Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

High

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la High » 25 avg 2013, 21:32

http://www.xdlab.ru/en/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

LJOZE1921
Kontakt:

Post Postao/la LJOZE1921 » 26 avg 2013, 01:40

Treba mi pomoc zelim da kupim ruter do 100 KM treba mi ruter koji daleko fataa :D
ZELJEZNICAR SAMPIOOOOOOOOOOOON !

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 26 avg 2013, 02:27

LJOZE1921 je napisao/la:Treba mi pomoc zelim da kupim ruter do 100 KM treba mi ruter koji daleko fataa :D
Daleko fata, ili daleko salje !?

Ao je fata kupis externu antenu i s njom fatas :)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

LJOZE1921
Kontakt:

Post Postao/la LJOZE1921 » 26 avg 2013, 02:40

neo je napisao/la:
LJOZE1921 je napisao/la:Treba mi pomoc zelim da kupim ruter do 100 KM treba mi ruter koji daleko fataa :D
Daleko fata, ili daleko salje !?

Ao je fata kupis externu antenu i s njom fatas :)
Ma treba da je dobar signal i na daljini ne samo u kuci haha !
ZELJEZNICAR SAMPIOOOOOOOOOOOON !

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 26 avg 2013, 19:10

OS Windows 7

javlja mi sljedeci problem kad upalim laptop: "Failed to connect Windows service". Nemam ni konekcije, evo uletio kod komsije da vidim znate li vi u cemu je problem, ili moram sistem obarat i dizat ? :?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 27 avg 2013, 05:05

Bosniacum Lilium je napisao/la:OS Windows 7

javlja mi sljedeci problem kad upalim laptop: "Failed to connect Windows service". Nemam ni konekcije, evo uletio kod komsije da vidim znate li vi u cemu je problem, ili moram sistem obarat i dizat ? :?
Sta ocekivati od Winblows, trebate preci svi na Linux. Probaj ovo, nasao sam na MS forumu......

Kod: Označi sve

High all,

I think I found the problem. And thus the solution!

This morning I experienced the same problem as described above. At the "System Event log" (= Event Viewer) I found that my error is a service control error and it says: The Audio Service service hung on starting. But why did it hung?...

Looking at the posts here (http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/windows-could-not-connect-to-the-system-event/e8de1ee3-159f-4dae-9e9e-9a648cd85478?page=1&tm=1318233581165) many people experience similar problems and some can solve it temporarily. A solution is (de)installing some programme or use winsock reset. Thus some sort of reset does the trick in temporarily solving the problem. But it occurs in an irregular fashion. So what is causing it?

Then I remembered that I yesterday turned out the laptop with the earphone/speakers still plunged in. It is horribly stupid to think that leaving the earphone plunged in make your system fail. But then again: it's windows! And also mind that many people listen to music via earphones. On top of that the error report is on the audio service!

As test I rebooted the laptop after using: Command Prompt (Run as administrator) --> netsh --> winsock reset --> exit --> exit. That reboot went smooth. Then I rebooted a second time successfully. Then I plunged in my earphone and rebooted a third time. When the screen got black I unplugged the earphone. This time the problem reoccurred. It is not hard evidence but it sounds illogical logic and it passed my hypothesis. Thats good enough for me. :)

Solution for users:
Unplug your earphone before you shut down the computer 
Kod ovog slusalice, kod drugog mikrofon, kod treceg updates koje je Windows instalirao. Probaj, vidi, sretno.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 avg 2013, 13:56

Linux dragi moj nije za obične korisnike i ti to dobro znaš.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 27 avg 2013, 15:01

Titova-Juga je napisao/la:Linux dragi moj nije za obične korisnike i ti to dobro znaš.
Ima verzija koje jesu, npr. ZorinOS, koji je veoma slican XP-u, i ne moras previse raditi po konzolama onim.

P.S
Ako neko hoce kupiti laptop:
Acer Aspire 5741G i5 @2.4GHz
5GB RAM-a
250GB HDD-a
GT 320M graficka(1GB DDR3)
Javiti se na pp za cijenu i ostalo.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 27 avg 2013, 15:44

Titova-Juga je napisao/la:Linux dragi moj nije za obične korisnike i ti to dobro znaš.
Za jednog korisnika koji ne zna otići u Safe mode i prčkati po njemu i nije baš, dobro si rek'o :)
Isto k'o da ja predložim nekom dedi što je vječno im'o nokiu 3310 da pređe na Nokia Lumia 620 :lol:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 avg 2013, 15:48

iVar je napisao/la:
Za jednog korisnika koji ne zna otići u Safe mode i prčkati po njemu i nije baš, dobro si rek'o :)
Isto k'o da ja predložim nekom dedi što je vječno im'o nokiu 3310 da pređe na Nokia Lumia 620 :lol:

Ma naravno, na to sam i mislio.
Nama koji znamo je to mačiji kašalj i teško nam se staviti u poziciju onih koji ne znaju iako smo i sami nekada bili u istoj :D
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 27 avg 2013, 15:49

