Novi selektor BiH nogometne reprezentacije?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

ammarc
Kontakt:

Re: Novi selektor BiH nogometne reprezentacije?

Post Postao/la ammarc » 18 dec 2009, 18:17

Ljupko Petrović istakao kandidaturu za selektora BiH

- Da, zainteresovan sam da vodim reprezentaciju Bosne i Hercegovine – rekao je Ljupko Petrović, poznati trener, nekadašnji šef struke Crvene zvezde s kojom je 1991. godine osvojio titulu prvak Evrope.

Petrović je predsjednik Udruženja fudbalskih trenera Srbije, ali prema najavama namjerava da napusti ovu funkciju. Ljupko je rođen u selu Brusnica Velika, općina Bosanski Brod.

- Ja sam Bosanac, državljanin sam BiH, to je moja zemlja i moja velika želja je napraviti nešto za naš fudbal – govori Petrović i nastavlja – Apsolutno kod mene postoji želja da budem selektor. Ne trebamo se folirati. Želim napraviti neki veliki uspjeh što bi ostalo zabilježeno u istoriji, kao što sam uspio sa Crvenom zvezdom.

Šta mislite o reprezentaciji BiH?

- Imamo sjajnu reprezentaciju, koja je u kvalifikacijama igrala vrlo dobro. Tu igra nekoliko veoma dobrih igrača, koji su mladi i mogu još puno napredovati. Mislim da je reprezentaciji BiH nedostajalo više kompaktnosti, timske igre. Svaki od igrača se treba staviti u službu ekipe. Šteta je što se BiH nije kvalifikovala na Mundija, ali nije smak svijeta. BiH može igrati važnu ulogu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Vi ste, dakle, raspoloženi da preuzmete bh. državni tim?

- Naravno da jesam. Trebalo bi dogovoriti neke stvari, postaviti ih na svoje mjesto, da nebi kasnije došlo do nekih razmirica. U početku jasno postaviti stvari na svoje mjesto. Treba vidjeti kakve su želje čelnika Saveza, kakvi su planovi, ambicije, a naravno da i ja imam svoje želje. U principu nisam težak tip i mogu se sa svakim dogovoriti, naravno ukoliko postoji želja za tim.

Šta mislite o bivšem selektoru Ćiri Blaževiću?

- Veliki trener, moj dobar prijatelj. On je naparavio puno dobrih stvari sa Bosnom i Hercegovinom. Učinio je nešto da sada svi žele da vode reprezentaciju i da cijene bosanske igrače.

Da li ste pratili kvalifikacijske utakmice?

- Gledao sam neke utakmice, posmatrao sam i kratke sažetke. Napravljen je dobar rezultat, u grupi u kojoj su Španija, Turska i Belgija, sve dobre ekipe. Bosna je bila druga. Gledao sam i jedan i drugi meč s Portugalom. Možda je malo nesreća što se igralo sa Portugalom, koji je jedna dobra reprezentacija, ali može se puno više.

Znate li da postoji još kandidata za selektora reprezentacije?

- Nisam baš upoznat o kome se radi.

Sušić, Barbarez, Bajević i Baždarević?

- Sve su to dobri treneri, velika imena, jako ih cijenim. Imaju kvalitet i zaslužuje jedno takvo mjesto kao što je selektor BiH.

Da li je bilo nekih kontakata sa ljudima iz Saveza?

- Pričao sam sa svojim prijateljima, niko me drugi nije zvao. Vjerovatno će, ukoliko bude interesa s druge strane, neko i mene kontaktirati. U svakom slučaju, stojim na dispoziciji – rekao je Ljupko Petrović.

Ljupko petrović je profesionalno igrao fudbal 15 godina i to 12 godina u Osijeku (1967. – 1979.), te tri godine u SAD-u (1979. – 1982.). Ostao je upamćen kao jedan od najboljih igrača generacije koja je ostvarila promociju Osijeka u kasnim 70-ima. Kao trener radio јe s Osiјekom, subotičkim Spartakom, Voјvodinom, beogradskim Radom i Crvenom Zvezdom. S Voјvodinom јe 1989. osvoјio prvenstvo Jugoslavije u nogometu, a s Crvenom Zvezdom Kup evropskih šampiona 1991. U inostranstvu јe radio u španskom Espanyolu, urugvajskim Peñarolu, grčkom PAOK-u i Olympiakosu, saudijskom Al-Ahliju i kineskom Shangai Shenhuom i Beijing Guoanom. Godine 1994. po drugi je put preuzeo Crvenu Zvezdu sa koјom te iste sezone osvaјa duplu krunu. Tokom 2000.-ih vodio je bugarske klubove Levski Sofiјa, sa koјim јe osvoјio prvenstvo Bugarske 2000. i Litex Loveč, s koјim јe bio prvak naredne godine.

