Kup FBiH
Re: Kup FBiH
znam da su prošli u kup FBiH ali nisu prošli u kup BiH odnosno koliko sam upratio moraju proći jedno kolu u kupu FBiH bez obzira na rezultat u finalu kupa HNK-a da bi igrali u kupu BiH, državnom. a žao mi je što u KS-u Hrid nije uspio da se plasira ali eto više sreće drugi put.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Posavsku županiju u Kupu FBiH predstavljat će Orašje i Tramošnica.
Plasman u Kup FBiH za sezonu 2013./2014. dosad su osigurali:
Hercegovačko-neretvanski kanton/županija
Branitelj Mostar (Prva liga FBiH)
Igman Konjic (Prva liga FBiH)
igra se i finale, datum nepoznat
Kanton Sarajevo
Mladost Župča (Druga liga FBiH Centar)
?
Posavska županija
Orašje (Prva liga FBiH)
Tramošnica (Prva županijska liga)
Srednjebosanski kanton
1. Busovača (Prva kantonalna liga)
2. Rijeka (Prva kantonalna liga)
Tuzlanski kanton
1. Bratstvo Gračanica (Prva liga FBiH)
2. Sloboda Tuzla (Prva liga FBiH)
Unsko-sanski kanton
1. Podgrmeč Sanski Most (Prva liga FBiH)
2. Sloga Bosanska Otoka (Druga liga FBiH Zapad)
Zeničko-dobojski kanton
1. Natron Maglaj (Druga liga FBiH Centar)
2. Rudar Zenica (Kantonalna liga)[/quote]
Poznato je 13 sudionika. Nemam informacije za ZHŽ (opet vjerojatno nitko), BPK, HBŽ (vjerojatno Kamešnica i Sloga) i drugog predstavnika KS.
Plasman u Kup FBiH za sezonu 2013./2014. dosad su osigurali:
Hercegovačko-neretvanski kanton/županija
Branitelj Mostar (Prva liga FBiH)
Igman Konjic (Prva liga FBiH)
Kanton Sarajevo
Mladost Župča (Druga liga FBiH Centar)
?
Posavska županija
Orašje (Prva liga FBiH)
Tramošnica (Prva županijska liga)
Srednjebosanski kanton
1. Busovača (Prva kantonalna liga)
2. Rijeka (Prva kantonalna liga)
Tuzlanski kanton
1. Bratstvo Gračanica (Prva liga FBiH)
2. Sloboda Tuzla (Prva liga FBiH)
Unsko-sanski kanton
1. Podgrmeč Sanski Most (Prva liga FBiH)
2. Sloga Bosanska Otoka (Druga liga FBiH Zapad)
Zeničko-dobojski kanton
1. Natron Maglaj (Druga liga FBiH Centar)
2. Rudar Zenica (Kantonalna liga)[/quote]
Poznato je 13 sudionika. Nemam informacije za ZHŽ (opet vjerojatno nitko), BPK, HBŽ (vjerojatno Kamešnica i Sloga) i drugog predstavnika KS.
Hayley <3
- badblueboylivno
- Kontakt:
Nisam ni znao, ali izvučeni su parovi Kupa FBiH:
Igman - Famos
Busovača - Podgrmeč
Rijeka - Kamešnica
Sloga B. Otoka - Grude
Rudar Zenica - Mladost Župča
Tramošnica - Natron
Sloboda, Bratstvo, Branitelj, Orašje idu izravno u Kup FBiH.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Kup_Bosne ... 2013/2014.
Igman - Famos
Busovača - Podgrmeč
Rijeka - Kamešnica
Sloga B. Otoka - Grude
Rudar Zenica - Mladost Župča
Tramošnica - Natron
Sloboda, Bratstvo, Branitelj, Orašje idu izravno u Kup FBiH.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Kup_Bosne ... 2013/2014.
Zadnja izmjena: badblueboylivno, dana/u 30 avg 2013, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.
Hayley <3
Izvučeni parovi završnice Kupa FBiH
U prostorijama NS FBiH u Sarajevu (30.08.2013.) izvršeno žrijebanje završnice seniorskog Kupa Federacije BiH.
Parovi završnice Kupa FBiH:
KONJIC: FK „IGMAN“ - FK „FAMOS“
BUSOVAČA: NK „BUSOVAČA“ - NK „PODGRMEČ“
VITEZ: NK „RIJEKA“ - NK „KAMEŠNICA“
B.OTOKA: NK „SLOGA“-HNK „GRUDE“
ZENICA: FK „RUDAR“ Zenica- NK „MLADOST“ Župča
TRAMOŠNICA: NK „TRAMOŠNICA“ -NK „NATRON“ Maglaj
Utakmice završnice seniorskog Kupa FBiH za sezonu 2013/2014 igraju se u srijedu 04.09.2013. godine u 16:30.
