Igre - Kako, gdje, šta...?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Igre - Kako, gdje, šta...?
@ revan - Je li to iz K.O.T.O.R. - a nick? 
"Give me what I want and I'll go away"
"See you in another life, brother."
Real Madrid
Real Madrid
Ma može. Princ konsort mi je katolik, tako da jednom odlukom mogu preći na kršćanstvo, samo što bi se sve moje grofovije pod mojom direktnom upravom na sjeveru Engleske (što mi je glavna ekonomska i vojna baza) digle protiv mene. Da ne spominjem da bi izgubio Norvešku i Dansku kao glavne saveznike, a samim prelaskom ne dobivam ništa, jer trenutačno u blizini mene nema jake kršćanske sile koja bi mi bila prijetnja ili potencijalni saveznik. Škoti su par puta napadali s ciljem da me preobrate, ali rascjepkani kakvi jesu, na kraju je završilo tako da sam ja njihove provincije popljačkao.DukeOfWellington je napisao/la: A znači ti se boriš da održiš tu pagansku religiju, ne želiš da pređeš na kršćanstvo? Možeš li raditi na tome da ipak pređeš na kršćanstvo, to se dešava u mom zamišljenom scenariju.
Plus što nordska religija daje jedan odličan bonus, nema penala u odnosu sa nekršćanskim vazalima kada su njihove jedinice pod oružjem u mojoj službi, dok je kod kršćana to slučaj. Naravno nordi lako prelaze na druge religije prije reforme, zato moram držati svećenstvo tih religija što dalje od moje teritorije i ne mogu tražiti religijsku konverziju od kršćanskih vazala.
@Otelo jesi probao igre iz Total War serije? To bi moglo biti ono što tražiš. Ja trenutačno igram Empire: Total War i pomalo Rome i Shogun 2. Ove sedmice su na sniženju na Steam-u, pa bi bilo koju od tih mogao dobiti za nekih cca 15-20 maraka.
@Toxicity jest iz KOTOR je nick. Jedan od mojih omiljenih RPG-ova uz Baldur's Gate seriju, Planescape: Torment i Fallout serijal (izuzev Fallout 3 koji je prosječna igra po mom mišljenju.).
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
20 je na EU3 max infamy mislim.Nakon toga svi dobiju CB za rat s tobom i najebal si
To sam naučio nakon prve igre na EU3,krenuo ja s Francuskom i nisam znao za diploaneks onih malih država
Sad me @revan zaintersovao i za CK2 iako je nikada zbog EU i TW-a nisam ozbiljnije zaigrao.Samo što kad sam ja igrao nisam našao te dinastijske borbe što mi je jako zanimljivo.
RoN mi je isto draga,najviše volim kad na kraju bacam nuklearke i uništim planetu
Inače na mom gameu se baš zakuhalo,i Francuska kao druga vojna sila nakon mene ušla u koaliciju protiv mene,a i drže mi Vestfaliju kao nešto bez čega ne želim njemačku državu
Ostala su mi još 3 grada za uzet i coreat ih da bih mogao formirati njemačku naciju 
Uspio sam švedski prodor kroz Rusiju zaustaviti,jbt došli do Ukrajine,al srećom ni Velika Britanija ni Francuska nisu željele toliko jaku Švedsku pa smo ih vratili nazad.Sad sam ostavio Tartarima i Rusima lakši dio posla.
Inače ne sjećam se da su ove poljske i litvanske pokrajine imale ovako jak manpower na EU3(nisam ih skroz zauzeo,a imam veći manpower nego Francuska čiji me manpower uvijek nervirao na EU3 kad igram s Engleskom.Francuska nakon Portugala ima i najviše kolonija),ali nisam odavno ni igrao na tom području EU3 tako da nisam siguran.
Sad me @revan zaintersovao i za CK2 iako je nikada zbog EU i TW-a nisam ozbiljnije zaigrao.Samo što kad sam ja igrao nisam našao te dinastijske borbe što mi je jako zanimljivo.
RoN mi je isto draga,najviše volim kad na kraju bacam nuklearke i uništim planetu
Inače na mom gameu se baš zakuhalo,i Francuska kao druga vojna sila nakon mene ušla u koaliciju protiv mene,a i drže mi Vestfaliju kao nešto bez čega ne želim njemačku državu
Uspio sam švedski prodor kroz Rusiju zaustaviti,jbt došli do Ukrajine,al srećom ni Velika Britanija ni Francuska nisu željele toliko jaku Švedsku pa smo ih vratili nazad.Sad sam ostavio Tartarima i Rusima lakši dio posla.
