Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
68
12%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 589

A_d_0
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la A_d_0 » 24 avg 2013, 23:28

DukeOfWellington je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:Ma prosao sam one tutorijale sve, al dzaba. Prevelik je broj nepoznanica u mom slucaju. Milijardu opcija, nit ja znam sta znace odredjeni termini vazni, nit ja znam sta se gleda kada se krece u bitku (hocul dobit il ne da ne ispusim dzaba), nit ja znam imal sta da se gradi, ma uglavnom nista ne znam.
Sjećam se nekad prije cca 12 godina kad sam prvi put igrao EU 1. Uzeo Holandsku Republiku i k'o sivonja pokušavam da pošaljem vojsku na Francusku, nemam pojma ni da treba objavit' rat nit išta. I iznerviram se, kažem glupa igra, bacim sve, da bi mi kasnije stariji rođak objasnio kako idu neke stvari, a onda sam ja učio ostalo malo po malo. Pa je prošlo ihahaj vremena dok sam skont'o da postoji i sektor trgovine, slanje trgovaca u trgovačke centre u cilju profita i sve ostalo, a dotad sam mislio da su trgovački centri nekakva nedefinisana burad koja ružno izgledaju na mapi. A EU1 je bila za dvije klase prostija igra od EU4.

Hoću da kažem da ćeš sve to naučit vremenom. Probaj razne stvari, griješit ćeš stalno, to je sasvim normalno kad učiš da igraš igru poput EU, svi to moraju proći. Ali vjeruj mi da vrijedi znati igrati igru poput EU.

Inače, igra li ko HOI 3, imam nekih pitanja vezano za vazduhoplovne i pomorske bitke.
Ma ok shvatio sam, kad izadje EU 39 bicu pravi majstor ove igrice.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 24 avg 2013, 23:31

MElloo je napisao/la:Ja napadao ove male drzavice koje su u alijansi sa Austrijom, ostala mi jos jedna teritorija :lol:
Šta te briga, kad ti neko objavi rat samo izvedi mornaricu i blokiraj prolaz. I nadaj se da ti neće objaviti rat neko ko ima veću flotu.

U međuvremenu vodi tih, miran i samozatajan život.
ja nikako da skontam mogu li angazovat dodatne diplomate mercenaries i te ljude sve sto imaju za trade il sta vec ?

@A_D_0 i meni je sve tako bilo igraj malo ustelit ces se, jest da ce te rusit al eto :D

kremenko
Kontakt:

Post Postao/la kremenko » 24 avg 2013, 23:32

Samo da pitam igra li iko jos counter strike-a ? Ima li zainteresirani da kupe STEAM sa counter strikom za 10km ?
Igra li iko onog novog Counter-Strike: Global Offensive-a,i ima li zainteresirani da kupe STEAM za tom igrom 15km ?
Ronaldo de Assis Morreira "Ronaldinho" Gaucho ' 10 !

http://www.youtube.com/watch?v=GVAdcBSNKLU

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 avg 2013, 23:44

MElloo je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Ja napadao ove male drzavice koje su u alijansi sa Austrijom, ostala mi jos jedna teritorija :lol:
Šta te briga, kad ti neko objavi rat samo izvedi mornaricu i blokiraj prolaz. I nadaj se da ti neće objaviti rat neko ko ima veću flotu.

U međuvremenu vodi tih, miran i samozatajan život.
ja nikako da skontam mogu li angazovat dodatne diplomate mercenaries i te ljude sve sto imaju za trade il sta vec ?

@A_D_0 i meni je sve tako bilo igraj malo ustelit ces se, jest da ce te rusit al eto :D
Ne možeš, osim ako nešto od toga nemaš u nekim idejama da otključaš.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 24 avg 2013, 23:49

Evo hocu da dodjem do Genoe da im uzmem ovo malo teritorije al udaljeni od mene i ove mi nedaju MA :(
kako da najbolje trgujem ? vidim da nema hajra od rata..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 avg 2013, 00:13

MElloo je napisao/la:Evo hocu da dodjem do Genoe da im uzmem ovo malo teritorije al udaljeni od mene i ove mi nedaju MA :(
kako da najbolje trgujem ? vidim da nema hajra od rata..
Pa idi brodovima do Genoe.

