FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

arhimed89
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la arhimed89 » 22 avg 2013, 15:24

Ja stvarno ne razumijem svijest pojedinih ljudi.Sloboda godinama na izdisaju,smijenjivali se i kurta i murta na kormilu i na kraju su spali na drugu ligu i eventualni bankrot.Na svu tu zalost i tugu,ni odakle se pojavi covjek kakav se pojavi jednom u sto godina koji odluci investirati svoje pare i spasavati klub koji je vec jednom nogom bio u tabutu i takvom covjeku pojedinci nastoje praviti smicalice i na svaki moguci nacin ga otjerati.
Pa jel moguce da rodjeni Tuzlak il uopste neki navijac Slobode sa kantona moze biti takav ljudski otpad.Zar neko moze biti toliko zlonamjeran ako je posten covjek dosao na celo i hoce da proba da vrati cast Tuzli vracajuci Slobodu u visi rang.Ako su vec toliko zlonamjerni pojedinci iz vlasti i iz nekih svojih usranih principa ne zele da ulazu u Slobodu,zasto onda miniraju covjeka koji je dosao,ulozio svoje pare i dobrim igrama Slobode bi profitirali i ti supci na vlasti iako su digli ruke od kluba.Od ulaganja ovog covjeka u Slobodu ce profitirati cijeli grad i kanton,a marke nece uloziti i opet neki ne mogu gledati da klub stane na noge.
Stvarno mi nisu jasni pojedinci,i ovo pljuvanje po tuzlanskim portalima.Stvarno je uzivanje uci na temu Slobode i procitati vijesti za semafor,imena na dresovima,autobus,visoku pobjedu protiv Troglava i vijest o otpisu dugova. Ovo su stvari koje su najbolja reklama za Slobodu i ako bogda uz dobre rezultate ce Sloboda na celu sa Azmirom dokazati svu licemjernost tuzlanskih medija koji ce izgubiti sav moguci kredibilitet medju simpatizerima i navijacima Slobode.
Koliko god ljutilo navijace ova nepravda koju sprovode neki putem svojih medija,ovo treba gledati kao jedan veliki ispit za sve stanovnike Tuzle i okoline.U ovim trenutcima kad je Slobodi najteze bilo jasno su dali do znanja sta pojedini zele klubu i u narednom periodu kad Sloboda ponovo zablista,takvim treba zatvoriti vrata za sva vremena.
Nekad teska vremena i patnja natjeraju ljude da pokazu pravo lice,a za sve ove godine mnogi tuzlaci su pokazali svoje i za njih nece biti mjesta jednog dana kad Sloboda bude u vrhu.

Ja nisam neki vatreni navijac Slobode da sad lafinjam da bi poginuo za klub,da putujem po gostovanjima stotinama kilometara i slicne stvari koje rade najodani navijaci,ali mi je Sloboda drag klub jer je sa mog kantona i najjace ime ove regije pa cu u narednih nekoliko utakmica sa svojim prijateljima doci na utakmice na Tusnju i na taj nacin pomoci klubu.Takodje planiram i da se uclanim u udruzenje prijatelja Slobode jer je svaka pomoc klubu jako bitna.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

BatvaUltras
Kontakt:

Post Postao/la BatvaUltras » 22 avg 2013, 15:46

hajmo se okaniti lafine, kupiti pretplatne karte i dresove i konkretno pomoci slobodi... pisanjem sigurno joj ne pomažemo, samo živa lova

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 avg 2013, 15:58

a druze prvo dobar dio tih ljudi nisu ni tuzlaci(ali to je najmanje bitno), drugo nikad nisu ni bili navijaci Slobode nego su Slobodu gledali kao preduzece kao Ditu, Aidu, HAK koje treba opeljusit do zadnje marke, pokrast i zatvorit...i to su godinama i radili..

sad im smeta ovaj lik jer im je zabranio da pridju Slobodi..radi se o ljudima koji su se smijali igracima kad ih istjeruju sa rucka po restoranima u gradu(a bili su zvanicnici kluba), o ljudima koji godinama nisu donijeli marke u klub a uzimali su sebi platu od po 2000 mjesecno dok igraci nisu imali nista , uzimali ajfone iz poste na racun Slobode pa dijelili i prodavali itd itd...onda sirok je tu spektar ljudi kojima NE TREBA jaka Sloboda.

