RK Bosna

SINE
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la SINE » 20 dec 2009, 08:09

Aikon je napisao/la:
H1N1 je napisao/la:Jel se zna gdje ide Jaskic.Ima li kakvih novosti ko bi jos mogao da ode iz Bosne, i ko su eventualna pojacanja?
Priča se da če Jaškić u Borac :o ....a od pojačanja izgleda nema ništa :?:
Ma u Hrvatsku garant.....
SAMO ŽELJO

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 20 dec 2009, 11:30

Eto ode u Borac, nakon buljugije i saanovica Bosna pravi jos jednu gresku

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 dec 2009, 12:14

adn_sah je napisao/la:Eto ode u Borac, nakon buljugije i saanovica Bosna pravi jos jednu gresku
Sretno mu bilo (Adnanu).
Sad Borac ima dva reprezentativca na desnom krilu - Pijetlovića i Jaškića, pa kapiten Malić...ili će Jaškić igrati desnog beka!? Neka jakog Borca, dosadna liga kad se već sve unaprijed zna...prvak, Kup = RK Bosna, Sarajevo :)

A ima li istine u 'pričama' da će zato Goran Garić, možda i Mirko Mikić, u Bosnu....????

Hajde da kažem da i mene neki potezi Bosne 'iznenađuju'! Ali, kad odem u drugi 'ćošak' pa posmatram - onda 'vidim' neke stvari drugačije. Bosna je, zvanično, odlučila da 'stvara' tim za budućnost i ko god se ne može uklopiti u taj plan i način rada (parafraziram Smajlagića) otpada. Ne želim i neću da bude ni Hazira ni Džemila, ali Bosna u 'hodu' otpisa Šabanovića, Buljugiju, Golića, Sirću, Jaškića....i kažu iz kluba - biće još promjena... a Bosna opet prva u PL ligi i to sa dobrom bodovnom prednošću!?

Dobro, gubile se 'košarkaškom razlikom' neke utakmice u LP (i mene bruka) ali ako se 'stvara' tim to i nije čudno, a LP će se igrati i dalje i opet će biti Bosne, kao državnog prvaka....

Nisam ni ja lično zadovoljan sa nekim 'potezima', igrama, rezultatima, a pogotovo određenim 'pojačanjima'... ali, nisam ja taj koji odlučuje po bilo kojem osnovu. A, i da jesam - ko zna kakve bi bile reakcije na 'moje poteze' ili poteze bilo koga od nas koji pišemo (kad bi bili "neko"), ovako ili onako, o Bosni.... Važno je da se klub voli, i navija za njega, i kad blista ali kad mu 'ne ide'.... Generalno, RK Bosna za sad, ipak, "ide".... :D

PS:
Izvini, ali zašto bi odlazak Šabanovića, pa i Buljugije bio 'greška'?
I bez njih Bosna jesenji prvak...a Šabanović svakako bio rezerva Grahovcu a ovaj sad rezerva (najčešće) Uvodiću!? :shock:
O Buljugiji je haman sve napisano i znano....Prebroj klubove koje je do sad promjenio i koliko je vremena u njima proveo... :mrgreen:
Bosno moja poharana....

BOTONJA
Kontakt:

Post Postao/la BOTONJA » 20 dec 2009, 12:19

propali ti msa trenerom krampom
sve su to krampe asovi lopate kante za odlaganje krampi

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 dec 2009, 12:24

Trigger je napisao/la:
adn_sah je napisao/la:Eto ode u Borac, nakon buljugije i saanovica Bosna pravi jos jednu gresku
Sretno mu bilo (Adnanu).
Sad Borac ima dva reprezentativca na desnom krilu - Pijetlovića i Jaškića, pa kapiten Malić...ili će Jaškić igrati desnog beka!? Neka jakog Borca, dosadna liga kad se već sve unaprijed zna...prvak, Kup = RK Bosna, Sarajevo :)

A ima li istine u 'pričama' da će zato Goran Garić, možda i Mirko Mikić, u Bosnu....????

Hajde da kažem da i mene neki potezi Bosne 'iznenađuju'! Ali, kad odem u drugi 'ćošak' pa posmatram - onda 'vidim' neke stvari drugačije. Bosna je, zvanično, odlučila da 'stvara' tim za budućnost i ko god se ne može uklopiti u taj plan i način rada (parafraziram Smajlagića) otpada. Ne želim i neću da bude ni Hazira ni Džemila, ali Bosna u 'hodu' otpisa Šabanovića, Buljugiju, Golića, Sirću, Jaškića....i kažu iz kluba - biće još promjena... a Bosna opet prva u PL ligi i to sa dobrom bodovnom prednošću!?

Dobro, gubile se 'košarkaškom razlikom' neke utakmice u LP (i mene bruka) ali ako se 'stvara' tim to i nije čudno, a LP će se igrati i dalje i opet će biti Bosne, kao državnog prvaka....

Nisam ni ja lično zadovoljan sa nekim 'potezima', igrama, rezultatima, a pogotovo određenim 'pojačanjima'... ali, nisam ja taj koji odlučuje po bilo kojem osnovu. A, i da jesam - ko zna kakve bi bile reakcije na 'moje poteze' ili poteze bilo koga od nas koji pišemo (kad bi bili "neko"), ovako ili onako, o Bosni.... Važno je da se klub voli, i navija za njega, i kad blista ali kad mu 'ne ide'.... Generalno, RK Bosna za sad, ipak, "ide".... :D

PS:
I bez njih Bosna jesenji prvak...a Šabanović svakako bio rezerva Grahovcu a ovaj sad rezerva (najčešće) Uvodiću!? :shock:
O Buljugiji je haman sve napisano i znano....Prebroj klubove koje je do sad promjenio i koliko je vremena u njima proveo... :mrgreen:
ako jaskic nije igrac za buducnost e onda stvarno ne znam sta da kazem....ako je bosni cilj da bude prvak u nasoj ligi i time se busa u prsa onda je to nenormalno jer ne tako davno se najavljivala europska bosna,najveci budzet u historiji i slicno.....bice ovdje slicnih talova kao i u KK Bosna i to veoma ubrzo ;) ;) ;) ;)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 dec 2009, 13:25

neno#4 je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
Sretno mu bilo (Adnanu).

PS:
ako jaskic nije igrac za buducnost e onda stvarno ne znam sta da kazem....ako je bosni cilj da bude prvak u nasoj ligi i time se busa u prsa onda je to nenormalno jer ne tako davno se najavljivala europska bosna,najveci budzet u historiji i slicno.....bice ovdje slicnih talova kao i u KK Bosna i to veoma ubrzo ;) ;) ;) ;)

Gosp. "neno#4"... opet me pogrešno "čitaš" ili kontriraš samo zbog kontriranja!? Aferim. Neka meni Tebe :lol:
Ja sam i prije pisao o Jaškiću (neki su me nazvali njegovim PR) ali ako je tako kako je - to meni nemoj 'prišivati'.
Čudan smo mi milet - 'nenormalno' je što se busamo u prsa što je Bosna već nekoliko godina neprikosnovena u BiH i višestruki prvak države ( a neki se 'busaju' kad uzmu bod ili slučajno pobjede tu istu Bosnu :D )!?
Vazda nam 'malo' - sad bi odmah htjeli da budemo, nije valjda, i prvaci Europe!!! Kad bi se, hipotetički, i to dogodilo šta bi bilo slijedeće u 'zahtjevima i željama' slušalaca....?

A što se tiče 'talova' tu se slažemo - 'talovi' su, nažalost prisutni u svakom segmentu društva, pa i sporta naravno. Sigurno da ni RK kao i KK Bosna (a i ostali klubovi) nisu imuni od tog, samo je pitanje mjere.
Primjera radi, zašto je 'upaljen' alarm i u FIFA, UEFA, EHF... da se sve nesportsko (talovi, kladioničarski marifetluci, 'menadžerisanja', lažiranja...) što prije 'očisti' iz sporta i donesu pravila da to svedu na najmanju moguću mjeru..jer nikad se to nigdje neće iskorjeniti :twisted:
Bosno moja poharana....