Najbolje je da jednog trgovca staviš u svoj TC da kolektuje, a drugog da preusmjerava iz Aleksandrije prema tebi.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 25 avg 2013, 00:15

Oj majko mila, ovi o nekim trgovcima ja 45 minuta kontam kako da vojsku maknem. Boga mi jedinog, ovo ce se jos veceras izbrisat.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 avg 2013, 00:16

A_d_0 je napisao/la:Oj majko mila, ovi o nekim trgovcima ja 45 minuta kontam kako da vojsku maknem. Boga mi jedinog, ovo ce se jos veceras izbrisat.
Selektuješ vojsku i desnim klikom na teritoriju gdje želiš da ju pošalješ.

Strpljen - spašen.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 avg 2013, 00:18

Evo ja sam osvojio ragusu i prosarana i pise occupied by you, kako da aneksiram ovo i zavrsim ? :)

btw imas li ikakve prednosti ako imas kardinala u onom papskom djavlu :)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 avg 2013, 00:20

MElloo je napisao/la:Evo ja sam osvojio ragusu i prosarana i pise occupied by you, kako da aneksiram ovo i zavrsim ? :)
Ako nemaju ništa više onda idi offer peace i demand annexation.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 25 avg 2013, 00:22

MElloo je napisao/la:Evo ja sam osvojio ragusu i prosarana i pise occupied by you, kako da aneksiram ovo i zavrsim ? :)

btw imas li ikakve prednosti ako imas kardinala u onom papskom djavlu :)
Sue for peace>full anexation :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 avg 2013, 00:31

Eh uradio sa 2000 vojnika uzeo Ragusu :mrgreen: Nego doslo mi 25 brodova ne znam sta da radim s njima :lol: neke poslao da stite trade ostalo nista :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 avg 2013, 00:32

MElloo je napisao/la:Eh uradio sa 2000 vojnika uzeo Ragusu :mrgreen: Nego doslo mi 25 brodova ne znam sta da radim s njima :lol: neke poslao da stite trade ostalo nista :mrgreen:
Ratuj na moru, iskoristi to!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 avg 2013, 00:39

Sad sam naletio na neke brodove Raguse ratovao s njima 20 sec skrsio sve njihove brodove :lol:

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 25 avg 2013, 02:16

Odlučio sam malo odmoriti od CK2 i uzeti EUIV nakon sve vaše priče o osvajanjima. Krenuo sam sa Škotskom igrati, reko da nakon silnog silovanja te zemlje s moje strane u CK2, sada vratim Englezima milo za drago.

Nije lagan izbor zemlje. Prilično zeznuti za igrati. Niko me ne dira trenutačno, ali dok Engleska dođe sebi, biće problema ako se ne pripremim. Problem je ekonomija, koja je očajna. Vojska nije puno bolja, ali pošto ne planiram da vojnim putem puno toga radim, dovoljno je samo da se mogu braniti. Zbog svega ovoga, odlučio sam uzeti Trade Practice i Exploration ideje. Prvi kako bi popravio ekonomiju (već se poboljšava, nakon što sam uložio u nove brodove za Royal Scots Navy, sve u svrhu zaštite trgovačkih čvorišta). Exploration zbog kolonizacije, jer se jedino tako mogu širiti, s obzirom da sa svojih mizernih devet regimenti nemam puno opcija na kontinentu.

