Fudbalska Reprezentacija Engleske

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Koliko daleko može Engleska?

Osmina finala
3
14%
Četvrtfinale
1
5%
Polufinale
1
5%
Finale
7
32%
It's coming home
10
45%

Ukupno glasova: 22

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 jul 2013, 16:25

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/23176481

Interesantni komentari "prepotentnih" Engleza, većina tvrdi da nisu ni za TOP 15, niko ne spominje nas u negativnom kontekstu (likes of :lol: ). Inače, velika većina načuditi šta radi Kolumbija na trećem mjestu.

denirob
Kontakt:

Post Postao/la denirob » 06 jul 2013, 11:49

Koja luzerska nacija, 2:0 sredinom nastavka nije dosta za pobjedu protiv skromnog Iraka. Nedavno se u21 repka obrukala na Euru, A vrsta se muči da se plasira izravno na SP
ovo je tako fino receno. LUZERSKA NACIJA. toliko ulazu u fudbal i vole fudbal, jednostavno su za njemackom i italijom uvjek 20 koraka iza, u zadnjih 20 godina su i iza spanije i francuske samo tako, a rangu su (a mozda i iza) sa portugalom, grckom... osvojili su samo jedno sp, a i to u engleskoj, daaavne 66 god :lol: . kad god se nadju na velikom takmicenju, dodje do penala, i UVJEK ispadnu, pravo imaju taj luzerski mentalitet. ja iskreno gotivim englesku samo tako, svako takmicenje kazem e sad je vala red i na njih da iznenade. al uvjek tanko.. razocaraju.. te redovno igraju nerjeseno (ono 1-1 il 0-0) protiv najgorih reprezentacija. to im je standard posto. jebote iraka nemogu uzet :lol: :lol: :lol: nikad ni evropsko prvenstvo nisu uzeli bog te. a stavljaju ih ono u top svjetske sile... al u zadnje vrijeme su totalno izgubili taj naslov. vise se ne svrstavaju tu. sto je nevjerovatno je to da drzava koja zivi za fudbal vise nego iko u evropi i ulaze tolike bilione nemoze da dogura bar do polufinala yebote. zadnji put su polufinale igrali 90 godine i od tad ih nema ni na mapi... prodju grupu i tu im je vec kraj. ako prodju poslje grupe fazu ispadaju kasnje. gotivim ih zbog ludih navijaca, sto ih dodje po 40 000 na utakmicu u gostima. a doslo bi i 200 000 da mogu dobit ulaznica tolko :lol:
oni su nesto kao sto je bih bila prije 2010 god, samo sto smo mi bili luzeri u kvalifikacijama, a oni na prvenstvima. hajd nadam se da ce na sp nesto uradit (dabogda od nas ispali :lol: )

denirob
Kontakt:

Post Postao/la denirob » 06 jul 2013, 11:58

2014 FIFA World Cup qualifying 11 September 2012 England 1 – 1 Ukraine London, England [show]
2014 FIFA World Cup qualifying 12 October 2012 England 5 – 0 San Marino London, England [show]
2014 FIFA World Cup qualifying 17 October 2012 Poland 1 – 1 England Warsaw, Poland [show]
Friendly 14 November 2012 Sweden 4 – 2 England Stockholm, Sweden [show]
Friendly 6 February 2013 England 2 – 1 Brazil London, England [show]
2014 FIFA World Cup qualifying 22 March 2013 San Marino 0 – 8 England Serravalle, San Marino [show]
2014 FIFA World Cup qualifying 26 March 2013 Montenegro 1 – 1 England Podgorica, Montenegro [show]
Friendly 29 May 2013 England 1 – 1 Republic of Ireland London, England [show]
Friendly 2 June 2013 Brazil 2 – 2 England Rio de Janeiro, Brazil [show]

pogledajte im zadnjih 9 utakmica. standardnih 1-1 u 4... s crnom gorom, poljskom, ukrainom, i irskom :lol: eh bas su na nivou ovih "b" klase reprezentacija bas kao ove sto sam naveo... u toj su i oni grupi to rezultati im i pokazuju. pobjedili su san marino 2 put :lol: haj bar su ih nakantali haha, i brazil u prijateljskoj. jos su nerjeseno igrali s brazilom prijateljsku u brazilu :lol: haman im brazil lezi haha :lol: al sto su prijateljske... i izgubiil su od svedske 4-2 kad im je ibrahimovic uvalio najbolji gol svih vremena, makazica izvan 16rca :lol: uglavnom, nekako su na nivou da se suprostave protiv velikih sila, al nisu dovoljno jaki. protiv ovih b zemalja igraju nerjeseno inace, il IZGUBE. cudni su skroz i nepredvidljivi. al na kraju dana, veliko razocarenje i definitivno su izgubili rang svjetske klase kad je fudbal u pitanju...jedini sport u koji se i zalazu :lol:

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 14 avg 2013, 22:51

Zabi ga i Lambert nakon samo 2 minute igre. :o
Walk on, with hope in your hearts.

