RK Bosna

bambina
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la bambina » 06 dec 2009, 20:35

Bosna,gas gas,lol.
Lijepa pobijeda večeras.
Meni Doborac najbolji ;)

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 06 dec 2009, 20:54

bambina je napisao/la:Bosna,gas gas,lol.
Lijepa pobijeda večeras.
Meni Doborac najbolji ;)

Bosna gas gas...meni večeras najbolji:Kapisoda,Melić,Nekić,Uvodić,Grahovac,Pucelj...rukomet je ekipni sport a ne sport solera... :mrgreen: :mrgreen:

Čestitke bosni na pobjedi....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 dec 2009, 01:15

Rutinska pobjeda.Sad mali odmora pa čistka onima koji nisu zadovoljili i da se pojačamo tamo gdje smo tanki pa po nove pobjede.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 dec 2009, 03:08

Sve čestitke RK Bosna, jesenjem šampionu prvenstva BiH za sezonu: 2009/2010.

Utakmica protiv Goražda je odigrana rutinski, međutim pokazalo se, po običaju, i mnogo slabosti u ekipi. Goražde je, de facto, savladano ne toliko kvalitetnom igrom, posebno u napadu, koliko snagom - fizičkom spremom, tj. visokim tempom igre tokom cijele utakmice.
Primjetno je da nekoliko zadnjih utakmica Bosnin 'igrač odluke' i najbolji strijelac Damir Doborac, koji igra odlično u domaćem prvenstvu (jer mu se i može s obzirom na kvalitet) i koji ima zavidnu golgetersku statistiku. Zadnje dvije utakmice su u napadu bile "solo partiture" Doborca i to je naoko OK, ali ovakvom igrom u napadu - oslanjanjem na 'soliranje' Doborca se ne može ništa ozbiljnije napraviti u LP.
Vjerujem (hoću i želim) riječima trenera Smajlagića, u zadnjem intervjuu, da će se u pauzi ekipa konsolidovati, navodno i pojačati i biti još bolja u nastavku prvenstva i LP.
Ovo što je do sad Bosna pokazala nije ni za velike kritike, ali, bogami, ni za neke posebne pohvale. Očito je da napad nikako da "profunkcioniše", a bolji dio ekipe - golmani, odnosno 'kombinovanje' s njima su mi, sad na kraju, u najmanju ruku čudni!
Drago mi je da se pružila prilika i mladom Efendiću, ali je činjenica da nam Grahovac nije na lanjskom nivou, a i nema neku veliku minutažu!?
Sandro Uvodić je, kako izgleda, prvi golman i momak brani solidno, često pruža i odlične partije, ali po mom mišljenju Grahovac je bolji golman, ali Grahovac iz prošlih sezona i vremena kad je bio standardni reprezentativac.
Volio bi znati stvarne razloge, ovogodišnjeg 'stagniranja' Grahovca, a imam utisak da Smajlagić nije (ili neće) shvatio činjenicu da je Grahovac tip golmana kojeg treba pustiti da se "razbrani", a ponekad mu za to treba malo više vremena. Možda nisam u pravu, možda je u pitanju i mala 'golmanska kriza' kod Grahovca, ali znam da je on osoba kojoj ne smeta konkurencija, naprotiv! Ipak, nešto se 'dešava', a Bosni je neophodan 'stari' Grahovac pogotovo za LP. Pogotovo što sve evropske ekipe imaju po dva vrhunska, ili barem odlična, golmana!
O ostalim igračima i njihovim igrama (kvalitetima) je sve napisano i nema potrebe ponavljati, osim da sa ovim igračima i posebno igrom u napadu - 'mrka kapa' u LP, pa neka se, primjera radi, RK Gorenje i raspada...treba Bosna odigrati još teških utakmica. Znam da je Bosna odlučila da 'stvara' novi, dugoročniji, tim ali igra na 'dva fronta' traži više kvaliteta, jer tanka klupa, te samo djelimično pokrivene ključne pozicije ne pružaju osnov za veći optimizam. Doborac može u bh.ligi postizati 10 i više golova po utakmici, ali protiv evropskih ekipa..teško, a već smo mnogo toga i vidjeli u dosadašnjim utakmica LP.
Ipak, vjerujem da će Bosna postići 'zacrtano', a kao navijač, subjetivan, nadam se da će nekako izboriti i drugi krug u LP...

Još jednom - čestitke svim igračima, stručnom štabu i svim ostali ljudima iz kluba za prvo mjesto u domaćem prvenstvu i najbolje želje u nastavku takmičenja u LP!

:D :D :D :D :D
Bosno moja poharana....

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 07 dec 2009, 10:05

Trigger......