U završnici seniorskog Kupa FBiH igra se 1 (jedna) utakmica.
Voljom žrijeba direktno u 1/16 finala Kupa BiH plasirali su se:
FK „SLOBODA“-Tuzla
NK „BRATSTVO“-Gračanica
HNK „BRANITELJ“-Mostar
HNK „ORAŠJE“-Orašje
U prostorijama NS FBiH u Sarajevu (30.08.2013.) izvršeno žrijebanje završnice seniorskog Kupa Federacije BiH.
Parovi završnice Kupa FBiH:
KONJIC: FK „IGMAN“ - FK „FAMOS“
BUSOVAČA: NK „BUSOVAČA“ - NK „PODGRMEČ“
VITEZ: NK „RIJEKA“ - NK „KAMEŠNICA“
B.OTOKA: NK „SLOGA“-HNK „GRUDE“
ZENICA: FK „RUDAR“ Zenica- NK „MLADOST“ Župča
TRAMOŠNICA: NK „TRAMOŠNICA“ -NK „NATRON“ Maglaj
Utakmice završnice seniorskog Kupa FBiH za sezonu 2013/2014 igraju se u srijedu 04.09.2013. godine u 16:30.
U završnici seniorskog Kupa FBiH igra se 1 (jedna) utakmica.
Voljom žrijeba direktno u 1/16 finala Kupa BiH plasirali su se:
FK „SLOBODA“-Tuzla
NK „BRATSTVO“-Gračanica
HNK „BRANITELJ“-Mostar
HNK „ORAŠJE“-Orašje
A zašto Sloboda, Bratstvo, Branitelj i Orašje ne igraju između sebe pa samo dva da prođu dalje? Je li to jer fali klubova u 1/16 finala Kupa BiH?
- badblueboylivno
- Kontakt:
NSFBIH šalje 10 klubova. Kako je 20 klubova potrebno za 10 mjesta, a kako fale četiri kluba (2 iz BPK, po jedan iz HBŽ i ZHŽ - ovdje mi nije jasno zašto su i moj Troglav i Sloga odustali), ispalo je da su četiri slobodna.
Tako je svake godine (mislim da Branitelj čak treći put ima slobodan put u Kup BiH) - cirkus od natjecanja.
Tako je svake godine (mislim da Branitelj čak treći put ima slobodan put u Kup BiH) - cirkus od natjecanja.
Hayley <3
ma dobro klubovi nisu krivi nego savez ovo su trebali drugačije odraditi ali eto. bolje izgleda su uzeli po pasmanu iz 1 federalne lige kao fsrs. da neznaš slučajno ko FSRS prestavlja jer je i tu moguče odustajanje pa da igra nego niže plasiranbadblueboylivno je napisao/la:NSFBIH šalje 10 klubova. Kako je 20 klubova potrebno za 10 mjesta, a kako fale četiri kluba (2 iz BPK, po jedan iz HBŽ i ZHŽ - ovdje mi nije jasno zašto su i moj Troglav i Sloga odustali), ispalo je da su četiri slobodna.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Svi od 2. do 7. mjesta od prošle sezone: Sloboda MG, Sloga Doboj, Modriča, Kozara, Podrinje, Drina.
Hayley <3
ok. hvala. znao sam to pravilo ali se redovno događalo da nego od tih 2-7 odustane pa su igrali slabije plairani zato i pitam. dakle nije niko odustao što je dobro jer daje odrđenu jačinu kupubadblueboylivno je napisao/la:Svi od 2. do 7. mjesta od prošle sezone: Sloboda MG, Sloga Doboj, Modriča, Kozara, Podrinje, Drina.
Kup nema smisla za niželigaše dok oni ne budu domaćini premijerligašima u 1/16 finala
,svake sezone bit će sve manje zainteresiranih
.

http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
Pa Sloboda iz Mrkonjić Grada je bila domaćin Želji prošle godine...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- badblueboylivno
- Kontakt:
To je bila volja ždrijeba - pokušavaju nas praviti Englezima. Velež je lani ugostio Mladost iz Donjeg Svilaja iz Posavine (tada ušli iz županijske u Drugu ligu Sjever), Široki je prije par godina ugostio Odžak 102 iz Posavine (tada županijski ligaš), Sarajevo ugostilo Slogu iz Uskoplja (Druga liga Jug), Modriča (u sezoni kad je osvojila ligu) ugostila Troglava koji je poslao juniore, lani Čelik ugostio Podgrmeč, preklani Borac ugostio Brotnjo (Druga liga Jug)... jedva se skupe za ligaške utakmice vikendom, a još gore je kad usred tjedna moraju prevaliti pola države, doći tamo sat-dva prije utakmice i izgubiti 7-8 razlike.anonimni je napisao/la:Pa Sloboda iz Mrkonjić Grada je bila domaćin Želji prošle godine...
