Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 588

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la Donnie Darko » 31 avg 2013, 17:19

Kad cete se sjetit otvorit temu za EU? :mrgreen:

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 31 avg 2013, 17:49

DukeOfWellington je napisao/la:
tarikhordas je napisao/la: Ja ne znam jesam li ja glup il slijep il sta, kad odem na sue for peace imam samo opcije da im zatrazim ili da im ponudim kao neki porez, ima opcija anex do koje ne mogu da dodjem jer je siva, i opcija da im ponudim taj neki white peace sto sam probao kad vec ne moze anex, kad ono prc prihvate oni al im se vrate njihove provincije :?

I ako moze link od EU4 na PP da je provjeren, posto se na ovom eu3 ocigledno slabo snalazim...hvala
Da ne ratuješ s nekom hordom, od njih se provincije uzimaju na drugi način - kolonizacijom. S kim ratuješ?
Nemoj te me pogresno shvatit al ovo je tema za opcenito igre da pitas sto nije jasno ili da preporucis nekom igru vi fino napraviti EU4 temu i tu raspravljajte do iduce godine niko vam ne brani :D.
Samo jedan klub Velež Mostar

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 31 avg 2013, 18:37

@Adnel, tema je igre. EU i CK2 su igre. Zašto da otvaramo novu temu? Nismo off-topic, sam thread je bio poprilično mrtav prije nego što smo mi počeli raju nafuravati na Paradoxove strategije. Ljudi pitaju što im nije jasno, onaj ko zna im to i objasni. Baš kako ti sam kažeš. Ne kršimo pravila foruma, a ti ako hoćeš temu bez ovih igara, samo naprijed i otvori novu.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 31 avg 2013, 19:13

DukeOfWellington je napisao/la:Eto, vidim da se sve sretno riješilo, k'o u Esmeraldi.

P.S. Nemoj mi reć da igraš EU 3 početni, zar nisi skin'o Divine Wind, jer na njemu se može aneksirati država sa dvije provincije.
Moram te razocarati, da igram na pocetnom EU3. Sad cu probati naci Divine Wind da skinem pa da krenem ko coek da igram 8-)
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 avg 2013, 20:31

tarikhordas je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Eto, vidim da se sve sretno riješilo, k'o u Esmeraldi.

P.S. Nemoj mi reć da igraš EU 3 početni, zar nisi skin'o Divine Wind, jer na njemu se može aneksirati država sa dvije provincije.
Moram te razocarati, da igram na pocetnom EU3. Sad cu probati naci Divine Wind da skinem pa da krenem ko coek da igram 8-)
Sa samim DW-om ne možeš ništa, trebaju ti i sve prethodne verzije. No, postoji zbirna EU3 verzija pod nazivom Chronicles. U principu skini ovo:

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 31 avg 2013, 21:38

@tarikhordas

A što ne skineš ovo?

Europa Universalis IV

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 31 avg 2013, 22:43

poceo i ja igrati EU :D pocinjem kontati sve samo me interesuje na koji nacin sve zaradjujem golde ? :D nekako mi stalno previse ode u minus :D

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 31 avg 2013, 22:49

Može li se na EU 4 povećati font ikako? Doduše imam i ja problema sa vidom, ali ovo je premalo, 8 ili 10 (koliki je već font) je nemoguće čitati duže vremena.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 avg 2013, 23:09

Postoji li neki nacin da mi ne mogu skontat da mi je igra kopija? Skino igru i imam key ali svakih nekoliko gasenja mi javlja da key nije ispravan. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 31 avg 2013, 23:11

Unofficialpage je napisao/la:Postoji li neki nacin da mi ne mogu skontat da mi je igra kopija? Skino igru i imam key ali svakih nekoliko gasenja mi javlja da key nije ispravan. :D
Varamo malo, a? :D :mrgreen:

Mislim da ih je nemoguće prevariti. :roll: :) Imao sam isti problem s jednom igricom prije nekih pola godine. Nisam našao riješenje.
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 avg 2013, 23:15

ronweasley je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Postoji li neki nacin da mi ne mogu skontat da mi je igra kopija? Skino igru i imam key ali svakih nekoliko gasenja mi javlja da key nije ispravan. :D
Varamo malo, a? :D :mrgreen:

Mislim da ih je nemoguće prevariti. :roll: :) Imao sam isti problem s jednom igricom prije nekih pola godine. Nisam našao riješenje.
Skino Tennis Elbow 2013 i sad hocu igrat Word Tour i nekad zaboravim key ponovo ubacit i tako sve izgubim. Key je isparavan sam sto ja 5-6 puta na dan palim igru :D

