Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88,Donnie Darko
TonnyMontana WroteColonDARKEST HOUR za mene lizno je najbolji posebno sa MDS scenarijem, inace svi modovi od HoI su prejaki kao i ostale igre pravljene od strane Paradoxa...
revan WroteColonLijepo. Imaš Englesku i Sjevernu Irsku. Još Škotska i Velika Britanija je tu. Vidim da si i Island poharao. Jesu to u Škotskoj pagani pa je ime Alba?
revan WroteColonSad će da bude živo. Stara kraljica je umrla, a prijestolonasljednik nije baš omiljen među vazalima. Predviđam seriju građanskih ratova. Biće šta bude. Valjda primirim neke i obranim se od drugih. Poslije toga čistka među vazalima...biće glava na kolcima u Jorviku.
revan WroteColonNemam baš običaj oduzimati titule, osim poslije građanskih ratova, jer ne želim biti tiranin. Problem je sa vikinzima što kod njih novi vladari imaju ubitačan short reign penalty, ali kada se stabiliziraš nakon nekoliko godina, postaneš nedodirljiv. Što se tiče frakcija, ja sam imao par slabašnih za nezavisnost, ali lidere tih grupa obično pojede mrak, padnu s balkona, "nesreća" u lovu, nalete na kakve "razbojnike" i slično.
Ja imam običaj od svojih vazala uzimati sposobne ljude iz vijeća, marshall i spymaster pogotovo, tako što im dodijelim neke sitne titule; mayor ili count kakve osiromašene grofovije. Tako im sasječem dobar kadar i upotrijebim ga protiv njih. Zeza me što sam još na Limited Crown Authority, pa oni međusobno ratuju i postanu nekad prejaki. Zbog toga sam morao dati ubiti jako sposobnog i odanog kancelara. Nordijci su jako teški za ukrotiti i centraliziranu monarhiju je puno teže uspostaviti nego sa kršćanima.
nedim1993 WroteColonmože me ko uputit? da i ja igram
revan WroteColonEvo ti bolji link. Ima sve do zadnjeg patcha 1.111 i sve i jedan DLC. Samo prati upute za instalaciju. Ja sam ovu verziju igrao nekih pola godine prije nego što sam kupio i nije bilo nikakvih problema. Možeš čak i update raditi iz launcher izbornika.
http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t ... 73&start=0
@Duke, ja sam iz zafrkancije uzeo pagane. Dugo igrao katoličke i pravoslavne vladare i dosadilo, pa reko da promijenim. Ispade da su odlično uradili DLC (najbolji od svih), pogotovo ako voliš agresivno (Nordijski pagani) ili defanzivno igrati (Slaveni i co.). Poslije toga razmišljam probati kakvu republiku igrati. Islamsku dinastiju sam samo probao.
Ja ne želim da izgledam kao tiranin javno, ali iza kulisa spletkarim i okrutno se riješavam neistomišljenika.
Zagor WroteColonIspade po ovim kartama da Bosna nije uopšte postojala. Neg de mi recite imal nas igdje na ovoj igri, pošto nisam zapazio ? i koja je najbolja od ovih igri ?