Teško je očekivati da jedan pubertetlija sa svojih 18 godina pravi čuda na terenu. Ali potencijal je neosporan , puno je bolji igrač nego lani , tu prije svega mislim na taktičkom planu. Ima više odgovornosti u igri i često pomaže i u odbrani._forzamilan_ je napisao/la:Malo smo previše Nianga precijenili. Potencijal jeste ali momentalno samo to. Nije nešto ni pokazao u drugom dijelu sezone ali ona prijateljska što je dobro odigrao daje malo optimizma. Puno zuji a malo meda daje. Mora da nauči da ne komplikuje stvari i da je nogomet timska igra
Tako je, vratite Boatengu 27, taj mi se Boa puno više sviđao.
AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- francobaresi
- Kontakt:
Re: AC Milan
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Niang možda još uvijek nije bolji od Boatenga, pa '94. godište je.
, no na poziciji desnog krila sigurno jeste ispred Kevina. Ima prodor, ima tehniku, zna solidno ubaciti loptu u šesnaesterac. To je to što se traži od njega na toj poziciji. Boateng ne zna solirati, često gubi loptu, šut iza 20ak metara je očajan, brzinu je izgubio etc.
Kako god, vrijeme tekme se bliži. Bitna je CL i to se mora ostvariti pod svaku cijenu.
Kako god, vrijeme tekme se bliži. Bitna je CL i to se mora ostvariti pod svaku cijenu.
- francobaresi
- Kontakt:
Niang će biti igračina u to sam uvjeren. Ali još on mora da radi na sebi.
Što se tiče ovog dvomeča on bi mogao puno toga da odluči o predstojećoj sezoni , ipak ulog je LP-a i zagarntovanih 30+ miliona € od same grupne faze.
Što se tiče ovog dvomeča on bi mogao puno toga da odluči o predstojećoj sezoni , ipak ulog je LP-a i zagarntovanih 30+ miliona € od same grupne faze.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
-
sergejevic
- Kontakt:
Trebas znatimeskalin je napisao/la:Ljudi ja sad gledam sastav PSV ja ne znam skoro pa nikoga
Samo ne znam sto ovaj Allegri ovako prica, pa Milan je ovdje apsolutni favorit i nema sanse da ispadnu. Mislim ima, ali bilo bi ogromno iznenadjenje. Lagano ovo Milan prolazi. Sretno im jer oni trebaju proci dalje.
- francobaresi
- Kontakt:
Jarane , da malo pozornije pratiš Milan u zadnje vrijeme , znao bi su to uobičajne izjave ljudi iz samog vrha kluba.
Galliani najčešće zvuči ovako " Dobra smo ekipa , možemo biti u vrhu Serie A i kvalifikovati se u LP-a..".
Da se laički izrazim , to otprilike znači ovo : " Bitno je da završimo u TOP 3 u Italiji , nama ne treba Scudetto neka ga uzmu Juve ili Napoli. Također nema potrebe da nešto napravimo u LP-a , bitno je da makar grupu prođemo".
Takve izjave su samopodcijnjivajuće , i realno stvaraju katastrofalnu sliku o Milanu širom svijeta.
Galliani najčešće zvuči ovako " Dobra smo ekipa , možemo biti u vrhu Serie A i kvalifikovati se u LP-a..".
Da se laički izrazim , to otprilike znači ovo : " Bitno je da završimo u TOP 3 u Italiji , nama ne treba Scudetto neka ga uzmu Juve ili Napoli. Također nema potrebe da nešto napravimo u LP-a , bitno je da makar grupu prođemo".
Takve izjave su samopodcijnjivajuće , i realno stvaraju katastrofalnu sliku o Milanu širom svijeta.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Najbolje bi bilo da ih napucamo 3+
Slazem se, pobjeda je pobjeda pa makar i sa golom razlike, ali volio bih da veceras rijesimo pitanje pobjednika i ko ide dalje u ligu prvaka. Ne bih da se sekiram bezveze poslije, a i na ekipu pritisak lose utice.
