Mirza Teletović

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la _dreamer_ » 04 sep 2013, 16:53

LenBias je napisao/la:
ArthurBishop je napisao/la:Teletoviću, ja shvatam da si ti zvijezda, da si NBA igrač, al' moraš pokazati da si lider ove repke i njen najbolji, a ne najgori, igrač. Danas bio ubjedljivo najgori. Frajer ti zabije 20p u prvom poluvremenu, nigdje te nije bilo. Štediš se za početak NBA?!?! AKo je tako, onda ću ti ja kupit' i čekirati kartu za Brooklyn i hajde brate tamo. Bar ću znati na čemu sam.
Onda, u drugu ruku, pogledam sa kakvim parmacima igraš i pitam se jesam li normalan što te napadam. Jesam, zato što se tako ne ponaša glavni igrač, alfa i omega nekog tima. Pogledaj Gasola, Parkera, Krstića, Kleizu i ostale, pa će ti se samo reći..

@SKprime nemoj više živ bio. Hipster=Dijamant, idol nacije. Pu!
pojma ti nemas sta pises, u drugom poluvremenu nasi igraci su izbacili mirzu iz ritma, druga stvar je sto ti izgleda blage veze o ovom sportu nemas a komentarises
Cuj nasi igraci ga izbacili iz ritma? Kako to, molim te objasni? Uostalom, Mirza je bio katastrofalan i u prvom poluvremenu. Sigurno su ga i tada izbacili saigraci iz ritma? Zapravo, odigrao je jedino 3. dionicu na svom nivou, ovo ostalo sve je presmijesno. Za igraca koji se udara u prsa i govori kako je NBA igrac i kako tamo pripada, je ovo smijesna statistika. Bljesnuo u jednoj cetvrtini i to je to. To po meni nisu odlike vodje, niti nekog ko odskace od drugih. Ponovo je imao nekoliko nerezonskih poteza i los procenat suta. S obzirom na protivnika je ovo ispod svakog prosjeka i logicno je da ce prvi biti na udaru kritika.

Ne zna niko u cemu je problem, prljav ves ce se poceti iznositi vjerovatno tek nakon EP-a, no Mirza nije ispunio ni O od ocekivanja, barem ne mojih, a tebi ako je ovo dobro, onda blago tebi jarane. I na kraju, ako nisi primjetio, ovo je tema o Mirzi Teletovicu, a ne o ostalim igracima. Shodno tome se komentarise iskljucivo njegova igra.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 04 sep 2013, 16:56

_dreamer_ je napisao/la:
LenBias je napisao/la:
ArthurBishop je napisao/la:Teletoviću, ja shvatam da si ti zvijezda, da si NBA igrač, al' moraš pokazati da si lider ove repke i njen najbolji, a ne najgori, igrač. Danas bio ubjedljivo najgori. Frajer ti zabije 20p u prvom poluvremenu, nigdje te nije bilo. Štediš se za početak NBA?!?! AKo je tako, onda ću ti ja kupit' i čekirati kartu za Brooklyn i hajde brate tamo. Bar ću znati na čemu sam.
Onda, u drugu ruku, pogledam sa kakvim parmacima igraš i pitam se jesam li normalan što te napadam. Jesam, zato što se tako ne ponaša glavni igrač, alfa i omega nekog tima. Pogledaj Gasola, Parkera, Krstića, Kleizu i ostale, pa će ti se samo reći..

@SKprime nemoj više živ bio. Hipster=Dijamant, idol nacije. Pu!
pojma ti nemas sta pises, u drugom poluvremenu nasi igraci su izbacili mirzu iz ritma, druga stvar je sto ti izgleda blage veze o ovom sportu nemas a komentarises
Cuj nasi igraci ga izbacili iz ritma? Kako to, molim te objasni? Uostalom, Mirza je bio katastrofalan i u prvom poluvremenu. Sigurno su ga i tada izbacili saigraci iz ritma? Zapravo, odigrao je jedino 3. dionicu na svom nivou, ovo ostalo sve je presmijesno. Za igraca koji se udara u prsa i govori kako je NBA igrac i kako tamo pripada, je ovo smijesna statistika. Bljesnuo u jednoj cetvrtini i to je to. To po meni nisu odlike vodje, niti nekog ko odskace od drugih. Ponovo je imao nekoliko nerezonskih poteza i los procenat suta. S obzirom na protivnika je ovo ispod svakog prosjeka i logicno je da ce prvi biti na udaru kritika.

