mastersa da upotpuni Masters 1000 kolekciju. Naime, Nadal nikad do sada nije osvajao Miami (3x izgubio u finalu), Shanghai (1x izgubljeno finale), Paris (1x izgubljeno finale) i WTF (1x izgubljeno finale). Dakle, ima Rafa još dosta znoja da prolije ako želi osvojiti sve ove turnire i kompletirati trofeje. Prije će Novak to učiniti osvajanjem Cincija, mada je i to daleko čini se. :| Ukoliko osvoji barem WTF i Miami, te (pre)stigne Rogera po pitanje osvojenih Grand Slamova, pod uslovom da osvoji još barem 2-3 van šljake, prvi ću priznati da je Rafael Nadal GOAT.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 18 avg 2013, 22:12

To je već traženje dlake u jajetu.
Čovjek ima 26 titula iz Masters serije , 12 GS naslova , ubjedljiv skor protiv Federrera , kao i protiv Đokovića i Murraya. Ukupno 59 titula i Olimpijsko zlato. Jedini igrač koji ima 8 naslova na jednom GS turniru i još mnogo toga a tek mu je 27 godina. Ako ostane fit samo nebo je granica , rođeni je pobjednik i uvijek pokušava da nauči nove stvari i da popravi svoju igru.
-Rui Costa-

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 avg 2013, 22:13

@formance,
formance je napisao/la:Claus je napisao/la:
Eto koliko su podloge usporene, koliko pogoduju Nadalu koji je u jednom trenutku postao najbolji i na najsporijim i na najbržim podlogama. Ode i ovaj sport u tri lijepe...

Otišao je ovaj sport davno u 3pm, međutim, Cinncinati nije usporen. Ovo je brza podloga i Nadalova titula se time ne može osporavati. Možete govoriti o konkurenciji, budući da je od glavnih konkurenata pobijedio samo 'jalovog' Federera, ali ko je kriv ostalima što nisu došli do završnice turnira? Svaka čast Rafi.
Možda si u pravu, no na Cinciju se i minimalno usporavanje ne bi osjetilo s obzirom da je uvijek bio jako, jako brz. Najbrži. Ne želim osporiti Rafinu titulu, daleko od toga, no...
Nije ni ovaj Rafa toliko ofanzivan koliko su ga momentum i savršena forma ponijeli. Još uvijek meč dobiva jer pravi najmanje grešaka; trebam li spominjati činjenicu da je Amerikanac imao desetak winnera više od njega?

Agresivan je Rafa onoliko koliko mu takva igra daje rezultate. Protiv Federera je u prvom setu pokušao agresivno, pa je ispušio. U drugom je promijenio taktiku, pa je opet bio na ivici da izgubi. To je dokaz koliko je podloga bitna u match up-u Fedala. Nadalova igra i rezultat u zadnja dva Mastersa se ne može ničim osporiti. Protiv igrača koji su zahtjevali agresivnu igru, igrao je tako, protiv igrača za koje je bolje udaljiti se od osnovne i igrati sa večim spinom, igrao je tako. Ko je kriv Delpu što choka na meč loptama i Novaku što Isnerove kick servise pokušava hvatati na osnovnoj, a ne 2-3m iza osnovne linije ?!
Da, no pojam agresivan nije isto kada ga stavimo uz Rogera i uz Rafu. Na to sam aludirao. Naravno da ne može biti totalno agresivan i igrati flatove non-stop, pa ispušiti protiv iole ozbiljnijih tenisera. Nadal zasad savršeno balansira između standardne defanzive i top-spinova i ofanzivne igre. Vidjet ćemo dokle će mu to ići za rukom. Slažem se za ostatak posta, sve stoji, ostali su sami krivi i toga sam svjestan. Jasno k'o dan.
Nadal će i sa staklenim koljenima mljeti konkurenciju gdje bilo, i to jer Novak i Andy, prvi No.1 a drugi ulazi u svojevrsni prime, nisu sposobni uspostaviti "Djorray" eru i potvrditi dominaciju niti na hardu koji im po svemu odgovara.

