FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

hearts
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la hearts » 01 sep 2013, 00:00

starigrad je napisao/la:
e vidis, mogli smo i mi tako dovoditi igrace, pa onda kumiti i moliti da potpisu reprogame dugova (ima i kod nas tih situacija, naslijedjenih od ranijih uprava), kako bi mogli dobiti licencu za evropu. Amar je pokusao raditi na drugi nacin, ali nije upalilo, jer priliv novca nije pokrivao rashode. i za adilovica (samo prepisujem ovdje napisano, jer nemam provjerenih informacija) se prica da je kroz transfer otpisan dug prema njemu.
Ovaj dio je kontradiktoran. Ako se dužno Adiloviću dužno se i ostalim igračima koji su u klubu. Znači potpisivalo se a nije se moglo davati. Koja je razlika od ovog gore što si naveo kao nešto što neće ?
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 01 sep 2013, 00:06

plavetniloo je napisao/la:Kako igrači dolaze u Želju, po kojem kriteriju?

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 sep 2013, 00:07

hearts je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
e vidis, mogli smo i mi tako dovoditi igrace, pa onda kumiti i moliti da potpisu reprogame dugova (ima i kod nas tih situacija, naslijedjenih od ranijih uprava), kako bi mogli dobiti licencu za evropu. Amar je pokusao raditi na drugi nacin, ali nije upalilo, jer priliv novca nije pokrivao rashode. i za adilovica (samo prepisujem ovdje napisano, jer nemam provjerenih informacija) se prica da je kroz transfer otpisan dug prema njemu.
Ovaj dio je kontradiktoran. Ako se dužno Adiloviću dužno se i ostalim igračima koji su u klubu. Znači potpisivalo se a nije se moglo davati. Koja je razlika od ovog gore što si naveo kao nešto što neće ?
e jbg, ne kontas me. pokusat cu detaljnije pojasniti. svi mi znamo koliko se trazilo za adilovica, svraku, zebu... lova od sehica nije dosla, dzeko ostao u sitiju... na tu lovu se oslanjalo naslijepo. da je to sve proslo, sasvim druga prica. sad smo tu gdje jesmo.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 01 sep 2013, 00:08

Ma sad se traze razlozi da se opravdaju neke stvari koje se ne mogu opravdati. Sto kaze QW mi smo sad trebali biti u najmanju ruku u ovoj ligi ono sto je Maribor u Sloveniji, ne po placama igraca, ne po kvalitetu igraca tipa Ibraimi vec po stabilnosti kluba. Zasto nismo sad na tom nivou a imali smo uslove za to? Logicno, jer nismo radili pametno, sistemski, nego se kontalo Zeba nesto reko, otjerat ga, Bekric nesto rekao otjerat ga.

Da su se pare davali igracima kojima je to trebalo sad ne bi bili u ovoj situaciji. Da se placao Zeba, Bekric ovolike godine koliko se placa kanta Adilovic ima li bi neke koristi, sto u igri, sto u sansi prodat ih negdje.

Da se ulagalo u Bekrica sad bi uzeli za njega najmanje milion maraka, a ovako se ulagalo u dvije krampe jednu ne mozes prodati, a drugu smo jedva prodali i to ne za pare koje smo htjeli.
Nikola Tesla!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 01 sep 2013, 00:10

plavetniloo je napisao/la:
popovici i adilovici,eto takvi dolaze sto niko ne zna,a gledam komazec onaj isti tip igraca ali lik igra i zabija,nebitno je do moramo upravu pritegnuti mi navijaci da se konacno probude i neka idu u pm neka mole ne zanima me,ali neka sa parama dodu
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 01 sep 2013, 00:11

old school je napisao/la:
popovici i adilovici,eto takvi dolaze sto niko ne zna,a gledam komazec onaj isti tip igraca ali lik igra i zabija,nebitno je do moramo upravu pritegnuti mi navijaci da se konacno probude i neka idu u pm neka mole ne zanima me,ali neka sa parama dodu
dobro nam je dok osvajamo titule, čim ne bude titula, bit ćemo ko i oni anamo

