Olimpik Sarajevo

open
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la open » 31 avg 2013, 23:21

Mancini je napisao/la:Gdje su ovo svejedno,open,ivan.balić da iznesu mišljenje o današnjoj tekmi?Da vidimo hoće li nahvaliti igrače?

Evo mene, ako to bilo šta znači. Možda vidiš da u zadnje vrijeme manje pišem i tako ću i nastaviti. Jednostavno, uvidio sam da je tu postalo jako teško otvoriti bilo kakav razgovor o nekim situacijama, kao što imaš različita mišljenja na temama drugih klubova. Pokušao sam neke stvari nedavno delegirati, samo je kao dekretom to preskočeno. To mi je mnogo toga reklo.

Mene su tu zvali Nijazom, ovim ili onim uposlenikom, ali gle čuda nisam niko od njih (vjerovatno i ti si me tu svrstavao, kao i ja tebe). To je nebitno :)

Bitno je da me sve više nervira što je ovo jedina tema gdje se ne može pričati valja li ili ne valja trener, jesu li potezi uprave kvalitetni, valja li teren ili bilo šta slično. Sve se svodi na guranje informacija koje nekome trebaju, što je, složit ćeš se, baš djetinjasto. Čak i jedan od moderatora u posljednje vrijeme uklanja određene stvari koje nikoga ne vrijeđaju, ali su škakljive, što je jako zanimljivo. Istina, nisam ja potencirao te neke stvari, ali sam zapazio kako je uklonjeno.

A što se tiče današnje utakmice, za mene je ovaj ishod očekivan. Mada sam želio, da sve bude kao protiv Čelika, vrlo brzo sam shvatio da ta ekipa nema potreban kapacitet. To je ekipa koja je prvih par kola odigrala na svježinu i to je to. Trener, kojeg vidim kudiš, i to pravo ti ne osporavam, na raspolaganju ima jedva 8-9 igrača, a je li on to tako htio ja ne znam. Ako se ekipa koja želi vrh u šest utakmica može pohvaliti samo pobjedama protiv nikad lošijeg Leotara i slabašne Mladosti, onda to sve govori. U svim jačim utakmicama, pobjeda nema, a to dokazuje kolika je snaga.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 31 avg 2013, 23:21

Mancini je napisao/la:Ne znam šta hoćeš da kažeš ali kakav je to Olimpic pružio danas?A ti hvali i dalje Sarajevo i dalje dok ne dođu Željo,Borac pa ponovo Široki.
ma Sarajevo ima srece i u pola kao te ekipe navedne svake sezone bi prvak bilo.

Pa kakve golove primamo od Širokog , auto gol sa 20 m , sto mozes vidjeti jednom u 10 godina , da se ne prijavi pravi napadac (greska tamo iz uprave osobe neke ) itd ..

Pa smo ih trebali voditi 2 razlike , a ne da izgubimo itd , mada Široki je uvijek opasna ekipa na Kosevu.

Kakav Zrinjski jedva ostao u ligi i ove godine nista nece napraviti ..

A Željo ko Željo bez brke to je kita od ekipe , da su pravi šampioni kakose dizu, evo svaku tekmu imaju igraca vise i ne znaju iskoristi , kakve golove daju Radniku ??? ma daj ..

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 31 avg 2013, 23:26

Dok Olimpic budu pojačavali igrači poput ovih nedavnih pojačanja redovno će gubiti ovakve tekme i onda dođu hvaliti pojedinci pojedine igrače koji su kao neke igračine a na terenu ne mogu nikakvu prevagu napraviti taman da igraju napraviti.A trener nam prije tekme traži alibi za poraz a svaki ga iskusniji trener nadmudri.Kažu imamo dobre veznjake,e vidim kakve imamo dobre.Imam osjećaj da im je svejedno kako će odigrati jer ne cijene klub za koji igraju.Fuj.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

High

Post Postao/la High » 31 avg 2013, 23:27

Vama je ovaj trener kritičan!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 31 avg 2013, 23:28

AL realno za koga da igraju pa nema tu motiva , fuca se igra radi publike , a oni ce pare uzeti dobili ili izgubili utakmicu. Pritiska navijaca nemaju i boli ih k...