Ova dva turnira ništa ne znače. Rafa se još nije susreo sa modifikovanim Andyem, a Novak je u Montrealu iako lošom igrom, bio na pragu pobjede. Dakle, lopta na zemlju i čekamo USO. Ne možemo ni Delpa otpisivati, on je sada vodećoj trojki glavni konkurent.
Znaš i sam da je Andyja tukao kad je god mogao i gdje god je stigao. :P Znam da se 2 godine nisu sreli, i volio bih kada bi mu Murray skinuo skalp, ali... Novak mu predstavlja trenutno najvećeg antipoda i najgoreg matchupa, ali pokazao je da ga može dobiti. Delpo je po meni otpisan, jedino se može vratiti da vanserijski odigra. Gledaj, turniri ne moraju biti toliko bitni, ali daleko od toga da "ništa ne znače". Znače, pogotovo kad ih jedan igrač kojem ovo nije "prirodno okruženje" osvoji. Rafa je prvi favorit za USO and it's a fact. Naravno da je mnogo teže osvojiti GS, Rafa to zna; svašta nepredviđeno se može dogoditi. Uglavnom, vidjet ćemo vrlo brzo ko je u pravu. Čeka nas po mom mišljenju jedan od zanimljivijih Slamova posljednjih godina.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 avg 2013, 22:16

francobaresi je napisao/la:To je već traženje dlake u jajetu.
Čovjek ima 26 titula iz Masters serije , 12 GS naslova , ubjedljiv skor protiv Federrera , kao i protiv Đokovića i Murraya. Ukupno 59 titula i Olimpijsko zlato. Jedini igrač koji ima 8 naslova na jednom GS turniru i još mnogo toga a tek mu je 27 godina. Ako ostane fit samo nebo je granica , rođeni je pobjednik i uvijek pokušava da nauči nove stvari i da popravi svoju igru.
Nije.

Bez obzira na to sve, ima i Federer naslove pa šta? Biti GOAT je daleko više od puke statistike. ;) Da ne objašnjavam, smoriću i tebe i sebe. :mrgreen: Može @formance preuzeti ako ima volje piskarati u kasne sate. :mrgreen: Ključno je to šta će Nadal uraditi u sljedećih par godina, koliko toga će osvojiti i do kada će trajati. I dalje mislim da dalje od 30. godine neće igrati profesionalni tenis. A, to je relativno malo vremena da osvoji ono što sam naveo. Ipak, Rafa je to, everything's possible. :mrgreen:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 18 avg 2013, 22:19

Nema potrebe da mi neko detaljno objašnjava, svi mi imamo svoje mišljenje.
Ja sam svoje izrazio , tako da nitko me ne može ubijediti u suprotno. :mrgreen:
Po meni tenis je statistički sport , puno brojke govore o tome ko je kakav igrač.
-Rui Costa-

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 avg 2013, 22:22

Kad pričamo o Federeru i Nadalu onda moramo biti svjesni da nikad neće postojati konsenzus oko toga koji je igrač bolji, raspravljat će se kao što se i danas dan raspravlja oko McEnroea, Borga ili Samprasa. To je zato jer ne postoji bilo koji parametar za koji se može reći da je najrelevantniji jer ni oko toga ne postoji konsenzus. Neko misli da je to H2H, neko broj GS-ova, neko ukupan broj ATP turnira, neko broj sedmica provedenih na čelu liste, a neko opet broj osvojenih različitih Mastersa. I nema nikakve šanse da ikad padne dogovor oko toga šta je od ovoga najbitnije. Shodno tome, rasprava o tome je bespotrebna i apriori osuđena na nepremostive teškoće i razmimoilaženja.