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 01 sep 2013, 00:12

Pošto vidim da neki krive Dinu, Dino zna Amara i njegovu taktiku (bio je sa njim stalno), ovo je Amarova taktika sa jednim "sidrašem" u napadu i Dino ništa nije kriv. On je uradio šta je mogao (sa ovim igračkim kadrom ne može bolje), kriva je uprava i ljudi koji su zaslušni za (nekvalitetne) igrače koji trenutno igraju u klubu i koji su ih doveli u klub (vi znate ko su ti ljudi). Prema tome, neka sve odmori do sutra, sutra ćemo biti pametniji a samim tim i priča će biti realnija!
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 sep 2013, 00:20

Kao sto sam danas napisao...Ocekivan poraz u Mostaru.
Treba biti realan i reci da nam je raspored brutalan sa cetiri uzastopna gostovanja kod ekipa iz vrha tabele (kada je protekla sezona u pitanju) i ja licno mislim da se zbog ovog poraza ne bi dizala ovolika frka da smo proteklo kolo na Grbavici uradili ono sto se od nas i ocekivalo.

Mislim da ce nam ova pauza dobro doci i po dobrobit kluba SEF bi se najkasnije do ponedjeljka trebao izjasniti za koju opciju se odlucio, a opcije su sljedece:

- ostaje na funkciji trenera i SD-a i nakon reprezentativne pauze nastavlja voditi ekipu - sto bi po nas bio najbolji scenarij.

- nece vise da vodi ekipu na utakmicama i zeli samo funkciju SD-a - onda isti na poziciju trenera mora postaviti neko kvalitetnije rijesenje koje ce kao i on imati autoritet kod igraca.

- napusta u potpunosti klub - eh onda smo u velikim problemima i tada bi jedini spas za nas bio da nas kupi neki milioner koji bi tada uveo profesionalne strukture u klub.

Ja mislim da kljuc naseg uspjeha lezi u odluci Amara Osima i ukoliko se on vrati na trenersku klupu siguran sam da cemo gledati bolje igre naseg Zelje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 sep 2013, 00:20

da ne budem pogresno shvacen, ne pljujem nikoga i po treci put ponavljam, nisam nikakv insajder, niti imam izvore informacija od ljudi bliskih klubu. pokusavam logicno razmisljati,

kad nam je smajic dolazio i kad sam rekao da ce nas kostati 200.000 KM za dvije godine, aco me nazvao lazovom. haj'mo insajderi, koliku je platu i ugovornu obavezu imao? nazalost, povrede ga sprijecise da, u nasem dresu, pokaze sta zna. a i bez njega u to vrijeme napravismo rezultate u PL.

koliki nam je prosjek gledalaca na domacim tekmama? mnozite sa prosjekom 8 KM X domacih tekmi. nesto dodajte na kup (do polufinala zanemarljive cifre). opet pitam, za kojeg igraca uzesmo lovu u zadnje dvije godine? ozbiljan sponzor, sta je to?

nema vise ljubavi u fudbalu, sve je komercijalizacija. imas lovu, imas rezultat. nemas lovu, donji si
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 01 sep 2013, 00:22, ukupno mijenjano 1 put.

