FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- inacefindecko
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
ako ode adil ko li će doći na njegovo mjesto.. znam da imamo napadača, al poznavajući dosadašnji stil igre i osima smiješi nam se opet neki krkan 
- invincible1921
- Kontakt:
ne znam sta bih rekao,ako adilovic ode valjda ce hodzic i bajic konacno dobiti vise prostora za igru medjutim poznavajuci sefa selmoivc ce prec naprijed a bucan i colic igrat krila tako da tesko ce sta bit od ove dvoice u prvih 11.Sto se tice samo adilovica,kvalitet nije neki medjutim borbenost je uvijek bila na nivou i hvala covjeku za sve golove koje je postigao za zelju,sigurno jedan od najboljih napadca koje smo imali poslije rata,mozete vi pricati sta hocete al dvije sezone zaredom medju 2 strijelca lige,plus nisu golovi ubacivanje u mrezu dao ih je bar 10 ekstra potezima i svojim solo prodorima.Ne znam zaista sta bi rekao,nije mi drago,jer ne vidim ko bi ga mogao zamijeniti testko ce selimovic i ostali ofanzivni nadomjestiti toliki broj golova,al haj vidjecemo sta ce bit,njemu nek je najsretnije i jos jednom mu hvala za sve golove.
=\_1921_/=
Buraz izvini, morao sam da ti odgovorim na ovo. Pošto pominješ napadače, najbolji napadač kojeg je imao F. K. Željezničar "poslije rata" je bio NERMIN VAZDA (možda si mlad, možda si zaboravio)! Samo mu daš loptu, lik da gol! Ovaj mu pertle nije mogao vezati!invincible1921 je napisao/la:ne znam sta bih rekao,ako adilovic ode valjda ce hodzic i bajic konacno dobiti vise prostora za igru medjutim poznavajuci sefa selmoivc ce prec naprijed a bucan i colic igrat krila tako da tesko ce sta bit od ove dvoice u prvih 11.Sto se tice samo adilovica,kvalitet nije neki medjutim borbenost je uvijek bila na nivou i hvala covjeku za sve golove koje je postigao za zelju,sigurno jedan od najboljih napadca koje smo imali poslije rata,mozete vi pricati sta hocete al dvije sezone zaredom medju 2 strijelca lige,plus nisu golovi ubacivanje u mrezu dao ih je bar 10 ekstra potezima i svojim solo prodorima.Ne znam zaista sta bi rekao,nije mi drago,jer ne vidim ko bi ga mogao zamijeniti testko ce selimovic i ostali ofanzivni nadomjestiti toliki broj golova,al haj vidjecemo sta ce bit,njemu nek je najsretnije i jos jednom mu hvala za sve golove.
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 29 avg 2013, 01:20, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
vas najbolji napadac je bio dzelo muharemovic, pa onaj bubakar, pa adilovic a nermin vazda je samo nama davao golove
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Vidi ovoga, ako hoćeš da "pametuješ" onda reci kada budeš nešto "znao". Dželo nije bio napadač! Dželo je bio ofanzivni vezni!Rule_hz je napisao/la:vas najbolji napadac je bio dzelo muharemovic, pa onaj bubakar, pa adilovic a nermin vazda je samo nama davao golove
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
e ako je Adilovic medju najboljim napadacima e onda stvarno pa za njega je Alen Mesanovic izmislio poziciju napadac
nek je njemou sretno i hvala mu za sve ali brate davno je on trebo ici
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
+1QWERTZ je napisao/la:e ako je Adilovic medju najboljim napadacima e onda stvarno pa za njega je Alen Mesanovic izmislio poziciju napadac