Miniraju ga menadzeri koji vise nece moc vodit djecu iz Slobode i prodavat ih kako hoce(Husaric, Sabovic), miniraju iz kantonalnih i visih saveza jer svima odgovara raspala Sloboda, svako ima svoj neki privatni mali klubcic odakle za DZABA dovodi djecu iz Slobode i dobija gotove igrace jer skola FK Slobode je nepresusni izvor talenata i kad bi ta djeca igrala u Slobodi odakle njima igraci...jednostavno Sloboda je pastorak kojeg je svako iskoristavao maksimalno i od cijeg propadanja citav kanton pa i sire ima koristi a cija snaga znaci njihovu propast- to u sportskom smislu...

sad se vracamo na financijski smisao miniranja, ljudi hoce pod svaku cijenu da se vrate kradji svojih 7000 mjesecno od opstine i isto toliko najmanje od clanarina. Imali su godinama, decenijama stabilna primanja od po par hiljada na racun Slobode, sad toga nema i oni su spremni svim silama da brane svoju zlatnu koku, nista nisu radili sjedili po kafanama na racun Slobode a pare kapale i sad odjednom to stalo..to je profil ljudi koji bi i mater prodali za 1000 maraka(i manje) i od njih nista ne treba da te cudi kako su takvi...vecina su duzni i mimo Slobode i bogu i narodu.

a nasi novinari i portali, ako se u BIH vise od 10 ljudi moze i nazvati novinarom, su u takvoj situaciji da ce za 50-100 maraka pisati clanak i da je zemlja ravna ako treba. Jednostavno principa vise nema, samo je bitno zaradit nekih 600-700-800 maraka mjesecno pa pljuj koga bilo samo ako se plati. Kazem evo hajmo mi skupit 200 maraka i sutra ce bit clanak za Azmira na tim istim portalima. Takvi ljudi, takav vakat za pare sve..Ali imaju poguban uticaj, jer ljudi sad tesko vjeruju u nesto dobro nakon godina sranja u Slobodi sad je svima lakse povjerovati da je i dalje isto nego da se nesto mijenja...

zato je sve na nama, eto tako ko sto ti kazes doc na tekmu sa prijateljima, pogledat. To je jedini nacin da svako od nas prica pozitivno o Slobodi ljudima koji nisu na internetu ili koji su pod uticajem propagande, dovlaci ih na utakmicu . Ko jednom dodje vidjet ce da je drugaciji i ambijent sad na tribinama i da je sve drugacije ali tesko je ljude dovuc nakon svega, zato je sve na nama

@batvaultras moze se pomoc i ako utices na jos 2, 3, 5 ljudi da dodju na tekmu i plate kartu. Ima masa ljudi koje ne citaju portale , koji NE ZNAJU o pozitivnim stvarima u Slobodi a dosli bi medjutim propaganda ubi..ja sam licno prije tekme pricao sa par ljudi koji kazu "joj nismo mi znali da je to tak osad, da imaju plate, imaju bus, pripreme, ajd docu cu i ja mozda" i od njih 4 koji rekose mozda ce doc ja vidio 2 kako ulaze na tekmu sa kartama u rukama. Nas 200-300 koliko ko ima cemo kupit i sezonske, platit i karte djeci iz komsiluka, kupit dres ili majicu sta ko ima, al ne moze nas 200-300 nista neg svako od nas mora dovuc jos bar 4-5 ljudi tokom sezone da i oni kupe karte, kupe majicu koje usput receno su ko halva isle zadnju tekmu...ljudi ce dat pare za Slobodu ali samo ako imaju za sta , ako ih se uvjeri da imaju cemu dat pare, a ovo sto mediji pisu nam ne pomaze zato jest bitno i pisanje i pozivanje na svaki nacin
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 22 avg 2013, 16:03