Ne zna niko u cemu je problem, prljav ves ce se poceti iznositi vjerovatno tek nakon EP-a, no Mirza nije ispunio ni O od ocekivanja, barem ne mojih, a tebi ako je ovo dobro, onda blago tebi jarane.

edit:

LenBias, ako nisi primjetio, ovo je tema o Mirzi Teletovicu, a ne o ostalim igracima. Shodno tome se komentarise iskljucivo njegova igra.
primjetio sam, kad komentarises nesto sto nije istina zasto ne bi spomenuo neko to? igraci te izbace iz ritma tako sto ti uzmu ono sto si u datom trenutku radio veoma dobro (kao, zamisli, zabio 15 poena za cetvrtinu) i sami odluce nastaviti bacajuci cigle, jel ti sad malo jasnije?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 04 sep 2013, 17:01

@LenBias

Reci mi molim te da si ironičan? Eto molim te mi reci, u suprotnom bih se trebao zabrinuti. Šta da očekujem od Mašića, od Gordića. Je l' to trebam očekivati da odigraju pristojno, ne dobro, pristojno. Naravno da ne trebam. Očekivati od Teletovića da odigra onako kako zna, znači ništa više, je skromno. Sve više i više vodim se mišlju da je ovo njegovo "dobro", da on jednostavno nije igrač, rođen za lidera. Najbolji je igrač, kapiten, lider, NBA "zvijezda" i naravno da mi je on kriv. Ako ti igrač zabije za 20 minuta isto toliko poena, a ti na drugoj strani ne možeš pogoditi more sa broda, o čemu onda pričamo. Ok, ja ću prihvatiti da nemam pojma, al' te molim da me uvjeriš u to, pokaži mi tu silu argumenata gdje sam u krivu?
Kažeš, utopio se u sivilo, pokvarili ga ostali. Pokvario je on ostale u ovoj utakmici. Shvatam ja da 3 miliona nije malo, al' onda kažeš tako i tako, il' neću ni doći il' neću igrat' 100%. On danas je bio na trenutke na 50%, možda i manje..
Al' haj opet, ja nemam pojma. Uživaj stručnjače 8-)
Željezničar za život cijeli!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 04 sep 2013, 17:03

ArthurBishop je napisao/la:@LenBias

Reci mi molim te da si ironičan? Eto molim te mi reci, u suprotnom bih se trebao zabrinuti. Šta da očekujem od Mašića, od Gordića. Je l' to trebam očekivati da odigraju pristojno, ne dobro, pristojno. Naravno da ne trebam. Očekivati od Teletovića da odigra onako kako zna, znači ništa više, je skromno. Sve više i više vodim se mišlju da je ovo njegovo "dobro", da on jednostavno nije igrač, rođen za lidera. Najbolji je igrač, kapiten, lider, NBA "zvijezda" i naravno da mi je on kriv. Ako ti igrač zabije za 20 minuta isto toliko poena, a ti na drugoj strani ne možeš pogoditi more sa broda, o čemu onda pričamo. Ok, ja ću prihvatiti da nemam pojma, al' te molim da me uvjeriš u to, pokaži mi tu silu argumenata gdje sam u krivu?
Kažeš, utopio se u sivilo, pokvarili ga ostali. Pokvario je on ostale u ovoj utakmici. Shvatam ja da 3 miliona nije malo, al' onda kažeš tako i tako, il' neću ni doći il' neću igrat' 100%. On danas je bio na trenutke na 50%, možda i manje..
procitaj ti dobro sta sam iznad napisao, kratko je i jednostavno napisano, stvarno se nadam da nije tesko shvatiti tako nesto, ponavljam, u drugom poluvremenu, kada je mirza bio ON FIRE, da se tako izrazim, njegova rodjena ekipa mu je to uzela sama od sebe, to samo mogu prilicno glupi igraci uraditi