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 01 sep 2013, 00:22

Anonimac je napisao/la:Pošto vidim da neki krive Dinu, Dino zna Amara i njegovu taktiku (bio je sa njim stalno), ovo je Amarova taktika sa jednim "sidrašem" u napadu i Dino ništa nije kriv. On je uradio šta je mogao (sa ovim igračkim kadrom ne može bolje), kriva je uprava i ljudi koji su zaslušni za (nekvalitetne) igrače koji trenutno igraju u klubu i koji su ih doveli u klub (vi znate ko su ti ljudi). Prema tome, neka sve odmori do sutra, sutra ćemo biti pametniji a samim tim i priča će biti realnija!
upravo tako jbg nije ovo Playstation pa kao dao Dini djojstik u ruke i on ne zna vec je odavno poljuljana situacija u klubu, svaka cast Amaru i kapa do poda ali ovo u zadnje vrijeme je u velikom doprinjeo ovom stanju svojim nekim ponasanjem neozbiljnim, onda i povrede imaju svoje ali i igraci koji igraju gdje nemas pravog vodju na terenu, pravog kapitena koji ce povesti ekipu, dreknuti se na suigrace, nemas pravu 10 u timu kao sto je bio Zeba ili Bekric, a Jamak je dobar ali on nije taj tip igraca ne znam ali ovo je bezveze prosipanje bodova nista drugo i potpuna neozbiljnost u klubu kakav je Zeljo
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

ZeljoZaZivotCijeli
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoZaZivotCijeli » 01 sep 2013, 00:25

Da ne povjeruješ šta sve nećeš pročitati.. pa kako vas nije stid Amara Osima pljuvati i omalovažavati? Pa da malo razmislite svojom glavom shvatili bi da čovjek nije uzeo odmor jer mu je do odmora, inače se ne bi zanimao za ekipu uopće i bio bi na drugom kraju svijeta, problem je očito mnogo dublji i vjerujem da je problem u klubu, a ne u njemu, s obzirom da je do sada radio i da se od njega očekuje da radi sve što bi brojni drugi trebali a njemu je, naravno, puna ona stvar više. Da mu je do para, ne bi bio u BiH već bi letio za novcem negdje drugo.
Što se tiče utakmice, ja bih da prokomentarišem neozbiljnost i bezobrazluk podobrog broja igrača, očito misle da mogu šta hoće, svako neku svoju priču. Ne bih uopće da stavljam toliki akcenat na Kerline greške, s obzirom da do dosta njih ne bi došlo da je vezni red radio svoj posao. Jamak me razočarao sa svojim izbijanjem lopte, taman što pomislih da se poboljšao. Tomić u dosta situacija ne d'o Bog glavu da podigne kad se lopte dočepa, pa da vidi može li je kome dodati, nego on fol dribla trojicu igrača. Stanić standardno ne zna gdje bi ni šta, glupe greške i besmisleni šutevi... ostalo je po meni neki standard koji nije vrijedan nekog posebnog kritikovanja.

Ah da, Dino je stvarno papak pravi.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 01 sep 2013, 00:26

volim te Željo, idemo dalje, kome se ne svidja neka ni ne prati ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 sep 2013, 00:29

fedeltafrotta je napisao/la:volim te Željo, idemo dalje, kome se ne svidja neka ni ne prati ;)
ti to rece mnogo krace i konkretnije od mene. svaka cast

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 01 sep 2013, 00:41

old school je napisao/la:
Jarane, mislim da nisi u pravu,i Adilovic je davao golove ili se to tako brzo zaboravi, itekako je doprinosio osvojenim trofejima, ne branim ga ali treba biti realan, covjek ascare jedno vrijeme nije u nekoj formi i bio je zreo za klupe ali brate valjao je dosta, pa sjeti se samo gola protiv Slavije koji je i bio prekretnica za proslogodisnju titulu.A o Komazecu i njegovim golovima cemo u Maju, i Hadzic ih je prosle godine najvise dao a titulu sampiona je ipak zavrsila u dolini cupova.Samo se treba uprava uozbiljiti i rjesiti trenutnu situaciju koja ne prilici klubu ovakve tradicije,a sto se tice bodova, titula o tome cemo kao sto rekoh u Maju a ne nakon sest kola, znale su neke ekipe nakon sedam osam kola nama bjezati i po 8 ili 11 bodova pa smo mi zavrsavali ubjedljivo prvi i sa 15 bodova prednosti.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 01 sep 2013, 00:56

