Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

zgembo89
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la zgembo89 » 28 avg 2013, 00:52

MEni je samo bilo krivo sto su igrali sesar i svraka umjesto HUsejnovica,pa i s Ibricicem je tu negdje u ravnini,a nije bolji od pjanica i misimovica def.

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 28 avg 2013, 01:56

Amar Dzeko je napisao/la:
levat je napisao/la:
AeGon099 je napisao/la:riješeni bičakčić i hajrović, na redu arslanagić i kolašinac. 8-)
Kad smo kod ovoga, da li neko zna kakva je situacija sa T.S.Sušićem? Da li mu treba samo sportsko ili i sportsko i civilno državljanstvo?
Cini mi se da sam procitao u Avazu da mu treba samo sportsko, da je ostalo vec rijesio ali nemoj me uzimati za rijec.
Realno on nece naskoro dobiti i ne zasluzuje da dobije poziv za A repku, ali mladoj reprezentaciji bi mogao biti od pomoci..
Ne može u mladoj. Već je igrao za Beligiju, a mislim i da ne može više ni po godinama. Realno, nema on mjesta u repki pored veznjaka koji igraju u njoj, ali je mlad i to što ga amidža ne zove (još) nije razlog da ne predaje papire.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 avg 2013, 02:07

zgembo89 je napisao/la:MEni je samo bilo krivo sto su igrali sesar i svraka umjesto HUsejnovica,pa i s Ibricicem je tu negdje u ravnini,a nije bolji od pjanica i misimovica def.
promocija nase 'šenica lige, kako to vam do sada nije bilo jasno :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 28 avg 2013, 08:33

levat je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la: Cini mi se da sam procitao u Avazu da mu treba samo sportsko, da je ostalo vec rijesio ali nemoj me uzimati za rijec.
Realno on nece naskoro dobiti i ne zasluzuje da dobije poziv za A repku, ali mladoj reprezentaciji bi mogao biti od pomoci..
Ne može u mladoj. Već je igrao za Beligiju, a mislim i da ne može više ni po godinama. Realno, nema on mjesta u repki pored veznjaka koji igraju u njoj, ali je mlad i to što ga amidža ne zove (još) nije razlog da ne predaje papire.
Moze mali Susic igrati za mladu repku on je u Belgiji igrao samo za njihovu U-19 (zapravo nije ni igrao presjedio mec na klupi) a i 92. godiste je tako da nema nikakvih prepreka osim naseg sportskog i civilnog drzavljanstva.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 28 avg 2013, 10:54

njega treba zavti,ali po pojedinim treba ga stavit na golmana umjesto avdukica ili u odbranu umjesto pandze ili na beka umjesto vrsajevica, jer u vezi ne moze svi su bolji (i medunjanina i ibricic,i miske ,pjanic)

gledacemo ga u grupi El imace priliku da se pokaze do sad je ovo sve daleko od igracine,protiv jacih ekipa se ne vidi na terenu,krije se, bjezi od lopte i rjesava je se odma.Predstavljen je kao pojacanje za evropu,jedini koji razvaljuje 1 na 1 ,kreativac,igrac za ligu 5,aka susic itd... do sad tu popunjava mjesto, u ligi hnl vec nesto moze napravit ali to i ne cudi s ozbirom na prrotivnike.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 28 avg 2013, 11:38

ja i dalje ne mogu da se načudim da na ovoj temi ima nekoliko homo sapiensa koji tvrde da je Husejnović sinoć odigrao sjajnu utakmcu???

evo ja sam gledao tekmu i teško se mogu sjetiti bilo čega konkretnog na terenu od strane Husejnovića osim ako se ne varam jednog šuta :o

po nečijim standardima i to je dovoljno za repke :lol:
Undici stelle - ACM 1899

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 avg 2013, 12:18

Odmah da kažem na početku da nisam od onih koji stalno dozivaju Saida, da se razumijemo.
Vjerujem, da si malo pažljivije pratio utakmicu, primjetio bi, da se Said apsolutno podvrgao kolektivu, svaki njegov pas osim njih nekoliko koji su bili pogrešni su bili izrazito brzi i precizni.