Idemoooooo, jos 2 i po sata.
Nije ni Boateng neko veselo rijesenje, ali sto se Nianga tice, mislim da nije uredu 18-godisnjaka stavljati u vatru ( vidjelo se protiv Barcelone, haj sto su ga pojeli vec sto jadan poslije toga nije postene utakmice odigrao ), ali svakako bi trebao dobiti svoju priliku u drugom poluvremenu.
Slazem se, pobjeda je pobjeda pa makar i sa golom razlike, ali volio bih da veceras rijesimo pitanje pobjednika i ko ide dalje u ligu prvaka. Ne bih da se sekiram bezveze poslije, a i na ekipu pritisak lose utice.
Idemoooooo, jos 2 i po sata.
Nije ni Boateng neko veselo rijesenje, ali sto se Nianga tice, mislim da nije uredu 18-godisnjaka stavljati u vatru ( vidjelo se protiv Barcelone, haj sto su ga pojeli vec sto jadan poslije toga nije postene utakmice odigrao ), ali svakako bi trebao dobiti svoju priliku u drugom poluvremenu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
puno srece veceras, od srca vam zelim 
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
-
celikmilan
- Kontakt:
Večeras je Mariova prva utakmica za nas u LP. Očekujem dobru utakmicu od njega i pobjedu naravno.
-
sergejevic
- Kontakt:
Zapravo sam i primjetio, poslije ove izjave Allegria, bas nadjem ekipu Milana da vidim o cemu to on prica, i iznenadim se, nije to nimalo lose. Mozda je to neka taktika, mozda malo lozi Balufrancobaresi je napisao/la:Jarane , da malo pozornije pratiš Milan u zadnje vrijeme , znao bi su to uobičajne izjave ljudi iz samog vrha kluba.
ko malo više prati loptanje zna da u ovom PSV-u trenutno ima jako zanimljivih igrača...neko ih ranije pobroja, a ja bih samo još dodao Rekika, sjajan odbrambeni igrač i ako se ne varam već ima neke nastupe za reprezentaciju u prijateljskim susretima, bio Cityu i nekim klubovima u Premier ligi a ima samo 18 godina
ipak, ako smo došli do toga da se plašimo
PSV-a, onda nek ide u neku stvar sve
i još Alegri eno izvaljuje kako su oni (PSV) favoriti...bla-bla-bla
ja stvarno nemam problem sa trenutnom situacijom u Milanu, sa igračkim kadrom i ostalim problemima...Milan je moja ljubav i ne mogu drugačije ali kao nikada niti jednog insana na svijetu, Alegrija želim van kluba
ipak, ako smo došli do toga da se plašimo
i još Alegri eno izvaljuje kako su oni (PSV) favoriti...bla-bla-bla
ja stvarno nemam problem sa trenutnom situacijom u Milanu, sa igračkim kadrom i ostalim problemima...Milan je moja ljubav i ne mogu drugačije ali kao nikada niti jednog insana na svijetu, Alegrija želim van kluba
Undici stelle - ACM 1899
-
celikmilan
- Kontakt:
Mene toliko ne interesuje šta trener govori na presici nego ono što igrači govore na terenu.
mogu se složiti sa ovom konstatacijom i kamo puste sreće da nas igra Milana sve zajedno obraduje ali nekako mi ovo iskustvo sa Alegrijem u zadnje 3 godine nekako uvijek istocelikmilan je napisao/la:Mene toliko ne interesuje šta trener govori na presici nego ono što igrači govore na terenu.
ziheraški, pič...to, bez mu.da itd...
