Nisam znao za ovo pravilo u vezi koljena ali ovo u vezi domaci boraca mi pocinje ici na r...u jer sam mislio ranije to je samo kod nas na Balkanu a sada vidim i vjerujem da je svuda to slucaj pa nazalost i u UFC-u. A PRIDE sam naravno pratio u to vrijeme i mozda je svima i zao sto ga vise nema ali ipak UFC ide nekom uzlaznom putanjom i mislim da je do sada najkvalitetnija organizacija u ovom sportu pa i ispred ranijeg PRIDA, Dreama itd.fera je napisao/la:nisu dozvoljena koljena u glavu ako protivik ima jednu ruku na podu. sto se prekida tice to je sve od sudije do sudije jer su pravila manje vise fleksibilna po tom pitanju. znaci kako sudija procijeni tako i bude![]()
ima raznih pravila oko prekida al po meni je najvaznije da se borac inteligentno brani i da pokusava popraviti poziciju, ne znam jesi li gledao uvodne borbe tu je pineda bio u full mount poziciji i udarao skoro minutu lika pa nije prekinuta borba. svaki sudija ima neki svoj kriterij. ja volim kad puste malo vise jer stvarno znaju nekad spasiti borbu kao sto je bio slucaj par puta na ovom eventu, umjesto brzog prekida dobijemo sjajnu borbu![]()
i naravno uvijek ce americki borci biti ti kojima ce se progledati kroz prste u raznim situacijama da se ne lazemo. ne znam koliko si pratio Pride FC ali tamo su isto tako japanski borci cesto imali pomoc sudija.
UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
ma jest UFC vrh sami, jbg dana white je prije svega veoma dobar biznismen. zna on svoju racunicu vrlo dobro. u danasnje vrijeme im niko ne moze parirati, jedno vrijeme je strikeforce postao konkurencija i odma ih je zuffa otkupila i ugasila a ufc preuzeo sve najbolje borce. danas se jedino bellator drzi al oni ne pokusavaju preuzeti vrh nego se drze sredine i pokusavaju poslovati dobro a ne uznemiriti previse ufc. oni imaju dosta kvalitetne borbe i interesantne turnire al mozda samo 2-3 njihova borca bi mogla nesto u ufc-u napraviti.
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
veceras interesantne borbe
moze li pettis opet iznenaditi hendersona
moze li pettis opet iznenaditi hendersona
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Mir me je ponovo razocarao,ocekivao sam vise od njega...Arianny Celeste me ne zna iznenaditi,uvjek je vrh! 
Kakvo crno iznenađenje Pettisa?! Pettis je jedan od najboljih pound4pound boraca današnjice. Mnogo mi je krivo što je povrijedio koljeno pred borbu sa Aldom i njega bi demolirao. Momak stvarno naporo trenira i kad mu pogledaš borbe baš vidiš da mnogo odskaće od konkurencije.
Pettis!
Pettis!
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
pa nije benson bio underdog ni na kladionicama a i u brobu je usao kao prvak...work je napisao/la:Kakvo crno iznenađenje Pettisa?! Pettis je jedan od najboljih pound4pound boraca današnjice. Mnogo mi je krivo što je povrijedio koljeno pred borbu sa Aldom i njega bi demolirao. Momak stvarno naporo trenira i kad mu pogledaš borbe baš vidiš da mnogo odskaće od konkurencije.
Pettis!
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Pa dobro, kladionice formiraju koeficijente prema uplatama, kako ne bi bile u minusu. Većina ljudi poleti prema šamponu ili rema manjoj kvoti. Ko je pratio Pettisa, posebno nekoliko posljednjih borbi, vrlo je dobro znao kakva je opasnost po Bensona.fera je napisao/la: pa nije benson bio underdog ni na kladionicama a i u brobu je usao kao prvak...
pratio sam i ja pettisa zato sam i ocekivao da moze do titule, zbog toga sam i napisao onaj post prije eventa a nisam napisao veceras ce benson odbraniti titulu...work je napisao/la:Pa dobro, kladionice formiraju koeficijente prema uplatama, kako ne bi bile u minusu. Većina ljudi poleti prema šamponu ili rema manjoj kvoti. Ko je pratio Pettisa, posebno nekoliko posljednjih borbi, vrlo je dobro znao kakva je opasnost po Bensona.fera je napisao/la: pa nije benson bio underdog ni na kladionicama a i u brobu je usao kao prvak...
mnogim ljudima ni poraz andersona silve nije iznenađenje al realno gledajuci bilo je.
sto se ostalih borbi tice dosta su interesantne bile, iznenadio me big ben kad je skupio snage u trecoj rundi i razbio veru mada ja veru i ne cijenim nesto previse.
mir zasluzio otkaz po meni, mendez zasluzio revans protiv alda.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Jasno, samo sam reagovao na neka opća mišljenja koja susrećem kao ovo neko veliko iznenađenje. Meni je Pettis bio favorit. Nisam stigao pisat prije eventa, ali bi to svakako naglasio.