Bolje bi bilo kad bi se ljudi više zainteresovali da dolaze na utakmice, tu su veće pare i od dresova i članskih i slično.
Mislim, nije ta igra tako loša na terenu, kao što neki smatraju, bude tu i golova, ima se šta vidjeti u svakom slučaju.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 22 avg 2013, 16:07

nije da se hvalimo, ali igrači kojeg kluba još imaju ovakav tretman? nek' crknu dušmani :lol:

http://fksloboda.ba/vijesti/275-sastana ... -iz-kaknja
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 22 avg 2013, 16:22

Dobro je, ovo su sitnice al one koje znače, odlazak na bazen nije skup a em se isplati za kondiciju, em se psihički opuste, dobro se radi I´m happy :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 22 avg 2013, 16:32

Ma hladan znoj oblije dušmane svakog dana, sviju mi ! :mrgreen:

Ajmo ljudi da se ispoštuje Kakanj. Nadam se da će nas bit respektabilna brojka :)
075

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 22 avg 2013, 16:36

News are coming,
faking splendid 8-)

Znate da se ja ne javljam bezez 8-)
tuzlanska Sloboda

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 22 avg 2013, 16:39

Mogli bi uskoro dusmani dobit zavrsni udarac, ako bude tacna info koju sam nacuo, bit ce ludilo 8-)

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 22 avg 2013, 16:44

TRUST je napisao/la:Mogli bi uskoro dusmani dobit zavrsni udarac, ako bude tacna info koju sam nacuo, bit ce ludilo 8-)
De u pp druze :D da i ja cujem
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 22 avg 2013, 16:49

Nije provjereno i ja sam cuo prisluskivajuci na izlazu neke momke kad se islo sa Tusnja,protiv Troglava, djelovali su mi ushiceno, nebi da kasnije bude da sam sirio gluposti i da se dzaba provaljujem. Previse je dobro cak koliko sam im prisao da cujem razgovor, mogli su momci svasta pomislit da im se uvaljujem nedaj Boze :D

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 22 avg 2013, 17:04

zlajci je napisao/la:News are coming,
faking splendid 8-)

Ja već svršio :mrgreen:
Pobjeda je bolja od orgazma!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 avg 2013, 17:18

de ne budite sebicni :D ja jadan satra se lobiram danas od cojka do cojka, dajte mi jos argumenata :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 22 avg 2013, 17:27

Dušmani na aparatima :mrgreen: .

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 22 avg 2013, 17:29

A šta mislite tek šta će imati u Premijeri he,he,heeeeeee.Predsjedniče Azmire KRAAAAAAAAALJUUUU .Živio nam još 1000 godina .

BatvaUltras
Kontakt:

Post Postao/la BatvaUltras » 22 avg 2013, 17:32

i ja sam vidio azmira kada da je novine sanelu ko zna šta je napisano u njima :-)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 avg 2013, 17:35

JTS je napisao/la:nije da se hvalimo, ali igrači kojeg kluba još imaju ovakav tretman? nek' crknu dušmani :lol:

http://fksloboda.ba/vijesti/275-sastana ... -iz-kaknja
kao da ligu prvaka igramo ocami sta im je covjek ozbebjedio sve .. svaka u cast neka je ziv i zdrav ... a ovi dusmani neka crknu iz naseg grada koji vise nemaju mjesta u Slobodi
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 22 avg 2013, 17:37

Stvarno svaka cast upravi, osiguravaju odlicne uslove igracima tako da ima sve sto im treba da pobjedjuju i vrate nas tamo gdje pripadamo. Ja licno mislim da ekipa ima dovoljan kvalitet za PL. Na zimu ce se vidjet gdje skripi najvise i sigurno ce pasti koje pojacanje :) .

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 avg 2013, 17:37

zlajci je napisao/la:News are coming,
faking splendid 8-)

brate ti znas da ja tebi sve vjerujem i znam d aje to pouzdano , pa kad bi poceo izvrat ko i Rahmanovic , tako da te drzim za rijec :)..
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 avg 2013, 17:46

Sve ide u zacrtanom pravcu. Budite sigurni, i iznad ocekivanja.
A znamo i ko su oni sto pi.z.de na ucinjeno i ono sto ce se uciniti. Jos neke treba maci od kluba!
Sve u svemu oni sto vole Slobodu mogu biti zadovoljni, a oni koji je ne vole neka pricaju sta hoce. Mi idemo krupnim koracima.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.