Kad se sjetim sebe na početku, prvi laptop 2006. nisam smio otvoriti kontrol panel :lol: :lol:
A dobro ne znam ni sad nešto ekstra i meni bi trebalo malo da se uvedem u te linux konzole, al nije to špansko selo :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 avg 2013, 15:54

iVar je napisao/la:Kad se sjetim sebe na početku, prvi laptop 2006. nisam smio otvoriti kontrol panel :lol: :lol:
A dobro ne znam ni sad nešto ekstra i meni bi trebalo malo da se uvedem u te linux konzole, al nije to špansko selo :)

Znaš kako kažu, ništa nije teško ako te dovoljno interesuje.
Ja ne'am neke namjere prelaziti na linux u skorije vrijeme, prosto sam prezadovoljan sedmicom.
Nakon onog njasra od viste, ovo je ODLIČNO. Naravno, ni xp nikada nije za zanemariti :)

Btw, ja sam svoj prvi komp dobio negdje krajem 2000-e, sjećam se dobro i prvih web str. koje sam otvorio.

Smrt nacionalizmu !!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 avg 2013, 15:58

XP rules 8-)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 avg 2013, 16:06

W8 dominira,pali se u par sekudni,ne koci.

Meni dobar.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 27 avg 2013, 16:22

Ja sam sebi stavio Win 7 Enterprise za rad i na drugi HD sam stavio Win 7 Ultimate da imam sve na raspolaganju prezadovoljan sam..Vista je najvece smece :)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 27 avg 2013, 16:26

ja koristim win 7 home premium i zadovoljan 8-)
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 avg 2013, 17:04

Gle ovih gore hakera :lol: pa kad ste tako pametni sto onda ne znate u cemu je problem. Ja momku nadjem kvar preko neta, za auto koji vrijedi 40 milja u pola minute. A nisam mu govorio vozas makinu a ne znas u cemu je problem. Ako ne znate u cemu je problem... Ne vidim svrhu postova. Probat cu jos par stvari. Ako ne pomogne nista onda cu oboriti pa dici sistem. A zast koristim ovaj OS odg. Je navika. Hvala ostalim forumasima na odgovorima

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 27 avg 2013, 17:10

Titova-Juga je napisao/la:
iVar je napisao/la:Kad se sjetim sebe na početku, prvi laptop 2006. nisam smio otvoriti kontrol panel :lol: :lol:

Znaš kako kažu, ništa nije teško ako te dovoljno interesuje.
Ja ne'am neke namjere prelaziti na linux u skorije vrijeme, prosto sam prezadovoljan sedmicom.
Nakon onog njasra od viste, ovo je ODLIČNO. Naravno, ni xp nikada nije za zanemariti :)

Btw, ja sam svoj prvi komp dobio negdje krajem 2000-e, sjećam se dobro i prvih web str. koje sam otvorio.
Upravo, a ja sam prešao na Win8, oduševljen sam fkt, tolika jednostavnost 8-)

Stranica hmm...yahoo i http://www.sex.com" onclick="window.open(this.href);return false; :lol: :lol: :lol: :lol:
Papastathopoulos je napisao/la:XP rules 8-)
Win8 :mrgreen:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Gle ovih gore hakera :lol: pa kad ste tako pametni sto onda ne znate u cemu je problem. Ja momku nadjem kvar preko neta, za auto koji vrijedi 40 milja u pola minute. A nisam mu govorio vozas makinu a ne znas u cemu je problem. Ako ne znate u cemu je problem... Ne vidim svrhu postova. Probat cu jos par stvari. Ako ne pomogne nista onda cu oboriti pa dici sistem. A zast koristim ovaj OS odg. Je navika. Hvala ostalim forumasima na odgovorima

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
jarane tvoj opis problema stao u 4 riječi, možeš uslikat ajfonom ekran ako ne mozes screenshot napraviti ;) ima milion errora na windowsu :)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 avg 2013, 17:16

@BL ma šta ćemo se mi znojiti kad imamo tebe vrsnog znalca u svemu i svačemu.

iVar, koja je osnovna razlika w7-w8 ?

Smrt nacionalizmu !!

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 27 avg 2013, 17:21

da vas pitam
jutros palim laptop sasvim normalno i pojavi mi se nesto tipa windows se nije pravilno ugasio,ne može se pokrenuti i sl. probam na "start windows normally" i dođe do starting windows i zaštopa te se na samo sekundu pojavi plavi ekran i laptop se restartuje. isto tako sam pokušao i safe mode ali opet isto,zaštopa i pojavi se plavi ekran jako kratko i restartuje se
kad udjem u bios nemam opciju da pokrenem cd jer samo mislio sve ponovno instalirati :roll:
ko zna neka pomogne,jer ovaj mi je komp. s kojeg sad pišem olupina samo takva :roll:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []