Ermin Bičakčić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

gringobih
Kontakt:

Re: Ermin Bičakčić

Post Postao/la gringobih » 21 avg 2013, 20:39

Goalgetter je napisao/la:
adisice je napisao/la:
skile je napisao/la:Da li mu je gotov pasoš, bliže se kvalifikacijske utakmice ?
Gdje ti živiš???Igro je on jarane protiv USA
U pravu je momak, Bicakcicu jos nije gotov pasos, jer mu protiv USA nije bio potreban jer je bila prijateljska, dok za kvalifikacijsku treba i pasos. Susic je rekao da bi sve trebalo biti sredjeno do meca sa Slovacima.
WTF :?
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

skile
Kontakt:

Post Postao/la skile » 21 avg 2013, 21:40

adisice je napisao/la:
skile je napisao/la:Da li mu je gotov pasoš, bliže se kvalifikacijske utakmice ?
BiH, Sarajevo, zdrao. Isfuravaš i budeš isfuran jarane :) No offence

Pasoš mu nije trebao protiv USA, jer nije službena utakmica. Isto tako igrači koji odigraju prijateljsku utakmicu i dalje imaju šansu da promjene sportsko državljanstvo (tipa Hajrovic).

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 21 avg 2013, 21:42

skile je napisao/la:
adisice je napisao/la:
BiH, Sarajevo, zdrao. Isfuravaš i budeš isfuran jarane :) No offence

Pasoš mu nije trebao protiv USA, jer nije službena utakmica. Isto tako igrači koji odigraju prijateljsku utakmicu i dalje imaju šansu da promjene sportsko državljanstvo (tipa Hajrovic).
Jbg nisam znao za to :?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 avg 2013, 21:56

On više sportsko državljanstvo ne može mjenjati, e za pasoš jel gotov to se ne zna, ali trebalo bi da jeste, državljanstvo je dobio nekad krajem jula, na pasoš se čeka 15 dana, trebalo bi da je to gotovo ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 22 avg 2013, 10:40

legenda reala je napisao/la:On više sportsko državljanstvo ne može mjenjati, e za pasoš jel gotov to se ne zna, ali trebalo bi da jeste, državljanstvo je dobio nekad krajem jula, na pasoš se čeka 15 dana, trebalo bi da je to gotovo ;)
Ma kakvih 15 dana, pasos ce dobiti u roku od 72 h, problem je jedino licna koju mora imati prije nego podnese zahtjev za pasos, na nju se zna cekati 2-3 sedmice. Ma moralo je dovoljno vremena biti za te dokumente, jedino ako je on toliko bio lijen pa da to zavrsi na vrijeme...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 22 avg 2013, 10:53

_dreamer_ je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:On više sportsko državljanstvo ne može mjenjati, e za pasoš jel gotov to se ne zna, ali trebalo bi da jeste, državljanstvo je dobio nekad krajem jula, na pasoš se čeka 15 dana, trebalo bi da je to gotovo ;)
Ma kakvih 15 dana, pasos ce dobiti u roku od 72 h, problem je jedino licna koju mora imati prije nego podnese zahtjev za pasos, na nju se zna cekati 2-3 sedmice. Ma moralo je dovoljno vremena biti za te dokumente, jedino ako je on toliko bio lijen pa da to zavrsi na vrijeme...
ne mora imat' licnu da bi dobio pasos... nema svaki drzavljanin BiH prebivaliste u BiH, a samim time ni licnu kartu... licnu kartu s druge strane moze imat' i stranac...
procedura za dobijanje pasosa objasnjena ovdje:
http://www.mvp.gov.ba/konzularne_inform ... ih/?id=229" onclick="window.open(this.href);return false;

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 22 avg 2013, 17:39

Gdje vi zivite oa dobijate pasos za 72h?
Kod mene se i licna i pasos ceka u prosjeku tri ili cetiri sedmice kako kad.

skile
Kontakt:

Post Postao/la skile » 22 avg 2013, 17:42

Savez bi ubrzao proces

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 22 avg 2013, 17:43

Svaki obicni gradjanin ove zemlje uz uplatu od 200KM pasos moze dobiti za 48 sati,sigurna i provjerena informacija.Sta je ovdje u pitanju ne znam ali mi se cini da se neko opasno zaebaje.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 22 avg 2013, 18:05

Neko svira qrcu, očigledno?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 22 avg 2013, 18:37

amho je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
ne mora imat' licnu da bi dobio pasos... nema svaki drzavljanin BiH prebivaliste u BiH, a samim time ni licnu kartu... licnu kartu s druge strane moze imat' i stranac...
http://www.mvp.gov.ba/konzularne_inform ... ih/?id=229" onclick="window.open(this.href);return false;
Mora. Ne moras ti meni drug objasnjavati sta pise u zakonu, taj sam zakon procitao uzduz i poprijeko, osim toga i sam sam pravnik. No procedura je takva da traze onaj broj od licne karte pri podnosenju zahtjeva za izdavanje pasosa, a ako nemas licnu kartu, onda je logicno da nemas ni taj broj. Zena mi je prije par mj mjenjala dole prezime i sticajem okolnosti znam sve te birokratske procedure koje samo oduzimaju zivce i vrijeme.

