Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 588

MElloo
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la MElloo » 29 avg 2013, 00:37

Joj krsim s venecijom sve na moru :mrgreen: nijedne bitke nisam izgubio :mrgreen: citavo sredozemlje pod kontrolom mletaka 8-)

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 29 avg 2013, 02:01

@Duke

Već sam podijelio nekoliko kneževina vazalima. Leinster u Irskoj, Kent, Hwice i East Anglia u Engleskoj. Ja držim direktno uglavnom ovaj priobalni pojas na sjeveroistoku Engleske i dolje na jugu Wessex i London. Ovo gore u Škotskoj sam podčinio pod svoju vlast Malo Kraljevstvo Jylland i tu bi moglo biti problema kad sadašnja kraljica umre i pozitivan efekat od "subjugation" modifikacije istekne. Mora se podijeliti, nemam dovoljno veliki demesne size da držim sve. I ovako imam udar na odnose sa vazalima jer držim previše kneževina. :D Ali sam se zeznuo momački kada sam East Angliu dao katoličkom vazalu. To mi je jedna od rijetkih nordijskih teritorija i on to sada pokušava promijeniti. Mogu mu je lako oduzeti, ali tip mi je Marshall, ima odličnu "Martial" statistiku i lojalan je, tako da se nečkam. Što se tiče kraljevina, pošto imam brdo djece, to će ići njima, jer je nasljedstvo po Gavelkind sistemu (najstariji muški član dobija primarnu titulu, ostala djeca druge titule). Zato izbjegavam kreirati Wales i ne namjeravam još uvijek uzurpirati škotsku krunu, kako nebi došlo do osipanja teritorije pri smrti trenutačnog vladara.

Malo sam stao sa CK2. EUIV me zaokupio pravo. Upravo se krham sa Engleskom oko Cumbrije i Lancashirea. Škotska i moji irski vazali, plus moj vazal Northumbrija i Francuska i njeni vazali protiv Engleske koja je u ratu sa Walesom i to bez ikakvih saveznika. :mrgreen:
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 avg 2013, 02:13

Siluješ Englesku :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 29 avg 2013, 02:15

Kakva vam je ovo igra? Koliko dobro treba poznavati stvarnu historiju da bi ovo igrao? :D

Pitam zato što sam tanak sa historijom, a naložili ste me komentarima da zaigram i ja. :mrgreen:
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 29 avg 2013, 02:34

[youtube][/youtube]
nije losa igra,izasla ja mislim prosle sedmice ,ima vec da se skine ,ja skino repack verziju od 11 giga i radi top
kad ne mogu igrat hitman absolution (nece na vistu) makar ovu da igram :)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 29 avg 2013, 02:40

ronweasley je napisao/la:Kakva vam je ovo igra? Koliko dobro treba poznavati stvarnu historiju da bi ovo igrao? :D

Pitam zato što sam tanak sa historijom, a naložili ste me komentarima da zaigram i ja. :mrgreen:
Ne trebaš uopće znati historiju. Uz ove igre (Crusader Kings 2 i Europa Universalis IV) ćeš ju početi učiti. Naravno ako već poznaješ historiju, to je plus, ali nije od esencijalnog značaja. Ono što trebaš uraditi prije nego što kreneš igrati jeste pročitati priručnik (manual) koji sam postavio par stranica unazad.

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 29 avg 2013, 02:49

revan je napisao/la:
ronweasley je napisao/la:Kakva vam je ovo igra? Koliko dobro treba poznavati stvarnu historiju da bi ovo igrao? :D

Ne trebaš uopće znati historiju. Uz ove igre (Crusader Kings 2 i Europa Universalis IV) ćeš ju početi učiti. Naravno ako već poznaješ historiju, to je plus, ali nije od esencijalnog značaja. Ono što trebaš uraditi prije nego što kreneš igrati jeste pročitati priručnik (manual) koji sam postavio par stranica unazad.
E hvala jarane. Pokušaću, što da ne? :D

Na šta li će to ličiti. :mrgreen: :lol: :oops:
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

Krompir
Kontakt:

Post Postao/la Krompir » 29 avg 2013, 11:18

E ovako, ja sad trainam 5 onih vojska, al kako da ih selectam sve zajedno? to pokusavam svo vrijeme al nemogu
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. We're all going to die. Come watch TV.

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 29 avg 2013, 11:44

Krompir je napisao/la:E ovako, ja sad trainam 5 onih vojska, al kako da ih selectam sve zajedno? to pokusavam svo vrijeme al nemogu
Stavi ih da ti sve budu u istoj provinciji onda ih selektujes i vidices 2 strelica jedna prema drugoj i to kliknes i spoje se u 1 armiju
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

Krompir
Kontakt:

Post Postao/la Krompir » 29 avg 2013, 14:01

afa97 je napisao/la:
Krompir je napisao/la:E ovako, ja sad trainam 5 onih vojska, al kako da ih selectam sve zajedno? to pokusavam svo vrijeme al nemogu
Stavi ih da ti sve budu u istoj provinciji onda ih selektujes i vidices 2 strelica jedna prema drugoj i to kliknes i spoje se u 1 armiju
Pokusacu, hvala ti puno.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. We're all going to die. Come watch TV.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 avg 2013, 14:06

@Duke @LBJ @revan sta je ovo zarazili smo pola foruma s ovim :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 avg 2013, 16:17

revan je napisao/la:

:!:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 avg 2013, 23:15

Jel igra ko COD 2 MP al na Win 8?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 30 avg 2013, 07:23

Poceo sam i ja igrati ovaj vas EU, skinuo sam tricu, mada nisam bas neki englez al skonto sam ponesto... Uglavnom interesuje me ovo, kad osvojim neku provinciju i zavijori se zastava moja, koliko vremena treba da prodje da bi je mogao anexirati, jer evo poceo sam igrati sa Osmanlijama i vodim neke ratove tamo na istoku protiv one 3 drzavice muslimanske to cu aBd uskoro sve potamaniti, u srcu drzave imam rat sa bizantijom, i vamo sa zaratio sa srbima, njima sam potamanio i pokrajinu Srbija i pokrajinu Kosovo, al jos nemam opciju kad da ih anexiram... pomoc ?
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 30 avg 2013, 09:59

Ko god je zainteresiran za Europa Universalis 3 Complete i Crusader Kings 2, može ih ovdje naći po odličnoj cijeni. Prva igra samo 1$ (1.55 KM) a za drugu platite iznad 5.80$ (8.57 KM). S obzirom da se CK2 prodaje po 40€ ovo je super stvar. Uz njih dobijete još War of the Roses, Warlock: Master of Arcana, Dungeonland i Magicka. No evo link pa vidite sami. Ponuda vrijedi do četvrtka.

https://www.humblebundle.com/weekly" onclick="window.open(this.href);return false;

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 30 avg 2013, 10:46

revan je napisao/la:Ko god je zainteresiran za Europa Universalis 3 Complete i Crusader Kings 2, može ih ovdje naći po odličnoj cijeni. Prva igra samo 1$ (1.55 KM) a za drugu platite iznad 5.80$ (8.57 KM). S obzirom da se CK2 prodaje po 40€ ovo je super stvar. Uz njih dobijete još War of the Roses, Warlock: Master of Arcana, Dungeonland i Magicka. No evo link pa vidite sami. Ponuda vrijedi do četvrtka.

https://www.humblebundle.com/weekly" onclick="window.open(this.href);return false;
@tarikhordas

Nisam baš ekspert za EU3. Nikad nisam nešto ozbiljno zaigrao, ali bi trebalo biti slično kao EUIV. Da bi izvršio aneksiju, warscore mora biti dovoljno velik da bi neprijatelj pristao. Pretpostavljam da si samo okupirao te teritorije (linije u tvojim bojama preko tih teritorija). Sad kad si to okupirao, traži mir preko diplomatic taba i tamo izaberi svoje zahtjeve za okončanje rata. Neprijatelj će pristati ili neće ovisno koliki ti je warscore u postotcima. Ako tvoj zahtjev nosi veći postotak od trenutačnog warscore, neće pristati, ako je manji ili jednak, onda hoće.