S druge strane, ogromna većina će reći da je recimo Federer bolji igrač od Roddicka, i sam Roddick će to potvrditi, u tom slučaju se može pričati sa sigurnošću koji je igrač bolji.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 avg 2013, 22:40

Kada pričamo o Fedalu svaka diskusija je nepotrebna, jer se zna ko je statistički bolji igrač. Stavljam akcenat na 'statistički', jer govorimo o igračima koji su igrali zajedno u jednoj eri. Ne govorimo o Samprasu, Borgu ili Lendlu, pa da moramo obuhvatiti neke druge stvari. Ovdje je situacija kristalno jasna.
Claus je napisao/la:Možda si u pravu, no na Cinciju se i minimalno usporavanje ne bi osjetilo s obzirom da je uvijek bio jako, jako brz. Najbrži. Ne želim osporiti Rafinu titulu, daleko od toga, no...
Izjave igrača, prije svega Novaka, pa onda i ostalih, kako ženki, tako mužjaka govore da je Cinncinati i ove godine bio jako brz. I ja također nikakvu razliku nisam primijetio između ovog i Cinncinatia prošle godine.
Claus je napisao/la:Da, no pojam agresivan nije isto kada ga stavimo uz Rogera i uz Rafu. Na to sam aludirao. Naravno da ne može biti totalno agresivan i igrati flatove non-stop, pa ispušiti protiv iole ozbiljnijih tenisera. Nadal zasad savršeno balansira između standardne defanzive i top-spinova i ofanzivne igre. Vidjet ćemo dokle će mu to ići za rukom. Slažem se za ostatak posta, sve stoji, ostali su sami krivi i toga sam svjestan. Jasno k'o dan.
Ne mora on biti agresivan ko Roger, jer spin je mnogo teže vratiti nego flat. Rafini udarci nisu skroz ravni, ali su dosta snažni i loptica ne prelazi toliko visoko preko mreže kao ranije. Osim toga, FH paralelu je doveo do vrhunca, uzmi u obzir koliko igrači moraju terena da pokrivaju kada Rafina FH paralela ovako sluša. Sa tim se osim Novaka i Andya, eventualno Delpa ne može niko nositi, bez obzira na podlogu. Rafin spin prosto tjera protivnike sa terena i ostavlja Špancu mnogo više prostora za manevrisanje otvarajući mu u potpunosti FH stranu.
Claus je napisao/la:Znaš i sam da je Andyja tukao kad je god mogao i gdje god je stigao. :P Znam da se 2 godine nisu sreli, i volio bih kada bi mu Murray skinuo skalp, ali... Novak mu predstavlja trenutno najvećeg antipoda i najgoreg matchupa, ali pokazao je da ga može dobiti. Delpo je po meni otpisan, jedino se može vratiti da vanserijski odigra.

Ovo što trenutno Novak pokazuje je igra iz 2010 godine. Ako nešto ne promjeni do USO-a, mrka kapa. Andy je tukao Nadala na betonu Melbourna, a na brzim podlogama i dvoranskim turnirima odučavao ga od tenisa. Govorimo o starom Andyu, koji 'choka' nakon jednog promašaja kao na Wimbledonu 2011 godine. Šta će biti protiv novog, ostaje nam da vidimo. Imao je Andy uvijek igru za Rafu, ali nije imao glavu.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 18 avg 2013, 22:56

Claus je napisao/la:Pridružujem se čestitkama za Rafu, zasluženo ili ne - osvajač je Cincinnatija.
nakon ove recenice sam prestao citati, vjerovatno nista objektivno nisi napisao kada si mogao ovo napisati
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 avg 2013, 00:15

Joj mrzitelja sad će da mu spočitavaju kako nije osvojio neke nebitne turnire u Parizu i Šangaju :lol: :lol:

EDIT:Još uvijek čekam analizu velikog MaGiCe ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 19 avg 2013, 02:05

Claus je napisao/la:
Johny je napisao/la:Claus mrzitelj Rafe.
Baš. Đe me nađe? :mrgreen:

Taman nam fali malo trollova da zagriju atmosferu na podforumu. :lol:
Budimo realni , tvoja prva recenica nam je rekla da vise volis pasje goFno nego Nadala. :mrgreen:

Sto se tice Nadalove igre ovo je za sada dobro ali i ne onako kako bi trebalo biti za US Open.