Posijao sam Royal Marriage sa dvije irske kneževine, savezništvo također, da to mogu pripojiti sebi kada dođe vrijeme. Francuska je fokus diplomatske aktivnosti (i tu sam izgurao Royal Marriage) i odlučio sam ispoštovati Auld Alliance te pokušati oteti Northumbriju Englezima dok su u sred dva razarajuča rata - Stogodišnji i Rat ruža, oba decidno gube. Jednostavno mi treba još koja provincija da mogu unajmiti kojeg advisora i tako brže otvoriti kolonizaciju.

@A_d_0 Postavio sam ja link za manual par stranica prije. Jednostavno EU4 ne možeš igrati da to ne pročitaš.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 avg 2013, 02:22

ma tanke su te vase igre :P Vremena su bila kad se traviana klikalo :mrgreen:
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 25 avg 2013, 02:28, ukupno mijenjano 1 put.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 avg 2013, 02:27

revan je napisao/la:Odlučio sam malo odmoriti od CK2 i uzeti EUIV nakon sve vaše priče o osvajanjima. Krenuo sam sa Škotskom igrati, reko da nakon silnog silovanja te zemlje s moje strane u CK2, sada vratim Englezima milo za drago.

Nije lagan izbor zemlje. Prilično zeznuti za igrati. Niko me ne dira trenutačno, ali dok Engleska dođe sebi, biće problema ako se ne pripremim. Problem je ekonomija, koja je očajna. Vojska nije puno bolja, ali pošto ne planiram da vojnim putem puno toga radim, dovoljno je samo da se mogu braniti. Zbog svega ovoga, odlučio sam uzeti Trade Practice i Exploration ideje. Prvi kako bi popravio ekonomiju (već se poboljšava, nakon što sam uložio u nove brodove za Royal Scots Navy, sve u svrhu zaštite trgovačkih čvorišta). Exploration zbog kolonizacije, jer se jedino tako mogu širiti, s obzirom da sa svojih mizernih devet regimenti nemam puno opcija na kontinentu.

Posijao sam Royal Marriage sa dvije irske kneževine, savezništvo također, da to mogu pripojiti sebi kada dođe vrijeme. Francuska je fokus diplomatske aktivnosti (i tu sam izgurao Royal Marriage) i odlučio sam ispoštovati Auld Alliance te pokušati oteti Northumbriju Englezima dok su u sred dva razarajuča rata - Stogodišnji i Rat ruža, oba decidno gube. Jednostavno mi treba još koja provincija da mogu unajmiti kojeg advisora i tako brže otvoriti kolonizaciju.

@A_d_0 Postavio sam ja link za manual par stranica prije. Jednostavno EU4 ne možeš igrati da to ne pročitaš.
Postoji li mogućnost formiranja nekakve Keltske ili Gelske Imperije?

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 25 avg 2013, 02:38

@Duke

Imam samo opciju formiranja Britanije pod škotskom dominacijom ali za te stvari trebam osvojiti London i još par engleskih provincija, tako da bi to mogao probati nekada u dalekoj budućnosti. Fantaziram i molim Boga da Francuzi odluče krenuti u invaziju Britanije. :D Možda dobijem mogućnost formiranja Irske, kada privolim koju kneževinu tamo da uđe u Personal Union samnom. Aneksija Leinstera mi je izmakla za dlaku: godinu prije nego što će stari vladar umrijeti dobi deda sina i loza se nastavi. :evil:
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 25 avg 2013, 03:05

Ja već razmišljam koja da mi bude sljedeća igra :mrgreen: Škotska,Bosna,Bizantija(ako je s njima moguće preživit),Moskovska kneževina i neki talijanski grad država su mi trenutno u mislima.Javi kakva je Škotska :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 25 avg 2013, 04:37

slika
Formirao Njemačku.Al džaba dobijem samo claim na ostale njemačke provincije a ne core kao što sam se nadao :mrgreen: Ovako će malo sporije ići osvajanje juga.Imam i jednu koloniju Surinam,čekam da se izgradi grad pa da pošaljem kolonizatora negdje drugo :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, ljevak, Wilshere10 i 8 gostiju.