RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 21 avg 2013, 23:08

MV gdje ces mene slat na utakmice ovog kvazikluba. Mene koji sam bodrio Velez od Edinburga Siona Dortmunda i skoro svih juginih stadiona. Mene koji imam 2 godine robije radi Veleza.Mene kojem je Velez prvo na pameti kad se probudim. Meni kojem jeljubav prema Velezu ista kao prema svoja dva sina. Stidi se i gledaj Velez preko streama a ja cu opet glavu u torbu za njega kao svih svojih 47 godina i daj bolan dosadan si. Pa ti covjece ne razlikujes Anija Hebibovica i Dinu Hajdarevica jer si se neki dan izofirao do bola i ti si nam nasao solit pamet. Nego u nedelju u KFC po piletinu i uz kompjuter
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 avg 2013, 23:09

kroos je napisao/la:
Ali ja hoću da ti kažem i tebi i svakome, da navijačka grupa Red Army ne stoji iza ovoga, znači kao grupa. Na pojedince je teško imati uticaja. Valjda nam je to donijela ta demokratija, gdje ja ne mogu nekog izudarati i reći mu ne psuj to i ne bacaj petardu, valjda me razumiješ. A o ovome sto kažeš o kodeksu ponašanja i navijanja, tribina iza gola je mila majka šta se sve čuje sa centralne, vjerujem da si redovan na tekmama pa znaš o čemu ti govorim. Tako da to ne stoji. Nikog ne branim lično, ali znam stavove Red Army-a i znam da griješite sa ovim ispadima o njima tipa " da se tribina isprazni ". Ne može druže moj Mostarski ni tako.
Kroos,

Drago mi je da RA ne stoji iza ovoga.
Na dedarskoj znam sta se desava - jos gore - u pravu si.

Ali ja nisam ni zastupao da se tribina isprazni - procitaj post iznad - nego sam rekao da se Velezu isplati i ispraznit 1/3 gledaoca na svakoj utakmici nego placat 20,000km godisnje - cisto sa stanovista koristi od ulaznica. Jer klub mora zivit od necega, nemoze se od have.

Ona "yhebo pare sad, igrajte za nas, pa da pjevamo Naprijed Rodjeni" - to je palilo onda, ali nemoze vise. Nije to sto ja hocu - to je realnost. Meni je zao sto to nekima smeta ali je tako.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 21 avg 2013, 23:11

Kakve starije raje Tito? Haj necemo se preseravati, nisam vidio ni tebe, ni mostarca velezovca ni nikoga sto bi praznili. Od te starije raje su bili oni koji su bili i prije deset godina i koji ce biti za deset, ako zdravlje posluzi, i svi su uredno sjedili na vrhu tribine i pratili Velez, jer to su ljudi koji Velez vec godinama prate sa dedare, odradili su svoj staz na stajanju i iza gola.

Protiv Leotara sam spletom nekih nesretnih i tuznih okolnosti gledao utakmicu sa dedarske tribine i kako se psuje raji iza gola, dakle i meni samom, nisam sebi mogao doci. Mi smo vnago velika, i svi mo generali poslije bitke.

Dakle Tito majstore, znas me znam te, bujrum u nedjelju iza gola. Medo i ti isto ako si unutar granica BiH trenutno. I tvoja raja sva. Nemojmo se bola srati po raji, svi smo bili mala raja, svi smo imali bubice. Ja garantujem zivotom da ovi momci i krv pisaju za klub i klub navijaca..dosta vas je bola vise..

Nadam se da ce Target naletiti i pobrisati ovo sve oko navijaca. Vidis da smo vnago, sami sebi ne valjamo i dusmani smo najveci jedni drugima..

P.S. kakve nacionalisticke pjesme se pjevaju?
Support Velez, It's logical! ★

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 avg 2013, 23:13

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:MV gdje ces mene slat na utakmice ovog kvazikluba. Mene koji sam bodrio Velez od Edinburga Siona Dortmunda i skoro svih juginih stadiona. Mene koji imam 2 godine robije radi Veleza.Mene kojem je Velez prvo na pameti kad se probudim. Meni kojem jeljubav prema Velezu ista kao prema svoja dva sina. Stidi se i gledaj Velez preko streama a ja cu opet glavu u torbu za njega kao svih svojih 47 godina i daj bolan dosadan si. Pa ti covjece ne razlikujes Anija Hebibovica i Dinu Hajdarevica jer si se neki dan izofirao do bola i ti si nam nasao solit pamet. Nego u nedelju u KFC po piletinu i uz kompjuter
Opet mi suplje prodajes i uvalis podyhebavanje tu i tamo.