Nadal ima potencijal da igra daleko najbolji all round tenis.

Forhend me ne iznenadjuje jer mu je servis na visokom levelu ali bekend je za level bolji nego je to bio u posljednje 2 godine.Agresivan i ne libi se opaliti paralelu sto mi je iznimno drago jer je to bio njegov najkriticniji udarac.

Gori od samopouzdanja , vidjet cemo sta ce ciniti na US openu.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 19 avg 2013, 08:28

Zadnji koji je osvojio Canada - Cincinnati double je bio Roddick 2003. Znači RF i Nole ovo nisu uvezali
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 avg 2013, 10:07

slika

masina
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 19 avg 2013, 11:13

Rafa nije zasluzio da dobije Rogera, jednostavno nije, Roger je onaj mec poklonio u 1 poenu, ali ako onako bude Roger igrao moze dobiti svakoga, znaci sto posto svakoga, Nadalu je na njegove servise vracao vecinu servisa bez slajsa ali opet.. Nadal se izvukao sa vise puta 0-30 i steta, nije zasluzio onaj poraz ali tako je kako je.

Djokovic ce se najvise nameracit sad na USO, nekako imam osjecaj da svi smatraju da je sad on malo pao u sjenu jer se Nadal vraca na scenu, e tad su underdogovi opasni, naravno nisu Nole i Roger underdogovi i da su neki losi teniseri nego sve je sad palo na Nadala, sve.. Murraya niko nista ne pita, ispada sad cesto, Roger zablistao protiv Nadala ali to je tek cetvrtfinale pa se nevidi bas neki uspjeh jer ce pasti na 7. poziciju.. Nole izgubio od Isnera i svi sad smatraju da je Nadal opet u igri, bice veoma opasno, bas ce biti zanimljiv ovaj USO ako Roger bude konstantan i ako bude redovno igrao kao protiv Nadala :mrgreen:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 19 avg 2013, 12:33

Odlucilo je Nadalovo samopouzdanje i veliko iskustvo u velikim mecevima. Zarad tenisa, drago mi je da je Nadal pobjedio. Svaka cast Isneru ali tu vrstu tenisa ne mogu da smislim ocima. Cak i takav defanzivac u zivotnoj formi je izgledao kao boks vreca na kojoj se Isner izivljavao u svim svojim servis igrama, da bi na Nadalovim servis igrama, sem u 2 gema, izgledao kao amater. Grehota finala. Da je svaki mec slican ovom, ne znam da li bih cesto gledao tenis. Jos jednom, cestitke Nadalu na tituli. Ovde je potvrdio vrhunsku formu, ogromno samopouzdanje, napadacki tenis, pogotovo forhend paralele, kao i znatno unaprijedjen i agresivniji bekhend kojim se sada mnogo lakse brani. Ulazi na US open kao favorit, mada, u sportu se iznenadjenja desavaju, a za to ne treba ici dalje od onog sto se desilo na posljednjem slemu. Bice zanimljivo, tu ocekujem od Delpa da bude ozbiljniji pa i Novaka.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 avg 2013, 17:57

LenBias je napisao/la:
Claus je napisao/la:Pridružujem se čestitkama za Rafu, zasluženo ili ne - osvajač je Cincinnatija.
nakon ove recenice sam prestao citati, vjerovatno nista objektivno nisi napisao kada si mogao ovo napisati
To je bila aluzija na meč s Rogerom, gdje se uspio izvući, i na mane konkurencije (jer, evidentno je da Nadal nije imao ozbiljnog protivnika, a npr. prošle godine je Roger u finalu dobio Novaka prvim setom 6:0), ali džaba da pišem kad ne bi razumio. Da ne bude zabune, naravno da mislim da je Nadal zaslužio titulu. Svaka njemu čast, sve to stoji, no suština je da izražavam žaljenje što tenis spada na ovakve grane. U pravu je bio @MaGiCa, došlo je vrijeme da atletske sposobnosti igraju veću ulogu od shotmakinga.