Znači, jako brzo i inteligentno oslobađanje lopte, bez dušenja iste, kako je i zahtjevala njegova pozicija. Da je on na krilu igrao sigurno bi od njega viđali više u pogledu šuteva prema golu i slično.

Vjerovatno si primjetio i da se Sammir, kao napadač ( jer je tu ulogu igrao sinoć ), vraćao često po loptu do centra i ne rijetko se odlučivao na šut. Lijeva strana je bila jako aktivna, a može se reći i za obe, jer se Austria svjesno povukla i zbila u sredini, tako da je teško mogao sa svoje pozicije napraviti neki bum kroz sredinu. Svaki njegov pas je otvarao stranu, i zaista su izgledali kao kompaktna cjelina.

Jako malo su griješili, izuzevši Sammira, koji je bio nespreman.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 avg 2013, 12:31

Čemu pisanje o Seferoviću po ko zna koji put ? To zaista ne mogu da razumijem.
Njegovi uspjesi nisu naši uspjesi. Izabrao je svoje, evo ponavljam po ko zna koji put za ljudima k'o papagaj, te se stalno poturaju novi članci o njemu. Svima nama, koji volimo BiH kao državu, reprezentaciju kao njen simbol, Seferović je jedno ružna i tužna prošlost koje se ne želimo prisjećati. Nemojte navlačiti gnjev forumaša, ukoliko smo i malo cijenjeni na ovom forumu. Hvala !

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 28 avg 2013, 13:07

Dok kod ima levata koji čitaju njegove članke oni će ih i postavljati.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 avg 2013, 13:17

Said je naprimjer po meni negdje kao verzija MEdunjanina stim da moze biti dobar i na krilu..Medunjanin oslabio od proslog ciklusa iako igra standardno u Turskoj ipak u reprez. zadnju godinu i po ne pruza takve partije tako da Said bi mogao tu sa njim da se bori za poziciju,Ibričić je mislim tu negdje snjim mozda i slabiji..
Mislim Said sigurno u slučaju neke povrede Pjanić-Medunjanin-Misimović da bi trebao dobiti odmah poziv jer je Dinamo sasvim solidna ekipa i meni se svidio njihov nogomet sinoc igraju poprilicno brzo i Said se uklopio u taj ritam..

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 28 avg 2013, 13:24

Said ne da može biti dobar na krilu, nego on MORA igrati na krilu .. njegov najveći adut je brzina .. pa on je u Slobodi između 18-20 godina postigao 21 gol u 47 nastupa :D igrao je nešto između krila i napadača

on ne treba igrati u veznom redu kao što je to slučaj u Dinamu
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Rios

Post Postao/la Rios » 28 avg 2013, 13:30

zizu1991 je napisao/la:Odmah da kažem na početku da nisam od onih koji stalno dozivaju Saida, da se razumijemo.
Vjerujem, da si malo pažljivije pratio utakmicu, primjetio bi, da se Said apsolutno podvrgao kolektivu, svaki njegov pas osim njih nekoliko koji su bili pogrešni su bili izrazito brzi i precizni.

Znači, jako brzo i inteligentno oslobađanje lopte, bez dušenja iste, kako je i zahtjevala njegova pozicija. Da je on na krilu igrao sigurno bi od njega viđali više u pogledu šuteva prema golu i slično.

Vjerovatno si primjetio i da se Sammir, kao napadač ( jer je tu ulogu igrao sinoć ), vraćao često po loptu do centra i ne rijetko se odlučivao na šut. Lijeva strana je bila jako aktivna, a može se reći i za obe, jer se Austria svjesno povukla i zbila u sredini, tako da je teško mogao sa svoje pozicije napraviti neki bum kroz sredinu. Svaki njegov pas je otvarao stranu, i zaista su izgledali kao kompaktna cjelina.