U junu 2004. godine po treći je put postao trener Crvene Zvezde, ali јe zbog loših rezultata podnio ostavku. Tokom 2008. kratko јe bio trener OFK Beograda, ali јe podnio ostavku, ovaj put zbog zdravstvenih razloga i stanja u srpskom fudbalu, da bi 2. juna 2008. obјavljeno јe da јe postao trener hrvatskog prvoligaša Croatije iz Sesveta. Po odlasku iz Sesveta, Petrović je jedno vrijeme vodio Vojvodinu, a onda postao predsjednik Udruženja trenera Srbije.
:shock:
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 18 dec 2009, 21:22

ma kakav ljupko petrović, de ba nosi ga :o :roll: da je ne znam kakav stručnjak ne bih ga želio u reprezentaciji
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 18 dec 2009, 21:24

ma barbarez nije iskusan mislim da je pape bolji :D
FK Pjetlovi

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 18 dec 2009, 21:27

Jao vidjecete da ce ovog Ljupka izabrati... :o :o :( katastrofa ali tako je dok su ovi u savezu

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 18 dec 2009, 21:35

Jest da je osvojio kup sampiona ali od tad nista covjek nije napravio. Jedino je poznat po tome da je bio prvi srpski trener u HNLu.
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 18 dec 2009, 21:41

Kakav Ljupko **** ih on, kad treba preuzet neku funkciju u BiH, sjeti se da je rođen u BiH, da je Bosanac, e da si prvi koji priča tu priču, možda bi ti i povjerovali, ovako mrš :evil:
Ma problem prave "bosanske patriote" iz RS, hoće svog predstavnika :evil: kao kod svakog izbora selektora njihov glavni adut je Dragoslav Stepanović :evil: Sad su Bosanci, vateni navijači BiH, a kad dobiju neku funkciju svim silima opstruišu.
Da se razumijemo, meni ne smeta da bude Srbin, al problem je kakv Srbin treba da bude selektor.Nek ne bude neki hoshtapler koji će doći da gradi ime na našoj repki.Ako će već Srbin biti selektor, nek bude nema problema, al nek onda to bude Bajević ili nek bude neka druga BH legenda nacionalnošću Srbin
Strauss Junior

thunder
Kontakt:

Post Postao/la thunder » 18 dec 2009, 21:47

Iskreno se nadam da je ovo zaj.ebancija!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 18 dec 2009, 21:48

Ruku na srce nije ni Pape neki bogzna dobar trener.Ili Barbarez ili Bajević.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 18 dec 2009, 21:53

čuj ljupko, nikad čuo za njega :? :? :( :roll: :o

i ja kad bih se kandidovao za selektora imao bi velike šanse :roll: :roll: :D
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

zehha
Kontakt:

Post Postao/la zehha » 18 dec 2009, 22:08

nek nam srbi određuju ko će biti selektor, ko nam je kriv kad smo mičke

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 18 dec 2009, 22:17

Hocemo Dodika za selektora on ce odmah sazvat konferenciju da se repka odcijepi od NSBIH :mrgreen: :mrgreen:

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 18 dec 2009, 22:22

nime_tm87 je napisao/la:Hocemo Dodika za selektora on ce odmah sazvat konferenciju da se repka odcijepi od NSBIH :mrgreen: :mrgreen:
ahahah Dodik bi se odcijepio od UEFE i igrali bi u CONCACAF zoni :D

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 18 dec 2009, 23:07

defender je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:Hocemo Dodika za selektora on ce odmah sazvat konferenciju da se repka odcijepi od NSBIH :mrgreen: :mrgreen:
ahahah Dodik bi se odcijepio od UEFE i igrali bi u CONCACAF zoni :D
35. stranica vam treba da se setite brej :P Hahah, postenski ste me nasmijali..
Support Velez, It's logical! ★

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 18 dec 2009, 23:31

Top 10- kandidati :D :) ;) :lol: 8-)