Inače, kad već znaš iskopati jednu, dvije riječi i pljuvati po iscrpnim postovima drugih, zašto ti ne napišeš neku ozbiljniju analizu turnira? Ili jednostavno nisi sposoban napisati drukčiji post osim onog koji ima dvije-tri rečenice i onih sa sličicama Nadala :?:
Johny je napisao/la:Budimo realni , tvoja prva recenica nam je rekla da vise volis pasje goFno nego Nadala.
Aha, razumijem, izgleda da sam ti previše dirnuo u svetinju. :lol:
Johny je napisao/la:Nadal ima potencijal da igra daleko najbolji all round tenis.
Molim? Čovjek koji je pokušao igrati all-round i ofanzivu protiv mrtvog Federer je dobio po ušima u prvom setu. :lol: Poslije se naravno morao vratiti staroj taktici kada Roger redovno skida gaće. :mrgreen:
formance je napisao/la:Kada pričamo o Fedalu svaka diskusija je nepotrebna, jer se zna ko je statistički bolji igrač. Stavljam akcenat na 'statistički', jer govorimo o igračima koji su igrali zajedno u jednoj eri. Ne govorimo o Samprasu, Borgu ili Lendlu, pa da moramo obuhvatiti neke druge stvari. Ovdje je situacija kristalno jasna.
Naravno, glupa je @Dukeova paralela između poređenja Samprasa, Borga i Lendla s Fedalom. Federer i Nadal igraju u istoj eri, a onaj ko želi vidjeti - vidjet će.
formance je napisao/la:Izjave igrača, prije svega Novaka, pa onda i ostalih, kako ženki, tako mužjaka govore da je Cinncinati i ove godine bio jako brz. I ja također nikakvu razliku nisam primijetio između ovog i Cinncinatia prošle godine.
OK, završit ćemo s tim da si u pravu. Ipak se bolje razumiješ u brzinu podloga, pratio si izjave ostatka toura itd.
formance je napisao/la:Ne mora on biti agresivan ko Roger, jer spin je mnogo teže vratiti nego flat. Rafini udarci nisu skroz ravni, ali su dosta snažni i loptica ne prelazi toliko visoko preko mreže kao ranije. Osim toga, FH paralelu je doveo do vrhunca, uzmi u obzir koliko igrači moraju terena da pokrivaju kada Rafina FH paralela ovako sluša. Sa tim se osim Novaka i Andya, eventualno Delpa ne može niko nositi, bez obzira na podlogu. Rafin spin prosto tjera protivnike sa terena i ostavlja Špancu mnogo više prostora za manevrisanje otvarajući mu u potpunosti FH stranu.
Stoji. No opaska je bila usmjerena upravo na to da Rafa protiv top igrača kao što su Novak, Andy, Delpo i Roger ne može biti ovako agresivan kao protiv ostalih. Mora se koliko-toliko vratiti spinovima i oprobanom stilu. Slažem se isto tako i za paralelu, odlično ga sluša. Dugo nije bolje pogađao down-the-line FH-ove, indside-in FH-ove itd. O njegovom FH-u i TS-u je nepotrebno trošiti riječi. Sve je već rečeno...
formance je napisao/la:Ovo što trenutno Novak pokazuje je igra iz 2010 godine. Ako nešto ne promjeni do USO-a, mrka kapa. Andy je tukao Nadala na betonu Melbourna, a na brzim podlogama i dvoranskim turnirima odučavao ga od tenisa. Govorimo o starom Andyu, koji 'choka' nakon jednog promašaja kao na Wimbledonu 2011 godine. Šta će biti protiv novog, ostaje nam da vidimo. Imao je Andy uvijek igru za Rafu, ali nije imao glavu.
OK, istina je da ga je Andy znao pobijediti u ovom dijelu sezone, te na AO. Ali, kao što si napisao, nije sve u udarcima kada igraš protiv Rafe. Jedna greška može biti kobna i moraš biti mentalno pribran cijelo vrijeme. Iskreno se nadam da Andy to može, iako je očajno odigrao ova 2 Mastersa.