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 20 dec 2009, 13:33

Moze se svasta rec' za Adnana ali on je jos uvijek najbolje BH desno krilo ... :arrow:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 dec 2009, 13:43

@Trigger, ne nisam ja vas napadao ni slucajno nego mi je samo cudno da jaska nema mjesta.....nemam nikakve rodbinske/prijateljske veze s tim momkom ali zar nije bolje da on igra nego melic, koji igra za susjednu drzavu...ja ne zelim da budemo europski prvaci, nikada to nisam ni posumnjao (bio bi jedan veliki i klasicni idiot), nego zelim da bosna napravi svake godine po jednog igraca minimalno...ja ni u ovom rosteru ne vidim takvog nazalost sem malog vrazalica, ali i on tesko ce da dobije neku pravu sansu u kontinuitetu.....ne zelim ni taj prolaz u drugi krug odmah, nego zelim samo da postanemo ekipa kod koje se niko od ovih srednjih ekipa ne moze odmah unaprijed radovati bodovima...samo to, nadam se da ne trazim puno :P :P :P :P :P .....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 dec 2009, 15:19

bandit je napisao/la:Moze se svasta rec' za Adnana ali on je jos uvijek najbolje BH desno krilo ... :arrow:
Jah, baš tako - samo kažu i da je Melić najbolje crnogorsko desno krilo! 8-)
Bosno moja poharana....

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 21 dec 2009, 00:01

Trigger je napisao/la:
Sretno mu bilo (Adnanu).

PS:
Tesko se moze stvarat tim za buducnost, a imaju u prosjeku najstariji tim u ligi :D

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 21 dec 2009, 01:22

adn_sah je napisao/la:Tesko se moze stvarat tim za buducnost, a imaju u prosjeku najstariji tim u ligi :D
Prvo, tim se ne stvara 'preko noći, a da imaju najstariji - to baš ne bi ovog momenta 'tvrdio'... otišli su baš oni 'stariji' Sirćo i Golić, a ni Jaškić nije više baš u kategorijih 'mladih' mada je to sve relativno!
U BiH spadaju u "najstarije ekipe" - prosjek cca 26 godina :o , ali hajde da uporedimo sa ekipama LP i drugih još jačih evropskih timova... :lol:

A i u BiH nisu jedini 'najstariji' - Borac (BL) i Sloga (DO), npr. imaju timove sa skoro istim prosjekom, cca 26 godina, ako njihove timove 'svedemo' na 'roster' od 16 igrača prema broju utakmica (da bude objektivan prosjek = prema istom broju igrača...)!
Podatak RS BiH je diskutabilan, jer njihovi podaci i statistika često su, u najmanju ruku čudni...puno grešaka-dokazano! :evil:
Jedino što Izviđač igra sa juniorskim timom, ali o tom sam pisao i više nema smisla taj klub spominjati.

Šta znači u današnjem rukometu 'mlad ili star tim"!?
Rukomet je takav sport da igrači, većina, sazrijeva u životnom dobu od 24-25 godina, tj. u doba ljudske fizičke, pa i mentalne, 'zrelosti', pa nadalje, zavisno i od osobe, igrača....

Konkretno, Bosnin prosjek, prvih 16 igrača, računajući i povrijeđenog Čačića (33 g.) je cca 26 godina i to je prosjek koji se u rukometnom svijetu smatra za srednju, pa čak i mlađu dob!
Pored Čačića još jedino Kapisoda ima preko trideset (33 god.) a svi ostali su do 29 godina!
Ja bih takvu 'starost' ekipe prije okvalifikovao kao solidno rukometnu 'zrelu', u kojoj, osim Čačića i Kapisode, svi ostali su do 29. godina starosti.

Među 16, sadašnjih igrača imaju:
- trojica čiji je prosjek 19,5 godina - Vražalić, Efendić i Ovčina.
- četvorica čiji je prosjek godina 24,5 - Međić i Bozoljac 1985, Nekić-1984, Melić-1984 - te Grahovac 1984. godište što je za golmana tek početak 'sazrijevanja'....
- Najstariji je (osim Kapisode i Čačića), de facto, Doborac sa 29 godina (1980.) a on je u naponu snage!

Osim toga, Bosna ima nekoliko juniora, kadeta, (Alibegović, Bračković, Hrbat...pa i desni bek Memić - 1993/195 cm) koji posjeduju veliki potencijal, ali su još konstitucijski 'krhki' i neiskusni (zbog godina) i njihovo vrijeme tek treba da 'dođe', naravno ako ne dođe do stagnacije, ako se pravilno budu 'razvijali' kao igrači i osobe.

