FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

likusa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la likusa » 01 sep 2013, 16:24

newBot je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 4772_n.jpg Pa imaju li ovi vasi imalo stida, zbog vas ako nista?
A sta tebe zanima tako ti Boga sta momci rade. I oni su ljudi od krvi i mesa, sta trebaju da ne izlaze iz kuce ? Hajd idi guli krompir s Tanom milijarderom ;)
nije poenta sto su oni izasli ;) vec pogledaj sadrzaj na stolu,ja ovdje ne vidim sok od brusnice vec pive i cigare ;)
Željeznicar za život cijeli !

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 01 sep 2013, 16:26

@likusa

Ovo sto vi vidis im je dopustio Amar da rade, tako da se vi navijaci morate naviknuti na takve stvari. Jer da im je zabranio, odbijao od plate i slicne stvari oni to ne bi radili.

Znaci mogu raditi sta hoce prvi koji ne bude mogao trcati 90 minuta nece igrati, sva logika. Oni koji su bili pravi sportisti su otjerani tipa Bekric i sl.

Znaci pustite momke sve dok donose titule nek spava u kafani, kad ne bude tako bice promjene. Uzivajte samo, tek je pocetak sezone pa cemo vidjeti.

A ovi nesretnici sto lijepe ove slike trebali bi se zapitati kakvi su igraci kod njih u klubu kad ovi alkoholicari nisu izgubili pet godina utakmice u kupu. Samo se brukaju s ovim, i pokazaju koliko su smijesna ekipica...
Zadnja izmjena: newBot, dana/u 01 sep 2013, 16:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Nikola Tesla!

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 01 sep 2013, 16:27

neko apaurin, neko pivu.. jbg, to tako funkcioniše..
I ONDA KAŽU NERVIRAJ SE..

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 01 sep 2013, 16:30

BosniaHerzegovina je napisao/la:
Keenan.- je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Pocinje tekma studgart-hof., gledam ljepotu od posjete; navijanja, raspolozenja ljudi.A studgart je kao sto znate,katastrofalno poceo sezonu i u ligi i u evrop.ligi.
Da li cemo mi ikad dozivjeti ds nam utakmic s bude rsdost i opustanje, neovisno od rezultata.
Upoređivati BundesLigu sa ovim našim livadama i Stuttgart i Hoffenheim sa Željom je smiješno i da, mi to nikada nećemo doživjeti.
To veze nema sa livadama, to se zove ljubav.
Imaš dosta ljudi koji bi došli čim bi se sredio stadion vjeruj mi :) bilo bi parova, parova s djecom i tako :) Jbg, žalosno je al' svako hoće ekskluzivu. I da, zar se ne može nešto uraditi da se promjeni barem trava, naprave golovi sa zategnutom mrežom kao na bilinom i da se malo pokrpi ograda i sredi :) Vizuelno bi bilo 10x bolje..nije farba skupa jarane 7 KM ona kantica, + razređivač :mrgreen: nek im treba 20 kanti 20 * 7= 140 KM :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 01 sep 2013, 16:38

Sarajlijc@ je napisao/la:https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 4772_n.jpg Pa imaju li ovi vasi imalo stida, zbog vas ako nista?
I ona Samsuna da nije otisla i ona bi bila tu.Ziku piva i osmijeha.Kazu onda sto ih gleda 2 milje,sto ne mogu sa igracem vise nista uraditi u 3 tekme.
Pa zato gospodo draga sto je njima igranje u Zelji plafon,sto ovi momci ne mogu razmisljat jer nemaju cim,a bogami i talenat je upitan,nego daj iskoristi 5 mnita slave i igranja u sampionu,a ko **** raju,klub i ostalo.
Sto se mi cudimo,tako nam je sve,nasim fudbalom vladaju,oni koji ja sam to vec jednom rekao u prvom kontaktu sa loptom mogu glavu izgubiti,koji su sa fudbalom na vi,nego ja sad moderno biti u fudbalu,pa daj kako god.To nije samo u fudbalu,nego i u svim sferama,dal ko novinari,dal ko skatui,menadjeri.
Onda vam takvi pametuju i drze lekcije i ubijedjuju vas da je jedan Adlovic igracina ,jedan Stanic covjek za 10 pozicija,Svraka ne znam koji **** itd itd,mogu oni biti to,ali jel to dobro,to je najmanje bitno.
Ispiranje mozga se nastavlja,sto prije zamazat ovo komenatrima ,jer to oni ne smiju na izlet,il nek se pisu oni tekstovi o Adilovicu,koji je ustvari,odgovor forumasima,koji su imali nesto protiv njega,itd...
Ma i nismo zaslizili bolje,nego da nam duduci pametuju o fudbalu,**** ja sve svoje,tim strcunjacima da im das loptu da nesto odigraju,opucaju na povratnu ili nesto,da bi lopta zavrsila van stadiona u sitlu Cosica,koji je jedini lik koji je sjevernu tribinu uspio prebacit.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

BigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBang » 01 sep 2013, 16:51

@barbarez

Nadam se da si upucen drug da Adilovic nikad nije u zivotu alkohola probao? Mozda bi bio tu al ako iko drzi do ishrane i sportskog zivota to su bili adilovic kvesic. Ovo ostalo se sve moze uporedit sa tim na slici.
Cak sta vise jamak i stanic nisu njegovo drustvo sa njima je rijetko kad i izlazio.

Mislim da nije uredu da pises da bi i bio tu, na stranu njegove igracke kvalitete ali ljudske su nesto drugo, pozavidjeli bi mu mnogi vjeruj mi.
A mi svi znamo ko su stanic i jamak, tako da me ovo ne iznenadjuje, tebe mozda da, al se ja malo vise krecem po klubovima pa i cesto vidim dvojac u maltene gorem stanje nego sto ova slika pokazuje.

ps. nisam adilovic :)

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 01 sep 2013, 16:55

Ma nisu problem ni pive ni cigare na stolu, problem je to sto ih boli neka stvar pobjedili izgubili, isto im je. Ja da igram kao sto oni igraju i da izgubim utakmicu pa da odem na izlet odma sutradan, to ne bi moglo, ne bi mogao ni zbog sebe ni zbog ljudi kojim vadim zivce. Vise se ja nasekiram od njih zbog poraza.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 sep 2013, 16:57

Adilović, Svraka, Jamak, Stanić i ponekad Benjo su bili ta klapa.
Čuj rijetko izlazili, jedni drugima rodice uvaljuju :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 01 sep 2013, 16:59

Al je hauba dignuta ovome se samo treba smijati, a ne apaurine piti, znaci pogledajte ko nam igra :lol: :lol: , pa **** mater ja vako za prvi maj ne sjedim. Jos im sam fali linija speeda

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 01 sep 2013, 17:11

znaci od prosle godine od igraca SAMO su sportski zivot vodili ZOLA,ARA,KVESA I PEHILJ...
A ovi ostali... :?
sad ne racunam ovu djecu,garant se i oni pridrzavaju al od prosle godine samo ta cetvorica..
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 01 sep 2013, 17:14

Southboy je napisao/la:znaci od prosle godine od igraca SAMO su sportski zivot vodili ZOLA,ARA,KVESA I PEHILJ...
A ovi ostali... :?
sad ne racunam ovu djecu,garant se i oni pridrzavaju al od prosle godine samo ta cetvorica..
A sto je najvaznije osvojili smo pehar i bili u finalu kupa. Pa gdje ces bolje! Nek ne izlaze iz kafane ako cemo opet uzeti titulu, i biti u finalu kupa ....
Nikola Tesla!

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 01 sep 2013, 17:26

barbarez je napisao/la:
I ona Samsuna da nije otisla i ona bi bila tu.Ziku piva i osmijeha.Kazu onda sto ih gleda 2 milje,sto ne mogu sa igracem vise nista uraditi u 3 tekme.
Pa zato gospodo draga sto je njima igranje u Zelji plafon,sto ovi momci ne mogu razmisljat jer nemaju cim,a bogami i talenat je upitan,nego daj iskoristi 5 mnita slave i igranja u sampionu,a ko **** raju,klub i ostalo.
Sto se mi cudimo,tako nam je sve,nasim fudbalom vladaju,oni koji ja sam to vec jednom rekao u prvom kontaktu sa loptom mogu glavu izgubiti,koji su sa fudbalom na vi,nego ja sad moderno biti u fudbalu,pa daj kako god.To nije samo u fudbalu,nego i u svim sferama,dal ko novinari,dal ko skatui,menadjeri.
Onda vam takvi pametuju i drze lekcije i ubijedjuju vas da je jedan Adlovic igracina ,jedan Stanic covjek za 10 pozicija,Svraka ne znam koji **** itd itd,mogu oni biti to,ali jel to dobro,to je najmanje bitno.
Ispiranje mozga se nastavlja,sto prije zamazat ovo komenatrima ,jer to oni ne smiju na izlet,il nek se pisu oni tekstovi o Adilovicu,koji je ustvari,odgovor forumasima,koji su imali nesto protiv njega,itd...
Ma i nismo zaslizili bolje,nego da nam duduci pametuju o fudbalu,**** ja sve svoje,tim strcunjacima da im das loptu da nesto odigraju,opucaju na povratnu ili nesto,da bi lopta zavrsila van stadiona u sitlu Cosica,koji je jedini lik koji je sjevernu tribinu uspio prebacit.
+1
BigBang je napisao/la:@barbarez