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 sep 2013, 17:05

nirza je naš najbolji igrac al ovo on što igra to nema veze sa košarkom .u odbrani ga nigdje preko njeg frajer zabio 25 koševa ,a napad je posebna prica tri četvrtine ništa a u jednoj 15 komada i šta imamo od toga nista ,a jedno 10 nerezonski suteva sto ni jordan ne bi pogodio.gdje je odgovornost gdje tu sta bitno je da je ispucao svoju kvotu suteva i to je to .

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 sep 2013, 17:08

Ma ajde sto igra toplo,hladno od cetvrtine do cetvrtine , takav je igrac , kad ga ide zatrpat ce protivnika.
Al vidi se da nije spreman , spor kod svake rotacije , ono malo lopti na postu(ne da je nesto poseban u tom segmentu) je slabo zavrsavao , sa 20 kg slabijim likovima je igrao i nije ih mogao ugurati pod kos kako treba.

I kolicina teskih suteva koje je uzeo pred kraj utakmice pokazuje da nema dovoljne svjezine , da sam sebi izgradi koliko,toliko kvalitetniji sut.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 04 sep 2013, 18:08

LenBias je napisao/la:

procitaj ti dobro sta sam iznad napisao, kratko je i jednostavno napisano, stvarno se nadam da nije tesko shvatiti tako nesto, ponavljam, u drugom poluvremenu, kada je mirza bio ON FIRE, da se tako izrazim, njegova rodjena ekipa mu je to uzela sama od sebe, to samo mogu prilicno glupi igraci uraditi
On fire bio na -15? Je.bo te taj on fire. Gdje bio on fire, kad je trebalo. Nešto kao što je Blums ili Bertans uradio kad je trebalo. Ljudi nam očitali košarkašku lekciju, a ti braniš našeg najgoreg igrača danas. Tipični bošnjo, nešto kao Džeko. Identična sitaucija, napravili 2-3 dobre tekme u repci i dižu se, neopravdano, u nebesa kao da su bogovi. Teletović uzima šuteve koje pogađa/li su samo dvojica igrača na svijetu: KB i MJ. Ne može se tako igrat' majstore, pogotovo ne u utakmicu u kojoj nemaš pravo na loš dan.
Ne može tebe majstore niko izbaciti iz ritma. Druga je stvar što njega boli kur.ac za igrom u reprezentaciji. Vidjelo se na terenu da mu se ne igra. Nit' borbenosti, nit' požrtvovanosti, nit' zalaganja, nit' bodrenja ostatka ekipe, nit' poena.. A sve to mora on raditi, jer je on lider, vođa, bogotac ove ekipe. Shvatam ja da ne igra sa Terryem, Piercom i Garnettom, već sa Gordićem i Mašićem, al' majka mu stara, tu se pokazuje ko si i šta si. Upravo ovdje, na prvenstvu, a ne u klubu. Veliki igrač si u reprezentaciji, a ne u NBA kao 12 igrač ekipe.
Izvini, volim i ja Teleta, i volio bih da zabije 20p u Netsima, al' realnost je malo drukčija.
Kada izađeš iz slijepog balijskog vjerovanja u Teletovića/Džeku, onda ćemo nastaviti diskusiju. Trenutno si neozbiljan sagovornik, da ne kažem smiješan.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 sep 2013, 18:12

Mirza je ono sto je igrao u 3/4 morao igrati od prve minute.Nema tu previse price.Da je on poceo igrati odmah punom snagom,ni onaj lik ne bi zabio 20 za poluvrijeme,jer bi se trosio u odbrani...Vrlo jednostavno!

