Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

nyxem
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la nyxem » 27 avg 2013, 13:26

ma dzaba mi njegovih 100 pasova kad ne idu prema napadacima, vec onako oko sredine ... on je koristan za cuvanje rezultata

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 27 avg 2013, 13:46

Sky ****: Wayne Rooney will not hand in a transfer request #SSN
Mou mu je dao 48 sati da odluci gdje ce nastaviti karijeru, tako da, izgleda, spekulacije oko Rooneya zavrsavaju.
Sinosnji Rooney me podsjetio na onog momka koji je grizao po terenu i kojeg je Fergi kritikovao da se previse trosi zaganjujuci protivnicku odbranu i golmana :mrgreen: .
Samo se nadam da to nije bilo samo u afektu zbog citave ove price oko njega i da ce nastaviti onako.

labe22
Kontakt:

Post Postao/la labe22 » 27 avg 2013, 14:06

Derbi bio ispod prosjeka, ali zadovoljan sam nasom igrom. Izenadila me formacija Chelsea, nema Mate, niti jednog od 3 klasicna napadaca. Penal nam cist nije sviran, ali hajd sta da se radi, gotovo je sad. Vidic i Ferdinand su nasa 2 najbolja stopera i fantasticno funkcionise taj tandem nazad. Kad se Rafa vrati na svoju poziciju, ocekujem da ce Jones dobijati mjesto na mjestu stopera jer je tu najbolji, nista bek, vezni, itd.
Rooney je bio solidan isto, pogotovo onaj start na Ramiresa kada se vratio skroz nazad me impresionirao, imao je i jedan solidan sut, uglavnom mislim da moze biti jedan od jacih igraca ove sezone i da je ova saga oko transfera sada iza njega i da ostaje u Unitedu.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 avg 2013, 14:23

"Man of the Match: United skipper Nemanja Vidic made 13 effective clearances - two more than his Chelsea counterpart John Terry - and was the most accurate passer of the ball on the pitch."
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

labe22
Kontakt:

Post Postao/la labe22 » 27 avg 2013, 14:31

slika
slika

"I am always learning from Rio and Vida. When I watch the games and when we watch the games back, you pick things up - the good habits that they have. They are always talking to you in training and giving you advice. You are always learning, definitely." - Phil Jones.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 avg 2013, 14:38

Jedan od najboljih stoperskih parova svih vremena, a i individualno su takodje u najuzem izboru svih vremena!!! ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

labe22
Kontakt:

Post Postao/la labe22 » 27 avg 2013, 14:41

marconato je napisao/la:Jedan od najboljih stoperskih parova svih vremena, a i individualno su takodje u najjuzem izboru svih vremena!!! ;)
Pa samo uzmi drugi dio prosle sezone kada se Vidic oporavio i vratio, koliko smo manje golova primali, koliko je odbrana bila sigurna. Plus, Vidic je trenutno najuspjesniji igrac u klubu, ima najbolji win ratio.

I jeste li vidjeli De Gee sinoc? Nije imao nekog ozbiljnijeg posla, ali ono sto je imao uradio je za 10, svaku loptu je hvatao.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 27 avg 2013, 14:43

Ma Rooney ostaje, nisam u to ni sumnjao
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 27 avg 2013, 14:44

Dok prodje jos ova burna utakmica sa poolom, e onda lagano davati odredjenu minutazu Zahi i Januzaju, ili u suprotnom Adnana poslati na posudbu, jer mu treba da se kali. To su perspektivni igraci od ideje, plus Nani.. Ako se vec ne dovodilo pojacanje u vezi, onda se moraju forsirati igraci ovog tipa. Jer fali kreativnosti u napadu, trkacki i takticki ce to da bude ok, ali jos kad dobijemo na ideji i kombinacijama sa ofanzivnom pas igrom te driblinzima 1 vs 1, ima da gori..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 avg 2013, 14:44

labe22 je napisao/la:
marconato je napisao/la:Jedan od najboljih stoperskih parova svih vremena, a i individualno su takodje u najjuzem izboru svih vremena!!! ;)
Pa samo uzmi drugi dio prosle sezone kada se Vidic oporavio i vratio, koliko smo manje golova primali, koliko je odbrana bila sigurna. Plus, Vidic je trenutno najuspjesniji igrac u klubu, ima najbolji win ratio.