Jako malo su griješili, izuzevši Sammira, koji je bio nespreman.
Dzaba to pricas ljudima kojima se fudbal svodi samo na to koliko si golova postigao,koliko puta sutirao na gol i tako to..Saida takodjer ne gotivim nimalo,ali momak je sinoc odigrao bez greske..Bas onako kako treba da igra vezni igrac,brzi i tacni pasovi,bez puno komplikovanja..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 avg 2013, 13:52

Izjaviti da je gledao utakmicu a iza toga izjaviti kako Said nije valjao u razmontiranju Austrie u gostima, to je tek prica za sebe. Da se prisjetimo, Austria prvih 45 minuta nije izlazila iz svoje polovine a na centru su dirigovali Sammir i Husejinovic napade u kojim je Dinamo preokrenuo rezultat sa 1:0 na 1:2, stim da je Said imao preciznost dodavanja i primanja lopte kakvu 85 % nase trenutne reprezentacije moze samo sanjati. Juce je bio jako dobar, vidi se da je tehnicki potkovan i opasan igrac. U sustini je daleko ispred Ibricica, daleko. A na spisku pored Zahirovica, Sunjica, Avdukica, Vrsajevica je morao imati mjesto ODAVNO, kao i mali Besic, koji je kao potreban mladoj reprezentaciji a nama ispomaze covijek u 40toj godini zivota :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 avg 2013, 14:05

sta znate o ovom Dervisevicu iz Maribora? jeli ga neko gledao, ima li potencijala?

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 28 avg 2013, 14:26

calcio je napisao/la:sta znate o ovom Dervisevicu iz Maribora? jeli ga neko gledao, ima li potencijala?
Ima potencijala, visok, jak na lopti, pluus jos je mlad.
Ima lijepe sanse da uspije...

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 28 avg 2013, 14:32

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 28 avg 2013, 14:38

DonCorleone je napisao/la:Izjaviti da je gledao utakmicu a iza toga izjaviti kako Said nije valjao u razmontiranju Austrie u gostima, to je tek prica za sebe. Da se prisjetimo, Austria prvih 45 minuta nije izlazila iz svoje polovine a na centru su dirigovali Sammir i Husejinovic napade u kojim je Dinamo preokrenuo rezultat sa 1:0 na 1:2, stim da je Said imao preciznost dodavanja i primanja lopte kakvu 85 % nase trenutne reprezentacije moze samo sanjati. Juce je bio jako dobar, vidi se da je tehnicki potkovan i opasan igrac. U sustini je daleko ispred Ibricica, daleko. A na spisku pored Zahirovica, Sunjica, Avdukica, Vrsajevica je morao imati mjesto ODAVNO, kao i mali Besic, koji je kao potreban mladoj reprezentaciji a nama ispomaze covijek u 40toj godini zivota :lol: .
odigrao skoro isto ko i u prvoj utakmici,nit smrdi nit mirise,brzo se rjesavao lopte u vecini slucajeva prvom do sebe,bez nekog progiravanja i stvaranje viska,,samo sto su ovaj put imali raspolozenog brozovica,fenradeza koji je pravio taj potrebi prodor,soudania koji je nosio na ledjiam uvjek dva igraca i skoro da nije izgubio lopte ,i samira koji nespreman zna stvorit prostor i ademija koji je presjekao skoro sve napade austrije i to su igraci koji su bili bolji od husjenovica sto potvrdjuje i to da je u obe utakmice prvi zamjenjen.I Sad jeste dobar igrac ali pricati o njemu kao klasnom fudbaleru i igracu koji donosi prevagu je smijeno sto se tice fubala na visem nivou od prosjeka hnla,i nase lige.
a zasluzuje poziv,mada tesk ce zaigrat s obzirom na rboj igraca na toj poziciji(mismivoci,pjanic ,pa i medunjanin i ibricic koji igraju u daleko jacoj ligi i sto je vazno da su medju boljim u ekipama u kojima igraju)
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 28 avg 2013, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 avg 2013, 14:45

Nisi pomišljao da je sve to što si naveo i zadatak igrača koje si pomenuo.
Razlog zašto je Husejinović zamijenjen je jasan. Igrač iz veznog reda umjesto napadača sve govori.
Njegova veličina je u tome što, iako ne igra svoju prirodnu poziciju, počinje od prve minute ovako bitnu utakmicu za Dinamo.