High

Post Postao/la High » 14 avg 2013, 22:54

Pobjeda protiv Škota. Na guzove. :D
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 23 avg 2013, 11:12

Engleska U21 reprezentacija je dobila novog selektora tj. nakon glupog (S.Pearce) dobila je još glupljeg Gareth Southgate. Ovo je u rangu Italije kada su imenovali R.Donadonija za selektora A-reprezentacije.
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 avg 2013, 11:31

ja.neron je napisao/la:Engleska U21 reprezentacija je dobila novog selektora tj. nakon glupog (S.Pearce) dobila je još glupljeg Gareth Southgate. Ovo je u rangu Italije kada su imenovali R.Donadonija za selektora A-reprezentacije.
Ne znam, meni je Southgate bolji izbor od Pearcea. Nije sad neko ko ce navijacima vratiti vjeru u britanski fudbal, ali je bolji od Stuarta. :D
Bilo kako bilo, Engleska opet nece napredovati sa ovakim strucnim kadrom.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 avg 2013, 13:10

Monolog je napisao/la:
ja.neron je napisao/la:Engleska U21 reprezentacija je dobila novog selektora tj. nakon glupog (S.Pearce) dobila je još glupljeg Gareth Southgate. Ovo je u rangu Italije kada su imenovali R.Donadonija za selektora A-reprezentacije.
Ne znam, meni je Southgate bolji izbor od Pearcea. Nije sad neko ko ce navijacima vratiti vjeru u britanski fudbal, ali je bolji od Stuarta. :D
Bilo kako bilo, Engleska opet nece napredovati sa ovakim strucnim kadrom.
cim se oslobodi jedna od selektorskih pozicija ja saljem CV FA-u. pored ovakvih strucnjaka ja bi bio pravo osvjezenje :D
You are someone else I am still right here

High

Post Postao/la High » 06 sep 2013, 22:22

Lambert R. :D
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 06 sep 2013, 23:53

Očekivano uvjerljiva pobjeda protiv Moldavaca, u subotu jako važna tekma protiv Ukrajinaca u Kijevu, ako Englezi ne izgube oni su na SP-u, porazom bi si zakomplicirali svoje šanse jer bi vjerojatno porazom otišli u baraž. Međutim Ukrajina će također biti pod velikim pritiskom i imperativom pobjede. Nedostatak će sigurno biti izostanak Welbecka zbog kartona i od prije Rooneya
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 07 sep 2013, 12:27

Engleska ima veoma tezak raspored naredne tri utakmice.. U gostima sa Ukrajinom, te kuci sa Crnom Gorom i Poljskom. Cak bi dobro prosli sa 7 od 9 poena. Welbecka nema zbog drugog zutog. Tu bi mogao upasti Young.. :)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 07 sep 2013, 19:34

pa bolje da zaha upadne -.- . i opet igra nema posebnog smisla, previše se forsiraju igraci koji su trebali ici u penziju davno
Vođa zna.

labe22
Kontakt:

Post Postao/la labe22 » 08 sep 2013, 11:08

Nema ni Sturridgea zbog neke sitne povrede.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 08 sep 2013, 19:41

Kako engleska štampa "The Independent" prenosi najveća želja Pepa je bila da postane trener engleske reprezentacije nakon što je Capello u Februaru 2012 iznenada odustao od te funkcije,i odvede Engleze na europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukraini.Preko trećeg lica je Guardiola navodna kontaktirao FA.

Dalje navode da je engleski nogometni savez i bez da je razgovarao sa Guardiolom odbio njegovu ponudu i dao posao bivšem treneru W.B.Albiona Roy Hodgsonu.

Razlog tome je bila želja FA-a da naredni trener reprezentacije bude Englez.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 09 sep 2013, 17:42

KVALIFIKACIJSKA utakmica između Ukrajine i Engleske, koja je na rasporedu u utorak, dobila je krvavi epilog.