Inače ne sjećam se da su ove poljske i litvanske pokrajine imale ovako jak manpower na EU3(nisam ih skroz zauzeo,a imam veći manpower nego Francuska čiji me manpower uvijek nervirao na EU3 kad igram s Engleskom.Francuska nakon Portugala ima i najviše kolonija),ali nisam odavno ni igrao na tom području EU3 tako da nisam siguran.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Zavisi ti to od više modifiera, a najviše od oblika vladavine.LBJ MVP je napisao/la:20 je na EU3 max infamy mislim.
Nije tačno 20,ali uglavnom je oko 20.DukeOfWellington je napisao/la:Zavisi ti to od više modifiera, a najviše od oblika vladavine.LBJ MVP je napisao/la:20 je na EU3 max infamy mislim.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
eu masteri sto meni vojska nece da predje na tudju teritoriju, dodju do granice i stop! 
Nemaš military access.MElloo je napisao/la:eu masteri sto meni vojska nece da predje na tudju teritoriju, dodju do granice i stop!
a to je ?LBJ MVP je napisao/la:Nemaš military access.MElloo je napisao/la:eu masteri sto meni vojska nece da predje na tudju teritoriju, dodju do granice i stop!
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Military_access" onclick="window.open(this.href);return false;MElloo je napisao/la:a to je ?LBJ MVP je napisao/la:Nemaš military access.MElloo je napisao/la:eu masteri sto meni vojska nece da predje na tudju teritoriju, dodju do granice i stop!
@LBJ hvala 
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nemaš biometrijski pasošMElloo je napisao/la:eu masteri sto meni vojska nece da predje na tudju teritoriju, dodju do granice i stop!
Vidim LBJ te već uputio o čemu se radi.
@LBJ MVP
CK2 ne gleda važnost tvoje države, nego tvojih likova. Glavni cilj je širenje tvoje kuće na što više prijestolja, a i jedini način da budeš u sigurnom savezu sa nekom kraljevinom, kneževinom ili grofovijom jeste da ste u krvnom srodstvu. To jeste da je vladar iz tvoje kuće ili da je tvoj potomak, ali da pripada drugoj kući. Odatle dolaze dinastičke borbe.
Recimo moja prva partija u CK2 je bila kao bosanski Ban, vazal mađarskom kralju i njegovom bratu, hrvatskom kralju. Ovog drugog sam svrgnuo s trona tako što sam osnovao fakciju kojoj je to bio cilj i kada je u njoj bilo dovoljno jakih plemića (60% ukupne vojske u grofovijama i banovinama pod hrvatskom upravom) poslali mu ljudi ultimatum da meni prepusti prijestolje ili će biti ustanak. Čovjek popustio i od tada Kuća Kulinić postaje zakleti neprijatelj Kuće Arpad. Sve u svemu, igra je završila tako da je potomak mog prvog lika bio bizantski car, a njegova djeca, unučad, nečaci i slično hrvatski kralj, knez Wallachia-e, ban Bosne, kneževi Duklje i Raške. S druge strane Arpad je držao pola istočne Europe, duboko u mongolske zemlje. Ratovi su bili megalomanski, sa mnogim zemljama uključenim, iz jednostavnog razloga što su im vladari pripadali jednoj od ove dvije loze. Granice u CK2 su fluidne, dinastija je ta koja je najbitnija.
CK2 ne gleda važnost tvoje države, nego tvojih likova. Glavni cilj je širenje tvoje kuće na što više prijestolja, a i jedini način da budeš u sigurnom savezu sa nekom kraljevinom, kneževinom ili grofovijom jeste da ste u krvnom srodstvu. To jeste da je vladar iz tvoje kuće ili da je tvoj potomak, ali da pripada drugoj kući. Odatle dolaze dinastičke borbe.