Nadam se da si upucen drug da Adilovic nikad nije u zivotu alkohola probao? Mozda bi bio tu al ako iko drzi do ishrane i sportskog zivota to su bili adilovic kvesic. Ovo ostalo se sve moze uporedit sa tim na slici.
Cak sta vise jamak i stanic nisu njegovo drustvo sa njima je rijetko kad i izlazio.

Mislim da nije uredu da pises da bi i bio tu, na stranu njegove igracke kvalitete ali ljudske su nesto drugo, pozavidjeli bi mu mnogi vjeruj mi.
A mi svi znamo ko su stanic i jamak, tako da me ovo ne iznenadjuje, tebe mozda da, al se ja malo vise krecem po klubovima pa i cesto vidim dvojac u maltene gorem stanje nego sto ova slika pokazuje.

ps. nisam adilovic :)
Istina je to što si rekao za Adilovića, tu možeš i Tomića dodati (bar sam tako čuo). On i Kvesa samo crkva-trening, ima ih tu još, da koga ne izostavim, vjerovano svi mađi vode sportske živote počev od Zole pa nadalje...

Ne vjerujem da je Barbarez tako mislio, više je to rekao iz revolta zbog neozbiljnosti u klubu koja ga sve više i više nervira i koja sve veća i veća postaje, bar sam tako ja shvatio njegov post i u potpunosti se slažem sa njim. Odličan post!
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 01 sep 2013, 17:34

ovo je sve poznati i vidjeno ranije ne samo u vas nego i kod drugih,dajte sliku jamaka s gandjom ovo je normala,a nije da nece

neno1
Kontakt:

Post Postao/la neno1 » 01 sep 2013, 17:41

Pozdrav svima,sta reci.Dugo pratim Zelju,uvijek je bilo i uspona i padova i toga ce uvijek biti.Medzutim ono sto mene najvise brine je sva ta neozbiljnost u klubu i oko kluba,a to je ono najopasnije.Cast svima ali ako je Gredic trenutno ono najbolje i najsposobnije da vrsi funkciju predsjednika kluba,ne pise nam se dobro.Na stranu njegove ljudske i moralne kvalitete,medzutim nama treba neko poznatije ime,neko kome ce sponzor vjerovati,a to nam je goruci problem jer je evidentno da para-NEMA.Amar Osim-koliko nam je samo srece donio,medzutim bojim se da ovim svojim ponasanjem ne baci sve to pod noge.I ako je od gospodara familije -Previse je.Igraci su takvi kakvi su,prosjek po meni realna bobra kroz kup ili uz malo srece 2-3 mjesto,za izlazak u Evropu.Mozemo mi njima psovati koliko hocemo njih to i ne zanima puno a da ih i zanima oni bolje neznaju-NAZALOST.Ko je za to kriv-struka naravno,oni su ih dovodili i selekcionirali,nisam ja.Ne tako davno Amar kaze koji bi to igrac iz nase lige bio pojacanje za Zelju,bio bi,ima ih ali mozda ne pristaju na neke uslove koje mi neznamo.A da ih nema ima,Cimirot,Travancic,Kovacevic,Osmanagic, mnoge od njih smo imi sami navijaci prizeljkivali a oni zavrsise kod pitica.O tome kako smo se lakoo odrekli dobrih igraca e to je posebna prica,Mesanovic,Zeba,Savic,Beslija,Bekric,Radovanovic itd i to sve pod sumnjivima okolnostima, a istina je da je nestajalo para pa su ih rastjerali.I to sve se sada polako obija od glavu.Nadam se da ce se nesto promijeniti nabolje,mada pomeni tesko bez rezova u klubu a sada da li je to nekome u interesu ne znam.Znam da cu uvijek biti tu uz Zelju na svome Jugu,ali sam mnogo nezadovoljan pomenutim stvarima kao i vecina pravih navijaca :( :(
Mehmed Mesa Bazdarevic