Šta se tiče napada slažem se sa tobom...kao što jednoč neko napisa da Doborac ganja svoju statistiku,nije mi jasno jedna stvar kako može Smajlagić dopustit,da igra radi na jednom igraču (Doborcu)... ??? :? ......kao što ti reče u domačom prvenstvu to prolazi.....a šta čemo u LP????? :o ......Ma hajd nadajmo se boljemu..... :P

smradex
Kontakt:

Post Postao/la smradex » 07 dec 2009, 11:37

Hm..nisam gledo sinocnju utakmicu, ali do sad utakmica sto sam gledo Doborac uglavnom postize golove iz nekih polu kontri, brzog centra i slicno...a smajlagic forsira tu brzu igru i normalno je da doborac daje toliko golova jer to jednostavno odgovara njegovoj igri i mislim da bosna treba da bude zahvalna njegovim golovima jer bez njih pitanje je sta bi bilo jer i ne igraju tako dobro na postavljene odbrane (to je bilo ocito recimo u porazu od sloge nakon sto su u dobroj mjeri zaustavili doborca).. E sad da pored njega imaju jos 2 kvalitetnijabeka sutera pa bili bi prava ekipa... Krila isto naravno trebaju da profitiraju od te brze igre, tako je u prvih par kola mela davo isto po 8-9 golova po utakmici.. Zato ne vidim mjesta kritikama na racun doborca jer je jednostavno to nacin na koji bosna igra... E sad jedan lowen ili veszprem im nisu dopustili da tako igraju i onda smo vidili sta se desilo... Zbog takvih protivnika bosni fali sirine, a s postojecim igracima mislim da bosna izvlaci maksimum..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 dec 2009, 12:54

Trigger je napisao/la:Sve čestitke RK Bosna, jesenjem šampionu prvenstva BiH za sezonu: 2009/2010.

Utakmica protiv Goražda je odigrana rutinski, međutim pokazalo se, po običaju, i mnogo slabosti u ekipi. Goražde je, de facto, savladano ne toliko kvalitetnom igrom, posebno u napadu, koliko snagom - fizičkom spremom, tj. visokim tempom igre tokom cijele utakmice.
Primjetno je da nekoliko zadnjih utakmica Bosnin 'igrač odluke' i najbolji strijelac Damir Doborac, koji igra odlično u domaćem prvenstvu (jer mu se i može s obzirom na kvalitet) i koji ima zavidnu golgetersku statistiku. Zadnje dvije utakmice su u napadu bile "solo partiture" Doborca i to je naoko OK, ali ovakvom igrom u napadu - oslanjanjem na 'soliranje' Doborca se ne može ništa ozbiljnije napraviti u LP.
Vjerujem (hoću i želim) riječima trenera Smajlagića, u zadnjem intervjuu, da će se u pauzi ekipa konsolidovati, navodno i pojačati i biti još bolja u nastavku prvenstva i LP.
Ovo što je do sad Bosna pokazala nije ni za velike kritike, ali, bogami, ni za neke posebne pohvale. Očito je da napad nikako da "profunkcioniše", a bolji dio ekipe - golmani, odnosno 'kombinovanje' s njima su mi, sad na kraju, u najmanju ruku čudni!
Drago mi je da se pružila prilika i mladom Efendiću, ali je činjenica da nam Grahovac nije na lanjskom nivou, a i nema neku veliku minutažu!?
Sandro Uvodić je, kako izgleda, prvi golman i momak brani solidno, često pruža i odlične partije, ali po mom mišljenju Grahovac je bolji golman, ali Grahovac iz prošlih sezona i vremena kad je bio standardni reprezentativac.
Volio bi znati stvarne razloge, ovogodišnjeg 'stagniranja' Grahovca, a imam utisak da Smajlagić nije (ili neće) shvatio činjenicu da je Grahovac tip golmana kojeg treba pustiti da se "razbrani", a ponekad mu za to treba malo više vremena. Možda nisam u pravu, možda je u pitanju i mala 'golmanska kriza' kod Grahovca, ali znam da je on osoba kojoj ne smeta konkurencija, naprotiv! Ipak, nešto se 'dešava', a Bosni je neophodan 'stari' Grahovac pogotovo za LP. Pogotovo što sve evropske ekipe imaju po dva vrhunska, ili barem odlična, golmana!
O ostalim igračima i njihovim igrama (kvalitetima) je sve napisano i nema potrebe ponavljati, osim da sa ovim igračima i posebno igrom u napadu - 'mrka kapa' u LP, pa neka se, primjera radi, RK Gorenje i raspada...treba Bosna odigrati još teških utakmica. Znam da je Bosna odlučila da 'stvara' novi, dugoročniji, tim ali igra na 'dva fronta' traži više kvaliteta, jer tanka klupa, te samo djelimično pokrivene ključne pozicije ne pružaju osnov za veći optimizam. Doborac može u bh.ligi postizati 10 i više golova po utakmici, ali protiv evropskih ekipa..teško, a već smo mnogo toga i vidjeli u dosadašnjim utakmica LP.
Ipak, vjerujem da će Bosna postići 'zacrtano', a kao navijač, subjetivan, nadam se da će nekako izboriti i drugi krug u LP...