JEDNO <3 ZA PLJUVACE....
MI KOJI SMO TU BICEMO UVJEK JBG KAD JE POLA DERBY NAVIJACA...
SAMO DA KAZEM AMAR SE VRACA SAD NA KLUPU,DOK JE PAUZA POSLOZICE TO ON,UBRZO ZOLA DOLAZI...
BI CE DOBRA SITUACIJA NA KRAJU,A OVI STO PLJUJU NEK ZAPAMTE DANASNI DAN JER KAD SE BUDE IGRALO ZADNJE KOLO DA IM SE SVI SMIJEMO... 8-)

I POBJEDE I PORAZE,MI SA TOBOM PROSLI SMO...
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

justFlowFKZ
Kontakt:

Post Postao/la justFlowFKZ » 01 sep 2013, 01:06

Bili smo tu i pjevali...
Samo tebe vjerno bodrili...
Sve će furke proći Željo ostaje i poslije...

~u|S|c~Flow ~~ n a z 1 S M M M is ~u|S|c~
Call of Duty 1.1 @ ultr4style.webs.com

CoD1.1gaming ~ TheBestOfWhat'sLeft

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 01 sep 2013, 01:11

hearts je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
Ako je se dugovalo, onda je to sigurno bio mali dug(2-3 plate). Tako je sigurno i sa ostalim, mada je Gredic neki dan izjavio da su im legle plate.
NO PYRO NO PARTY

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 01 sep 2013, 01:11

ŽELJEZNICAR ZA ŽIVOT CIJELI !
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 01 sep 2013, 01:25

Meni nikad nece biti jasno kako ljudi tako lako padaju u ocaj..pocetak prvenstva,6 utakmica od toga 4 gostovanja,zijanili dvije gdje realno tesko se uzimaju bodovi..ja jedino mogu reci kiks je bio u Dolini protiv Radnika..i ja priznajem zadnje tri tekme igra nam je losa,u BL i Mostaru imamo igraca vise u drugom poluvremenu i nismo znali iskoristiti taj visak,steta mozda nas to kosta na kraju prvenstva,a mozda zaboravimo ovo za dva mjeseca.Sto se tice Brke i ja sam da se izjasni sta zeli u buduce da radi,koji god potez napravi ja njemu nemam sta zamjeriti,al vakat je da znamo na cemu smo i kako dalje.Ne treba sad osipati paljbu po Brki,Dini i igracima..kad je tesko svi trebamo da budemo ko jedan.Lijepo je uzivati kad nas ide i kad uzimamo titule,treba imati snage i za teske trenutke.Zato PLAVA NACIJO pocetak je prvenstva ima jos da se igra ,a nase je da damo podrsku nasem voljenom klubu.

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 01 sep 2013, 01:28

TMmanija2012 je napisao/la:Meni nikad nece biti jasno kako ljudi tako lako padaju u ocaj..pocetak prvenstva,6 utakmica od toga 4 gostovanja,zijanili dvije gdje realno tesko se uzimaju bodovi..ja jedino mogu reci kiks je bio u Dolini protiv Radnika..i ja priznajem zadnje tri tekme igra nam je losa,u BL i Mostaru imamo igraca vise u drugom poluvremenu i nismo znali iskoristiti taj visak,steta mozda nas to kosta na kraju prvenstva,a mozda zaboravimo ovo za dva mjeseca.Sto se tice Brke i ja sam da se izjasni sta zeli u buduce da radi,koji god potez napravi ja njemu nemam sta zamjeriti,al vakat je da znamo na cemu smo i kako dalje.Ne treba sad osipati paljbu po Brki,Dini i igracima..kad je tesko svi trebamo da budemo ko jedan.Lijepo je uzivati kad nas ide i kad uzimamo titule,treba imati snage i za teske trenutke.Zato PLAVA NACIJO pocetak je prvenstva ima jos da se igra ,a nase je da damo podrsku nasem voljenom klubu.
+1
COVJEK SVE OBJASNIO... 8-)
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, perodeformero, WeekendOffender i 47 gostiju.