Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 588

revan
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la revan » 30 avg 2013, 13:42

British Isles Anno Domini 1489.

slika
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 30 avg 2013, 15:21

MElloo je napisao/la:Udri Mehaga istjerao asm Englesku sa kontinenta :mrgreen: Al pola onih provincija mi samo : "occupied by you" ne mogu nikako aneksirat, klikam sue for peace i ne mogu klikat to sivo mi bude :)
Pa to se i meni desava, to sam i pitao gore u onom postu :) Halalite tek sam poceo igrati pa dok se ja tu malo uhodam..Sad cu probati ove vase savjete, inace osvojio sam srbe bio mi warscore 100, potuko im obje pokrajine, oni mi vec sami nudili mir kao da mi daju samo provinciju kosovo a da im ja vratim provinciju srbije ja nisam pristao, a sivo mi ono anex.

Inace igram sa turcima, sta mi preporucujete koje poteze da vucem, za sad na zapadu sam potukao vlahe obje provincije, a na istoku imao sam u pocetku problema sa onim šitima udruzili se protiv mene, sad ih redovno tucem, ostao jos par pokrajina da osvojim i onda mi na istoku ostaje samo malučki sultanat. To mi je prioritet za sada ipak rjesiti situaciju do kraja na istoku, a ono najvaznije sam uradio na zapadu za pocetak smirio ih posto su na pocetku bili svi krenuli na mene otamo sa nekim prijetnjama, srbi mi cak sami objavili rat bili :D Sad kako su vidjeli da tucemo pravo niko sa zapada nista usutili se..to mi je bitno. Manpower mi je nesto slab al eto, nadam se kako budem osvajao vise provincija da ce mi manpower biti sve veci...

I jos nesto, jel moze na EU3 da se vidi ovako mapa zemlje kad se odaljis misem, da nisu one zastavice male kao nego kao gore kod vas na slikama ova slova...i ako moze, kako ? :D Hvala
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 30 avg 2013, 17:12

Nema ti to veze sa vremenom, provinciju možeš pripojiti isključivo mirovnim ugovorom, što bi mi rekli moraš "izvuć' provinciju". Dakle, odeš na sue for peace i tamo odabereš šta želiš da izvučeš i ako se druga strana slaže onda to možeš i uraditi. Nije neko pravilo, ali uglavnom moraš imati barem duplo veći warscore od onoga što želiš da izvučeš i moraš ih vojno nadjačati, ako mogu kvalitetno da ratuju onda neće prihvatit nikakav mir. Kad izvlačiš provincije pazi na infamy, to ti je ona crvena zastavica pored imena provincije kad vršiš mirovni ugovor, ako nemaš odgovarajući casus belli onda dobijaš 4 po provinciji što je uglavnom puno.

Što se tiče aneksovanja država (bez obzira na rang, tj. bila to imperija, kraljevina ili vojvodstvo) ukoliko je warscore manji od 100 i ukoliko imaju maksimum 5 provincija, onda možeš da izvršiš kompletnu aneksaciju.
Ja ne znam jesam li ja glup il slijep il sta, kad odem na sue for peace imam samo opcije da im zatrazim ili da im ponudim kao neki porez, ima opcija anex do koje ne mogu da dodjem jer je siva, i opcija da im ponudim taj neki white peace sto sam probao kad vec ne moze anex, kad ono prc prihvate oni al im se vrate njihove provincije :?

I ako moze link od EU4 na PP da je provjeren, posto se na ovom eu3 ocigledno slabo snalazim...hvala

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 30 avg 2013, 19:12

jedva cekam novi MGS

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 avg 2013, 19:25

QUARESMA 18<<< je napisao/la:jedva cekam novi MGS
Joj kad se samo sjetim ongo iz 1998. to je igra moje mladosti, nakon toga nisam igrao niti jedan novi, a to je sve sada jako staro. a ovi naj novi mislim da se zovu "Revengeance" i "The Legacy Collection". Ne vjerujme da cu to igati.

