RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 21 avg 2013, 13:23

puza je napisao/la:Disciplinska komisija NS BiH na svojoj jučerašnjoj sjednici izrekla je kaznu od 1.500 KM našem klubu. Razlog je upotreba pirotehničkih sredstava na utakmici.

Ovim putem apelujemo i pozivamo sve navijače Veleža da se zajedničkim snagama odupremo ispadima ne odgovornih pojedinica koji, da li iz nekog svog hira ili namjerno, prave štetu klubu. Propisi NS BiH a koji su dobijeni od UEFA su jasni i kažu da bilo kakva upotreba pirotehničkih sredstava (petarde, baklje, dimne bombe, ubacivanje predmeta u teren, vrijeđanje na nacionalnoj osnovi...) unutar stadiona, bez obzira da li je riječ o terenu ili tribinama, najstrožije će se sankcionisati. Prava je šteta da u jednoj utakmici koja zahvaljujući efikasnoj igri naših fudbalera bila riješena rezultatske ne izvjesnosti naš klub dobije kaznu koja je veoma visoka, ako se uzmu u obzir ekonomske okolnosti u gradu i BiH. Prihod od utakmice po osnovu ulaznica na taj način je potpuno anuliran, te se postavlja pitanje da li su ne odgovorni pojedinci veći i od kluba i od svih navijača koji dođu na utakmicu da bodre i pomognu svoj klub.

Start Veleža u ovoj sezoni najavljuje uzbudljivu i nadamo se uspješnu sezonu i ovakve kazne samo „potkopavaju“ naše mogućnosti. Fudbalski klub Velež primoran je da pokrene odgovarajuće zakonske mogućnosti od pokretanja prekršajnih i krivičnh prijava kako bi se spriječilo ovakvo divljanje i rušenje kluba. Također, pozivamo sve naše navijače koji dođu na utakmicu da i sami ukažu ne odgovornim pojedincima na štetnost njihovih dijela. Zar nam treba nekolicina ljudi upropastiti utakmicu i nanijeti štetu klubu. Petarde i ostala pirotehnika zabranjeni su od strane UEFA, a samim tim od NS BiH i ne smiju se koristiti na stadionima.

Podrška navijača u svim narednim utakmicama je potrebna jer klub i navijači su uvijek bili jedno, ali ne smijemo dozvoliti da poslije svake utakmice plaćamo velike račune zbog nečega što nikako ne pomaže klubu i još manje je podrška igračima i trenerima. U prošloj sezoni po osnovu kazni je plaćeno preko 20.000 KM što je iznos sa kojim bi se za bh fudbalske prilike moglo dovesti adekvatno pojačanje ukoliko se ukaže potreba. Međutim, bude li se ovakva praksa nastavila u ovoj sezoni iluzorno je očekivati takvo što.

Još jednom apelujemo da se prestane sa „pružanjem podrške“ klubu na način da se koristi pirotehnika ili eventualno vrijeđanje na bilo kakvoj pogrdnoj osnovi protivnika. Ime našeg kluba je mnogo ljepše za spominjati nego bilo čije drugo, a naši igrači uvijek su znali cijeniti takvu podršku.
ovo bi trebalo doći do onih koji su doveli do ovoga...

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 21 avg 2013, 20:12

U upravi je predstavnik KN. Zasto se doticni ne potrudi za neki kompromis izmedju dvije ne raskidive ljubavi. Npr klub da placa svako drugo gostovanje a ovi da se suzdrzavaju od upotrebe pirotehnike i svi na konju,klub koji ce imati puno bolju podrsku na strani ( jer je masa raje koja nije u mogucnosti da izdvoji cvaju-trisu za gostovanje) a i KN koji moze usmjeriti svoje pare na marketing i bolje koreografije. Sve se moze samo se malo aktivirat,beze je da hranimo one klosare iz saveza kad ih mozemo naguzit plus u nasu korist. FORZA VELEZ
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 21 avg 2013, 21:29

