Ovako, zadovoljan sam sa ovim prelaznim rokom.
Neki klubovi tipa Bayern i BvB su me oduševili, sa nekima tipa Kusen, Schalke i Wolfsburg sam zadovoljan. Čak sam i sa Stuttgartom bio zadovoljan, ali su me rezultatski razočarali.
Moram reći da su se moja oćekivanja digla na jednu novu razinu i da bi smatrao ovaj prelazni rok jako lošim, da se nije strgao rekord, zbog novog TV ugovora i činjenice da je BUNDESLIGAŠ osvojio LP, te smo u finalu imali dva finalista. Ako ovaj prelazni rok usporedim sa prošli, koji me brutalno razočarao, kapa dolje!
Morti me malo muči činjenica, što su EPL-oFci zdrobili previše para i ponovo pažnju privukli na sebe i što su TALIJANI sa prodajom i kupnjama novih igrača imali predobar prelazni rok s tim da me veseli to što smatram da JUVE nije nešto posebno napravi, ali je možda sa Tevezom i Llorenteom napravio dosta.
Sa preddispozicijama koje je BUNDESLIGA imala prije ovog prelaznog roka, imajući na umu da je Bayern kupio čak nešto više od onog što sam se ja nadao i priželjkivao i što je BVB PK potrošio, u meni je tinjala nada da će BUNDESLIGA probiti granicu od 300 miljona eura, no i ovako je više nego dobro, a onako bi bilo fenomenalno.
Očito je da još uvijek moram biti malo realniji i da će trebati vremena kako bi SVI klubovi "osjetili ta četiri kluba u LP" te kako bi te "extra" pare poćele pristizati u klubove.
Ne mogu se niti žaliti sa odljevom i dolaskom igrača, jer kako je ŠPEK napustio BUNDESLIGU tako je i neki novi došao, tipa MKH i Thiago, dok je Schurrel samo otišao. Niko drugi "bitan" mi ne pada napamet. Isto tako veseli me činjenica što je BUNDESLIGA obrnula lovu unutar same sebe, sa Sokratisom, Songom, Gotzeom, Luis Gustavom.
Prošloljetni prelazni rok me razočarao. No unatoč takvome prelaznome roku, Bayern je osvojio LP te je BvB bio u finalu. Nakon ovo prelaznog roka, stvari su se promijenile na bolje, makar sad je teško oćekivati takav uspjeh (osvajanje LP-a), ali se može oćekivati uspjeh koji će biti "rzrjeđeniji", a s time oču reči da više klubova napravi diobar rezultata a ne da dva naprave fenomenalan, što u ovoj situaciji nije loše. npr imamo 3-4 kluba u 1/4 finalu Lp-a il tak neš.
Ovdje moremo stvari sagledavati na puno načina.
Postoji način di gledamo kratak rok i uspjehe u Europi, npr. samo jedna sezone di je BUNDELIGA prema tim rezultatima prošle sezone sve pojela. Onda moremo gledati neki drugi rok, tipa PAR godina i potencijal klubova di BUNDESLIGA najvjerojatnije zbog jačine ostalih klubova iz drugih liga, prvenstveno EPL-a neće biti tako uspješna kao ona.
Onda postoji gledanje samo kvalitete lige prema igračima i reputaciji i to je ono što mene najviše zanima i kopka i prema tome ja najviše gledam stvari kada pričam o "budučnosti i kvalitetu" određene lige.
Naime sada se vode dva nogometna rata, onaj na terenu i ništa manje bitniji onaj "reputacijski" u kojem EPL dere sve pred sobom. Za nogometne zaljubljenike EPL je raj, jer ona nudi 6 klubova koji su ljudima u međusobnim tekmam zanimljivi za gledat - znate na koje mislim - BUNDESLIGA ima samo takva dva kluba i rijetko ko će si uzeti slobodnog vremena ako mu to nije primarna liga da pogleda mečeve sa Kusenom ili Schalkeom. Jednostavno to nije primamljivo. S druge strane BUNDESLIGA je napredovala naspram SERIE A jer nema tog meća koji će biti u rangu Bayerna i BvB-a.