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 04 sep 2013, 20:07

koliko prolazui ekipa u 2 rundu

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 04 sep 2013, 20:13

ArthurBishop je napisao/la:
LenBias je napisao/la:

On fire bio na -15? Je.bo te taj on fire. Gdje bio on fire, kad je trebalo. Nešto kao što je Blums ili Bertans uradio kad je trebalo. Ljudi nam očitali košarkašku lekciju, a ti braniš našeg najgoreg igrača danas. Tipični bošnjo, nešto kao Džeko. Identična sitaucija, napravili 2-3 dobre tekme u repci i dižu se, neopravdano, u nebesa kao da su bogovi. Teletović uzima šuteve koje pogađa/li su samo dvojica igrača na svijetu: KB i MJ. Ne može se tako igrat' majstore, pogotovo ne u utakmicu u kojoj nemaš pravo na loš dan.
Ne može tebe majstore niko izbaciti iz ritma. Druga je stvar što njega boli kur.ac za igrom u reprezentaciji. Vidjelo se na terenu da mu se ne igra. Nit' borbenosti, nit' požrtvovanosti, nit' zalaganja, nit' bodrenja ostatka ekipe, nit' poena.. A sve to mora on raditi, jer je on lider, vođa, bogotac ove ekipe. Shvatam ja da ne igra sa Terryem, Piercom i Garnettom, već sa Gordićem i Mašićem, al' majka mu stara, tu se pokazuje ko si i šta si. Upravo ovdje, na prvenstvu, a ne u klubu. Veliki igrač si u reprezentaciji, a ne u NBA kao 12 igrač ekipe.
Izvini, volim i ja Teleta, i volio bih da zabije 20p u Netsima, al' realnost je malo drukčija.
Kada izađeš iz slijepog balijskog vjerovanja u Teletovića/Džeku, onda ćemo nastaviti diskusiju. Trenutno si neozbiljan sagovornik, da ne kažem smiješan.
taj on fire je bio treca i trebao biti citava cetvrta trecina, kada smo ih itekako stizali i stigli, koju si ti utakmicu gledao sada je vec pitanje, ako si neki snimak gledao onda ispricavam se, ocito onda ne pricamo o istoj utakmici

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 04 sep 2013, 21:00

NEZALAGANJE je napisao/la:Mirza je ono sto je igrao u 3/4 morao igrati od prve minute.Nema tu previse price.Da je on poceo igrati odmah punom snagom,ni onaj lik ne bi zabio 20 za poluvrijeme,jer bi se trosio u odbrani...Vrlo jednostavno!
Poceo zabijati poene kada se poceo gurati pod kosem ali onda gospodin pocne zamisljati da je Dirk i Paul Pierce u jednom i neke suteve iz dvokoraka puca i ohladi i sebe i ekipu..Bezveze je odigrao 3/4 i tu je on sam kriv,ni Masic ni Gordic nit ko drugi..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 04 sep 2013, 21:06

nevjerovatno :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 sep 2013, 21:18

LenBias je napisao/la:nevjerovatno :D
Ni ja ne kontam sta autor htjede da kaze!?Pa ako je igrao lose u 3/4,sta je igrao u ostala 3 perioda? :?

SKprime
Kontakt:

Post Postao/la SKprime » 04 sep 2013, 22:28

Mirza buaz' ako citas ovaj forum, brate propo si ko kauc. Kakav ti i NBA, realno.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 04 sep 2013, 23:40