@dadnan

Miske objasnio.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 avg 2013, 20:17

A ima li iko informaciju da on još nije dobio pasoš??

To niko nije ni spominjo, dok neki nisu spomenuli na temi, sad i naši smješni mediji koji se informišu preko foruma počinju pisati kako je Bičakčić upitan :? :?

Ja se ne sikiram i mislim da će do septembra pasoš biti gotov, ako već i nije ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 22 avg 2013, 20:22

U ponedjeljak cemo saznati ima li pasos ili nema.

BTW: Licnu MORAS imati bez obzira gdje se nalazis , da bi posjedovao BH pasos.
Nekad nije trebalo, ali uvdjenjem CIPS-a ili sad IDDEEA (agencija za identifikaciju dokumenata)moras imati.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 avg 2013, 23:46

Nije Ermin kriv ako ne dobije na vrijeme, nego Bakovic.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 22 avg 2013, 23:50

Cartman je napisao/la:Nije Ermin kriv ako ne dobije na vrijeme, nego Bakovic.
Taj,taj.Kad se samo sjetim ko ga je postavio za generalnog sekretara,stari trio Iljo,Suljo i Bogdo tesko da i on moze valjati.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 avg 2013, 13:55

Cartman je napisao/la:Nije Ermin kriv ako ne dobije na vrijeme, nego Bakovic.
Pa neizdaje valjda kod nas u bih presjednik saveza pasose!?! :mrgreen:

Eh da nam je drzava kako treba (ali nije ni cudo kakvih stanovnika imam)...... Hajmo protestovati da se ubrza ta procedura :mrgreen: :mrgreen:

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 avg 2013, 14:24

_dreamer_ je napisao/la:
amho je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
Mora. Ne moras ti meni drug objasnjavati sta pise u zakonu, taj sam zakon procitao uzduz i poprijeko, osim toga i sam sam pravnik. No procedura je takva da traze onaj broj od licne karte pri podnosenju zahtjeva za izdavanje pasosa, a ako nemas licnu kartu, onda je logicno da nemas ni taj broj. Zena mi je prije par mj mjenjala dole prezime i sticajem okolnosti znam sve te birokratske procedure koje samo oduzimaju zivce i vrijeme.

@dadnan

Miske objasnio.
Pitanje za tebe kao pravnika: Da li se razlikuje procedura vadjenja pasosa u DKP-ovima i preko MUP-ova u BiH, za drzavljane sa i bez prebivalista u BiH?

Preduslov za dobijanje pasosa u DKP je evidentiranje JMB-a u centralnoj bazi podataka. Oni koji imaju CIPS licnu, automatski ispunjavaju ovaj uslov. Oni koji nemaju, podnose zahtjev za evidentiranje u DKP-u. Dakle, licna karta nije opstevazeci preduslov. Druga je stvar sto drzavljani s prebivalistem u BiH moraju imat' LK i ona im se traži pri pokretanju svake administrativne procedure, pa tako i izdavanja pasosa od strane MUP-ova u BiH, ali u slucaju podnosenja zahtjeva za pasos u DKP od strane drzavljana BiH s prebivalistem u inostranstvu, to nije tako. Pasos bez LK moze. To ti druze pise i tim zakonima i pravilnicima koje si kako kazes detaljno iscitao i to kao pravnik.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 avg 2013, 11:17

legenda reala je napisao/la:A ima li iko informaciju da on još nije dobio pasoš??
Prije utakmice sa Amerikom, citao sam izjavu Papeta u Avazovom Sportu da Bicakcic jos nema pasosa i da bi se trebalo srediti do Slovacke.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 24 avg 2013, 11:24

Sa drzavljanstvom,rodnim listom i uplatnicom od 200KM pasos ce biti gotov za 72 sata.
1946

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 24 avg 2013, 13:16

[youtube][/youtube]
da se prisjetimo :D :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google [Bot], Sheyi i 42 gosta.