Meni je krivo sto je NFS legndaran igra otisla u vraga sa ovim novim naslovima sve neka super auta, bas su upropastili igru. Meni onaj najomiljeniji "High Stakes" iz 1999. a pored tih Underground 1 i 2.

Da hoce napraviti novi Underground super bi bilo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 avg 2013, 19:27

tarikhordas je napisao/la: Ja ne znam jesam li ja glup il slijep il sta, kad odem na sue for peace imam samo opcije da im zatrazim ili da im ponudim kao neki porez, ima opcija anex do koje ne mogu da dodjem jer je siva, i opcija da im ponudim taj neki white peace sto sam probao kad vec ne moze anex, kad ono prc prihvate oni al im se vrate njihove provincije :?

I ako moze link od EU4 na PP da je provjeren, posto se na ovom eu3 ocigledno slabo snalazim...hvala
Da ne ratuješ s nekom hordom, od njih se provincije uzimaju na drugi način - kolonizacijom. S kim ratuješ?

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 30 avg 2013, 20:52

DukeOfWellington je napisao/la:
tarikhordas je napisao/la: Ja ne znam jesam li ja glup il slijep il sta, kad odem na sue for peace imam samo opcije da im zatrazim ili da im ponudim kao neki porez, ima opcija anex do koje ne mogu da dodjem jer je siva, i opcija da im ponudim taj neki white peace sto sam probao kad vec ne moze anex, kad ono prc prihvate oni al im se vrate njihove provincije :?

Da ne ratuješ s nekom hordom, od njih se provincije uzimaju na drugi način - kolonizacijom. S kim ratuješ?
Ma s bilo kim da ratujem brate ne moze pa nikako da anex, haj sto ne mogu anexirati Carigrad sto sam osvojio al' mi nikako ne ide u glavu sto ne mogu aneksirati Srbiju cije sam obje pokrajine osvojio i potukao ih maksimalno, vec godinama se ne javljaju, nikakve vojske nemaju ni sta, al ne mogu ponuditi opciju anex pa nikako. Znas sta jos kontam, Bizantija i Srbija su bili u savezu protiv mene, pa sad da mozda zbog toga ne mogu...ne znam nisam pametan :oops:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 avg 2013, 20:55

tarikhordas je napisao/la: Ma s bilo kim da ratujem brate ne moze pa nikako da anex, haj sto ne mogu anexirati Carigrad sto sam osvojio al' mi nikako ne ide u glavu sto ne mogu aneksirati Srbiju cije sam obje pokrajine osvojio i potukao ih maksimalno, vec godinama se ne javljaju, nikakve vojske nemaju ni sta, al ne mogu ponuditi opciju anex pa nikako. Znas sta jos kontam, Bizantija i Srbija su bili u savezu protiv mene, pa sad da mozda zbog toga ne mogu...ne znam nisam pametan :oops:
De i ti uradi print screen kako sam objasnio Melu koji post iznad. Ne znam kakvi su vam to folovi.

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 30 avg 2013, 21:45

Nisu nikaki folovi nego sam ja peh nakav sto se ove igre tice, nema foldera screenshots kod mene :lol: nije ovo za mene :)

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 30 avg 2013, 21:59

tarikhordas je napisao/la:Nisu nikaki folovi nego sam ja peh nakav sto se ove igre tice, nema foldera screenshots kod mene :lol: nije ovo za mene :)
Na F11 dobijaš screenshot a možeš ga naći u My Documents\Paradox Interactive\Europa Universalis IV\Screenshots.

@Duke, ja mislim da im je warscore za punu aneksiju jednostavno prevelik i ne mogu ga dostići okupacijom. Meni je tako bilo sa Engleskom. Kompletnu zemlju okupirao, ali nije bilo ni govora o aneksiji ili vazalizaciji (318% i 200% warscore). Zemlja jednostavno prejaka, prestabilna ili prevelika za tako radikalne poteze. Neka otkinu po jednu ili dvije provincije i to je to. Igra je tako napravljena da ne možeš sravnati većinu zemalja odjednom.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 avg 2013, 22:18

revan je napisao/la:
tarikhordas je napisao/la:Nisu nikaki folovi nego sam ja peh nakav sto se ove igre tice, nema foldera screenshots kod mene :lol: nije ovo za mene :)
Na F11 dobijaš screenshot a možeš ga naći u My Documents\Paradox Interactive\Europa Universalis IV\Screenshots.