Undici stelle - ACM 1899
- francobaresi
- Kontakt:
Ima Allegri i svojih pozitivnih strana , nije on potpuna neznalica. Ja mu lično zamjeram to što igra "plašljiv" fudbal , baš ono ziheraški. Zato često i poseže za nama nerazumljivim potezima. Također zamjerim mu to što je u sezoni 2011/12 uspio prokockati Scudetto 4-5 kola prije kraja prvenstva. A svi znamo da je u tom trenutku imao najkvaliteniji tim u ligi. Imao je Ibru , Binha, Cassana , Silvu , Nestu , Seedorfa , Bommela da ne nabrajam dalje.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
-
celikmilan
- Kontakt:
Sve je to tačno. I mene je naljutilo kad sam čuo da je rekao da je PSV favorit a možda je i bolje ne dizati previše igrače u oblake. Samo lagano, ozbiljno i po dobar rezultat.baltazar1 je napisao/la:mogu se složiti sa ovom konstatacijom i kamo puste sreće da nas igra Milana sve zajedno obraduje ali nekako mi ovo iskustvo sa Alegrijem u zadnje 3 godine nekako uvijek istocelikmilan je napisao/la:Mene toliko ne interesuje šta trener govori na presici nego ono što igrači govore na terenu.![]()
ziheraški, pič...to, bez mu.da itd...
- LegendKiller
- Kontakt:
tako je ovdje svaki prelazni rok raja se nalozi na nekog igraca iako u zivotu nije pogledala ni jednu njegovu utakmicu. Kad se sjetim sta se pisalo o Gansu ovdje pa gdje zavrsi, ili sta se pisalo o traoreu, pa o kucki jbt ovdje je kucka jedno vrijeme bio bolji od xavia, pa taj mbiwa. Ja vjerujem da će isto tako biti i za Hondu, za godinu cemo reci sreća pa ga ne dovedosmo. U vezni ne treba nikoga dovoditi Saponara ce se oporaviti i to je to. Samo treba dovesti stopera i to Italijana, moj tip je bio Astori ali izgleda nista od njega.baltazar1 je napisao/la:
sinoć gledam onog Janga-Mbiwa, toliko smo prošle zime tražili skoro svi da nam ga dovedu...a sinoć vidjeh da je lik čista kanta
ipak vjerujem da ovi naši znaju šta rade kad su u pitanju ova pojačanje pod znakom pitanja???
mi smo se svi navukli na ovog igrača a vjerujem da je rijetko ko pogledao utakmicu-dvije Montpeliera i onda mi počnemo da sudimo ko je kakav...ko da to niko u Milanu ne zna???
Jest da je mister plasljiv u mp3, ali mu ne zamjerim previse.
Sa ovim igrackim kadrom bi i Mourinho jedva uspio, da ne pricam kako mu je i uprava od velike pomoci i kako se cigance oko 5 miliona za neophodnog igraca da bi na kraju doveli polovnjaka koji i na klupi smeta.
I s tobom se jarane ne bi slozio, vezni red bi bio vrlo tanak bez Honde koji bi uveliko poboljsao igru, posebno po pitanju kreativnosti. Ovako to slabo izgleda, nemamo nijednog igraca koji umije proigrati napadace.
A sto se Astorija tice, pa taj nije nista bolji od Zapate, ne bi se bas nesto aman posebno pomakli s mjesta da njega dovedemo. Tu samo dolazi u obzir Sakho i niko vise, sumnjam da mozemo dovesti boljeg stopera od njega.
Sa ovim igrackim kadrom bi i Mourinho jedva uspio, da ne pricam kako mu je i uprava od velike pomoci i kako se cigance oko 5 miliona za neophodnog igraca da bi na kraju doveli polovnjaka koji i na klupi smeta.
I s tobom se jarane ne bi slozio, vezni red bi bio vrlo tanak bez Honde koji bi uveliko poboljsao igru, posebno po pitanju kreativnosti. Ovako to slabo izgleda, nemamo nijednog igraca koji umije proigrati napadace.
A sto se Astorija tice, pa taj nije nista bolji od Zapate, ne bi se bas nesto aman posebno pomakli s mjesta da njega dovedemo. Tu samo dolazi u obzir Sakho i niko vise, sumnjam da mozemo dovesti boljeg stopera od njega.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- _forzamilan_
- Kontakt:
Allegri uno di noi! Allegri doktor! 