I sutra kada zabije Srbiji 25 poena svi ce drugu pricu da pisu ovdje. Koliko god ja volio Mirzu i cijenio ovaj njegov uspjeh (ipak doci u NBA ligu na ovaj nacin i uraditi sve sto je on uradio je velika rijetkost za nekoga ko je odavde nazalost), nekako mu fali taj "fakinluk" na terenu koji je imao Neno. Jeste on nas najbolji igrac nakon Nene i ostvario je veci uspjeh na klupskom nivou, ali mu je danas falila ta drskost. Ocekujem da proradi taj hercegovacki inat sutra i napokon rasturi Srbiju. Ja sam uzivao gledajuci Nenu kako se takmici sa ovim "klincima" u revijalnoj utakmici uprkos svojim godinama i kakvu je odbranu igrao i izazov dao Mirzi pri kraju utakmice. Ovaj to nije prihvatio i vjerovatno se cuvao, sto opet kosarkaske ubice nikada ne bi uradile, iako se radi o revijalnoj utakmici. On je fin, lijepo vaspitan momak i veoma zahvalan igrac ako se iskoristi kako treba. Mirza je nas najbolji igrac, ali po meni, nakon Markovica istinskog vodju u svlacionici i na terenu mi jos nemamo. Ipak to ne znaci da nece zatrpati nekoga na EP, ali mu treba neko ovdje ko ce se "pobiti" i za njega. Bavcic, Kikanovic, i ostali tesko.. Stipanovic bi mogao.
Sport je lijek za tijelo i duh.

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 05 sep 2013, 00:02

LenBias je napisao/la: taj on fire je bio treca i trebao biti citava cetvrta trecina, kada smo ih itekako stizali i stigli, koju si ti utakmicu gledao sada je vec pitanje, ako si neki snimak gledao onda ispricavam se, ocito onda ne pricamo o istoj utakmici
Pa bio je, pa šta smo dobili?!? Šuteve kao Dirk i Kobe ne može pogađati, a prevelik' ulog u igri je da bi ih uopšte uzimao, pogotovo jer se stiže rezultat. Pogodio je tri šuta, od toga jednu tricu, i dvaput' je spustio loptu kroz obruč. Ostatak su bacanja. Sve pored toga je daleko promašio, 1 ili 2 airball-a, 2-3 trice preko ruke u 2 sekundi napada i šta dobijemo s tim? On fire i egal sigurno ne.
Nemoj mi te papanske ironije sviju ti. Ne stoji ti nimalo. Šatro, kao, spustit' ću ti tako što ću reći nisi gled'o ovu, neku drugu si gled'o. K'o biva ja lud boktejebo.
Sve tanje i tanje su ti rečenice i postovi. Na kraju ćeš svesti diskusiju na: "Ma ja ti si u pravu" ili "nemaš pojma, Mirza je šampion svemira".
Rekoh ti opet, a i ponovit' ću, kad budeš argumentovano me oprvgnuo i iznio činjenice, možemo pričat'. Sve do tada je pišanje uz vjetar. Živio ti meni drug i abd Mirza zabijao 120p po tekmi.

@Skprime rekoh da nisi kompetentan za iole ozbiljan razgovor. O prosto-proširenoj rečenici da ne pričam. Idi obriši sline i nastavi se igrat' barbike i kena.

@Storm_raider i šta kad zatrpa a mi izgubimo? Jesmo li se plasirali na EP da bi Mirza imao svojih 20+p da bi mogao uzet' 12-13 minuta u Netsima. Šta imamo mi od njegovih 20+poena, ako mi tu tekmu izgubimo. On će imati sigurno jednu pucački vrhunsku utakmicu, al' kad shvati da ne igra protiv Mašića u napadu, kad shvati da ga niko ne je.be ni 2% od suparničkih igrača, kad shvati da su ostali ako ne većem nivou, onda sigurno na istom kao on, kad skonta da se pobjeđuje timskom igrom sa liderom tima, a ne liderom lične statistike, onda možemo pričati o zatrpavanju Srbije za početak.
Sutra nam slijedi karanje od komšija, jer i ovakvi sa bolnicom igrača će nas dobiti 25+ razlike. To je u ovome trenutku sasvim realno očekivati, iako bih ja prvi volio da griješim i da ih iznenadimo sutra.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 sep 2013, 00:12