Recimo moja prva partija u CK2 je bila kao bosanski Ban, vazal mađarskom kralju i njegovom bratu, hrvatskom kralju. Ovog drugog sam svrgnuo s trona tako što sam osnovao fakciju kojoj je to bio cilj i kada je u njoj bilo dovoljno jakih plemića (60% ukupne vojske u grofovijama i banovinama pod hrvatskom upravom) poslali mu ljudi ultimatum da meni prepusti prijestolje ili će biti ustanak. Čovjek popustio i od tada Kuća Kulinić postaje zakleti neprijatelj Kuće Arpad. Sve u svemu, igra je završila tako da je potomak mog prvog lika bio bizantski car, a njegova djeca, unučad, nečaci i slično hrvatski kralj, knez Wallachia-e, ban Bosne, kneževi Duklje i Raške. S druge strane Arpad je držao pola istočne Europe, duboko u mongolske zemlje. Ratovi su bili megalomanski, sa mnogim zemljama uključenim, iz jednostavnog razloga što su im vladari pripadali jednoj od ove dvije loze. Granice u CK2 su fluidne, dinastija je ta koja je najbitnija.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
- DukeOfWellington
- Kontakt:
To je to!revan je napisao/la:@LBJ MVP
Evo ja kren'o igrat sa Veneciom neke ispunio misije poslao brodove da stite trade poslao misionara da priomjeni vjeru i sad ne znam sta da radim, imam casus beli ali ako napadnem ikoga od tih sravnit ce me sa zemljom 
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Uđi s nekim u savez, možeš recimo zajedno sa Ugarskim Kraljevstvom oslabit' Austrijsko Nadvojvodstvo, a onda kreni u osvajanje Jadranskog, a kasnije i Sredozemnog priobalja i otoka, tj. probaj uzet' što više od toga dok to nije uzeo Osmanski Sultanat. A tada ćeš uz nekoliko saveznika postati dovoljno jak da se suprotstaviš i njima. Suština Mletačke Republike je pomorska dominacija Sredozemljem i kontrola trgovačkih puteva na tom podneblju. Kad tu postaneš dovoljno jak možeš se bacit' na kolonizaciju, preporučujem West Indies i Rog Afrike za početak.MElloo je napisao/la:Evo ja kren'o igrat sa Veneciom neke ispunio misije poslao brodove da stite trade poslao misionara da priomjeni vjeru i sad ne znam sta da radim, imam casus beli ali ako napadnem ikoga od tih sravnit ce me sa zemljom
PA i dobio sam CB za skoro sve zemlje morske provincije da ih sebi uzmem eh sad kako da potrpan svoju vojsku u brodove i udjem u njihove drzaveDukeOfWellington je napisao/la:Uđi s nekim u savez, možeš recimo zajedno sa Ugarskim Kraljevstvom oslabit' Austrijsko Nadvojvodstvo, a onda kreni u osvajanje Jadranskog, a kasnije i Sredozemnog priobalja i otoka, tj. probaj uzet' što više od toga dok to nije uzeo Osmanski Sultanat. A tada ćeš uz nekoliko saveznika postati dovoljno jak da se suprotstaviš i njima. Suština Mletačke Republike je pomorska dominacija Sredozemljem i kontrola trgovačkih puteva na tom podneblju. Kad tu postaneš dovoljno jak možeš se bacit' na kolonizaciju, preporučujem West Indies i Rog Afrike za početak.MElloo je napisao/la:Evo ja kren'o igrat sa Veneciom neke ispunio misije poslao brodove da stite trade poslao misionara da priomjeni vjeru i sad ne znam sta da radim, imam casus beli ali ako napadnem ikoga od tih sravnit ce me sa zemljom
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Sagradi transporte, nekoliko njih vjerovatno i imaš, i onda ih izvedeš u pomorsku teritoriju koja graniči sa kopnenom teritorijom u kojoj se nalazi vojska koju želiš da transportuješ, a onda selektuj tu vojsku i pošalji u transportere. Kad se ukrcaju onda pošalješ transportere u pomorsku teritoriju koja graniči sa teritorijom u koju želiš da pošalješ vojsku i odeš unload i selektovaće ti se transportirana vojska te istu iskrcaš na teritoriju koju želiš da osvojiš. Pri tome pazi da na jedan transporter možeš ukrcati 1000 vojnika. Osim toga, bilo bi lijepo da uz transportere imaš i određeni broj ratnih brodova, da ih zaštitiš.MElloo je napisao/la: PA i dobio sam CB za skoro sve zemlje morske provincije da ih sebi uzmem eh sad kako da potrpan svoju vojsku u brodove i udjem u njihove drzave
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
kakve vi ovo carlame igrate, neki medieval ? 
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Pa ti @Duke čitavu hebenu povijest ratovanja znaš, sve cake tko je s kim bio dobar, koga ne treba napast i kada ga treba napasti ako se odlučiš za to. 
Zadnja izmjena: Toxicity, dana/u 22 avg 2013, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
"Give me what I want and I'll go away"
Real Madrid
Real Madrid
A znas Veneciju Duke doslo mi 30-tak brodova svih vrsta
poslije Raula idem u osvajanje mediterana
poslije Raula idem u osvajanje mediterana
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.