Trebalo bi ih razdvojiti u dva pota - u jedan premijerligaše, u drugi ostale. Ovako postoji šansa da Željo ugosti Kamešnicu iz sela pokraj mog Livna, da Kamešnica ugosti Tramošnicu iz Prve lige Posavske županije, ili da Zrinjski igra protiv Želje/Veleža/Borca umjesto da svi ovi "velikani" dođu amaterima i napravi se fešta. Ne znam što savez radi i zašto ne pokrene promjene u kupu - očito im odgovara 50 ljudi na Pecari ili 500 na Koševu.
Hayley <3
U potpunosti se slazem...... Slabije rangirane ekipe trebale bi biti domacini, to bi dalo poseban motiv ovim manjim timovima i sigurno bi doprinjelo popularnosti Kup takmicenja i u manjim sredinama...
To da, ja se još uvijek sjećam kad je u istoj fazi prije par godina Željo bio domaćin sarajevskoj Bosni (takođe niželigašu), a sjećam se i izvještaja korektnog momka iz Mrkonjić Grada, manjim mjestima bi sigurno bila fešta (naravno, ne u bukvalnom smislu) kad bi im došao premijerligaš i slažem se s tobom da se to treba uraditi, da li će ove godine biti takav žrijeb, vidjećemo...badblueboylivno je napisao/la:To je bila volja ždrijeba - pokušavaju nas praviti Englezima. Velež je lani ugostio Mladost iz Donjeg Svilaja iz Posavine (tada ušli iz županijske u Drugu ligu Sjever), Široki je prije par godina ugostio Odžak 102 iz Posavine (tada županijski ligaš), Sarajevo ugostilo Slogu iz Uskoplja (Druga liga Jug), Modriča (u sezoni kad je osvojila ligu) ugostila Troglava koji je poslao juniore, lani Čelik ugostio Podgrmeč, preklani Borac ugostio Brotnjo (Druga liga Jug)... jedva se skupe za ligaške utakmice vikendom, a još gore je kad usred tjedna moraju prevaliti pola države, doći tamo sat-dva prije utakmice i izgubiti 7-8 razlike.anonimni je napisao/la:Pa Sloboda iz Mrkonjić Grada je bila domaćin Želji prošle godine...
Trebalo bi ih razdvojiti u dva pota - u jedan premijerligaše, u drugi ostale. Ovako postoji šansa da Željo ugosti Kamešnicu iz sela pokraj mog Livna, da Kamešnica ugosti Tramošnicu iz Prve lige Posavske županije, ili da Zrinjski igra protiv Želje/Veleža/Borca umjesto da svi ovi "velikani" dođu amaterima i napravi se fešta. Ne znam što savez radi i zašto ne pokrene promjene u kupu - očito im odgovara 50 ljudi na Pecari ili 500 na Koševu.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Pa eto, što ovaj portal ne pokrene to pitanje?
- badblueboylivno
- Kontakt:
Odlična ideja, vidjet ću kakav će biti ždrijeb, možda nešto i napišem pa predložim gospodinu adminu da objavi, ono, kao pismo čitatelja. 

Hayley <3
Pa neka kontaktiraju i nekoga iz N/FSBiH za komentar, recimo predsjednika i generalnog sekretara. Nije sve u reprezentaciji.
Postojala je i ona ideja da se finale Kupa BiH igra na neutralnom terenu u sredinama gdje nema Premijer lige BiH a koji zadovoljavaju uslove - npr. Bihać, Tuzla, Doboj, Orašje itd. Mislim da je to Ivica Osim spominjao, ne znam što odustaše od toga, ovako sa dvije utakmice je baš bezveze.
Postojala je i ona ideja da se finale Kupa BiH igra na neutralnom terenu u sredinama gdje nema Premijer lige BiH a koji zadovoljavaju uslove - npr. Bihać, Tuzla, Doboj, Orašje itd. Mislim da je to Ivica Osim spominjao, ne znam što odustaše od toga, ovako sa dvije utakmice je baš bezveze.
u koliko se sati danas igraju utakmice ovog takmičenja?
16 30 Igman - FamosBistrik je napisao/la:u koliko se sati danas igraju utakmice ovog takmičenja?
- badblueboylivno
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.