Još jednom - čestitke svim igračima, stručnom štabu i svim ostali ljudima iz kluba za prvo mjesto u domaćem prvenstvu i najbolje želje u nastavku takmičenja u LP!

sjecas se kada sam pisao da irfan "maltretira" grahu....vidis da se to ispostavilo tacnim.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 dec 2009, 13:08

smradex je napisao/la:Hm..nisam gledo sinocnju utakmicu, ali do sad utakmica sto sam gledo Doborac uglavnom postize golove iz nekih polu kontri, brzog centra i slicno...a smajlagic forsira tu brzu igru i normalno je da doborac daje toliko golova jer to jednostavno odgovara njegovoj igri i mislim da bosna treba da bude zahvalna njegovim golovima jer bez njih pitanje je sta bi bilo jer i ne igraju tako dobro na postavljene odbrane (to je bilo ocito recimo u porazu od sloge nakon sto su u dobroj mjeri zaustavili doborca).. E sad da pored njega imaju jos 2 kvalitetnijabeka sutera pa bili bi prava ekipa... Krila isto naravno trebaju da profitiraju od te brze igre, tako je u prvih par kola mela davo isto po 8-9 golova po utakmici.. Zato ne vidim mjesta kritikama na racun doborca jer je jednostavno to nacin na koji bosna igra... E sad jedan lowen ili veszprem im nisu dopustili da tako igraju i onda smo vidili sta se desilo... Zbog takvih protivnika bosni fali sirine, a s postojecim igracima mislim da bosna izvlaci maksimum..
Upravo je poenta u tom drugom, zadnjem, dijelu tvog posta!
Doborca niko ne napada-kritikuje, barem ja ne a nisam primjetio ni kod drugih, ali ga spomminjem kao igraca koji je eklatantan primjer (nasrecu po rezultate Bosne u BiH - pozitivan) kako Bosna nema izgradjen klasicni napad, napad protiv bilo koje odbrambene postavke suparnika....i to ne može biti nikako dobro. Takodjer, Doborac je ipak srednji bek-organizator i zna se uloga takvih igrača. Dobro je, odlično ustvari, što on zna i 'zabiti' ali organizacija pozicionog napada je veliki problem, a razloga je više...jedan od njih je slabi bekovi, nema klasicnog organizatora igre, pivot se slabo krece i 'otvara' prostor, krila pasivna....sve se svodi na individualne akcije...i to Doborcu odgovara ali kad se igra protiv jakih ekipa i njemu to ne prolazi, nije on, da se ne lažemo, kalibar jednog Balića, Karabatića, Krausa, Duvnjaka, Romera, pa ni Anđelkovića i sličnih 'srednjaka' koji znaju odlično 'zabiti' ali prevashodno razigravaju ostale saigrače...
Da Doborac ima "ideju" jednog Nebojše Golića...ili obratno da Golić ima snagu i probojnost Damira...e to bi bio ono pravo, samo to je vec u domenu: sta bi bilo kad bi bilo :oops:
U svakom slučaju ja se nadam, i vjerujem, da će Bosna riješiti i problem pozicionog napada i biti sve bolja i bolja...najboljaaaaa :D
Bosno moja poharana....

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 07 dec 2009, 14:12

Trigerr.....

To što si napiso za pivota da ne otvara dosta prostora,ne bi se složijo sa tobom...jer ako ne bi toliko prostora otvaro nebi mogao ni Doborac da zabija (ako uzmemo u obzir sve utakmice do sada odigrane a ne samo jučerašnje) :P

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 dec 2009, 14:17

Aikon je napisao/la:Trigerr.....

To što si napiso za pivota da ne otvara dosta prostora,ne bi se složijo sa tobom...jer ako ne bi toliko prostora otvaro nebi mogao ni Doborac da zabija (ako uzmemo u obzir sve utakmice do sada odigrane a ne samo jučerašnje) :P
Ma drugar,
dijelom si u pravu, jer Pucelj često pokusava izlaskom u blok napraviti 'poziciju' saigračima (ovi to slabo koriste - Doborac mozda najvise) ali se Pucelj slabije krece 'po liniji u širinu' što bi otvaralo neke druge napadačke opcije, pa i ulazak nekog od krila na 'liniju'....,
Ali, činjenica je očita da Doborac najčešće ide u 'solo akciju' - probijanje odbrane...pa zatio i ima dosta prekršaja u fazi napada....
Bosno moja poharana....

smradex
Kontakt:

Post Postao/la smradex » 07 dec 2009, 17:15

Ma slazem se ja da on previse solira, ja prvi ne volim tu vrstu srednjih koji pokusavaju sve sami da urade, ali samo kazem da ova igra bosne odgovara tom njegovom nacinu igre i da on to najbolje koristi kako bi zabio sto vise golova, a ne sad da on to radi zbog "svoje statistike" kako to neko rece...