Anonimac je napisao/la:Vidi ovoga, ako hoćeš da "pametuješ" onda reci kada budeš nešto "znao". Dželo nije bio napadač! Dželo je bio ofanzivni vezni!Rule_hz je napisao/la:vas najbolji napadac je bio dzelo muharemovic, pa onaj bubakar, pa adilovic a nermin vazda je samo nama davao golove
znam koju poziciju je igro dzelo i ne pravim se pametan uzmi i pogledaj statistiku svih posslije ratnih igraca pa mi se javi, ujedno i pratim fudbal i idem na utakmice od 95te
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Kada već tako pričaš (kada Željo nije mogao centar da pređe protiv Kilmarnock-a, on ga je dao sa 30 metara), svi koji znaju će se složiti sa mnom. Evo pa pogledaj...Rule_hz je napisao/la:Anonimac je napisao/la:Vidi ovoga, ako hoćeš da "pametuješ" onda reci kada budeš nešto "znao". Dželo nije bio napadač! Dželo je bio ofanzivni vezni!Rule_hz je napisao/la:vas najbolji napadac je bio dzelo muharemovic, pa onaj bubakar, pa adilovic a nermin vazda je samo nama davao golove
znam koju poziciju je igro dzelo i ne pravim se pametan uzmi i pogledaj statistiku svih posslije ratnih igraca pa mi se javi, ujedno i pratim fudbal i idem na utakmice od 95te
[youtube][/youtube]
P. S. Vjerovatno kad ovo napišem mnogi (koji me znaju) će znati ko sam ali da ti i ovo kažem... Nermin Vazda je igrao u Bosni iz Visokog a Željo je (tada) bio 12-sti na polusezoni, ja sam se kladio sa jaranom, reko: ako Vazda dođe u Želju (pošto je bilo priče oko transfera), Željo će biti šampion! Svi naravno pružaju ruke (smijali se), ko će prije da se kladi sa mnom "da mi uzme pare"... Vazda je došao u Želju, Željo se "nekako" ugurao u play-off (dobio skoro sve utakmice), ostalo je istorija... ZUBANDAN!
Svaka čast Adilu i ostalim ali Vazda je Vazda!
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 29 avg 2013, 03:54, ukupno mijenjano 6 puta.
Ako Adil pređe u Samsunspor imaće priliku da igra protiv turskog Željezničara.

Šteta što ne prelazi iz jednog Želje u drugi.

Šteta što ne prelazi iz jednog Želje u drugi.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!!!
- invincible1921
- Kontakt:
ma brate meni je VAZDA najdrazi igrac zelje svih vremena ,tj jer je to prva generacija koje se sjecam 98-pa do sad,al ipak jbg covjek je dao tolike golove,sjeti se samo lazara,ne mozemo tako lako zanemarit titulu najboljeg stirjecla i drugog najboljeg ,ali et sta je tu je koga nema bez njega se mozeAnonimac je napisao/la:Buraz izvini, morao sam da ti odgovorim na ovo. Pošto pominješ napadače, najbolji napadač kojeg je imao F. K. Željezničar "poslije rata" je bio NERMIN VAZDA (možda si mlad, možda si zaboravio)! Samo mu daš loptu, lik da gol! Ovaj mu pertle nije mogao vezati!invincible1921 je napisao/la:ne znam sta bih rekao,ako adilovic ode valjda ce hodzic i bajic konacno dobiti vise prostora za igru medjutim poznavajuci sefa selmoivc ce prec naprijed a bucan i colic igrat krila tako da tesko ce sta bit od ove dvoice u prvih 11.Sto se tice samo adilovica,kvalitet nije neki medjutim borbenost je uvijek bila na nivou i hvala covjeku za sve golove koje je postigao za zelju,sigurno jedan od najboljih napadca koje smo imali poslije rata,mozete vi pricati sta hocete al dvije sezone zaredom medju 2 strijelca lige,plus nisu golovi ubacivanje u mrezu dao ih je bar 10 ekstra potezima i svojim solo prodorima.Ne znam zaista sta bi rekao,nije mi drago,jer ne vidim ko bi ga mogao zamijeniti testko ce selimovic i ostali ofanzivni nadomjestiti toliki broj golova,al haj vidjecemo sta ce bit,njemu nek je najsretnije i jos jednom mu hvala za sve golove.