Btw, Grozno je gledati Rogera na 7. mjestu. :( Moglo bi biti bolje nakon USO-a, ali kako ako bude nastavio igrati kako igra? Iako ne brani mnogo poena, jer je prošle godine ispao protiv Berdycha u QF, to je za ovakvog RF-a (pre)velik zalogaj. Ipak,believe... Pete je s 10. mjesta uzeo titulu na Flushing Meadowsu. Tada je bio u još većem padu nego Roger. Dakle, ne bih ništa da prejudiciram. Napisat ću svoje mišljenje kada izađe žrijeb, starta US i Švicarac odigra prve mečeve.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 19 avg 2013, 21:08

Ja stvarno ne razumijem Clausa.

Ti si poceo pricati o tome kako je Nadal dobio jedva Federera.Sta sad to jedva vise necemo ni pikati ?

Jbga , doslo vrijeme kada je i jedva puno protiv Nadala ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 avg 2013, 13:38

legenda reala je napisao/la: Još uvijek čekam analizu velikog MaGiCe ;)
Ajde :?: Toliko si si uzeleo :?:

Cinci i Dubai su najbrzi hard od ovih top turnira, koji se igraju na otvorenom. Sa aspekta brzine, nema se sta prigovoriti Nadalu.

Nema mu se sta prigovoritini za konkurenciju, jer nije on kriv Djokovicu, Del Potru i Murrayu sto nisu najspremniji, Federeru koji je u teskom padu, Berdychu koji je sisarka u glavi....Nadal ih je sve ispobedjivao na hardu ove sezone, sve sem Murraya, koji nije uspeo u 3 navrata da dodje do projektovanih meceva. To je dovoljno da se popravi saldo Mastersa, dovoljno da se u ovim uslovima obezbedi #1 na kraju godine, ali sta ce biti u nastavku sezone - to tek treba da se vidi.

Licno meni, je porazavajuca cinjenica da je RN dao Djokovicu i Murrayu 4000 potencijalnih bodova gratis (0+0 sa AO i RG) i opet ce ih presisati na listi. :? Doduse, jeste i Murray preskocio RG, ali zato je najredovniji na manjim 250icama, a i sljaka mu nikada nije bila forte. To samo pokazuje da se Murray probio do #2 i #3 prosle sezone, samo zato sto je Nadal bio povredjen.

Inace, iz ove perspektive, i ta povreda deluje predimenzionirana. Nemoguce je da se neko nakon tolikog odsustva vrati i postane dominantan igrac, ako je zaista bio u saniranju povrede koja je od onih koje mogu da okoncaju karijeru. Bice pre da je povreda bila mnogo mnogo manjeg intenziteta od onoga sto se govorilo, te da je Nadal uzeo koji mesec vise cisto da nabije kondiciju i popravi igru za hard, a onda se vratio i preko sljake stvorio sebi prostor da sa samopouzdanjem i nultim ocekivanjima napadne raspadajucu konkurenciju na hardu.

Videcemo, ali USO poprilicno obecava kao turnir. Svi su tu, sem Tsonge, svi imaju da igraju za nesto veliko: Nadal i Djokovic za mesto #1, Murray za kontinuitet osvajanja brzih Slamova, Del Potro za povratak u sami vrh i mesto #4, Berdych za prvi Slam, Federer mozda za neki veliki skalp i popravljanje ocajne sezone....

Inace, @Claus, Nadalu ne fali Shanghai kao Masters, jer je osvojio Madrid 2005, od koga je Shanghai preuzeo licencu. Ali, fale mu Miami, Bercy i WTF, na kojima je igrao finala ukupno 5x kombinovano. Federeru fale samo MC i Rim, Murrayu - IW, tri sljakasta, Bercy i WTF, a Djokovicu samo Cinci od turnira Masters serije. ;)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.