Bosnina druga ekipa sastavljena od juniora (i koju najčešće dopune Efendić, Ovčina i Vražalić) se takmiči, van konkurencije u Prvoj ligi-sjever i od 13 utakmica je 10 pobijedila!
Zadnju utakmicu protiv Vogošće su dobili sa +10 (a bilo i +13) i nije baš istina, kako neki 'imputiraju' da Bosna ne radi na "vlastitom mladom kadru", ali normalno je da treba vremena za te 'klince', da će biti super ako od njih 2-4 postanu prvotimci...A, do tad se mora kupovati i uvijek će se kupovati - to je manir jakih klubova, ma na kojem nivou jakosti bili. :D
Bosno moja poharana....

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 21 dec 2009, 11:53

Trigger je napisao/la:
adn_sah je napisao/la:Tesko se moze stvarat tim za buducnost, a imaju u prosjeku najstariji tim u ligi :D
Prvo, tim se ne stvara 'preko noći, a da imaju najstariji - to baš ne bi ovog momenta 'tvrdio'... otišli su baš oni 'stariji' Sirćo i Golić, a ni Jaškić nije više baš u kategorijih 'mladih' mada je to sve relativno!
U BiH spadaju u "najstarije ekipe" - prosjek cca 26 godina :o , ali hajde da uporedimo sa ekipama LP i drugih još jačih evropskih timova... :lol:

A i u BiH nisu jedini 'najstariji' - Borac (BL) i Sloga (DO), npr. imaju timove sa skoro istim prosjekom, cca 26 godina, ako njihove timove 'svedemo' na 'roster' od 16 igrača prema broju utakmica (da bude objektivan prosjek = prema istom broju igrača...)!
Podatak RS BiH je diskutabilan, jer njihovi podaci i statistika često su, u najmanju ruku čudni...puno grešaka-dokazano! :evil:
Jedino što Izviđač igra sa juniorskim timom, ali o tom sam pisao i više nema smisla taj klub spominjati.

Rukomet je takav sport da igrači, većina, sazrijeva u životnom dobu od 24-25 godina, tj. u doba ljudske fizičke, pa i mentalne, 'zrelosti', pa nadalje, zavisno i od osobe, igrača....

Konkretno, Bosnin prosjek, prvih 16 igrača, računajući i povrijeđenog Čačića (33 g.) je cca 26 godina i to je prosjek koji se u rukometnom svijetu smatra za srednju, pa čak i mlađu dob!
Pored Čačića još jedino Kapisoda ima preko trideset (33 god.) a svi ostali su do 29 godina!
Ja bih takvu 'starost' ekipe prije okvalifikovao kao solidno rukometnu 'zrelu', u kojoj, osim Čačića i Kapisode, svi ostali su do 29. godina starosti.

- četvorica čiji je prosjek godina 24,5 - Međić i Bozoljac 1985, Nekić-1984, Melić-1984 - te Grahovac 1984. godište što je za golmana tek početak 'sazrijevanja'....
- Najstariji je (osim Kapisode i Čačića), de facto, Doborac sa 29 godina (1980.) a on je u naponu snage!

Osim toga, Bosna ima nekoliko juniora, kadeta, (Alibegović, Bračković, Hrbat...pa i desni bek Memić - 1993/195 cm) koji posjeduju veliki potencijal, ali su još konstitucijski 'krhki' i neiskusni (zbog godina) i njihovo vrijeme tek treba da 'dođe', naravno ako ne dođe do stagnacije, ako se pravilno budu 'razvijali' kao igrači i osobe.

Bosnina druga ekipa sastavljena od juniora (i koju najčešće dopune Efendić, Ovčina i Vražalić) se takmiči, van konkurencije u Prvoj ligi-sjever i od 13 utakmica je 10 pobijedila!
Zadnju utakmicu protiv Vogošće su dobili sa +10 (a bilo i +13) i nije baš istina, kako neki 'imputiraju' da Bosna ne radi na "vlastitom mladom kadru", ali normalno je da treba vremena za te 'klince', da će biti super ako od njih 2-4 postanu prvotimci...A, do tad se mora kupovati i uvijek će se kupovati - to je manir jakih klubova, ma na kojem nivou jakosti bili. :D
dobro sve to stoji, a sad mi reci kad će ta gore pobrojana omladina dobiti šansu i hoće li je ikada dobiti.
SAMO ŽELJO