=\_1921_/=
nadam se da ce otici ( ne radi toga sto nema kvaliteta jer smatram da je pruzao onoliko koliko moze postigao je dosta bitnih golova i smatram da je jedan od zasluznijih sto se tice trofeja ) da nas spasi da ne ispadnemo papci najveci tj. ne bitno jel 100,2000 ljudi mu psuje ili 5 kad ti tvoj navijac jedva ceka da fulis da bi ispustio svoje frustracije a momak je bio cijelo vrijeme korektan, ponasao se tako te nikakave belaje nije pravio al eto primitivizam je odavno u gradu , sad cemo vidjeti koliko ce trebati pa da malom ari pocnu psovati
il mozda da popovica vratimo jer u njegovom slucaju nije furka psovati nego navijati hajde lazare, hajde lazare...
.
Nego citam intervju onog Ibraka rodila ga majka, kakva demagogija. Oni imaju najboljeg trenera u BiH!? Tacno da puknes od shege. Profesore necu rec' da vam je prica glupa, prica vam je nevjerovatno ljigava.
Ovo je stvar koju strasno zamjeram Amaru. On je ovdje trebao biti puno cvrsca ruka po ovom pitanju, hem sto bi imao igrace koji su spremniji i koncetriraniji, hem bi takvi kao kapiten bili primjer za ostale igrace pozitivan. Nametnuo bi se neki kodeks i sistem ponasanja barem. Na ovome se moglo i moze uraditi bez ikakvih ulaganja.QWERTZ je napisao/la:a niko ovdje ne brani ni Svraku ni Stanica ni bilo koga drugog meni najvise smeta sto dosad za ove 4 - 5 godina NISMO dostigli nivo neki prije svega mislim PROFESIONALNI gdje se znaju neke stvari npr da igraci ne odvaljuju po kilu pite u 12 ili locu ko konji iza 1 navece, znam nismo Bayern ali bar da ima neki NIVO, a mislim da smo bez ikakvih ulaganja ili kakvih preseravanja to mogli napraviti, a ne da se tolerise ni Svraki ni 5 10 tom e TO ME BOLI ali to je vec prezvakana tema 1000000000000000 puta
Nego citam intervju onog Ibraka rodila ga majka, kakva demagogija. Oni imaju najboljeg trenera u BiH!? Tacno da puknes od shege. Profesore necu rec' da vam je prica glupa, prica vam je nevjerovatno ljigava.
Zadnja izmjena: rossoner, dana/u 29 avg 2013, 14:48, ukupno mijenjano 1 put.
Osim - drugo ime za Želju !
- Greenfingers
- Kontakt:
Plzen u ligi prvaka, ipak se LjoZe nije ma ni najmanje obrukao protiv njih, svijetla obraza ispali od mnogo jace ekipe...