Osim,Ivica
-bio bi super izbor, samo je pitanje, jeli bi htjeo trenirati Reprezentaciju. Zbog zdravlja bi mogo odustati od ovoga, ali ipak ja mislim, da bi bilo za cijeu Bosnu i Hercegovinu veliki uspjeh da on vodi nasu BIH na velika prvenstva

Barbarez,Sergej
-cijela raja njega hoce ali je mozda jos malo neiskusan za ovaj posao. Ako bi napravio neki los rezultat, odmah bi svi njega omrzili, ipak to netreba znaciti, mlada historija je dokazala, da i mlade trenere mogo voditi Reprezentacije, ko sto je najbolji primjer onaj klinsmann, koji daleko doso sa svabama

Stepanovic,Dragoslav
-nebi bio los trener, voli Bosnu, to se zna, posten je covjek i dovolno iskusan, trenutno je trener u srbiji a ja sam siguran da bi on napustio tu trenersku klupu, da sjedne na klupu selektora Bosne i Hercegovine

Petkovic,Puljak
-iskusan trener i uz to jos uspjesan, bio je vec svugdje na svijetu.Ako bio on preuzeo selektorsku poziciju, bio bi isto uspjesan, uveo bi disciplinu i red

Susic,Safet
-super igrac je bio, to stoji ali kao trener se jos nije proslavio. Hoceli biti dovoljno spreman za ovaj zadtak, posto davno vise nije bio trener

Bazdarevic,Mehmed
-slicna situacija, ko i kod papea, kao trener nije jos bio toliko jak, da preuzme nasu Reprezentaciju. Kad bi bio trener Bosne i Hercegovine, on bi prvo trebao dati otkaz svom klubu, sto izgleda tesko

Ristic,Aleksander
-dragi covjek, lubitelj navijaca, patriot i iskusan trener, to sve govori za njega, trenutno nema angazman kao trener, sta znaci da bi bio slobodan

Musovic,Dzemaludin
-u arapskim zemaljima je postao ikona. Bio je vec jednom trener Bosne i sada je trener al-sada u kataru, kada bi dosao u Bosnu i Hercegov. on bi opet se trebao navikniti na evropski nogomet(/fudbal). Inace bio bi i dobar u funkciji u bosanskom savezu, nfsbih

Milutinovic,Boro
-trenirao je vec vise reprezentacija, i sta se toga tice iskusan je i zna o poslu kao selektor, njega treba isto pitati

Matthäus,Lothar
-nie los kao trener, bilo bi vreme i da nasu Reprezntaciju vodi jedan stranac, koji ne zna nas jezik

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 dec 2009, 23:42

Ne znam sto pojedini zelie stranca na klupi. To ne ide sa manjim drzavam evropskim. Kako ce na primjer Matthaus znat igrace iz BiH?`Mi jedino mozemo dobit prosjecnog evropskog trenera, a ti nisu nista bolji od nasih. Ne daj boze da dodje neki srbin ili hrvat, a ne njemac. I sami ste vidjeli kako kloc Ciro nije znao ko su Jahic i Stilic, vec mu novinari morali govorit. Matthausu bi morali rec ko je Spahic.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

sasatm87
Kontakt:

Post Postao/la sasatm87 » 19 dec 2009, 00:07

http://san.ba/index.php?id=9600

evo ima ovaj neki clanaka
Zeljo je sampion!!!!!!!!!!

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 19 dec 2009, 02:46

Ciro kaze (citam) da ce Safet Susic selektor biti. Info je putem insajdera iz saveza dobio.

Safetu ce ovo biti kao kada bi mladi, ali nedovoljno dobar student-apsolvent politickih nauka dobio sansu u Nemackom Bundestagu da stazira (jedno, cca. 2 god)! :?

Ja se nadam da Ciro nema pouzdanog insajdera u savezu, inace...

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 19 dec 2009, 08:37

Barba, veliki neustrašivi lav, iako neiskusan mislim da bi bio dobar selektor

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 19 dec 2009, 10:08

barbarez i samo barbarez,nikakav perkovic il kako se vec zvase,sad je bosanac a pola nas nikad nije culo za njega nesto vezano za bih
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 19 dec 2009, 10:12

Pretužno bi bilo da nam Petrović bude ,nadam se da nije kandidat ma užas sijećam se kad je vodio Sesvete ,ma netreba nam ,onda smo tek banana.
Fi hajati.
GO Bosno.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.