I jeste li vidjeli De Gee sinoc? Nije imao nekog ozbiljnijeg posla, ali ono sto je imao uradio je za 10, svaku loptu je hvatao.
Pa da, Vidic je prosle sezone odigrao 19 utakmica, a 19 nije igrao - znaci pola. Na tih 19 koje je on igrao, United je primio 14 golova, a na 19 na kojima nije igrao, primili su 29 golova...Nema dalje! ;)

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 27 avg 2013, 15:20

Sinoc je, po meni, nas najveci dobitak bila ogromna podrska navijaca prema Rooneyu, u situaciji kad ni sam ne zna sta hoce cijeli klub, na celu sa navijacima, je stao uz njega tako da ako ima i gram mozga onda ce zavrsiti ovu sagu oko transfera i konacno jasno staviti do znanja da ostaje u Unitedu. Sudeci po njegovoj igri od sinoc tako ce i biti, jednostavno ako mu onaj gest navijaca nije bio dovoljan da poslozi neke stvari u glavi onda ne znam sta ce. U svakom slucaju Rooney kojeg smo sinoc gledali bi vjerovatno bio Unitedovo najvece pojacanje ove sezone.

Sto se tekme tice, ocekivano tvrda, iako neocekivano neefikasna, ali presudio je znacaj tekme, pogotovo iz perspektive menadzera. Igra Uniteda je, po meni, bila prilicno zadovoljavajuca, velikim dijelom tekme smo kontrolisali igru na sredini, odbrana sa Vidicem je ponovo podsjetila na onu od prije par sezona, jedino sto je falilo jesu ti prodori po krilima na koje sinoc nismo bili sposobni, vjerujem da ce sa Zahom i Nanijem i taj segment biti poboljsan. Ugl djelujemo za sada dobro, cak i bolje nego sto sam ocekivao, no i dalje sam misljenja da moramo dovesti najmanje jedno ili dva kvalitetna i provjerena igraca ako zelimo odbraniti titulu..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 27 avg 2013, 15:38

kada je Sir Alex Ferguson javnosti priopćio da se povlači krenule se mnoge špekulacije među kojima se spominjao i Jose Mourinho kao njegov nasljednik
zašto primjerice on nije odabran od Sir Alexa govore činjenice od jučer

*Prije utakmice
Mourinho-United mora prodati Rooneya, ne znam zašto žele imati nazdovoljnog igrača
*Za vrijeme utakmice
navijači- "Sit down Mourinho"
"You wanted this job, you wanted this job, Jose Mourinho, You wanted this Job."
*Poslije utakmice
Mourinho-United je vrlo posebna momčad, imaju jako posebne navjiače, mislim da Rooney želi ostati
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 27 avg 2013, 16:05

Navijači Borussie Dortmund pokrenuli su kampaniju pod nazivom #FreeShinji kako bi otkupili Kagawu i doveli Japanca natrag u svoje redove
slika

alexferguson
Kontakt:

Post Postao/la alexferguson » 27 avg 2013, 16:31

Kagawa je cisti promasaj za United, nije pokazao ono sto se ocekivalo od njega i mislim da se nece ni u ovoj sezoni pretjerano naigrati. Ako kojim slucajem Ozil zavrsi kod nas, Kagawa definitivno odlazi.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 27 avg 2013, 16:56

Tek covjeku 23 godine a vi ga otpisujete, nije ni dobio pravu sansu. Volio bi vidjet tandem Kagawa Rooney sa Runjom u ulozi napadaca. Osim toga Kagawa je donio bruku sponzora sa dalekog istoka, a njegova popularnost je nevjerovatna.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 27 avg 2013, 17:04

motty je napisao/la:Tek covjeku 23 godine a vi ga otpisujete, nije ni dobio pravu sansu. Volio bi vidjet tandem Kagawa Rooney sa Runjom u ulozi napadaca. Osim toga Kagawa je donio bruku sponzora sa dalekog istoka, a njegova popularnost je nevjerovatna.
Ma pusti ovog gospodina doticnog iznad lupeta ko maksim po diviziji cuj Shinji promasaj... :lol: :roll:

Kad bi Ozil doso bio bih ko 1 na 10 bgm.. :D :D

Ps. Sta je reci imali jos kakvih spekulacija ostala su jos tri dana do kraja prijelaznog roka?