A kad vidis u jednoj ekipi , Torlaka , Reogje , Lede, Smajic , Duljevic , Durak, Vidovic itd ... onda se treba zapitati sto ne igraju bolje, mada i ovo do sad je ok

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 31 avg 2013, 23:30

Mancini je napisao/la:Ne znam šta hoćeš da kažeš ali kakav je to Olimpic pružio danas?A ti hvali i dalje Sarajevo i dalje dok ne dođu Željo,Borac pa ponovo Široki.
A vi nam gledate u supcic i mirisete. :D
1946

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 31 avg 2013, 23:30

Kad vec nabrajas te igrace Vidovicu **** umrle! ;)

@ Mancini druze nemoj biti u strahu, imate dobru ekipu iskreno ti pricam ko bratu samo malo realizacija i idete u Evropu abd vjeruj meni. ;)
04.10.2009 !!

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 31 avg 2013, 23:31

aS_Roma je napisao/la:AL realno za koga da igraju pa nema tu motiva , fuca se igra radi publike , a oni ce pare uzeti dobili ili izgubili utakmicu. Pritiska navijaca nemaju i boli ih k...

A kad vidis u jednoj ekipi , Torlaka , Reogje , Lede, Smajic , Duljevic , Durak, Vidovic itd ... onda se treba zapitati sto ne igraju bolje, mada i ovo do sad je ok
daj im drugi grb na prsa i prvaci garant. Uz taj grb naravno ide i ono na tribinama kao što se danas dogodilo
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 31 avg 2013, 23:36

Meni je krivo što se neki predstavljaju kao pojačanja,kao igračina a vjerujem da im je svejedno kakav će rezultat biti,možda se varam.A ovaj isti trener je prošle godine osvojio 9 bodova iz 6 kola da dosta boljim igračkim kadrom.Sarajlija meni je krivo što nisu nikakav otpor pružili.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 31 avg 2013, 23:40

Mancini je napisao/la:Meni je krivo što se neki predstavljaju kao pojačanja,kao igračina a vjerujem da im je svejedno kakav će rezultat biti,možda se varam.A ovaj isti trener je prošle godine osvojio 9 bodova iz 6 kola da dosta boljim igračkim kadrom.Sarajlija meni je krivo što nisu nikakav otpor pružili.
Joj kako si mi drag majkemi nemoj se sikirat znam ja sve da je tebi krivo, ali sad vec u drugoj tekmi pokazite da niste ekipa za odbacit samo naprijed skim igrate sljedecu?
04.10.2009 !!

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 31 avg 2013, 23:41

Mislim da nije samo do trenera šta on može tu generalno napraviti puno. Vjerovatno nije kalibar da klub vodi prema naprijed, ali nije i jedini krivac. Malo ih taj klub smatra svojim samo otimanje para
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 31 avg 2013, 23:42

@as Roma Kažeš nemaju motiva,nemaju za koga igrati,u redu.Ali zašto onda igraju profesionalno.A Vidović je jedan od rijetkih uz možda još dvojicu koji voli klub i koji se istinski bori za isti.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 31 avg 2013, 23:49

Mancini je napisao/la:@as Roma Kažeš nemaju motiva,nemaju za koga igrati,u redu.Ali zašto onda igraju profesionalno.A Vidović je jedan od rijetkih uz možda još dvojicu koji voli klub i koji se istinski bori za isti.
Pa Vidovic se bori jeer je tu godinama i stekao je tu ime i reputaciju igraca, dok ostali pa realno sta jednom Regoji znaci neka borba za Olimpic ??

A naravno da mora on igrati da zaradi za hljeb itd .. A on naravno nije kriv sto taj klub nema podrske i sta ce.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 31 avg 2013, 23:52

@hearts Da se složim sa tobom oko toga što si rekao.Jedan vrhunski rukometni trener koji je radio u Sarajevu rekao je nešto najpametnije što sam čuo vezano za igrače.Reče čovjek da je lošem igraču puno 1 KM dati i to se može na fudbal prenijeti.