Neizivljena a prije svega neintelgientna omladina. Igraju se hiljadama maraka kao da im je babovina. Ako nastave onu tribinu treba isprazniti.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 avg 2013, 21:40

Da budemo novi Olimpic ? Ne, hvala. Ovaj incident je samo jedan slučaj nakon dugo vremena.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 21 avg 2013, 21:43

kimbo je napisao/la:Neizivljena a prije svega neintelgientna omladina. Igraju se hiljadama maraka kao da im je babovina. Ako nastave onu tribinu treba isprazniti.
Ne rise kimbo života ti. Ona tribina je srce i duša stadiona i kluba, a ti bi da isprazniš, pa da ostaje ona dedarska da čujes, kako se j.e.b.a.j.e majka našim igračima. I nemoj da vrijeđaš tu omladinu iza gola, pametniji su ti momci, nego što ti mislis. A ovo sto se nadje neki pa baci koju petardu, to naravno da osuđuju svi, pa i sam Red Army ali ne možeš da stavljaš sve u isti koš. Velež bez Red Army-a ne ide, upamti to !
i tito je volio velež :D

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 21 avg 2013, 21:59

kimbo je napisao/la:Neizivljena a prije svega neintelgientna omladina. Igraju se hiljadama maraka kao da im je babovina. Ako nastave onu tribinu treba isprazniti.
Sta bola treba praznit,eto ti otidji pa ih isprazni sa tribine. Oni momci prate Velez na svakom gostovanju,jest da ih nema mnogo ali su gradska raja i koja ih god druga grupa sretne u istom broju donja je sto posto. Potencijal dobar i dobra generacija ali jbga mi juznjaci nikad nismo bili normalni.
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 avg 2013, 22:11

Jos uvijek nisam za praznjenje tribine sada jer se tek pocelo sa ovim opominjanjem i treba ljudima dati vremena da se naviknu na "novi Velez". Ali ako se bude ovo nastavilo i bude se moralo birati izmedju praznjenja tribine i 20,000km kazne godisnje, uvijek cu podrzati praznjenje tribine jer VELEZ JE VECI OD SVAKOG POJEDINCA ILI GRUPE NA TRIBINI.

Ako je u prosloj sezoni prosjek posjecenosti je bio 1000 ljudi, a prosjecna karta bila oko 4-5KM, to znaci da 20,000km kazne = 4-5,000 ulaznica (kad se uzme u obzir razlika u cijeni ulaznica). A to je 4-5 utakmica kao da je igrano bez publike. To znaci, da skoro 1/3 svih prihoda sa domacih utakmica je bacena u vodu radi necije baklje ili petarde ili "yhebanja majke ove ili one". Sa cisto matematicke i finansijske osnove, Velezu se isplati izbaciti 1/3 gledaoca sa svake utakmice u sezoni, nego dopustit nastavak onog iz prosle godine.

Ali ono sto je najvaznije u ovom proglasu iz kluba je ova recenica:
"Fudbalski klub Velež primoran je da pokrene odgovarajuće zakonske mogućnosti od pokretanja prekršajnih i krivičnh prijava kako bi se spriječilo ovakvo divljanje i rušenje kluba."

Meni to izgleda kao da cemo sljedeci put cuti kako je Velez pokrenuo postupak protiv 5-6 hajvana i tuzio ih za odstetu - pa nek se njih 5-6 izrefa za 1,500KM i plate tu kaznu iz svog djepa. A imam osjecaj da cemo taj scenarij svi uskoro gledati. Zivi bili - jer ovdje se red nemoze savest bez kazna - nazalost.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 21 avg 2013, 22:21

MostaracVelezovac je napisao/la:Jos uvijek nisam za praznjenje tribine sada jer se tek pocelo sa ovim opominjanjem i treba ljudima dati vremena da se naviknu na "novi Velez". Ali ako se bude ovo nastavilo i bude se moralo birati izmedju praznjenja tribine i 20,000km kazne godisnje, uvijek cu podrzati praznjenje tribine jer VELEZ JE VECI OD SVAKOG POJEDINCA ILI GRUPE NA TRIBINI.