Kad ubacim key, da mi ne izbacuje da je mram kupit :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 31 avg 2013, 23:16

Blokiraj igru u Firewall-u.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 avg 2013, 23:17

Unknown Genius je napisao/la:
Blokiraj igru u Firewall-u.
Blokir'o ali opet isto :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 01 sep 2013, 00:44

poceo i ja igrati EU :D pocinjem kontati sve samo me interesuje na koji nacin sve zaradjujem golde ? :D nekako mi stalno previse ode u minus

pls odg :D

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 01 sep 2013, 00:58

delko je napisao/la:
poceo i ja igrati EU :D pocinjem kontati sve samo me interesuje na koji nacin sve zaradjujem golde ? :D nekako mi stalno previse ode u minus

pls odg :D
Koji EU igraš? Ako je EUIV onda novac zarađuješ porezom, proizvodnjom, trgovinom i od vazala. Taksu podižeš tako što u provincijama gradiš građevine iz 'Government' sekcije (Temple i slično), plus što ti mnoge tehnologije (uglavnom administrative, plus ekonomske i birokratske ideje) daju veći postotak nacionalnog poreza (National Tax Modifier). Trgovinu obavljaš tako što šalješ svoje trgovce u trgovačka čvorišta (trade nodes) da zarađuju novac. Samo obrati pažnju da novac možeš izvlačiti samo iz čvorišta pod koje tvoje provincije pripadaju. Iz ostalih samo možeš preusmjeravati trgovinu na ova prva čvorišta. Učešće u trgovačkim čvorovima podižeš tako što šalješ Barque brodove na "Protect Trade" zadatak i tako što gradiš građevine iz 'Trade' sekcije (Marketplace etc.). Tehnologije iz diplomatske sekcije uglavnom poboljšavaju trgovinu i proizvodnju. Vazali ti daju 60% njihovih prihoda. Kako bi ostao u crnom, možeš smanjiti 'Army Maintenance' i 'Navy Maintenance', samo nemoj zaboraviti da ih vratiš na maksimum kada kreneš u rat. Ako imaš nalazište zlata i to ti je izvor prihoda, ali ukoliko se samo na zlato oslanjaš, raste ti inflacija (novac postaje manje vrijedan, sve postaje skuplje).

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 01 sep 2013, 09:41

revan je napisao/la:@tarikhordas

A što ne skineš ovo?

Europa Universalis IV
Skinuo sam vec, al' necu jos da prelazim dok se skroz ne uhodam na eu3 jer mi je nekako laksa.

@DukeOfWellington

Ja sam vec skinuo Divine Wind juce i igram, ne kresuje ni nista niti mi je trazilo neke prethodne verzije.
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 01 sep 2013, 12:12

Da li je neko od vas igrao još jednu Paradoxovu igru: Victoria II?

@tarikhordaš

Ali bez ostalih ekspanzija nemaš dodatne stvari koje one donose u igri. Ovo ti je kompletna igra, sa svim ekspanzijama i na zadnjoj verziji. Europa Universalis 3: Chronicles

Ozbiljno ti je treći dio lakši od četvrtog?

rebonja
Kontakt:

Post Postao/la rebonja » 01 sep 2013, 13:09

Također nakon 10ak dana igranja Tennis Elbowa sa keyom počelo mi otvarati da moram kupiti full verziju iako sam imao key..

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 01 sep 2013, 15:34

revan je napisao/la:@Adnel, tema je igre. EU i CK2 su igre. Zašto da otvaramo novu temu? Nismo off-topic, sam thread je bio poprilično mrtav prije nego što smo mi počeli raju nafuravati na Paradoxove strategije. Ljudi pitaju što im nije jasno, onaj ko zna im to i objasni. Baš kako ti sam kažeš. Ne kršimo pravila foruma, a ti ako hoćeš temu bez ovih igara, samo naprijed i otvori novu.
Covjece vidis da ima naprimjer posebno Tema Fifa 13 i tu raja raspravlja o igri samo kazem, ko je rekao da krsis pravila foruma nego kazem ako vec radis raspravu igre napravi temu niko te ne napada niti govori da krsis pravila foruma .
Samo jedan klub Velež Mostar

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 01 sep 2013, 16:03

Donnie Darko je napisao/la:Kad cete se sjetit otvorit temu za EU? :mrgreen:
:!:
i ja se pitam :mrgreen:
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Google [Bot] i 20 gostiju.