BellaJuventina
Kontakt:

Post Postao/la BellaJuventina » 01 sep 2013, 17:46

neno1 je napisao/la:Pozdrav svima,sta reci.Dugo pratim Zelju,uvijek je bilo i uspona i padova i toga ce uvijek biti.Medzutim ono sto mene najvise brine je sva ta neozbiljnost u klubu i oko kluba,a to je ono najopasnije.Cast svima ali ako je Gredic trenutno ono najbolje i najsposobnije da vrsi funkciju predsjednika kluba,ne pise nam se dobro.Na stranu njegove ljudske i moralne kvalitete,medzutim nama treba neko poznatije ime,neko kome ce sponzor vjerovati,a to nam je goruci problem jer je evidentno da para-NEMA.Amar Osim-koliko nam je samo srece donio,medzutim bojim se da ovim svojim ponasanjem ne baci sve to pod noge.I ako je od gospodara familije -Previse je.Igraci su takvi kakvi su,prosjek po meni realna bobra kroz kup ili uz malo srece 2-3 mjesto,za izlazak u Evropu.Mozemo mi njima psovati koliko hocemo njih to i ne zanima puno a da ih i zanima oni bolje neznaju-NAZALOST.Ko je za to kriv-struka naravno,oni su ih dovodili i selekcionirali,nisam ja.Ne tako davno Amar kaze koji bi to igrac iz nase lige bio pojacanje za Zelju,bio bi,ima ih ali mozda ne pristaju na neke uslove koje mi neznamo.A da ih nema ima,Cimirot,Travancic,Kovacevic,Osmanagic, mnoge od njih smo imi sami navijaci prizeljkivali a oni zavrsise kod pitica.O tome kako smo se lakoo odrekli dobrih igraca e to je posebna prica,Mesanovic,Zeba,Savic,Beslija,Bekric,Radovanovic itd i to sve pod sumnjivima okolnostima, a istina je da je nestajalo para pa su ih rastjerali.I to sve se sada polako obija od glavu.Nadam se da ce se nesto promijeniti nabolje,mada pomeni tesko bez rezova u klubu a sada da li je to nekome u interesu ne znam.Znam da cu uvijek biti tu uz Zelju na svome Jugu,ali sam mnogo nezadovoljan pomenutim stvarima kao i vecina pravih navijaca :( :(
Demokratija je čudna stvar.Svako piše i govori ono što hoće nebitno je li to istina ili nije.Bitno je samo da se piše.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 01 sep 2013, 17:48

Dugo sam razmisljao o sinocnjoj utakmici, skupilo mi se svega u glavi. Cekao sam da napise neko duzi post od ovih koji to rade, ali niko nista, jedino jos barbarez pise. Ja cu, vala, sve napisati sto imam, sve to sto mi se skupilo, nece biti nebitnih tema, pa eto, ne ljutite se na dugom postu.

Utakmica, kao utakmica, jako lose, tek na momente je bilo malo zara i tempa, a onda bi sudija sve unistio. Ovo je opsta lakrdija u reziji sudija. NE GOVORIM DA JE NEKO OSTECEN, jednostavno iz utakmice u utakmicu u cijeloj ligi je haos opsti. Pa onoliko sjeckanja igre, kartona za sve i svasta, to je nevjerovatno. Pa brate dragi, ako ne mozes drzati utakmicu pod kontrolom lagano sjedi kuci, nek sudi ko to moze. Nije problem imacemo jednog sudiju u ligi i prilagodjavati utakmice njemu. Ne moze publika i klupa suditi utakmicu, jednostavno nema smisla. Golman Zrinjskog u 7. minuti pocinje sa zadrzavanjem, i tako je zavrsio slavno svoju malu epizodu. Seljacki, ali neko mu je to dopustio. Ja nisam mogao gledati zadnjih 15 min.

Atmosfera na stadionu, poprilicno dobra, ako izuzmemo neke pjesme kojima nije mjesto na stadionu, ali navikao sam, te mi ne smeta toliko, i ne obracam paznju. Dalje, na ovakvim utakmicima se vidi koliko je Zeljo velik u nasim okvirima. Isto kao mi u Evropi, svaka odluka sudije na nasu stetu, ide skandiranje: "lopovi" "Uefa mafia" i sl. Opet je Zeljo privukao dosta gledalaca, a ni oni na "tribini stajanje" tj "ultrasi" nisu imali svoj show kako to biva u gradu na Vrbasu.