Pa evo da ti kazem otvoreno - ne supljiraj - ne postoji konvikcija na kojoj stoji "osudjen na 2 godine radi FK Velez". To ne postoji i to se nije desilo. Jedino sto postoji je "osudjen na 2 godine radi ovog ili onog djela"...

A tebe Velez nije gonio da krsis zakon - to si radio jer si to htjeo. I nisi radi Veleza nego radi sebe. I sta sad? Ti volis Velez vise nego ja, jer si bio u zatvoru?

Haj svega ti, nemoj molim te vise. Nemoj dina ti.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 21 avg 2013, 23:15

Izvinjavam se moderatorima na postu koji su ukinuli sto sam u par redova pokusao da navedem par argumenata na kulturran nacin. NIsam imao pojma da i to spada u krsenje pravila.

Svaka cast !!

ps.

Nemojte covjeka MV nije spominjao praznjenje. Ja sam pausalno to rekao i dalje mislim da je bolje da je na kraju krajeva prazna nego nekontrolisana . A ionako je skoro prazna. A pojedinci su odma zapjenili.
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 21 avg 2013, 23:18, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 avg 2013, 23:16

Mont0 je napisao/la:Kakve starije raje Tito? Haj necemo se preseravati, nisam vidio ni tebe, ni mostarca velezovca ni nikoga sto bi praznili. Od te starije raje su bili oni koji su bili i prije deset godina i koji ce biti za deset, ako zdravlje posluzi, i svi su uredno sjedili na vrhu tribine i pratili Velez, jer to su ljudi koji Velez vec godinama prate sa dedare, odradili su svoj staz na stajanju i iza gola.

Protiv Leotara sam spletom nekih nesretnih i tuznih okolnosti gledao utakmicu sa dedarske tribine i kako se psuje raji iza gola, dakle i meni samom, nisam sebi mogao doci. Mi smo vnago velika, i svi mo generali poslije bitke.

Dakle Tito majstore, znas me znam te, bujrum u nedjelju iza gola. Medo i ti isto ako si unutar granica BiH trenutno. I tvoja raja sva. Nemojmo se bola srati po raji, svi smo bili mala raja, svi smo imali bubice. Ja garantujem zivotom da ovi momci i krv pisaju za klub i klub navijaca..dosta vas je bola vise..

Nadam se da ce Target naletiti i pobrisati ovo sve oko navijaca. Vidis da smo vnago, sami sebi ne valjamo i dusmani smo najveci jedni drugima..

P.S. kakve nacionalisticke pjesme se pjevaju?
Po peti put Monto - nisam ni rekao da bi praznio tribinu RA. Nemoj da se ponavljam.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 21 avg 2013, 23:19

Ja sam svake subote/nedjelje u Vrapcici areni, a hvala Bogu i na gostovanjima kada se financijski moze, a to sto vise nisam sudionik tribine iza gola je moja licna stvar. Moje prisustvo kao pojedinca sigurno nece promijeniti mozdani sklop nekog klinca koji svrsava na bacanje baklji ili petardi koje stete iskljucivo njegovoj "ljubavi". Tu vec mozemo pricati o kucnom odgoju, danasnjem drustvu u globalu i sl. Neka mi neko objasni, zasto onaj iza gola vise voli Velez od mene koji ga pratim sa druge tribine ? Mozda sam dobro, dobro gloop pa mi ta "cinjenica" nikako ne ide u vugla.
P.S sva sreca za nova postrozenija pravila i kazne jer bi i dalje slusali neke glupe isfurane pjesmice na nasoj tribini. Doduse u mnogo manjim okvirima nego na drugim tribinama sirom drzave... To znamo i ja i ti @monto druze.
Zadnja izmjena: Titova-Juga, dana/u 21 avg 2013, 23:21, ukupno mijenjano 1 put.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 21 avg 2013, 23:20

MV nisi shvati poentu. Poenta je bila da toliko volim Velez da sam halalio 2 godine zivota radi njega. Mogao sam guzit picku tu nedelju na parkingu BB u autu kao drugi ali ne jer sam otisao u Zg protiv Dinama gdje se desilo sta se desilo. Zizu najbolje objasnio. To je stvar nekog nadrogiranog individualca i citava grupa nema veze s tim. Vecina medju kojom sam i ja to osudjuje,ali praznit tribinu- to me nazivciralo
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 21 avg 2013, 23:26

Stiče se dojam da pričate o tzv. ultrasima ili lešinarima...kako ga nakenjašte.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 21 avg 2013, 23:26

Hajmo onda svi na centralnu tribinu, pa da svi budemo fini i uzorni gradjani kao vi, koji jebu nasim igracima majke, sestre itd. Gdje gostujuci igrac ne moze aut da izvede od pljuvanja itd.
Jer vidim da pojedinci, ne mogu da shvate da oni momci iza gola nisu stoke kako ih predstavljate.

I da zašto se uprava nije oglasila, u vezi toga sto je Sarajevo za isti prekršaj dobilo 500 km manju kaznu od nas, a gdje bila i bakljada i petarde jedno 3 puta vise nego na nasoj utakmici.
i tito je volio velež :D

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 avg 2013, 23:27

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:MV nisi shvati poentu. Poenta je bila da toliko volim Velez da sam halalio 2 godine zivota radi njega. Mogao sam guzit picku tu nedelju na parkingu BB u autu kao drugi ali ne jer sam otisao u Zg protiv Dinama gdje se desilo sta se desilo. Zizu najbolje objasnio. To je stvar nekog nadrogiranog individualca i citava grupa nema veze s tim. Vecina medju kojom sam i ja to osudjuje,ali praznit tribinu- to me nazivciralo
Opet ti govorim, ako pazljivo pogledas moj post, ja nisam ni rekao da zelim da se RA tribina prazni, nego sam rekao da, s obzirom da je Velezu isto platit 20,000km kaznu ili ispraznit 1/3 ljudi na svakoj domacoj utakmici (jer 20,000km = 1/3 prihoda od karata tokom sezone).

Nisam rekao da Velez treba ispraznit tribinu niti da bi ja to zelio, ali jesam rekao da je Velez veci od svakoga na tribini, svakog individualca ili grupe, i to je istina. Velez je ovdje najvazniji.

A zasto bi ja htio da se tribina prazni? To nema nikakvog smisla.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 21 avg 2013, 23:30

kroos je napisao/la:Hajmo onda svi na centralnu tribinu, pa da svi budemo fini i uzorni gradjani kao vi, koji jebu nasim igracima majke, sestre itd. Gdje gostujuci igrac ne moze aut da izvede od pljuvanja itd.
Jer vidim da pojedinci, ne mogu da shvate da oni momci iza gola nisu stoke kako ih predstavljate.

I da zašto se uprava nije oglasila, u vezi toga sto je Sarajevo za isti prekršaj dobilo 500 km manju kaznu od nas, a gdje bila i bakljada i petarde jedno 3 puta vise nego na nasoj utakmici.

I one na drugoj tribini treba također adekvatno kažnjavati.
Niko (barem ovdje) nije javno podržao nikakva pljuvanja i sl. seljačke gestikulacije stoga ne znam zašto to spominješ.
To za Sarajevo se slažem i na našim je ljudima u klubu da podnesu žalbu !

NIKO NIJE NITI SMIJE BITI VEĆI OD KLUBA :!:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 21 avg 2013, 23:33

Dobro neko napisa,nabolje da postanemo kao Olimpic.Nedjeljnja zabava za penziće i one koji ne znaju gdje bi.
Već se pisalo,za svaku je osudu taj incident,bilo-prošlo.
Ne želim ni pomisliti kakvu bi paljbu ti momci doživjeli da uništavaju grad,prevrću kontejnere i razbijaju izloge kao one tamo sirovine,da kačimo nacističke zastave ili da sa kalašnjikovima dočekujemo suparničke navijače.Desi se u utakmicama viskokog naboja neko neprimjereno skandiranje,desi se poneka petarda ili baklja,ali za razliku od ovih novopečenih skupina,ne potrošimo 90% svog navijanja protiv protivnika,protiv države,već naprotiv.
Ovo jeste bio glup način za pražnjenje klupske blagajne ali za ovako oštre osude sigurno nije.Kritika da,kenjanje ne.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 21 avg 2013, 23:39

titova bilo je tu komentara, sad ne znam od koga da je to " neizivljena i neinteligentna omladina " zato ovo spominjem.
i tito je volio velež :D

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 21 avg 2013, 23:46

Neko spomenu karte. Da se bar proda onoliko karata koliko dođe ljudi. Već ima slučajeva čovjek kupi jednu kartu i onda uđu još petorica sa njim.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 22 avg 2013, 02:17

Našli ovi u Savezu kulturan način da pune kasu i svoje džepove. Smiješno je šta se sada sve kažnjava. Bilo je slučajeva da se pretjera, ne pravdam to, ali ovo postaje bezobrazluk. Još samo fali da kažnjavaju zbog dobacivanja sa tribina a niko da kazni igrače koji se hvataju za damu, pakšu i provociraju publiku.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 22 avg 2013, 12:30