ArthurBishop je napisao/la:
LenBias je napisao/la: taj on fire je bio treca i trebao biti citava cetvrta trecina, kada smo ih itekako stizali i stigli, koju si ti utakmicu gledao sada je vec pitanje, ako si neki snimak gledao onda ispricavam se, ocito onda ne pricamo o istoj utakmici
Pa bio je, pa šta smo dobili?!? Šuteve kao Dirk i Kobe ne može pogađati, a prevelik' ulog u igri je da bi ih uopšte uzimao, pogotovo jer se stiže rezultat. Pogodio je tri šuta, od toga jednu tricu, i dvaput' je spustio loptu kroz obruč. Ostatak su bacanja. Sve pored toga je daleko promašio, 1 ili 2 airball-a, 2-3 trice preko ruke u 2 sekundi napada i šta dobijemo s tim? On fire i egal sigurno ne.
Nemoj mi te papanske ironije sviju ti. Ne stoji ti nimalo. Šatro, kao, spustit' ću ti tako što ću reći nisi gled'o ovu, neku drugu si gled'o. K'o biva ja lud boktejebo.
Sve tanje i tanje su ti rečenice i postovi. Na kraju ćeš svesti diskusiju na: "Ma ja ti si u pravu" ili "nemaš pojma, Mirza je šampion svemira".
Rekoh ti opet, a i ponovit' ću, kad budeš argumentovano me oprvgnuo i iznio činjenice, možemo pričat'. Sve do tada je pišanje uz vjetar. Živio ti meni drug i abd Mirza zabijao 120p po tekmi.

@Skprime rekoh da nisi kompetentan za iole ozbiljan razgovor. O prosto-proširenoj rečenici da ne pričam. Idi obriši sline i nastavi se igrat' barbike i kena.

@Storm_raider i šta kad zatrpa a mi izgubimo? Jesmo li se plasirali na EP da bi Mirza imao svojih 20+p da bi mogao uzet' 12-13 minuta u Netsima. Šta imamo mi od njegovih 20+poena, ako mi tu tekmu izgubimo. On će imati sigurno jednu pucački vrhunsku utakmicu, al' kad shvati da ne igra protiv Mašića u napadu, kad shvati da ga niko ne je.be ni 2% od suparničkih igrača, kad shvati da su ostali ako ne većem nivou, onda sigurno na istom kao on, kad skonta da se pobjeđuje timskom igrom sa liderom tima, a ne liderom lične statistike, onda možemo pričati o zatrpavanju Srbije za početak.
Sutra nam slijedi karanje od komšija, jer i ovakvi sa bolnicom igrača će nas dobiti 25+ razlike. To je u ovome trenutku sasvim realno očekivati, iako bih ja prvi volio da griješim i da ih iznenadimo sutra.
na zalost slazem se
ja ranije nisam bio veliki fan teletovica, ali me je kupio zadnjoj godini u caji i u kvalifikacijama jer je igrao pametno i kada njega nije islo onda je uposljavao druge, ali taj teletovic i ovaj teletovic nisu dva ista igraca, na zalost ovaj je dosao po svoju statistiku
i jos jedna stvar koja me je zestoko iznenadila, mirza je bio uvjek veliki radnik, ali je na pripreme dosao zestoko zapusten i stvarno je jadno izgledao kako se utakmica blizila kraju jer je ocigledno bio prespor i preumoran
opet ja se nadam mirzi iz kvalifikacija i zadnje godine u caji jer ovoga ne zelim da gledam
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 05 sep 2013, 00:19