Nasa ekipa je u opstem rasulu. Ne zna se ko sta tu radi, i jako los izbor igraca, valjda jer nemamo drugih. Jamak, Svraka i Tomic su drzali vezu ekipe. To su tri zujalice, koje na terenu rade za druge i u njihovoj sjeni. Bez bilo kakve promjene ritma, podvale neke lopte, neke kreacije, i to je nasa velika boljka. Ovi igraci mogu igrati dok se kriju iza nekoga. Zbog toga mozemo zaliti za Zebom, Bekricem, Beslijom...mogao je Svraka zabijati dok je igrao iza Zebe ili Bekrica, ali sada nema nikoga da se kriju i sve pada u vodu. Igraj na sigurno, daj loptu nazad, nabi i sl.

Los izbor igraca, opet, imamo "krkana" Kerlu nazad, a napade nam organizuje odbrana. Dakle, sta ocekivati od takvog igraca nego da je nabije ili da pogrijesi. Znaci, igra nam pada. Hasanovic pogubljen nazad, i ocekivano se to desilo, nije njegova pozicija, s Kerlom koji je inace takav, i to je cijena. Samo ne znam kako neki pljuju Selimovica, koji je najvise uradio za nas tim. Pokusavao je nesto, pravio visak, i da loptu u vezu, kada treba nesto da se izrodi "zujalice" samo daju loptu provom do sebe, umrtve napad i sve ponovo. Prelagano smo se mi odrekli nekih igraca, sada se vraca to sve, jer je struka precijenila nase igrace, i misli su da oni mogu iznjeti sezonu i osvajati bodove, a vidimo vec da to ide jako tesko.

Naravno, jos nije vrijeme za paniku, ja sam poprilicno zadovoljan dosadasnjim ucininkom, brojem bodova, ali igrom nisam, mislim da nije niko. Vrijeme je da se Amar vrati, jer znam da ce on ovo posloziti, i naravno nece ponovo biti neka bajna igra, ali ce izvuci najbolje od ovoga sto imamo. Nadam se da se "odmorio" da je vidio sa strane sta to nestima, dosle su valjda neke pare u klub i idemo dalje raditi.

Ono sto mene najvise boli, neda mi mira, baca me u depresiju je stanje unutar kluba. Pa majku mu, ima li iko da radi. Ja kada sam nedavno govorio o svim tim stvarima, i Amaru kao nekome o kome mi ovisimo, napali su me gotovo svi. Niko nista godinama ne radi, zapravo, jucer prije utakmice, jedan covjek mi govori da je negdje u Hadzicima, na vikendici vidio Dzelu. Sta je on tu radio dok se momci bore za bodove. Sta je on tu radio dok svi napadaju i Dinu, i Amara i igrace. Borili su se, donosli bodove, trofeje i ginuli za nas dres, a sta je gospoda u klubu uradila. Ostavila ih same, sta urade urade, nista za njih ni Zelju nisu uradili. Sram nek ih bude sve. Mozemo se mi nadati, i nadati i nadati da ce nam neko napraviti stadion, neke Arene i sta sve ne. Naivno slusati lazi, ali dok sami nesto ne pocnemo zivjecemo u iluziji.

Mora se presjeci vec jednom, ovako ne ide. Ne znam da li ste vi svjesni da cemo se morati boriti za drugu priliku. Prva je prosla hladno pored nas, umjesto da se zakacimo za Amara i ekipu da napravimo iskorak u finansijskom smislu, u infrastrukturi paraziti su samo sjedili. i sta sad? Opet ispocetka, praviti drugu ekipu da osvaja, jer one prve gotovo da i nema, odlazilu su jedan po jedan, ciklus je citav prosao a mi nista nismo uradili.

Sve se to primjeti, primjeti se na posjeti, mada mnogi nedaju reci nista za to, ali jesmo budale, jeste 1000 ljudi, pa i 2000, ali nije 50 000 ljudi ludo. Zelju vole i uvijek ce voljeti, ali tjeraju se sa stadioni, nismo svi isti, neko nece preci preko nekih stvari. Sramota da klub koji je u zadnjih 5 godina propustio 2-3 trofeja, nema sponzora, nema uslovan stadion, nema apsolutno nista, osim jednog covjeka.