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 31 avg 2013, 23:54

Mancini je napisao/la:@hearts Da se složim sa tobom oko toga što si rekao.Jedan vrhunski rukometni trener koji je radio u Sarajevu rekao je nešto najpametnije što sam čuo vezano za igrače.Reče čovjek da je lošem igraču puno 1 KM dati i to se može na fudbal prenijeti.
Igrači nisu loši, loša je okolina mislim na nemanje navijača, te sve što prati Olimpik
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 31 avg 2013, 23:57

Regoje je borac gdje god da igra.Znači fudbal im je hljeb a to hoću li ga zaraditi pošteno nije bitno uopšte,žalosno ali je tako.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 01 sep 2013, 00:00

Ma dobro je Sarajevo opet. Vratili se od Evropskog debakla, dobro im ide. Zato bas protiv njih imamo opravdan gubitak, samo da smo pobjedili jednu od onih nerijesenih utakmica bar, onda bi bilo sve u redu. I da se Muharemovic i Durak vrate sto prije sada, ali nije nikad lahko gubiti bodove i sada da spadnemo na tabeli, bice tesko se vratiti bez ikakvog kiksa dok se moramo nadati da kiksaju sad Borac i Sarajevo da nas vrate u trku za titulu opet.

Mislim da bi se zavrsilo 1-1 ili 2-2 da je gol Regoja priznat, ili da su vukovi izjednacili preko koga drugog. Taj rani gol nas uvijek zezne, pa onda ganjaj izjednacenje, i onda kad su se izmorili pokusaju jos pobjediti. Ne moze jednostavno, moraju nesto promijeniti k'o sto je Jagodic posao promijeniti svojima, i trebaju trenirati suteve mnogo vise.
Kao sto sam rek'o prije nekad: ne treba nam vise niko sto se tice pojacanja, izgleda motivacija ili taktika nedostaje. Jer na kraju krajeva to su samo 11 osoba koji ce igrati, svi mogu dobro odigrati, ali im treba onaj inat. I mislim ima jedna vjezba koju mozda ne rade na treninzima, a koja bi im pomogla mnogo.

A to za navijace, meni je zao da nas nema makar 1000 svake utakmice. K'o kad ne mozemo natjerati nikoga. Ali ima naroda da pokusava da spoji nesto, kao jazbina, ali izgleda da ce prvo morati mozda desetero ljudi da zajedno odu na utakmicu u zelenim bojama, zastavama i da navijaju, a ostali narod na tribinama ce mozda sa njima zapjevati, i kad svijet vidi to, doci ce jos naroda koji se mozda boji da sami to rade, i prikljucit ce se.
Jos oko toga moze se diskutirati i u jazbini. Cim bude dovoljno naroda, bice pokusaj za to. :P
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 01 sep 2013, 00:02

Olimpik se može boriti za Evropu za titulu ne može
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 01 sep 2013, 00:05

Mokri za navijace to je nemoguca misija jel u ovom gradu vladaju navijaci koji vole FKS ILI FKZ tako da bezveze to spominjes. ;)

Titula tesko, ja ne kazem da mi necemo kiksati za titulu ce se borit: FKS, Zeljo i Siroki. ;) :P
04.10.2009 !!

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 01 sep 2013, 00:49

sarajlija je napisao/la:Mokri za navijace to je nemoguca misija jel u ovom gradu vladaju navijaci koji vole FKS ILI FKZ tako da bezveze to spominjes. ;)

Titula tesko, ja ne kazem da mi necemo kiksati za titulu ce se borit: FKS, Zeljo i Siroki. ;) :P
Pa ako ste vi mogli sa Zeljom dijeliti grad u pocetku, sto bi nama sad bio problem? :D
Nekad je Slavija bila SASKU sta ste vi bili Zelji prije 60 godina i sta smo mi sad i vama i Zelji. Ali eto dodje dan kad Olimpic ima vise navijaca nego SASK, i Slavija moze biti sljedeca po redu da ima manje navijaca nego Olimpic.
I sve se vrti oko igre; jer da je SASK i dan danas nakon svih ratova ostao i u Premijer Ligi k'o sto je bio u Jugoslovenskoj davno k'o Slavija sto je i danas u PL BiH, onda bi mozda SASK bio veci rival i vama i Zelji nego vi jedni drugima.

I ja sam zivi dokaz da Olimpic osvaja navijace. Samo sto ce preokret veliki tek doci kad mi budemo bolji u Evropi ili u ligi.

A titula jos nije sigurna nikome, tek je sesto kolo. :mrgreen:
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.