@Duke of Wllington EU3 zna u dušu, tako da ti on može dati puno više savjeta od mene. Zašto ne igraš EUIV?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 avg 2013, 13:05

tarikhordas je napisao/la:Poceo sam i ja igrati ovaj vas EU, skinuo sam tricu, mada nisam bas neki englez al skonto sam ponesto... Uglavnom interesuje me ovo, kad osvojim neku provinciju i zavijori se zastava moja, koliko vremena treba da prodje da bi je mogao anexirati, jer evo poceo sam igrati sa Osmanlijama i vodim neke ratove tamo na istoku protiv one 3 drzavice muslimanske to cu aBd uskoro sve potamaniti, u srcu drzave imam rat sa bizantijom, i vamo sa zaratio sa srbima, njima sam potamanio i pokrajinu Srbija i pokrajinu Kosovo, al jos nemam opciju kad da ih anexiram... pomoc ?
Nema ti to veze sa vremenom, provinciju možeš pripojiti isključivo mirovnim ugovorom, što bi mi rekli moraš "izvuć' provinciju". Dakle, odeš na sue for peace i tamo odabereš šta želiš da izvučeš i ako se druga strana slaže onda to možeš i uraditi. Nije neko pravilo, ali uglavnom moraš imati barem duplo veći warscore od onoga što želiš da izvučeš i moraš ih vojno nadjačati, ako mogu kvalitetno da ratuju onda neće prihvatit nikakav mir. Kad izvlačiš provincije pazi na infamy, to ti je ona crvena zastavica pored imena provincije kad vršiš mirovni ugovor, ako nemaš odgovarajući casus belli onda dobijaš 4 po provinciji što je uglavnom puno.

Što se tiče aneksovanja država (bez obzira na rang, tj. bila to imperija, kraljevina ili vojvodstvo) ukoliko je warscore manji od 100 i ukoliko imaju maksimum 5 provincija, onda možeš da izvršiš kompletnu aneksaciju.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 avg 2013, 13:23

Udri Mehaga istjerao asm Englesku sa kontinenta :mrgreen: Al pola onih provincija mi samo : "occupied by you" ne mogu nikako aneksirat, klikam sue for peace i ne mogu klikat to sivo mi bude :)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 avg 2013, 13:27

MElloo je napisao/la:Udri Mehaga istjerao asm Englesku sa kontinenta :mrgreen: Al pola onih provincija mi samo : "occupied by you" ne mogu nikako aneksirat, klikam sue for peace i ne mogu klikat to sivo mi bude :)
De napravi screenshot ako ti nije mrsko. Kad namjestiš odgovarajući screen klikneš F11 i onda u instalacijskom folderu negdje imaš folder Screenshots. Znači ne može da ne može :D

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 30 avg 2013, 13:32

MElloo je napisao/la:Udri Mehaga istjerao asm Englesku sa kontinenta :mrgreen: Al pola onih provincija mi samo : "occupied by you" ne mogu nikako aneksirat, klikam sue for peace i ne mogu klikat to sivo mi bude :)
Mali ti je Warscore, njihov War Enthusiasm je vjerojatno veliki. Tako da teže ide. Idi na 'Cede Province' u mirovnom ugovoru i selektuj koje provincije hoćeš da im uzmeš. Ako su iscrpljeni ratom i imaš dovoljno veliki warscore, pristat će. Također obrati pažnju da imaš barem privremeni claim na te provincije i da spadaju pod proglašeni wargoal. Tako ćeš smanjiti negativne posljedice usljed aggressive expansion. Pazi na overextension. Ukoliko provincije koje želiš nisu tvoj core (ali sve engleske provincije na kontinentu bi trebale biti), onda dobijaš OE.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 41 gost.