Nisam stigao ni prokementarisat lijepu pobjedu sonnena, koji je dosta underrated. Čini se da se sprema meč Evans vs. Sonnen. Dobar je i onaj mali sa prošlog TUF-a, Gastelum il' tako nekako, pozitivno iznenađuje iz borbe u borbu.
Nisam stigao ni prokementarisat lijepu pobjedu sonnena, koji je dosta underrated. Čini se da se sprema meč Evans vs. Sonnen. Dobar je i onaj mali sa prošlog TUF-a, Gastelum il' tako nekako, pozitivno iznenađuje iz borbe u borbu.
gastelum se spustio u welter sad je jos veca zvijer. a koliko su ljudi o hallu pricali i kovali ga u zvijezdework je napisao/la:Jasno, samo sam reagovao na neka opća mišljenja koja susrećem kao ovo neko veliko iznenađenje. Meni je Pettis bio favorit. Nisam stigao pisat prije eventa, ali bi to svakako naglasio.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Dobro on je bio najbolji na najgledanijem TUFu ikada, normala da ce ga ufurati a lik je izgubio finale na decision, isto dako sad protiv Howard koji mu je stilski los matchup. Da Hall sredi mozak i postane ta ubica sto on jest redao bio finish za finish-om.
Pettis ce prvo braniti titulu protiv Granta pa onda sa Aldom ako to dogovore, povreda nije strasna valjda samo terapije.
Jacare odradi odlicnu borbu, Condit kvalitetno a Barnett se vratio to su mi ono najbolje vijesti.
Reem vs Mir borba stoji isto tako Glover ce se boriti protiv Jonesa kad ovaj zavrsi sa Gustafom.
Pettis ce prvo braniti titulu protiv Granta pa onda sa Aldom ako to dogovore, povreda nije strasna valjda samo terapije.
Jacare odradi odlicnu borbu, Condit kvalitetno a Barnett se vratio to su mi ono najbolje vijesti.
Reem vs Mir borba stoji isto tako Glover ce se boriti protiv Jonesa kad ovaj zavrsi sa Gustafom.
izgleda da se jacare malo teze ozlijedio pauzirace pola godine.alevkov je napisao/la:Dobro on je bio najbolji na najgledanijem TUFu ikada, normala da ce ga ufurati a lik je izgubio finale na decision, isto dako sad protiv Howard koji mu je stilski los matchup. Da Hall sredi mozak i postane ta ubica sto on jest redao bio finish za finish-om.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
@fera nisam to citao, koja je povreda? Dobro vec je borio 3 puta ako se sjecam dobro znaci i nije planirano da se bori brzo.
- tyler durden
- Kontakt:
Hoce li ko ispratit u subotu sad Jones vs Gustaffson ? 
ja cu gledati samo do mitrione vs shaub ostalo me ne zanima 
- tyler durden
- Kontakt:
Jones still.... 
oba su u bolnici 
Ja jos sebi ne mogu doći. Ove sudijske odluke me strašno iritiraju. Ovo 48-47 bih nekako i svario, ali ovo 49-46 je kriminal. Prva i treća su čisto na strani Šveda. druga je 50-50, kao i peta, četvrta Jones.
Šved je općenito bolje izgledao i mislim da ga je kardio iznevjerio. Da je bolje spreman, mogao je iskontrolisati meč i imali bi novog šampiona, ovako nula bodova.
Šved je općenito bolje izgledao i mislim da ga je kardio iznevjerio. Da je bolje spreman, mogao je iskontrolisati meč i imali bi novog šampiona, ovako nula bodova.
cudna odluka malo posabno onaj jedan sudija sve skoro runde dao jonesu
moracu ovo opet pogldati ovih dana da vidim jos jednom najbolju borbu u posljednje vrijeme i vjerovatno najinteresntiju u karijeri jon jonesa, steta za gustafssona sto nije imao malo vise snage da odradi 4. rundu malo bolje. ovako kad su ujednaceni uvijek se ide u korist sampiona.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
- tyler durden
- Kontakt:
Ona zadnja odluka ej bila 49-46 ako se ne varam, sto jest malo nerealno al et.
Realno je da Gustafson nije zasluzio titulu, mada je bio blizu prve tri runde. Dobar borac, nema sta.
Realno je da Gustafson nije zasluzio titulu, mada je bio blizu prve tri runde. Dobar borac, nema sta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.