@Duke, ja mislim da im je warscore za punu aneksiju jednostavno prevelik i ne mogu ga dostići okupacijom. Meni je tako bilo sa Engleskom. Kompletnu zemlju okupirao, ali nije bilo ni govora o aneksiji ili vazalizaciji (318% i 200% warscore). Zemlja jednostavno prejaka, prestabilna ili prevelika za tako radikalne poteze. Neka otkinu po jednu ili dvije provincije i to je to. Igra je tako napravljena da ne možeš sravnati većinu zemalja odjednom.
Pa i to sam objašnjavao, mora biti warscore ispod 100% i maksimum 5 provincija. Ja koliko sam skont'o oni ne mogu da otkinu jednu ili dvije provincije.

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 30 avg 2013, 23:14

@revan Kod mene je EU3 i nemam uopste tog foldera u dokumentima..

@duke Pa konkretno sa srbijom imam 100% warscore, da samo 2 pokrajine koje imaju obje pisu ocuped by me al dzaba anex sivo pa sivo, ista stvar je i sa jednom drugom drzavicom na istoku tamo ne znam kako se zove sad potukao sam im skoro sve provincije, sami mi nude mir, warscore oko 19%, al dzaba anex sivo pa sivo...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 30 avg 2013, 23:17

Elegant je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:jedva cekam novi MGS
Joj kad se samo sjetim ongo iz 1998. to je igra moje mladosti, nakon toga nisam igrao niti jedan novi, a to je sve sada jako staro. a ovi naj novi mislim da se zovu "Revengeance" i "The Legacy Collection". Ne vjerujme da cu to igati.

Meni je krivo sto je NFS legndaran igra otisla u vraga sa ovim novim naslovima sve neka super auta, bas su upropastili igru. Meni onaj najomiljeniji "High Stakes" iz 1999. a pored tih Underground 1 i 2.

Da hoce napraviti novi Underground super bi bilo.
Hot Pursuit 2, Undergorund 1/2, i Mostwanted prvi

poslije su sve bezveze, izbacice i oni Undeeground, ali ce upropastiti kao i Most Wanted

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 4

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 31 avg 2013, 00:11

@revan kako je Vels dobio Cornwall?

Malo sam odmarao od EU ovih dana kako se pokušavam naučiti na CK2.Planiram sad sa Škotskom krenuti kako vidim tvoju igru.Ne volim Engleze :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 31 avg 2013, 00:12

tarikhordas je napisao/la:@revan Kod mene je EU3 i nemam uopste tog foldera u dokumentima..

@duke Pa konkretno sa srbijom imam 100% warscore, da samo 2 pokrajine koje imaju obje pisu ocuped by me al dzaba anex sivo pa sivo, ista stvar je i sa jednom drugom drzavicom na istoku tamo ne znam kako se zove sad potukao sam im skoro sve provincije, sami mi nude mir, warscore oko 19%, al dzaba anex sivo pa sivo...
Ti hoćeš full annexation a warscore ti 19%? S tim postotkom teško i jednu provinciju uzeti. Zato i ne možeš. Uzmi dukate i to ti je najbolje što možeš. Što se tiče Srbije, šta piše koji warscore ti treba za aneksiju? Screenshotove za EU3 možeš naći u C:\Users\tvoj Username\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Paradox Interactive\Europa Universalis 3\Screenshots

AppData je hidden folder, tako da moraš u Windowsu uključiti opciju show hidden files.
LBJ MVP je napisao/la: @revan kako je Vels dobio Cornwall?