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 21 dec 2009, 12:22

SINE je napisao/la:
Trigger je napisao/la:

dobro sve to stoji, a sad mi reci kad će ta gore pobrojana omladina dobiti šansu i hoće li je ikada dobiti.
Drago mi je da se slažeš - "da sve to stoji"
A tvoje pitanje - pogrešna adresa!
Niti sam u upravi niti u klubu uopšte, a nisam ni 'Hazira' ni 'Dzemila', a pogotovo 'Milan Tarot' :shock:
Bosno moja poharana....

smradex
Kontakt:

Post Postao/la smradex » 21 dec 2009, 19:10

Lista najboljih strelaca PL:

1. Damir Doborac 90 golova
2. Bakir Buljugija 75
3. Amir Čakić 72

13. Fahrudin Melić 56
20. Petar Kapisoda 50
41. Vedran Banić 40

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 dec 2009, 15:13

Adnan Jaškić

Eno pročitah da je Borac zadovoljan dovođenjem Adnana (i treba da bude), ali... sve su prilike da će u Borcu više biti na desnom beku a ne na krilu!

Pijetlović je tu, za sad prvo lijevo krilo, kapiten Malić rezerva...
Pozajmili desnog beka Kulenovića (202 cm) Gradačcu, koji, kao, nije ispuni očekivanja, i 'spala knjiga' samo na mladjahnog i rovitog Panića na toj poziciji.
Znači, po svoj prilici Jaškić u Borcu = desni bek!!!!

Smajlagić ga 'nije volio' a sad u Borcu neće biti (najvjerovatnije, i Budiša to 'pominje') na svom 'mjestu'....

I Adnan opet 'luzer'... nikako da igra ono što zna, što voli, zbog čega je reprezentativac.... :cry:
Da li je Borac 'pogrešan' izbor - o tom - potom!
Bosno moja poharana....

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 22 dec 2009, 16:54

E moj Jaskicu

Pored svih klubova iz PL ti odes kod najveceg konkurenta za titulu

c c c c

Jedva cekam zadnje kolo da ti prvi zvizdim

@Neno4

Nemoj nam pametovati ko na temi KK Bosna

Mozda si jednom otisao na utakmicu RK Bosne kad je bila furka za Ligu prvaka da se malo uslikas,a dvorani na Mojmilu nisi ni primirisao ;)

A tu mi solis pamet,tisina!

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 22 dec 2009, 18:52

Trigger je napisao/la:Pozajmili desnog beka Kulenovića (202 cm) Gradačcu, koji, kao, nije ispuni očekivanja, i 'spala knjiga' samo na mladjahnog i rovitog Panića na toj poziciji.
Gradačac izgleda izgleda ozbiljno rijesio da ostane u ligi.Pored njega doveli su jos I golmana Dejana Đurića iz Sloge.
Janez je napisao/la:E moj Jaskicu

Pored svih klubova iz PL ti odes kod najveceg konkurenta za titulu

c c c c

Jedva cekam zadnje kolo da ti prvi zvizdim
Dzaba Borcu i Jaškić kad ne mogu do titule...Čisto sumnjam da ce Bosna prokockati prednost od 5 bodova, a utakmica se igra u Sarajevu tako da barem ove godine od titule nema nista.

PS.
Najrealnije mu je opcija bila da ode u Borac koji ga jedino moze placati.

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 22 dec 2009, 21:17

H1N1 je napisao/la:
Trigger je napisao/la:Pozajmili desnog beka Kulenovića (202 cm) Gradačcu, koji, kao, nije ispuni očekivanja, i 'spala knjiga' samo na mladjahnog i rovitog Panića na toj poziciji.
Gradačac izgleda izgleda ozbiljno rijesio da ostane u ligi.Pored njega doveli su jos I golmana Dejana Đurića iz Sloge.
ne znam na koju foru, naucna fantastika
imperator, prodavac magle

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 22 dec 2009, 21:32

imeime je napisao/la:
H1N1 je napisao/la:
ne znam na koju foru, naucna fantastika
Sve je moguce...Vidjeces kad u drugom dijelu proradi crna strana sporta(stimanja i namjestaljke).
Živi bili pa vidjeli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 22 dec 2009, 21:39

pa ko ce ispasti ako oni nece :o
imperator, prodavac magle

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.