E sad ono ćemu ja težim i što priželjkujem i dajem BUNDELIGI za novi cilj, je to da i po VRIJEDNOSTI KLUBOVA ILI TI IGRAČA prestigne SERIU A koja je sada ispred BUNDESLIGE, što znači da oni imaju "više poznatih i kvalitetnijih igrača nego BUNDESLIGA". Mislim da znate kaj to znači - poglećte fiorentinu i Lazio npr. itd. Nije oanta u tome kak bi Gladbach sa njima odigrao i dal bi pobijedio nego koji su klubovi u teoriji jači. Vjerujte mi tih 200 milja prednosti koje SERIA A ima neće biti lako prestići, ali se to isto tako može dogoditi, ovisno o uspjesima u europi ili to LP-u jer EL više nije bitna.
Druga stvar je da 250 milja OKRENUTIH u prelaznom roku više ne bude rekord i "razlog za slavlje", već 250 bude nešto što mi očekujemo i da se iz godine u godinu po pitanju potrošnje klubova lova vrti na 250-350 milja. Da bi se to dogodilo trebat će biti bviše KPB-a, Sonova i Luisa Gustava, a za takvo nešto trebat će vremena i pameti.
3. i 4. klub u BUNDESLIGI mor abiti u stanju da potroši 25 milja na pojačanja bez beda i to 25 milja netto, a ne 25 milja kada proda za 15-20. O tome se radi, jer sada imamo 4 kluba u Lp i to nije mala stvar.
Jedno sam siguran. Schalke za 100 godina neće doči na razinu BvB-a i tu vidim veliki problem. Pitanje je na kojoj razini oni uopće mogu djelovati.
MUPL je s jedne strane potpisala novi ogroman ugovor za TV prava i vidite kaj su napravil. BUNDESLIGA je potpisala novi ugovor kojem smo se svi veselili, a opet ništa se toliko ŠPEKtakularno nije dogodilo.
Kak da započnem?
Ovak. Napredak kvalitete u sredini tablice BUNDESLIGE je više nego očit. Jedan klub morao je to skupo platiti, a to je Werder.
Bumen je klub koji je nakon ovog prelaznog roka i gubitkom De Bruynea, "propadanjem" i odlaskom Arnautovića, odlaskom Sokratisa jednostavno PROPAO i postao klub koji će se ubuduće boriti samo za opstanak kao i neki Nurnberg i ništa više.
Umjesto njih BUNDESLIGA je u zadnje dve-3 sezone dobila 3 jako kvalitetna kluba - Hannover, Gladbach i Eintracht koji su sada uz bok HSV-u, Stuttgartu. Eintracht je jako brzo napredovao, kao i Gladbach. Hannoveru je dugo trebalo i bojim se da sada stagnira jer ipak je to klub koji nema preveč para.
Ono što me veseli kod sva ta tri kluba, je to što imaju koncept, viziju i igraju specifičnu vrstu nogometa. Iako u prosjeku svaki od njih vrijedi 70-90 miljona eura, oni su u stanju nositi se sa stranim klubovi koji koštaju u regiji od 120-150 miljona eura. to ne znači da će oni njih pobjediti, nego samo da imaju više šanse od jednog Stuttgarta koji po pitanju taktike, načina igranja, malo iza ta tri kluba, bez obzira što morti imaju bolje pojedince u prvih 11 (MOŽDA).
Za Gladbach mi je drago jer je to unutar BUNDESLIGE veliki klub te favre fenomenalno radi posao, te se vidi da uvijek imaju 2-3 kune više za uložiti. Sa ovim radom, oni su ziher postali klub koji će se svake godine boriti za Europu a ne za ostanak u ligi.
Eintrachtu će još trebati vremena da to potvrdi pogotovo ako ih Rode i Jung napuste, ali ima tu još nekih igrača koji pod Vehom razaraju po kvartu. Mi si mislimo da je Eintracht slabo ime pa će loše proči u europi, ali po mojem mišljenju oni nisu ništa lošija opcija od Stuttgarta.Potrošili su samo 7 milja ali su se više nego dobro pojačali zbog posudba i onih igrača koji su došli za 0 kn.
Onda imamo Freiburg za kojeg mislim da ovako visoki uzlet neće dugo trajati i da će uskoro postati kandidat za opstanak, jer **** ipak je to freiburg koji baš i nema parai igrači jedva čekaju da ga napuste....
Sada još imamo preporođeni Hoffenheim koji je sa Gisdolom na raskrižju. Još uvijek se nezna di idu. Stabilizaciji na sredini tablice, borbi za opstanak ili pak za neko vrijeme borba za Europu. Isto tako sviđa mi se što se čisti kadar i što se nada polaže u talente, a s vremenom očekujem dobar i pametan trasnfer , a ne "velik" transfer poput onog Josuelovog...
GRUSS GOTT!

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"