Kad se vraća taj Saponaro majku mu očekujem od njega da će biti zmaj.
Kad se vraća taj Saponaro majku mu očekujem od njega da će biti zmaj.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
Hvala drugItalia je napisao/la:puno srece veceras, od srca vam zelim
I mene interesuje ako neko zna kad ce Saponara biti na raspolaganju?
Fali nama puno vise od jednog stopera.
Al najvise mi smetaju izjave da nam mercato zavisi od toga da li cemo se plasirati u LP. Pa valjda se trebalo pojacati prije da LP nebi dosla u pitanje:evil: I sta ako se ne plasiramo? Ne trebaju nam pojacanja? Nije bitno sto ce LP i sljedece godine biti pod veeelikim upitnikom, bem vas celave
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!
Kako ovo vrijeme sporo tece
Imam neki osjecaj da ce faraon biti glavni igrac veceras. A mogao bi i Balo zabiti.
Imam neki osjecaj da ce faraon biti glavni igrac veceras. A mogao bi i Balo zabiti.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
ne znam jbg, meni nije jasna ni ova strategija priprema...na početku nakon 5-6 treninga mi igramo sa Valenciom, Cityem itd...onda kako se bliži početak prvenstva ili ovih "pravih" utakmica nas nema nigdje, onih 10-11:0 ne računam u kontrolnu utakmicu
zar to nije trebalo malo ozbiljnije pripremit, tempirat takmičarsku formu za PSV i onda nastaviti na Seriji A
ovako mi dođe da ili podcjenjujemo protivnika ili precijenjujemo sebe - kako god bilo, nije dobro ni pametno
jedino ako u klubu nemaju kakve informacije sa kojima mi ne raspolažemo pa nam sve to demonstriraju večeras na terenu
edit:
evo informacije i formacije sa web stranice CL:
AC MILAN: Abbiati, Mexès, Zapata, Abate, Muntari, Boateng, Montolivo, Emanuelson, de Jong, Balotelli, El Shaarawy.
SUBS: Amelia, Constant, Zaccardo, Poli, Nocerino, Petagna, Niang.
PSV Eindhoven: Zoet, Rekik, Bruma, Willems, Brenet, Maher, Schaars, Park Ji-Sung, Matavž, Wijnaldum, Depay.
SUBS: Tytoń, Jørgensen, Arias, Hiljemark, Toivonen, Locadia, Jozefzoon.
eh eto ga, to je to...počinje pohod na LP
kolko me sjećanje služi, Milan je zadnje dvije titule u LP osvojio nakon kvlaifikacija
za zadnju sam siguran, jer smo igrali sa Zvezdom, a mislim da sam u pravu i za predzadnju
zar to nije trebalo malo ozbiljnije pripremit, tempirat takmičarsku formu za PSV i onda nastaviti na Seriji A
ovako mi dođe da ili podcjenjujemo protivnika ili precijenjujemo sebe - kako god bilo, nije dobro ni pametno
jedino ako u klubu nemaju kakve informacije sa kojima mi ne raspolažemo pa nam sve to demonstriraju večeras na terenu
edit:
evo informacije i formacije sa web stranice CL:
AC MILAN: Abbiati, Mexès, Zapata, Abate, Muntari, Boateng, Montolivo, Emanuelson, de Jong, Balotelli, El Shaarawy.
SUBS: Amelia, Constant, Zaccardo, Poli, Nocerino, Petagna, Niang.
PSV Eindhoven: Zoet, Rekik, Bruma, Willems, Brenet, Maher, Schaars, Park Ji-Sung, Matavž, Wijnaldum, Depay.
SUBS: Tytoń, Jørgensen, Arias, Hiljemark, Toivonen, Locadia, Jozefzoon.
eh eto ga, to je to...počinje pohod na LP
kolko me sjećanje služi, Milan je zadnje dvije titule u LP osvojio nakon kvlaifikacija
za zadnju sam siguran, jer smo igrali sa Zvezdom, a mislim da sam u pravu i za predzadnju
Undici stelle - ACM 1899
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.