Ako je u prosloj sezoni prosjek posjecenosti je bio 1000 ljudi, a prosjecna karta bila oko 4-5KM, to znaci da 20,000km kazne = 4-5,000 ulaznica (kad se uzme u obzir razlika u cijeni ulaznica). A to je 4-5 utakmica kao da je igrano bez publike. To znaci, da skoro 1/3 svih prihoda sa domacih utakmica je bacena u vodu radi necije baklje ili petarde ili "yhebanja majke ove ili one". Sa cisto matematicke i finansijske osnove, Velezu se isplati izbaciti 1/3 gledaoca sa svake utakmice u sezoni, nego dopustit nastavak onog iz prosle godine.

"Fudbalski klub Velež primoran je da pokrene odgovarajuće zakonske mogućnosti od pokretanja prekršajnih i krivičnh prijava kako bi se spriječilo ovakvo divljanje i rušenje kluba."

Meni to izgleda kao da cemo sljedeci put cuti kako je Velez pokrenuo postupak protiv 5-6 hajvana i tuzio ih za odstetu - pa nek se njih 5-6 izrefa za 1,500KM i plate tu kaznu iz svog djepa. A imam osjecaj da cemo taj scenarij svi uskoro gledati. Zivi bili - jer ovdje se red nemoze savest bez kazna - nazalost.
Moj druže Velež nije matematika, kako ga ti predstavljaš, Velež je ljubav !!
Prestanite više da k.e.nj.a.t.e. Navlačite ovakvim postovima samo gnjev momaka koji su svaku utakmicu iza gola, ili na gostovanju, oni to nisu zaslužili. Incidenata ima i na mnogo organizovanijim tribinama nego sto je ova naša, ispada ima. I DA ZNAŠ, AKO SE MORALO BIRATI IZMEĐU 20.000 KM I RED ARMY, JA PRVI CU BITI UZ RED ARMY. Jer neki klubovi bi dali i puno vise da ima te momke. Jos jednom, Red Army ne odobrava ovo što se desilo, to je ispad pojedinca i mi se trebamo potruditi da do toga više ne dodje. I sa tim treba da stane sva daljna rasprava. A ne da pametujete, kako bi vi ispraznili tribinu i tako te sulude ideje. Živ ti meni i zdrav bio !

Avanti crveni !!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 21 avg 2013, 22:22

kroos je napisao/la:
Ne rise kimbo života ti. Ona tribina je srce i duša stadiona i kluba, a ti bi da isprazniš, pa da ostaje ona dedarska da čujes, kako se j.e.b.a.j.e majka našim igračima. I nemoj da vrijeđaš tu omladinu iza gola, pametniji su ti momci, nego što ti mislis. A ovo sto se nadje neki pa baci koju petardu, to naravno da osuđuju svi, pa i sam Red Army ali ne možeš da stavljaš sve u isti koš. Velež bez Red Army-a ne ide, upamti to !

Svoju inteligenciju dokazuju iz kola u kolo !! Svaki mjesec plata za dva dobra igraca. Ova prica se proteze evo dvije godine i uvjek isto. Jedno je ako se dolazi na tribinu zbog Veleza a drugo za svoj ceif. Onaj ko steti klubu nam ne treba pa da mi je rodjeni otac. Nista licno ...

Velika je razlika izmedju navijacke grupe ili bilo kog kolektiva sa kodovima ponasanja a drugo su nekontrolisane mase. Ako se o masi ovdje moze uopste govoriti.