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
mi smo im i pruzili najjaci otpor i dali najvise golovaGreenfingers je napisao/la:Plzen u ligi prvaka, ipak se LjoZe nije ma ni najmanje obrukao protiv njih, svijetla obraza ispali od mnogo jace ekipe...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Ja sam to rekao odmah nakon utakmica, rezultati plzena ce pokazati koliko zeljeznicar nije imao srece u zrijebu. Plzen je bio ubjedljivo najgori izbor
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Evo čovjek objasnio razloge zbog kojih nemamo pravo da Adilu psjuemo nego da mu zahvalimo. Vrlo jednostavno. Što se tiče pića čovjek ne pije,a ako ostane vani duže i to je noramlno ostaju i igrači velikih klubova ponekad. Kažu zabije sa četiri metra i to je sve. Pa onaj Komazec zabi dva gola sa četiri metra sam ko duh pa niko nije pohvalio Tadejevića nego digoše KOmazeca u zvijezde a isti ti ovdje psuju Adila. Daj ba malo realnosti. Nije Adil Messi znam ja to ali nam je donio mnogo radosti i hvala mu. On se nikad nije odnosio šupački prema dresu. To glam blam stoji ali mislim da on ni u čemu nije pretjerao, amožda g a je malo samo ponijela ta medijska eksponiranost ali i klub može donijeti neka pravila ponašanja što se tiče izlazaka i medija i svega. Nadams e da ćemo više prestati sa pričom o Adilu. Hvala majstore ako ideš a ako ne bit će mi opet drago.boccaccio je napisao/la:Pa evo,ako je istinita vijest da je Adilovic bivsi,ja mu zelim puno srece u nastavku karijere,nasem klubu zelim da se malo opari,a njegovo mjesto u timu ne bih puno da komentarisem,ko bi ga mogao zamijeniti.Cinjenica je da bi ovim odlaskom ostali bez krupnih spic igraca.u slucaju da se ne dovede niko novi,logika je da je Ara tu,pa i Selimovic.Ne vidim samo onaj momenat kada je kod nas uvijek igrao jedan spic,on je bio krupan,jak ili visok.Sada takvog ne bi vise imali,ali bi imali pokretljivijeg spica.Uvijek sam nekako mislio da je nasa igra sa jednim spicem onakva da se meni licno ne svidja takav sistem.Tu je napadac zrtvovan u velikoj mjeri.Mora biti pravi zmaj da dodje u dobre pozicije.No imali smo konstitucijom jake igrace zadnjih godina,koji su se nekako izborili.Zanima me kako ce igra sada biti postavljena.
Sretno Adilovicu!
Svraka je nama veći problem (eno ZZtop mi reče da je on razlog što je Alibašić otišao, a i čuo sam sa sto strana da i on i Jamak prave probleme na treninzima). I Svraka nam ej puno dao ali sad je pretjerao u drugoj krajnosti i mislim da treba snositi posljedice. Niakd nisam bio od onih što nakon mnogo lijepog nakon jedne greške prekriže čovjeka, ali Svraka pravi nakon mnogo lijepih i mnogo loših stvari. Da se razumijemo uvijek su stariji malo maltretirali djecu na treninzima ali niakd se nije pretjerivalo. MOžda to govori i o psihi tog malog koji nije ni pokušao da pritrpi neke stvari ali za kratko vrijeme i Pehilj i on. Treba nekad i djecu zaštititi jer svaki slučaj je poseban.
I shvatite već jednom da u Želji igra najbolje od onoga što želi igrati ovu našu ligu (pokazalo se zadnjih par godina a vidjet ćemo hoće li i ove). I normalno je da i u Želji kao i u svakom klubu dođe nekad i do pada, osim ako nije finansijski daleko inad svojih konkurenata a Željo to još nije.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
A Adil se ne bori jel? IZjava se može protunačiti na razne načine pa je prema tome glupo da je komentarišeš iz ugla kako si ti to shvatio. Meni recimo nije zasmetalo a u pravu je sto posto, a nije ništa loše rekao niti je imao lošu namjeru ali ga ne hvalim na sva zvona što se tiče izjave.mija je napisao/la:Hohohoho dobri smo,ja sam taj klub podzravao kada nas je na jugu bilo po 50 tak 96,97 godine i dalje,i podrzavat cu ga uvijek ali je razlika tada i sad bila sto ti igraci isto nisu znali ali su se borili i trcali,i mi smo to cijenili imali posten i korektan odnos sa navijacima,znali prihvatiti kritiku kada su losi,kada padnu u formi za razliku od danasnjih manekena,koji bi jos da drze pridike i da se ja stidim sto oni slabo igraju haha
- Crni gavran
- Kontakt:
Eldin Adilovic jos uvijek nije napustio Zelju :
http://www.sportin.ba/4008-brza-reakcij ... k-grbavice
http://www.sportin.ba/4008-brza-reakcij ... k-grbavice
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
đekna još nije umrla, a ka će ne znamo...
Trenutno korisnika/ca: Anpa, ibz, KrajinaTm87, Lecler i 59 gostiju.