Ostajeli Waza kod nas ili? :D
04.10.2009 !!

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 27 avg 2013, 17:17

sarajlija je napisao/la:
motty je napisao/la:Tek covjeku 23 godine a vi ga otpisujete, nije ni dobio pravu sansu. Volio bi vidjet tandem Kagawa Rooney sa Runjom u ulozi napadaca. Osim toga Kagawa je donio bruku sponzora sa dalekog istoka, a njegova popularnost je nevjerovatna.
Ma pusti ovog gospodina doticnog iznad lupeta ko maksim po diviziji cuj Shinji promasaj... :lol: :roll:

Kad bi Ozil doso bio bih ko 1 na 10 bgm.. :D :D

Ps. Sta je reci imali jos kakvih spekulacija ostala su jos tri dana do kraja prijelaznog roka?

Ostajeli Waza kod nas ili? :D
Kazu da prelazni traje do 2.9 tako da ima par dana vise :D mada sam poprilicno siguran da necemo nikog dovest. Jedino je aktuelna ta prica oko Ozila i prica da je united tajanstveni klub koji uz Real vreba Balea. Uglavnom nista prije januara ne ocekujem, mozemo i sa ovakvim sastavom proc grupu i ostat u trci za titulu.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 27 avg 2013, 17:23

@motty joj upravu si 2.9... :lol: :lol: ja skroz fulio... :D ;)

Ma ja sam davno reko da mi nikoga necemo dovesti, ali opet covjek nekako sanja o nekom igracu ja bih bio zadovoljan i sa Ozilom. 8-)

Na titulu svakako sinoc smo napadali nismo uspjeli dobit steta... :| ....

21 titula ce biti nasa Arapi smijesni , jedino cfc je najopasniji kandidat za osvajanje EPL uz nas. :P
04.10.2009 !!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 avg 2013, 18:11

BoBo89 je napisao/la:Navijači Borussie Dortmund pokrenuli su kampaniju pod nazivom #FreeShinji kako bi otkupili Kagawu i doveli Japanca natrag u svoje redove
slika
Neka nam dadnu Gundogana i ja cu licnu platit Kagawinu kartu do Njemacke.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 27 avg 2013, 18:15

Kagawa je daleko od promašaja za United, on je baš taj igrač koji nam je nedostajao u jučerašnjoj utakmici da kretivno odigra i proturi zadnji pas. Nije nastupio samo iz razloga jer je Rooney odigrao odličnu utakmicu, pogotovo u defanzivi, gdje Kagawa ne bi mogao odgovorit kao što je to Rooney odradio, bio nam je treći igrač sredine terena i dosta je olakšao posao Carrick-u i Claverly-u. Još uvjek se traži početnih 11, nisu svi ni fit ni oporavljeni. Pronaći će se mjesto i za Kagawu. Pametan je Moyes, zna kvalitete Kagawe i koristit će ga sasvim sigurno, u CL bi nam mogao bit' od ključnih igrača za dobar plasman u istoj. Njegovo igranje zavisi i od doprinosa naših krila ove godine, ako bude isti doprinos kao prošlogodišnji, trebali bi igrat neki dijamant u kojem se mora pronaći mjesto za Kagawu.

Ovo je sezona u kojoj će se pokazat i dokazat, samo da ga povrede zaobiđu i da naravno igra svoju matičnu poziciju, a i nadam se da će se Rooney vratit svojoj poziciji, pa da vidimo na šta će to sve ličit.

Roy je izbacio spisak fudbalera koji će igrat kvalifikacijske utakmice, na spisku je naših 7 fudbalera
(Welbeck, Rooney, Young, Claverly, Carrick, Smalling, Jones)
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.