Nisu samo tu petarde , pratis li koje nebuloze se izvaljuju po navijackim FB stranicama. Koji je to rijecnik , koje su to percepcije i vizije. Kako se blati ono sto je godinama gradjeno . Neka odgovornost i samokontrola mora da postoji. Nisu ta djeca "jer se radi najvise o djeci" perfektna i bezgrjsesna. Mora i mse na to ukazati. Evo koliko pratim Velez od rodjena a ima tu godina a ni na ovom forumu nikada nisam nesto ruzno napisao za RA (koliko me sjecanje sluzi) .. Prvi put ovako nesto pisem , jer je totalna glupost ovo sto se desava....

Mozes procitati a mozes ignorisati ... ja sam samo jedan navijac koji izrazava misljenje ..totalno beznacajan .. na kraju krajeva
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 avg 2013, 22:32

kroos je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Jos uvijek nisam za praznjenje tribine sada jer se tek pocelo sa ovim opominjanjem i treba ljudima dati vremena da se naviknu na "novi Velez". Ali ako se bude ovo nastavilo i bude se moralo birati izmedju praznjenja tribine i 20,000km kazne godisnje, uvijek cu podrzati praznjenje tribine jer VELEZ JE VECI OD SVAKOG POJEDINCA ILI GRUPE NA TRIBINI.

Moj druže Velež nije matematika, kako ga ti predstavljaš, Velež je ljubav !!
Prestanite više da k.e.nj.a.t.e. Navlačite ovakvim postovima samo gnjev momaka koji su svaku utakmicu iza gola, ili na gostovanju, oni to nisu zaslužili. Incidenata ima i na mnogo organizovanijim tribinama nego sto je ova naša, ispada ima. I DA ZNAŠ, AKO SE MORALO BIRATI IZMEĐU 20.000 KM I RED ARMY, JA PRVI CU BITI UZ RED ARMY. Jer neki klubovi bi dali i puno vise da ima te momke. Jos jednom, Red Army ne odobrava ovo što se desilo, to je ispad pojedinca i mi se trebamo potruditi da do toga više ne dodje. I sa tim treba da stane sva daljna rasprava. A ne da pametujete, kako bi vi ispraznili tribinu i tako te sulude ideje. Živ ti meni i zdrav bio !

Avanti crveni !!

Velez > Red Army, jer bez Veleza nema Red Army ali bez Red Army ce uvijek postojati Velez.
Velez je nastao 1922, a RA 1981, stoga uspjesno je postojao 59 godina bez RA, i siguran sam da bi bio sasvim OK sa i bez RA. Ja isto volim RA, i ko i svak ovdje - ali sve ima svoje granice. I moja granica je kad RA u ime navijanja unistava klub - tu se, barem sto se mene tice, prevrce list.

Taj mentalitet koji ti zastupas je jako opasan i skoro nas je doveo do gasenja 2 puta. Velez jeste ljubav - to je tacno - ali nije ljubav izbaciti 20,000 maraka klubu iz djepa.

Plus, kazes nije Velez matematika, ali bez matematike nema uspjesnog Veleza. A MATEMATIKA JE SVE. To sto plate ne kasne = matematika. To sto su igraci zadovoljni, jer plate ne kasne = matematika. To sto smo dobili licensu za Evropu 2 puta uzastopno je direktni rezultat matematike. To sto je dosao Maletic = matematika. To sto se ne prica o gasenju kluba, sto se grade kabine za radio press, sto se dug smanjuje na ispod 50,000KM = matematika.

Lijepo je navijati ali netreba Velezu ljubav koja kosta 20,000km - Velezu treba ljubav koja donosi 20,000km.
Ne treba Velezu balavurdija koja mu iz djepa izbaciva pare, Velezu trebaju ljudi koji pare donose, Niksic, i ostali.

Mi smo 2 godine placali donatorske karte da pomognemo klubu (a vecina nas je zivila van Mostara i nikad te karte nije iskoristila) - i to malo para sto se skupi - potrosi se na nekog balavca. Izbacit, jasta nego izbacit. I to zauvjek.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 21 avg 2013, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 21 avg 2013, 22:40

Ne pišem često na Veležovu temu , ili pišem uvijek o nekoj mentalnoj podršci. Ovaj put ću pisati o navijačima.

Sjećam se da sam kao dijete, još su bile one žute mate oko stadiona, drvene tribine, trčakarao pored ograde sa šalom Veleža, derao se "Vejež, Vejež" i da su tribine na navijanju bile ispunjene. Utakmica protiv Viteza na ulazu u Premijer Ligu je utakmica koju ću uvijek pamtiti, bila kiša, e sad ne mogu se sjetiti ali mislim da smo 3:1 dobili. Igrači obojili glave u crveno, ACA istrzao nekog frajera na lijevoj strani i zabio gol u rašlje.

Uglavnom , tada je postojao neki mentalitet među rajom. Svi su htjeli na utakmice, meni moj otac nije dao zbog nekog straha ali opet sam tim nekim kristalnim očima gledao prema toj tribini zanemarujući tekmu. Sve više sam se družio s tom nekom rajom, htio sam i ja biti iza gola, htio sam biti "mudonja" ali nije išlo, kočilo me nešto uvijek. I bilo je raje, tekma protiv Sarajeva, oko 300 ljudi iza gola, Željo se dočeka korteom prema stadionu, o derbiju gradskom da ne pričam.

Gdje je sve to nestalo?

Čuo sam da je "stari" RA ostavio Klub Navijača u dugovima nekim i to, ali zar nema te ljubavi pa da se protiv Olimpika skupi 400 ljudi iza gola, da se ore Vrapčići, da svi oni koji gledaju tekmu na TV da smanjuju zvuk jer je RA preglasan ? Ja sam sportista, bavim se rukometom, igram za Velež. Dolazili su momci na naše tekme, navijali, bodrili nas, bola srce mi ko hum a bude njih 15-20. A ne kad bi oko 300 - 400 ljudi iza gola pjevalo "Mostar u srcu , Velež do groba" . To je doživljaj, to je Mostar.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 21 avg 2013, 22:49

Jao kad ovaj MV podje kenjat preko Atlantskog oceana. Kakva bolan matematika i kakve tonske kabine. Pa jesi li ti vidio tu tonsku kabinu od 4 zavarene zeljezne stange sa limom na krovu. Daj covjece ti kad podjes pisat nebuloze skoci mi tlak milion. RA je isto kao Velez,RA je zivot,RA je stil zivota,RA je svaki sokak i ulica naseg grada i ti bi radi 2 milje maraka posrao se na sve to. Evropa bez RA nam ne treba,mozda vama dijasporcima koji prate Velez uz kokice ali nama koji smo tu i pratimo ga uz nokte ne. Cuj praznit najstariju tribinu u drzavi :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 avg 2013, 22:52

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Jao kad ovaj MV podje kenjat preko Atlantskog oceana. Kakva bolan matematika i kakve tonske kabine. Pa jesi li ti vidio tu tonsku kabinu od 4 zavarene zeljezne stange sa limom na krovu. Daj covjece ti kad podjes pisat nebuloze skoci mi tlak milion. RA je isto kao Velez,RA je zivot,RA je stil zivota,RA je svaki sokak i ulica naseg grada i ti bi radi 2 milje maraka posrao se na sve to. Evropa bez RA nam ne treba,mozda vama dijasporcima koji prate Velez uz kokice ali nama koji smo tu i pratimo ga uz nokte ne. Cuj praznit najstariju tribinu u drzavi :lol: :lol:
Pastrmko, haj ti u Neretvu zivota ti - i ne izlazi iz nje.
Tvoji komentari su van svake pameti. Ti si ili lud il ti noge smrde.
Ako ti hoces da kazes da je RA jednak Velezu - onda idi gledaj RA, nemoj ni pratit Velez.