Protok lopte sa izvrsno tehnički potkovanim igračima u veznom redu Dinama je bio nenadyebiv.
Kako napisah na prethodnoj stranici, njegov zadatak nije bio a prior da proigrava, nego da širi obranu i vezni red koji se koncentrisao na sredini terena. Jedini mogući prolazi su bili po stranama što je Dinamo sinoć jako dobro koristio, iako ne bježim od činjenice da je prvi gol pao " kroz sredinu , al je neuporedivo više " puhalo " po stranama.

I naravno, Said nije imao nikakve uloge u tome, samo je letao k'o muha bez glave.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 28 avg 2013, 14:50

zizu1991 je napisao/la:Nisi pomišljao da je sve to što si naveo i zadatak igrača koje si pomenuo.
Razlog zašto je Husejinović zamijenjen je jasan. Igrač iz veznog reda umjesto napadača sve govori.
Njegova veličina je u tome što, iako ne igra svoju prirodnu poziciju, počinje od prve minute ovako bitnu utakmicu za Dinamo.

Protok lopte sa izvrsno tehnički potkovanim igračima u veznom redu Dinama je bio nenadyebiv.
Kako napisah na prethodnoj stranici, njegov zadatak nije bio a prior da proigrava, nego da širi obranu i vezni red koji se koncentrisao na sredini terena. Jedini mogući prolazi su bili po stranama što je Dinamo sinoć jako dobro koristio, iako ne bježim od činjenice da je prvi gol pao " kroz sredinu , al je neuporedivo više " puhalo " po stranama.

I naravno, Said nije imao nikakve uloge u tome, samo je letao k'o muha bez glave.
ma slazem se ja s tobom ali ja sam pisao vezano za to kako je najvaljen i predstavljen Hujenovic u momentu prelaska u dinamo,Kao buduci nosioc igre dinama njihov najvazniji igrac kojem je liga 5 neminovna,igrac koji dominira,1 na1 i koji je bolji od nasih najboljih reprezentativaca, i koji ce uzet samiru mjesto u ekipi.
To se ovdje pisalo. Ja ne osporavam njega kao igraca i dobar je igrac i treba ga pozvat, ali da je najbolji i neko bez koga oni nece moc i koji im donosi prevagu to nije sigurno.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 28 avg 2013, 15:01

vjerujem da je ovdje većina ljudi koji vole fudbal, prate i znaju ponešto...

zbog toga mi je posebno krivo kad neko kao argument za pozivanje Husejinovića navodi to kako su pozvani već toliko opjevani Vršajević i sl. pacijenti

da se razumijemo, niti svi igrači koji se pozivaju imaju reprezentativni kalibar (što je pokazalo drugo poluvrijeme protiv USA) niti je Husejinović igrač koji će donijeti napredak našoj reprezentaciji ;)

ako treba biti pozvan samo zato da bi bio pozvan ili zato što su pozvani Vršajević, Avdukić itd...onda ne znam šta da kažem :roll:

a da ne pričamo o miješanju baba i žaba...Husejinović je veznjak i da je još 10x bolji teško bi imao mjesta pored Pjanića i Misketa...na beku ili na golu ili pak u odbrani nema šanse da zaigra, iako na tim mjestima imamo nekoliko slabih karika on nikada neće dobiti poziv prije Vršajevića, Šunjića itd...
Undici stelle - ACM 1899

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: s4mke, Soli i 46 gostiju.