Zajedničkim snagama protiv pojedinaca koji nanose štetu klubu

Disciplinska komisija FS BiH izrekla je Veležu kaznu od 1.500 KM, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici sa Leotarom u trećem kolu.
Zajedničkim snagama protiv pojedinaca koji nanose štetu klubu
Iz Veleža je, tim povodom, upućen apel i poziv navijačima da se zajedničkim snagama odupru ispadima neodgovornih pojedinica koji, da li iz nekog svog hira ili namjerno, prave štetu klubu.
U komentaru, objavljenom na zvaničnom sajtu kluba, podsjeća se da su propisi FS BiH, a koji su dobijeni od UEFA, jasni i kažu da će se bilo kakva upotreba pirotehničkih sredstava (petarde, baklje, dimne bombe, ubacivanje predmeta u teren, vrijeđanje na nacionalnoj osnovi...) unutar stadiona, bez obzira da li je riječ o terenu ili tribinama, najstrožije sankcionisati.
„Prava je šteta da u jednoj utakmici koja je, zahvaljujući efikasnoj igri naših fudbalera bila riješena rezultatske neizvjesnosti, naš klub dobije kaznu koja je veoma visoka, ako se uzmu u obzir ekonomske okolnosti u gradu i BiH. Prihod od utakmice po osnovu ulaznica na taj način je potpuno anuliran, te se postavlja pitanje da li su ne odgovorni pojedinci veći i od kluba i od svih navijača koji dođu na utakmicu da bodre i pomognu svoj klub.
Start Veleža u ovoj sezoni najavljuje uzbudljivu i nadamo se uspješnu sezonu i ovakve kazne samo 'potkopavaju' naše mogućnosti. Fudbalski klub Velež primoran je da pokrene odgovarajuće zakonske mogućnosti od pokretanja prekršajnih i krivičnh prijava, kako bi se spriječilo ovakvo divljanje i rušenje kluba. Takođe, pozivamo sve naše navijače, koji dođu na utakmicu, da i sami ukažu neodgovornim pojedincima na štetnost njihovih dijela. Zar nam treba nekolicina ljudi upropastiti utakmicu i nanijeti štetu klubu? Petarde i ostala pirotehnika zabranjeni su od strane UEFA, a samim tim od FS BiH i ne smiju se koristiti na stadionima.
Podrška navijača u svim narednim utakmicama je potrebna, jer su klub i navijači uvijek bili jedno, ali ne smijemo dozvoliti da poslije svake utakmice plaćamo velike račune zbog nečega što nikako ne pomaže klubu i još manje je podrška igračima i trenerima. U prošloj sezoni, po osnovu kazni, je plaćeno preko 20.000 KM, što je iznos sa kojim bi se za bh fudbalske prilike moglo dovesti adekvatno pojačanje ukoliko se ukaže potreba. Međutim, bude li se ovakva praksa nastavila u ovoj sezoni, iluzorno je očekivati takvo što.
Još jednom, apelujemo da se prestane sa 'pružanjem podrške' klubu na način da se koristi pirotehnika ili eventualno vrijeđanje na bilo kakvoj pogrdnoj osnovi protivnika. Ime našeg kluba je mnogo ljepše za spominjati nego bilo čije drugo, a naši igrači uvijek su znali cijeniti takvu podršku“, navodi se u tekstu na zvaničnoj stranici FK Velež..

Smrt nacionalizmu !!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 22 avg 2013, 12:39

Predstavnik KN treba da bude i na tribini i u klubu i on je taj koji treba rjesavati problem u vezi pirotehnike. Neznam koja mu je funkcija u upravi-Da lijepi RA naljepnice po stolicama u klubu
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2013, 12:57

Kako je u državi uopšteno, tako je i u sportu. Zašto raditi posao za koji si zadužen / plaćen ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 22 avg 2013, 13:07

zizu1991 je napisao/la:Kako je u državi uopšteno, tako je i u sportu. Zašto raditi posao za koji si zadužen / plaćen ?
Moj zizu znao sam ja odmah da je taj momak tu postavljen eto samo da bi primao platu i da bi se lafo pricalo kao i navijaci ce imati predstavnika u klubu. Za sta?? Da donaciju Crvene noci iz St Luisa ili Osla prebaci na racun kluba :?: Mjesto kojeg se prihvatio je odgovorno jer on treba da bude karika izmedju KN i Veleza i ovi problemi su najvise na njegovim ledjima
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.