RA nije nikad bio, niti ce ikad biti, ni priblizno jednak klubu radi kojeg i postoji, a RA postoji samo da bi podrzavao Velez. To sto postoji nova struja u zadnjih 10 godina koja od tog svega zeli napraviti nesto drugo - vodi ti njih kuci. A Veleza se okani.

Nije Velez tvoja babovina (a niti njihova) da ti opravdavas kad neko 20,000KM izbaci klubu iz djepa.
Kao sto rekoh - eno ti Zrinjskog preko puta, pa njih voli tako ko sto volis Veleza.

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 21 avg 2013, 22:56

MV ti možeš izbacivati samo iz svoje kuće, i to ako ti dozvole. Dodji ti na tribinu pa izbaci nekoga ako si mudonja. Koliko god pokušavam da ti objasnim da RED ARMY ne podržava ovo, ti se pravih mahnit i ideš glavom kroz zid. Ko će bola ozbaciti Red Army, šta je s tobom. Druže nestalo je ono Hercegovačko i Mostarsko u tebi, valjda te amerika uzela pod svoje, ni ti ni niko nece Red Army izbaciti, jer niko klub ne voli više od tih momaka.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 21 avg 2013, 22:57

Ne podrzavam pirotehniku jer smo je mi medju prvim isfurali prije 25-30 godina. To je za ove mlade skupine koje su nastale prije nekoliko godina ali kad mi neko dirne RA i Lezve poludim. Zato okanite se tih prica o nekim praznjenjima. Koliko nas djavola ima to je kikiriki
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 21 avg 2013, 23:03

kroos je napisao/la:ni ti ni niko nece Red Army izbaciti, jer niko klub ne voli više od tih momaka.

Tu priču možeš prodavati nekom klincu koji je jučer počeo gledati VELEŽA, ali mani nas toga Tita ti...

Ima tu, (kao i na ostalim tribinama drugih klubova) mnogo dublje priče nego što je to samo stvar pojedinaca.
Pa ti momci sve manje pjevaju o Veležu. (ONO U ŠIROKOM JE BILO NAVIJANJE) jer je tamo bilo i starije raje i to se odmah primjetilo po izboru pjesama.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 21 avg 2013, 23:04

kimbo je napisao/la:
kroos je napisao/la:

Svoju inteligenciju dokazuju iz kola u kolo !! Svaki mjesec plata za dva dobra igraca. Ova prica se proteze evo dvije godine i uvjek isto. Jedno je ako se dolazi na tribinu zbog Veleza a drugo za svoj ceif. Onaj ko steti klubu nam ne treba pa da mi je rodjeni otac. Nista licno ...

Velika je razlika izmedju navijacke grupe ili bilo kog kolektiva sa kodovima ponasanja a drugo su nekontrolisane mase. Ako se o masi ovdje moze uopste govoriti.

Nisu samo tu petarde , pratis li koje nebuloze se izvaljuju po navijackim FB stranicama. Koji je to rijecnik , koje su to percepcije i vizije. Kako se blati ono sto je godinama gradjeno . Neka odgovornost i samokontrola mora da postoji. Nisu ta djeca "jer se radi najvise o djeci" perfektna i bezgrjsesna. Mora i mse na to ukazati. Evo koliko pratim Velez od rodjena a ima tu godina a ni na ovom forumu nikada nisam nesto ruzno napisao za RA (koliko me sjecanje sluzi) .. Prvi put ovako nesto pisem , jer je totalna glupost ovo sto se desava....

Mozes procitati a mozes ignorisati ... ja sam samo jedan navijac koji izrazava misljenje ..totalno beznacajan .. na kraju krajeva

Ali ja hoću da ti kažem i tebi i svakome, da navijačka grupa Red Army ne stoji iza ovoga, znači kao grupa. Na pojedince je teško imati uticaja. Valjda nam je to donijela ta demokratija, gdje ja ne mogu nekog izudarati i reći mu ne psuj to i ne bacaj petardu, valjda me razumiješ. A o ovome sto kažeš o kodeksu ponašanja i navijanja, tribina iza gola je mila majka šta se sve čuje sa centralne, vjerujem da si redovan na tekmama pa znaš o čemu ti govorim. Tako da to ne stoji. Nikog ne branim lično, ali znam stavove Red Army-a i znam da griješite sa ovim ispadima o njima tipa " da se tribina isprazni ". Ne može druže moj Mostarski ni tako.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 avg 2013, 23:04

Kroos, ne znas me i komentarises nesto sto neznas.