E sad druga je prica sto bi on vjerovatno soliro i da bosna igra drugacije :)

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 07 dec 2009, 18:43

Trigger je napisao/la:
Aikon je napisao/la:Trigerr.....

Ma drugar,
dijelom si u pravu, jer Pucelj često pokusava izlaskom u blok napraviti 'poziciju' saigračima (ovi to slabo koriste - Doborac mozda najvise) ali se Pucelj slabije krece 'po liniji u širinu' što bi otvaralo neke druge napadačke opcije, pa i ulazak nekog od krila na 'liniju'....,
Ali, činjenica je očita da Doborac najčešće ide u 'solo akciju' - probijanje odbrane...pa zatio i ima dosta prekršaja u fazi napada....
Ma hajd ba nauči če i on to (Pucelj),tek 5 mjeseci igra napad polako..... :lol: ......

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 dec 2009, 18:53

neno#4 je napisao/la:
Trigger je napisao/la:Sve čestitke RK Bosna, jesenjem šampionu prvenstva BiH za sezonu: 2009/2010.

sjecas se kada sam pisao da irfan "maltretira" grahu....vidis da se to ispostavilo tacnim.....
Sjecam se mladi g. "neno#4", sjecam...
Ali i dalje ostaje pri tom (a to sam onda i napisao) da ja to ne mogu prihvatiti kao termin - maltretira!
Ne kazem da se ne može raspravljati u 'pravcu' da li je Grahovac ili vec bilo koji igrač 'po ukusu' Smajlagića ili ne, jer kod svakog trenera postoji i određena doza subjektivizma.
Ja sam se samo zapitao zašto Grahovac nije na 'svom nivou' - pa ne može čovjek tek tako zaboraviti braniti, pa volio ga ili ne neko!
Mene više brine da li je Grahovac u stagnaciji, golmanskoj krizi...a da se ne lažemo, imao je on dosta utakmica na kojima je dobijao od Smajlagića i veliku minutažu i imao veliki broj odbrana...ali, isto tako u mnogim utakmicama je djelovao "kao da nije na terenu"!?
To mene interesuje, jer Bosna mora imati dva odlicna, vrhunska, golmana....golmani su 'pola tima'! :shock:
Bosno moja poharana....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 dec 2009, 00:02

vjerovatno niko ne ide iz bosne......doci ce vjerovatno par pojacanja.....platu su primili :D :D :D ..e sad ce zimske pripreme u puli vjerovatno...na treningu ih nema ni za igru 7 na 7.......
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 dec 2009, 01:15

Ode i Jaškić.....

RK Bosna i zvanično raskinula ugovor s Adnanom Jaškićem, reprezentativnim desnim krilom :!:

Ode ovaj, ode onaj...koga li će dovesti.... :?: :?
Bosno moja poharana....

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 19 dec 2009, 02:09

Jel se zna gdje ide Jaskic.Ima li kakvih novosti ko bi jos mogao da ode iz Bosne, i ko su eventualna pojacanja?

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 19 dec 2009, 10:47

H1N1 je napisao/la:Jel se zna gdje ide Jaskic.Ima li kakvih novosti ko bi jos mogao da ode iz Bosne, i ko su eventualna pojacanja?
Priča se da če Jaškić u Borac :o ....a od pojačanja izgleda nema ništa :?:

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 19 dec 2009, 13:44

Doborac najbolji tko zna zna,najviše golova rekla ja davno da je on legenda :P

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 19 dec 2009, 19:26

bambina je napisao/la:Doborac najbolji tko zna zna,najviše golova rekla ja davno da je on legenda :P

Slažem se stobom ,da je dobar igrač....al je največi soler u ligi bih... :o :o

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 dec 2009, 02:29

Aikon je napisao/la:
H1N1 je napisao/la:Jel se zna gdje ide Jaskic.Ima li kakvih novosti ko bi jos mogao da ode iz Bosne, i ko su eventualna pojacanja?
Priča se da če Jaškić u Borac :o ....a od pojačanja izgleda nema ništa :?:
Gdje će Jaškić ?- To je već "offtopic" (nije više član RK Bosna - Tema) ;)

A pojačanja će biti...saznaćemo i to, po onoj: "Čemu je vakat, tome je i vrijeme" :D
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.