Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
246
42%
Activision Blizzard
68
12%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 590

AjsKjub
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la AjsKjub » 23 avg 2013, 09:36

Youtube tutoriali, manual ili guideovi po forumima. Ne moze ovako kako ste zamislili tj. igrati Paradoxovu igru na blind. Jednostavno mora se dublje prostudirati ako planiras napraviti sta u igri ili cak opstati.
Unico amore sei!
❤️🖤

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 23 avg 2013, 12:19

AjsKjub je napisao/la:Youtube tutoriali, manual ili guideovi po forumima. Ne moze ovako kako ste zamislili tj. igrati Paradoxovu igru na blind. Jednostavno mora se dublje prostudirati ako planiras napraviti sta u igri ili cak opstati.
So says the great Zero! :D
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 avg 2013, 12:26

Ja sam igrao tutorial na igrici, gledao na youtube nekog kako igra i citao neki vodic i opet nisam bas sve upratio :lol: :mrgreen:

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 23 avg 2013, 13:55

MElloo je napisao/la:Ja sam igrao tutorial na igrici, gledao na youtube nekog kako igra i citao neki vodic i opet nisam bas sve upratio :lol: :mrgreen:
Ma ne možeš od prva nikada sve upratiti. Treba prvo par partija zijaniti prije nego što te krene. Nije sramota kada te neko uništi u EU i CK. Iz svakog poraza možeš izvuči pouku. Ja igram CK2 neprestano od kada je igra izašla, ali i dan danas znam upasti u takvu gabulu da nekada jednostavno ne vidim izlaz. U jednom danu se sve može promijeniti: imam stabilnog vladara, drži sve konce u rukama i onda se desi da mu npr. u godinu dana svi nasljednici poginu u nesrećama, splekama, ratovima ili se moj jaki vladar povrijedi u borbi pa nije u stanju vladati i sve ode u takav z**** da za 200 godina ne mogu popraviti.

Ove igre imaju taj element nasumičnosti, tako da i najbolji planovi itekako propadnu. Ali u toj borbi jeste draž igre. Zacrtaš sebi cilj, veliki, mali nije bitno i pokušavaš ga ostvariti, a ako ti to uspije, onda se pokušavaš što više održati tu gdje jesi, unatoč ambicijama svih oko tebe.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 avg 2013, 14:09

Kako se dobije ovaj MA ne mogu nikako uc u teritorij koji hocu da osvojim samo ljudi stoje ispred :roll: :roll:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 avg 2013, 14:11

DukeOfWellington je napisao/la: Kad si spomenuo Anglikansku Crkvu, jel neko slučajno doš'o do tog perioda na EU4 da vidi da li su uveli Anglikansku Crkvu ili je ista i dalje podvedena pod Protestantsku, na MEIOU je to puno bolje urađeno.
1602. mi je godina mislim,GB uveliko katolička što mi predstavlja mali problem,al srećom trenutno više mrze Francuze nego protestante :mrgreen:
revan je napisao/la: Ove igre imaju taj element nasumičnosti, tako da i najbolji planovi itekako propadnu. Ali u toj borbi jeste draž igre. Zacrtaš sebi cilj, veliki, mali nije bitno i pokušavaš ga ostvariti, a ako ti to uspije, onda se pokušavaš što više održati tu gdje jesi, unatoč ambicijama svih oko tebe.
Dešava mi se to na ovoj igri.Hoću da formiram Njemačku,ali i pored toga što imam najveću vojsku,jaku mornaricu i veliku državu koalicija protiv mene je jača.Svi s kojim graničim osim Švedske,Ukrajine i Hanse su u toj koaliciji.Trenutno pokušavam izgladiti odnose s Francuskom jer kad bi oni izašli iz te koalicije lako bi sredio ove ostale.
MElloo je napisao/la:Kako se dobije ovaj MA ne mogu nikako uc u teritorij koji hocu da osvojim samo ljudi stoje ispred :roll: :roll:
Diplomacy>access actions meščini,al ja ga rijetko tražim jer mi ne treba.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 avg 2013, 14:16

T-MAC je napisao/la:otkinuo sam jos dio memluckog sultanata...dio po dio,na kraju cu ih uzeti sve...moram se probiti do mekke i medine kroz njih i jos jednu drzavicu...al moram odmorit,pocele su se javljati bune u cijelom carstvu..jedva ih smirih...

prednost mi je,sto imam poprilicno jaku vojsku na granici sa ugarima,da su oni bez saveznika lako bi s njima..al posto cu uvuc jos neke zemlje u rat,moram jos detaljno razraditi taktiku..ne smijem odma napast svom silom..zna mi se desiti da duboko prodrem u neku zemlju a iza sebe ne ostavim dovoljno vojske da me stiti,pa onda sto dublje ja njima osvajam gradove tako i oni moje preuzimaju...
zato sada obicno pravim dvije grupe,jednu sto odlazi osvajat a drugu da ostane cuvat te teritorije sa kojih se ide u rat...
a sad odoh leci,ne mogu vise..sutra valja ispite spremat...mozda se ufati malo vremena i za EU :mrgreen:
Tebi je pravo krenulo :D
MElloo je napisao/la:Kako se dobije ovaj MA ne mogu nikako uc u teritorij koji hocu da osvojim samo ljudi stoje ispred :roll: :roll:
Evo objasnio ti je LBJ, znači klikneš na državu pa diplomacy pa u meniju na kraju imaš access actions i onda ask for military access. Ako ti je pored zeleni Nike znak onda će prihvatit, ako je crveni iks onda neće.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 23 avg 2013, 14:23