ArthurBishop je napisao/la: @Storm_raider i šta kad zatrpa a mi izgubimo? Jesmo li se plasirali na EP da bi Mirza imao svojih 20+p da bi mogao uzet' 12-13 minuta u Netsima. Šta imamo mi od njegovih 20+poena, ako mi tu tekmu izgubimo. On će imati sigurno jednu pucački vrhunsku utakmicu, al' kad shvati da ne igra protiv Mašića u napadu, kad shvati da ga niko ne je.be ni 2% od suparničkih igrača, kad shvati da su ostali ako ne većem nivou, onda sigurno na istom kao on, kad skonta da se pobjeđuje timskom igrom sa liderom tima, a ne liderom lične statistike, onda možemo pričati o zatrpavanju Srbije za početak.
Niko to nije napisao i ne znam kako si to uopste izvukao iz mog posta. Niko danas ko je igrao u ovom mecu sa Latvijom ne moze da igra na Mirzinom nivou, ali to sto on nije iskoristen na pravi nacin, to je druga prica. Pobjedjivao je Mirza sa svojim ekipama i mnogo teze protivnike u proslosti od Latvije i unistavao mnogo bolje igrace, cak i bolje od njega i naravno da je timski igrac, ali mi moramo pogledati istini u oci i reci da realno u ovakvoj postavci igre ni nemamo mnogo opcija u napadu. Istina je da kada nas krene mozemo svakoga dobiti sa dvocifrenom razlikom, ali to isto moze i Njemacka, Belgija, Latvija, a i gore ekipe.
Moj post se odnosio na istinskog vodju u svlacionici i na terenu, a nama fali igraca koji ce pokazati fajterski duh i bez imalo respekta prici protivniku, ko god da je s druge strane. Sta mi imamo od njegovih 20+ poena? Imamo samo ako se bude igrala korektna timska odbrana i ako drugi budu mogli to donekle pratiti. Ipak, Mirza mozda nije "fakin" kao Neno, ali je veliki radnik (barem je bio) i ne sumnjam da ce nastaviti tako. Nesto ne vjerujem da je on na EP samo zbog individualne statistike.
Sport je lijek za tijelo i duh.

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 05 sep 2013, 00:41

@Nerminh74 Ja ću ti reći zašto se zapustio i zašto više nije onaj igrač od prije, bar kad je repka u pitanju. Pare i samo pare. Ima tri miliona razloga da ne bude isti kao prije. Tipični sindrom Bošnjakluka, što mrzim kod naših ljudi. Ne kažem da, možda, i ja ne bih bio takav, al' majku mu je.bem pa zar su pare sve u životu. Je.beni Baljić se proda u Real, klepi lovu i ode pjevat' narodnjake. Puca mu kur.ac za fudbalom. Možda griješim, al' sve upućuje na to. Otkako je otišao preko bare, drugi je igrač totalno. Osladila mu se i para i ćevap i coca-cola. A i vidi se da čuva tijelo, ne ulazi u duel, ne skači u rizičnim situacijama, izvlači se što više izvan reketa. Nažalost, postao je pravi Bošnjo i konta da je sa NBA dosegao vrhunac, a ne shvata da mu tek tad predstoji najveća borba i zalaganje, al' haj..

@Storm_raider Nisam ni rekao da si ti to napisao, već samo konkretno pitam šta sa njegovih 20+p, jer očigledno je postalo da on ne smije ići ispod 15p :roll: Napravi amerika čudo od čovjeka, je.bi ti to. :lol:
Dijelim mišljenje s tobom, samo ne mogu da prihvatim kad neko slijepo diže u nebesa Mirzu. Ok, otišao u NBA, najbolji naš igrač bio, i šta nakon NBA?!? Kanta frajer. Kanta! Igra za ličnu statistiku, jer mora se dokazat' Amerima, džaba.. Dijelim mišljenje s tobom po pitanju odbrane, al' ima jedan mali problem. Mirza je prvi ne igra, doduše nikad je nije ni igrao nešto pretjerano, al' opet u napadu uzme najviše šuteva. Dodaj tu egoizam Nihada, Zacka, pa i Kikana i dobiješ ono što mi imamo. Solo akcije u napadu i propuh u odbrani. Treba njega i njemu slične pomnožiti sa nulom i onda dati da igra.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 05 sep 2013, 00:42

Ako Mirza u preostale 4 utakmice ne dodje sebi i ne prikaze barem jedan dio onoga sto je radio u kvalama, bez obzira kakve saigrace ima(m)o, onda slobodno mozemo reci da su ga Netsi dobro unazadili u karijeri.
15.10 - 15.06 ...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.