Malo sam odmarao od EU ovih dana kako se pokušavam naučiti na CK2.Planiram sad sa Škotskom krenuti kako vidim tvoju igru.Ne volim Engleze :mrgreen:
Kad su se pobunili protiv Engleske, uspjeli su otkinuti i Cornwall. Sad se ja trudim da ih Engleska ne pregazi. Stalno šaljem Englezima upozorenje da ću ih napasti ako krenu u rat sa susjedima. Već dva puta sam morao intervenirati na strani Walesa. Što je najsmješnije, Wales me smatra rivalom i ima neprijateljski odnos prema meni zato što sam im konkurencija u londonskom trgovačkom čvorištu, bez obzira što sam im ja jedini štit protiv Engleske.

Ako ti treba manual za CK2, reci pa ću postaviti link.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 31 avg 2013, 00:39

Volio bih pročitati taj manual.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 31 avg 2013, 10:04

Ti hoćeš full annexation a warscore ti 19%? S tim postotkom teško i jednu provinciju uzeti. Zato i ne možeš. Uzmi dukate i to ti je najbolje što možeš. Što se tiče Srbije, šta piše koji warscore ti treba za aneksiju? Screenshotove za EU3 možeš naći u C:\Users\tvoj Username\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Paradox Interactive\Europa Universalis 3\Screenshots

AppData je hidden folder, tako da moraš u Windowsu uključiti opciju show hidden files.
Nisam nasao tamo taj folder uopste pa sam slikao preko frapsa, svjedno...evo vam slike:

http://www.dodaj.rs/f/1S/mg/4SwQD4MS/1.png" onclick="window.open(this.href);return false;

Kao sto vidite na slici osvojio sam al ne moze anex pa nikako... tako je i na ostalim...

http://www.dodaj.rs/f/1u/i7/4vCV0usU/2.png" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.dodaj.rs/?3F/2A/1jf4egtZ/3.png" onclick="window.open(this.href);return false;

I meni ne treba ful anexacija ostalih drzava al ne kontam kako da im uzmem samo one koje sam okupirao, a kod Srbije naravno da bi odradio tu full anexaciju jer sam im osvojio obje pokrajine odavno.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 31 avg 2013, 11:27

@tarikhordas

Idi na demand tribute i tu uzmi provinciju. Šta ti piše u prozorčiću koji se pojavi kada miš postaviš iznad Annex opcije? Jednostavno nema puno podataka u screenshotu da bi ti mogli reći do čega je.

Evo našao sam. Aneksiju možeš uraditi samo na male nacije od jedne provincije ili na zemlje sa paganskom religijom. Ima slučajeva da ne možeš aneksirati ni zemlje od jedne provincije, ukoliko je warscore za tu provinciju veći od 100%.

Zato idi na demand tribute i uzmi jednu provinciju ili probaj vazalizaciju.

Evo ti link o mirovnim pregovorima: http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Peace_negotiation" onclick="window.open(this.href);return false;

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 31 avg 2013, 13:21

Hvala brate, ubo si u srz mog problema izgleda xD Postupio sam kako si mi rekao, uzeo sam srbima Kosovo, Dulkadiru sam uzeo provinciju Mus, onim Timuridima sam ponudio da ima uzmem 4 provincije i jos da mi budu vazali pa su odbili :D Kad mognem opet poslati zahtjev za mir iskljucicu da mi budu vazali i cao... Hvala brate 8-)

P.S. Sto se tice pitanja tvog sta mi pise kad pridjem misom na anex, ne pise nista.

EDIT: I da urpavu si, samo zemlje sa jednom provincijmo se mogu anexirati, evo sad sam Crnu Goru i ovu Ragusu bez problema anexirao :) , a ovim Timuridima sam uzeo 3 provincije..

EDIT2: Sad sam evo i Srbiju potpuno aneksirao, s obzirom da im je bila ostala samo jedna provincija :) Nafurao sam se pravo sad na ovu igru :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 avg 2013, 16:50

Eto, vidim da se sve sretno riješilo, k'o u Esmeraldi.

P.S. Nemoj mi reć da igraš EU 3 početni, zar nisi skin'o Divine Wind, jer na njemu se može aneksirati država sa dvije provincije.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2, jasmin10, Venom i 53 gosta.