Uostalom, ja nisam ni rekao da podrzavam izbacivanje RA sa tribine - cak sta vise procitaj prvi komentar na ovo i u prvoj recenici sam to rekao - ali nemogu uzet za ozbiljno izjavu da je RA jednaka Velezu - jer nije, i nije nikad ni bila. Bez Velez je postojao prije RA i nema razloga mislit da bi se raspao bez RA.

Ono sto sam rekao je da neko ko uporno Velezu izbaciva pare iz djepa nije tu da podrzava klub, nego da ga unistava. I to nije ljubav, to je mrznja prema Velezu. Prije 20 godina kad se to furalo - Velez nije trpio posljedice, a danas ih trpi, i to velike. I svak ko voli Velez mora biti protiv ukopavanja kluba u minus.

Prosle godine je ovo sranje kostalo klub 20,000km, pretprosle 15,000. Godinu prije te opet 15-20... i tako u nedogled. U zadnjih 5 godina je Velez mogao isplatiti svoj dug da nije bilo toga - ali ovdje se ocigledno neki ljudi prave malo coravi kod ociju.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 21 avg 2013, 23:05

POmalo parodicna rasparava u vezi RA. Ko je RA dodje kao sahbaz. Jel RA ono malo formalnih clanova jel 20 - 30 koliko je .. Jel RA svak ko dodje na tribinu iza gola .. kto je to sto je to .. ovo pomalo ironicno pisem jer mi je fakat smijesno kako pojedinci zapjene ...

Bilo je raznih RA zadnjih godina i ne moze se sve opravdati ono srce , emocije. ..krale su se pare , branile su se lopovske struje , podrzavali alkoholizirani igraci . ... itd ...

@kroos druze
Ako cjela tribina pjeva nacionalisticke pjesme (sto se sada kaznjava ) tko stoji iza toga majke ti ?

Ako pojedinac steti klubu izbaciti ga sa stadiona ... jednostavno .. da ne kazem RA nego oni koji organizuju tribinu iza gola imaju odgovornost da to saulisu napokon.. nema ih 5 000 jbga nego 50-ak

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 avg 2013, 23:08

Vi svi koji pišete o pražnjenju, trebate malo da se preispitate, i da malo preformulišete svoje postove.
Ako individua baci petardu, to nije greška i ne treba da se svali na cijelu navijačku skupinu. Za odstranjivanje individue koja remeti red i mir, koja izbija iz džepa Veležu novce krvavo zarađene postoje isprobane i efikasne metode koje klubovi širom Evrope, ali i svijeta koriste.

Jednostavno pratiti kretanje i sankcionisati doživotnom zabranom ulaska, i to je to. Niti jedan od momaka na tribini ne želi zlo Veležu, samo je problem što su oni rođeni u pogrešno vrijeme, ako mogu tako da se izrazim.Znači, ne treba greške prebacivati na kolektiv, nego se pozabavit' individuama.

Neki dan je @pastrmka postao o članarini u RA, 10KM, mislim da je to sitnica, pomaže se grupi, jača se organizacija, i imati ćeš " sutra " momke koji će uz svoj ogroman doprinos grlima i dlanovima za Velež do pobjede, paziti na ponašanje pojedinaca koji su dio te grupe, i sve će biti na jednom višem nivou. Svi oni shvataju pametnu riječ, i oni koji su tu iz ljubavi, neće raditi u štetu kluba, to je sigurno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.