Naime, oko 20 ukrajinskih huligana sukobilo se sa 40 engleskih navijača ispred jednog kafića u Kijevu, a najgore su prošla trojica Engleza koji su izbodeni nožem.

Ipak, prema posljednjim informacijama, ranjeni Englezi nalaze se izvan životne opasnosti.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 10 sep 2013, 23:00

Izvučen bod u Ukrajini, sve se ima u svojim rukama i nogama. Za mjesec dana doma Crna Gora i Poljska, ojačani za Rooneya, Welbecka, Sturidgea
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 11 sep 2013, 22:49

U vrijeme igračke karijere Lineker se sjajno snalazio pred suparničkim mrežama. Zabio je 48 golova u 80 nastupa za Englesku. Danas se 52-godišnji nogometni analitičar jako dobro snalazi i pred kamerama BBC-ja, ali i na Twitteru, putem kojeg je komentirao gostujući ogled svoje reprezentacije kod Ukrajine u kvalifikacijama za SP. Odapeo je dosta otrovnih strelica namijenjenih prije svega izborniku Royu Hodgsonu.

''Dodavanja u prvom poluvremenu su bila grozna. Od obje momčadi! Gledali smo nogomet s jednim dodirom pri posjedu. Engleska dotakne loptu, pa Ukrajina, pa opet Engleska…''

''Kada vidite kako se engleski igrači dodaju, kao da se nikada nisu ni upoznali, onda se pitate zbog čega ne igra Carrick?''

''Mi smo na rubu ponora. ZADRŽITE LOPTU.''

Onda je napisao jedan kojeg je kasnije obrisao…

''Strašno što se događa s nekim igračima kada navuku dres Engleske.''

Zaključio je sarkastično:

''Dobar rezultat za Englesku. Brazil, Španjolska, Njemačka, Argentina i ostali, u velikoj ste nevolji!''

Lineker je komentirao utakmicu u kojoj su Englezi odigrali 0:0 u Kijevu protiv Ukrajine. Engleska je ostala vodeća u skupini sa 16 bodova, ali svejedno treba strahovati hoće li u Brazil. Do kraja je očekuju dvije domaće utakmice, protiv Crne Gore i Poljske. Dvije pobjede nude mjesto na Svjetskom prvenstvu, ali moguće ispuštanje bodova protiv jakih suparnika moglo bi značiti ne samo da Englezi neće biti prvi u skupini, već i gore od toga. Ukrajina i Crna Gora imaju samo bod manje od Engleske, Poljska zaostaje za tri boda.

Gary Lineker je samo jedan od mnogih na Otoku koje smeta što je Engleska u četiri utakmice protiv jačih suparnika četiri puta remizirala, a niti jednom nije pobijedila. Dvaput protiv Ukrajine i jednom protiv Crne Gore i Poljske.

Kada je čuo za Linekerove komentare, Roy Hodgson, dakako, nije bio impresioniran.

''Ne mogu komentirati što svi ljudi govore kod kuće, ali mislim da to nije bio korektan komentar o našoj predstavi. Mislim da smo ostvarili dobar rezultat. Prije utakmice smo se svi složili da bi remi bio dobar rezultat. Čudi me kako ljudi komentiraju našu igru za koju ja mislim da je bila dobra'', rekao je, između ostalog, Hodgson.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 13 sep 2013, 12:07

Woy me podsjeća na onog našeg delegata Demira Hotića. Ista priča, još samo da kaže da mu igrači ne daju da ide.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 03 okt 2013, 16:03

England squad to face Montenegro on 11 October and Poland October 15 at Wembley.
Goalkeepers:
Fraser Forster, Joe Hart, John Ruddy.

Defenders:
Leighton Baines, Gary Cahill, Ashley Cole, Phil Jagielka, Phil Jones, Chris Smalling, Kyle Walker.

Midfielders:
Ross Barkley, Michael Carrick, Tom Cleverley, Steven Gerrard, Frank Lampard, James Milner, Andros Townsend, Jack Wilshere.

Forwards:
Jermain Defoe, Rickie Lambert, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Daniel Welbeck.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

tornado2009
Kontakt:

Post Postao/la tornado2009 » 03 okt 2013, 16:10

ako bains ne zaigra od prve minute nek se ubiju, takodje i lambert.
Ova engleska i nije toliko losa koliko malumni flopovi vode citavu reprezentaciju. Od saveza do pomocnih trenera. Nazalost igraci koji imaju dosta potencijala ispastaju te nacija koja je luda za fudbalom mora trpit sve ovo.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.