Mi cemo se nastaviti lagati, pljuvati Dinu i cijelu ekipu, onda ce doci koja pobjeda, pa euforija, pa mi ovo, pa ono, a pravi problemi ce ostati tu gdje jesu i vuci nas konstatno na dno. Kako kazu "koliko para, toliko muzike" mi smo se Boga mi za male pare, naslusali dobre muzike. E sad je pitanje hocemo li nam sve to doci sada na naplatu, ili cemo nastaviti s dobrom muzikom.

Ne mogu vise, drugi dio nekad poslije.

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 01 sep 2013, 18:00

Budite sretni što niste doživjeli katastrofu jer igrači domaćih su bukvalno tri puta sami ko duh bili ispred Hadžića, a vi niste imali šut u okvir vrata niti i jednu šansu cijelu **** utakmicu. Pa Travnik u Mostaru napravi tri četiri super šanse a vi niti jednu. I još sudac uprskao možda je ali na štetu domaćina jer je spriječio vodstvo domaćih na dva razlike.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 sep 2013, 18:01

miki651 je napisao/la:Budite sretni što niste doživjeli katastrofu jer igrači domaćih su bukvalno tri puta sami ko duh bili ispred Hadžića, a vi niste imali šut u okvir vrata niti i jednu šansu cijelu **** utakmicu. Pa Travnik u Mostaru napravi tri četiri super šanse a vi niti jednu. I još sudac uprskao možda je ali na štetu domaćina jer je spriječio vodstvo domaćih na dva razlike.
Evo sve skačemo od sreće.

Vils
Kontakt:

Post Postao/la Vils » 01 sep 2013, 18:01

Neizvjesnost na Grbavici u iščekivanju Osimovog povratka

Od odlaska Amara Osima s klupe Željezničara prošlo je više od mjesec dana, a još uvijek nema nikakvih informacija o dužini odmora ili eventualnom datumu povratka na radno mjesto najtrofejnijeg trenera u historiji najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog fudbalskog kluba.

Ekipa je u krizi, ako se krizom može nazvati period od tri meča bez pobjede koliko su Plavi uvezali u jednakom broju mečeva.

Poraz od Borca nije se mogao nazvati neočekivanim jer na Gradskom je Željo znao izgubiti i kad je bio mnogo jači nego sada. No, poraz od Zrinjskog, a naročito remi s Radnikom, sigurno su razlog za brigu navijača kluba s Grbavice, naročito ako se u obzir uzme činjenica da je u oba poraza, plavi tim dobar dio meča igrao s igračem više na terenu.

Ne izgleda to dobro bez Osima na klupi, jasno je to sada svima. Dino Đurbuzović jeste iskusan i provjeren stručnjak, ali ekipa pod njegovim vodstvom ne liči na tim koji je prije nekoliko sedmica, primjerice, namučio moćnu Viktoriju Plzen. Češki prvak u nastavku kvalifikacija za Ligu prvaka obračunao se bez mnogo problema s prvacima Estonije i Slovenije, a Željo mu je, praktički, u šest utakmica predtakmičenja, jedini pružio ozbiljan otpor.

Plavi, dakle, imaju igrački potencijal, ali na terenu djeluje neorganizovano - kao vojska bez generala.

slika
Amar Osim i Dželaludin Muharemović pred utakmicu Željezničar - Radnik

Bodovni zaostatak za liderima nije veliki. Željo će imati još mnogo prilika da kvalitetnom serijom i sa nekoliko vezanih pobjeda u potpunosti nadoknadi propušteno i vrati mir u Dolinu ćupova.

Sve će to biti lakše ako na klupu sjedne Osim jer očito je da eksperiment sa kadrovskim i organizacijskim promjenama nije donio rezultat.

Pauza će šampionu biti zlata vrijedna. Prijeko potrebna konsolidacija i konačan povratak Brke na klupu Mašindžija u narednom prvenstvenom ogledu protiv Slavije na Grbavici, navijačima bi vratila osmijeh na lice. Pred Željom je svakako petanestak interesantnih dana, a čini se da su sve odluke u rukama jednog čovjeka.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!!!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 01 sep 2013, 18:03

Ebo majku pa ovi nasi alkosi bumbari nisu normalni,zderu i locu a na terenu jedna velika 0 ,pa stvarno su zasluzili vaspitne.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 41 gost.