Valter je napisao/la:@NEZALAGANJE uopšte nemam namjeru da poredim pojedine igrače, nego mi samo smeta što mnogi omalovažavaju učinak Adilovića u ove dvije sezone u smislu dao je golove zbog ovog ili onog igrača. Smatram da zbog takvog odnosa i komentara nas navijača prema najboljem strijelcu i ne zaslužujemo trenutno bolje rezultate.
S tim dijelom se slazem i ja,mada,sad ti govorim iz svog ugla razmisljanja,mislim da niko ne zeli omalovaziti golgeterski ucinak Adilovica,vec generalno njegove partije u samom polju.Ja sam ga postovao kao igraca i sve njegove golove,ali mi je mnogo smetalo to,kad god igramo protiv jace ekipe(evropske tekme,derbiji nase lige) sto on nema osnovne fundamente fudbalske igre.Sta hocu da kazem?Kad dominiramo terenom,moze se desiti da ti lopta nekoliko puta pobjegne,jer ces se vrlo brzo ponovo naci u istoj poziciji,ali kad je protivnik u tvojoj ravni ili jaci od tebe,onda je svaki posjed zlata vrijedan i ti,kao napadac u formaciji kakvoj smo igrali i igramo,moras biti u stanju da primis loptu s covjekom na laedjima,zadrzis je dok se tranzicija ne otvori,a onda predas ili barem izboris prekrsaj.E to on nije bio u stanju uraditi u takvim utakmicama i mene je to uzasno nerviralo.