Bravo Arsene.
Zar je bilo teško? Ovo sam čekao posljednjih x godina - prestanak škrtarenja i pametno dovođenje igrača. Ok, nije prošlo sa Higuainom (ubijeđen sam da bi ubijao u Premiershipu), ali jeste sa Oezilom. Što se mene tiče - perfektan transfer. U Arsenalu će imati svu slobodu, neće sigurno igrati krilo (

), uparit će se sa svojim reprezentativnim kolegama (Podolski + Mertesacker), a sa Cazorlom će činit jedan od najgotivnijih tandema veznjaka u Premiershipu.
Zna podvaliti zadnji pas, ima dobar šut, mlad je i provjeren igrač i sigurno jedan od najboljih na svojoj poziciji. Činjenica je da se zna izgubiti u velikim utakmicama i da je posljednju sezonu u Realu igrao preko one stvari, ali Oezil je neko ko fudbal ima u malom prstu.
Kako samo jedan transfer može pojačati ekipu, to je za ne povjerovati.
Eh, od danas (jbg, ja kasnim nekoliko dana, nisam još pohvatao sve ove transfere) se troši u cijelom Londonu i to je ono što sam želio. Nadam se da će se i u narednim godinama Arsenal ovako pokazivati i da Oezil ne bude jedna lasta.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”