Ja uso u personal union sa Hedjazom, ljudi imali samo Mekku i Medinu. Za 50 godina osvojise pola onde Arabijskog poluotoka :mrgreen: . Sad trebam da ih pripojim samo moram cekat da oni odnosi budu 190+

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 avg 2013, 14:33

ahmad_tz je napisao/la:Ja uso u personal union sa Hedjazom, ljudi imali samo Mekku i Medinu. Za 50 godina osvojise pola onde Arabijskog poluotoka :mrgreen: . Sad trebam da ih pripojim samo moram cekat da oni odnosi budu 190+
Jesil siguran da će pristat' na to?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 avg 2013, 14:37

Ljudima objavim rat i moram ih pitat za MA ? :? Ja sam uzeo sve drzavice okolo Milan Napoli Genou :mrgreen: I savoya i ja usli u savez protiv Austrije i sad jedno 5 drzava napada ih :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 avg 2013, 14:44

MElloo je napisao/la:Ljudima objavim rat i moram ih pitat za MA ? :? Ja sam uzeo sve drzavice okolo Milan Napoli Genou :mrgreen: I savoya i ja usli u savez protiv Austrije i sad jedno 5 drzava napada ih :mrgreen:
Hoćeš da kažeš da ne možeš ući u teritoriju države s kojom si u ratu? To nije moguće. Da nije u pitanju neki kanal pa si blokiran brodovima?

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 23 avg 2013, 14:51

Sjebao mi se komp,pa mi je stari laptop jedini izvor multimedije,uz android telefon... :roll:

Nafurali ste me sa ovom spikom,pa de ako mozete preporucit neku strategiju sa realnim razvojem dogadjaja,tj.da prati historiju... :| A da mi moze na lapt:2ghz,900mb ram,64 grafa... :lol:
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 avg 2013, 14:53

DukeOfWellington je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Ljudima objavim rat i moram ih pitat za MA ? :? Ja sam uzeo sve drzavice okolo Milan Napoli Genou :mrgreen: I savoya i ja usli u savez protiv Austrije i sad jedno 5 drzava napada ih :mrgreen:
Hoćeš da kažeš da ne možeš ući u teritoriju države s kojom si u ratu? To nije moguće. Da nije u pitanju neki kanal pa si blokiran brodovima?
dosao s brodom do otoka i iskrca se 5 jedinica i samo stoje ispred otoka, tkao isto jucer mi osmanlije nisu mogle uc u albaniju samo stoje ispred :roll:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 avg 2013, 14:54

KiaKaha je napisao/la:Sjebao mi se komp,pa mi je stari laptop jedini izvor multimedije,uz android telefon... :roll:

Nafurali ste me sa ovom spikom,pa de ako mozete preporucit neku strategiju sa realnim razvojem dogadjaja,tj.da prati historiju... :| A da mi moze na lapt:2ghz,900mb ram,64 grafa... :lol:
Sta se pokvarilo ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 avg 2013, 14:57

MElloo je napisao/la:
dosao s brodom do otoka i iskrca se 5 jedinica i samo stoje ispred otoka, tkao isto jucer mi osmanlije nisu mogle uc u albaniju samo stoje ispred :roll:
Pa kad ih iskrcaš onda desnim klikom na provinciju da ih pošalješ tamo.
KiaKaha je napisao/la:Sjebao mi se komp,pa mi je stari laptop jedini izvor multimedije,uz android telefon... :roll:

How 'bout AoE 2?

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 23 avg 2013, 14:58

ahmad_tz je napisao/la:Ja uso u personal union sa Hedjazom, ljudi imali samo Mekku i Medinu. Za 50 godina osvojise pola onde Arabijskog poluotoka :mrgreen: . Sad trebam da ih pripojim samo moram cekat da oni odnosi budu 190+
Jesil siguran da će pristat' na to?
Pa ja mislim da se tu nista njih ne pita. Ja sam imao CB Claim Throne na njih i kad smo potpisali primirje oni su usli u personal union. Tam je pisalo da moramo biti tako 50 godina prije nego sto se pridruze OC. Isto tako njima onde dje pise ko je vladar, stoji da je to moj sultan :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 avg 2013, 15:00

ahmad_tz je napisao/la: Pa ja mislim da se tu nista njih ne pita. Ja sam imao CB Claim Throne na njih i kad smo potpisali primirje oni su usli u personal union. Tam je pisalo da moramo biti tako 50 godina prije nego sto se pridruze OC. Isto tako njima onde dje pise ko je vladar, stoji da je to moj sultan :mrgreen:
To je novo sad na EU4. Ma nisam još ispitao sve cake tu, skoro izašla igra :D

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 avg 2013, 16:24

@DUKe nije samo problem sa otocima nego kaD i kopnom idem i dodjem do teritorije sAMo stane vojska nece da napadne ( a u ratu sam i imam CB )

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 avg 2013, 16:58

MElloo je napisao/la:@DUKe nije samo problem sa otocima nego kaD i kopnom idem i dodjem do teritorije sAMo stane vojska nece da napadne ( a u ratu sam i imam CB )
Ne kontam nikako. Znači kad dođeš u pomorsku teritoriju koja graniči sa teritorijom koju želiš da napadneš, tu imaš opciju unload gore među onim malim slikicama (kad selektuješ svoje brodove) i kad to uradiš selektovaće ti se tvoja vojska. Onda samo klikneš desnim da pošalješ vojsku na tu teritoriju, kao i na svaku drugu.

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 23 avg 2013, 22:06

@Unofficialpage

Samo da ti javim da sam instalirao evo onaj rukomet, nisam imao problema, ali gubim svaku. :lol: :lol:
Nema šanse po golu ošutati, svaka na prečki završi. :D
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []